• Paspoort foto's

  Sinds verleden week is Leo ingeschreven in het belgisch register op de Belgische Ambassade in New York.  Nu is de volgende stap een amerikaans paspoort, want DAT paspoort is nodig om zijn belgisch paspoort aan te vragen.  't Is een beetje ingewikkeld, maar we willen dat hij in orde is met de dubbele nationaliteit. 

  Cindy had wat research gedaan over hoe je precies een pasfoto van een pasgeborene moet laten maken... je kan natuurlijk naar een professionele fotograaf, maar de vonden we te duur.  Dus hebben we het zelf maar gedaan... de achtergrond moet wit zijn, de baby mag niet lachen of huilen en de ogen moeten open zijn.  Wel, ik heb een witte handdoek genomen en hem op bed gelegd.  En dan maar foto's genomen.... hier is het resultaat...dscn3225.jpg

  Hij ziet er niet zo gelukkig uit, maar goed... Het lijkt meer op een "gezocht" poster Lachen

  Voor de rest doet Leo en mama het goed.  Hij is stillekes aan 't bijkomen en moet pas in maart terug naar de kinderarts.

  DSCN3220.JPG

  DSCN3227.JPG

  DSCN3217.JPG

  DSCN3222.JPG

 • Weer een paar foto's

  Hier zijn nog een paar foto's van vorig weekend...

  DSCN3199.jpg

  DSCN3209.jpg

 • 3 weken oud

  Leo doet het goed.  Hij moet van de dokter wel meer bijkomen, dus we gaan naast de borstvoeding hem wat kunstvoeding moeten geven.  Hij is heel braaf.  Hij eet graag en daarna valt hij onmiddellijk in slaap. 

  Omdat hij 2 dagen op intensieve heeft gelegen, moet hij binnen 5 maanden een 2de gehoortest laten doen.  Het heeft te maken met het feit dat hij een tijdje zuurstof en antibiotica heeft gekregen.  En tijdens de ultrasound een paar maanden gelegen zag de dokter vocht op zijn rechtse nier, en dat zal binnen een paar maanden ook opnieuw gecheckt moeten worden.  Maar zoals ik al zei, hij een braaf bazeke dat niet reclameert!!

  DSCN3184.JPG

  DSCN3192.JPG

  DSCN3189.JPG

 • Zoon 2 weken oud

  Onze Leo is al 2 weken oud.  En hij doet het goed... lekker eten en goed slapen.  Ook de mama is in goede gezondheid.  Voor de rest is het zo plezant om naar zijn gelaatstrekken te zien: van verbazend tot soms een lachje... ik kan naar hem BLIJVEN kijken.

  DSCN3178.JPG

  DSCN3180.JPG

  En hier is een zelfportret van ons tweetjes aan de computer...

  Photo on 1-13-13 at 10.37 AM.jpg

 • Grammy is hier!

  Vandaag is de moeder van Cindy aangekomen.  Grammy vloog een paar uurtjes vanuit Indianapolis om bijna 2 weken bij ons te zijn.  Ik ga donderdag terug werken, dus haar bezoek komt goed uit want ze wil helpen met de afwas, kleren wassen, eten maken enz.

  DSCN3174.JPG

  En 't zoneke begint ook wat kuren te krijgen... toen ik hem zei dat ik er naar uitkijk dat hij in de toekomst mijne auto zal wassen, de gazon afdoen en de ruiten wassen, was zijn reactie zonder twijfel...

  IMG_1087.jpg

  Leopold is een naam die in de familie zit.  Zijn overgrootvader was Leopold, en DIE zijn grootvader was een Leopold.  En dan zwijgen maar over de verschillende koningen van Belgie.  En aangezien hij de dubbele nationaliteit heeft, ben ik begonnen met het aanleren van de Brabanconne... maar uit zijn reactie te zien is hij er nog niet klaar voor.  Of hij voelt zich meer Vlaming dan belg... zijn naam betekent uiteindelijk "Leeuw".

  DSC_5885.JPG

 • Drukke zondag voor 't zoneke

  Vandaag was het een drukke sociale mediadag voor ons zoneke.  Het begon om 11 uur met een Skype praatje met de grootouders in Indiananpolis, en dan was het de beurt aan meter Mireille in Belgie.  Dan een Skype met oma, en dan terug naar Indianapolis voor een gesprekje met peter John.  Wat leuk om op deze manier in contact te blijven met de familie, ook al wonen we zo ver van mekaar.  Het verbaasd me dan ook niet dat hij nu lekker ligt te slapen...

  IMG_1082.JPG

  En deze foto is speciaal voor oma... ze vroeg een weekje geleden "En het heeft 10 vingers en 10 tenen?"  Wel, hier is een mooie lange voet en de

  photo.JPG

  tenen om het te bewijzen!

 • Leopold een week oud

  Verleden week waren we in het moederhuis, en nu zijn we al gezellig thuis met ons drietjes.  Wat is hij toch een wonder... Jaren geprobeerd om ouders te worden, en dan uiteindelijk besloten om toch maar te stoppen met proberen.  En dan over adoptie beginnen praten, tot plots in maart we ontdekken dat Cindy zwanger is.  Een echt mirakel!

  Boeleke en mama doen het heel goed.  Leopold had gisteren een afspraak bij de kinderarts en de dokter zei dat hij in goede gezondheid is.  Hij weegt ook al 100 gr. meer dan bij de geboorte.  Dat zal te maken hebben met de borstvoeding waar hij van geniet.  Tussen de maaltijden door slaapt hij natuurlijk...

  DSCN3164.JPG

  En hij heeft gisteren voor de eerste keer zijn duimpje ontdekt...

  DSCN3171.JPG

 • We zijn terug thuis

  We zijn na 4 dagen in het moderhuis terug thuis.  Het begon allemaal toen Cindy's water brak om 1:30 vrijdagnamiddag.  Na een paar telefoontjes ben ik om 2:30 naar huis gekomen en zijn we samen naar het moederhuis gereden.

  DSCN3097.JPG

  Het duwen begon kort na de middag de volgende dag.  En na een lang proberen (en met de vacuum) zag de dokter dat de hartslag van de baby telkens lager werd.  Dus werd er gekozen voor een keizersnede.  Terwijl de operatiekamer werd klaargemaakt moest ik even opzij en kreeg ik de nodige kledij om bij de bevalling bij te kunnen zijn.

  DSCN3104.JPG

  Eens in de operatiekamer duurde het niet lang tot we het baby'tje hoorde huilen.  Het is in dit hospitaal de gewoonte dat, omdat de tijd tussen het water breken de bevalling meer dan 24 uur was) de baby naar intensieve werd gebracht.  Daar stelde ze vast dat zijn suiker in het bloed nogal laag was en hij wat ademhalingsproblemen had.  Maar gelukkig na 48 uur mocht hij bij ons op de kamer.

  DSCN3124.JPG

  Gisteren hebben we hem dan mogen aankleden om naar huius te mogen gaan...

  DSCN3144.JPG

  DSCN3147.JPG

  Cindy zal nog wel een paar weken last hebben van de operatie, maar we zijn ZO blij dat we thuis zijn!