• Karlien en Jef veilig thuis

  Gisteren zijn Jef en Karlien vertrokken naar huis.  Ze zijn er deze morgen aangekomen.  Ik denk dat ze een mooie vakantie achter de rug hebben.  Cindy en ik hebben ervan genoten.

  Ik denk het hoogtepunt was gaan schieten met mijn collega van 't werk.  Nick heeft verschillende pistolen en een AK-47, en dat hebben we even mogen uitproberen!

  DSCN2866.JPG

  DSCN2862.JPG

  DSCN2873.JPG

  DSCN2852.JPG

  We waren ook langs geweest bij onze State Capitol, waar ik het (op de vloer van de Senaat) tegen Jef duidelijk maakte dat hij zijn bed moet opmaken.

  IMG_0235.jpg

  IMG_0232.jpg

  Omdat Jef van paarden houdt, waren we ook gestopt bij Remington Park om naar de paardenraces te gaan kijken.

  DSCN2877.JPG

  En tijdens een bezoek aan Stockyards City werd Jef in de boeien geslagen door een echte Sheriff omdat Jef tegen hem zei dat de carnaval feesten en kostuumekes aandoen voorbij is.  Maar dat is allemaal niks.  Want vindt het paard zo interessant?

  DSCN2836.JPG

 • Karlien en Jef zijn hier

  Eergisteren zijn mijn nicht Karlien en haar vriend Jef aangekomen voor een paar dagen vakantie.  Ze zijn maandagnamiddag aangekomen, en gisteren hebben ze dus hun eerste volle dag in Oklahoma mogen beleven.  We begonnen met een lekker Amerikaans ontbijt van spek, eieren, boterhammen, koffie...  Dan zijn we naar 't zuiden van de staat getrokken en een ranch gaan bezoeken.  Nadien met de eigenaar eens lekker gaan eten in het kleine stadje Wynnewood.  En voor dessert hadden we genoten van "$1 million dollar pie"!

  IMG_0208.JPG

  Daarna trokken we naar GW Animal rescue, een organizatie die helpt met het redden en verzorgen van tijgers en andere soorten tropische dieren, nadat hun eigenaars er niet meer kunnen voor zorgen.  Het lijkt op een dierentuin, maar alle dieren zijn gered van een triestige situatie en hebben nu een mooier leven.  Daarna terug richting Oklahoma City, maar eerst in Norman toch even gestopt en ons geluk getest in het casino.  Je kan aan Karlien's gezicht zien dat ze niet veel gewonnen hebbenOnbeslist

  IMG_0211.JPG

  Daarna terug richting Oklahoma City en eventjes gestopt bij Bass Pro Shops.  Jef genoot van alle geweren en pistolen die daar liggen, en hij heeft zelfs kunnen oefenen met een speelgoedgeweer.  Tussen haakjes, morgen gaan we met echte pistolen schieten...

  IMG_0214.jpg

  Na Bass Pro trokken we naar de Oklahoma City National Memorial, dat vooral 's avonds de moeite is omdat het zo mooi verlicht is.  Cindy maakte voor ons allemaal lekeere pizza, en dan zijn we erin gekropen...

  IMG_0221.jpg

  Vandaag zijn we opnieuw op pad.  We trekken eerst naar de Sate Captiol.  Daarna naar Stockyard City en we gaan voor lunch Vietnamees eten.  In de namiddag wat winkeltjes doen en deze avond gaan we dineren met onze beste vrienden Kim en Bobby.  En misschien komen we de President tegen, want die komt deze namiddag naar Oklahoma City!!

 • Lekker warm

  't Is hier precies het begin van de zomer... vandaag 26, moregen 24...  zalig.  Zo mag het een paar maanden duren.

  Eergisteren hebben we wat opnames zitten maken voor onze "Workzone Awareness Week" in april.  We proberen elk jaar de automobilisten te waarschuwen van te vertragen in een constructie of werkzone op de autostrade.  Als je tijdens de "workzone week" een proces krijgt voor TE snel rijden wordt je boete verdubbeld.  En deze keer was ik de chauffeur die TE snel reed en geen gordel aan had...

  seatbelt.jpg

  We hadden veel plezier met de opnames.  Op de foto zie je auto van de agent in de achtergrond.  We deden ook opnames met een zwaantje:-)

 • Cindy naar Washington

  We hebben het droevig nieuws ontvangen dat Cindy's "Uncle John" is overleden.  Hij woonde in Aberdeen in Washington State.  Cindy vliegt volgende week donderdag naar haar ouders en de familie zal dan zaterdag een bijeenkomst houden.  Op 13 maart vliegt Cindy terug naar huis.  Uncle John genoot altijd van een biertje of wijn, dus in zijn naam zijn Cindy en ik een belgisch biertje gaan drinken.

  IMG_0127.jpg

   

  In Oklahoma gaat alles zijn gang.  Ik was gisteren naar een demonstratie geweest want onze politici zijn heel wat stomme dingen aan 't doen.  Bijvoorbeeld alle vrouwen die een abortus willen zijn volgens de wet nu verplicht van een transvaginale ultrasound te ondergaan.  De vrouw is dan ook verplicht van naar de ultrasound te kijken.  Waar moeien ze zich toch mee?

  IMG_0129.jpg

  IMG_0130.jpg

  En voor de rest gaat alles zijn gang.  Ik geef nog altijd 2 avonden per week les.  En de studenten doen goed hun best...

  IMG_0134.jpg