• De nieuwe studio is klaar

  Het heeft heel wat uurtjes geduurd, maar ik ben toch in geslaagd om mijn studiooke waar ik audio en video opneem en monteer een beetje op te kuisen.  Een nieuwe computer zorgde er ook voor dat ik andere nieuwe apparatuur heb moeten kopen, maar het heeft toch voor een mooier een properder effect gezorgd.  Hier zijn een "voor" en "na" foto van mijn hoekske.

  DSCN2623.JPG

  DSCN2675.JPG

  Ik ben er heel blij mee.  En het klinkt allemaal goed ook!!

  Gisteren ben ik even langs gegaan bij een autoshow waar mijn baas zijn Corvette liet zien.  Kevin was in maart in een klein ongeval (hij was OK, de auto niet) en nam van de gelegenheid (en verzekeringsgeld) gebruik om zijn auto wat bij te vijzen.  Hier zijn een paar foto's van zijn mooie wagen.

  DSCN2653.JPG

  DSCN2632.JPG

  DSCN2635.JPG

  DSCN2633.JPG

  Oh, en heb ik jullie verteld dat Cindy voor mij heel lekkere mosselen had klaargemaakt op nieuwjaarsdag!?  Wat waren ze lekker!  En natuurlijk een mosterdsausje en frietjes erbij!!

  DSCN2621.JPG

 • Nieuwe gedeelte van autostrade open

  Interstate 40 is een autostrade dat van het oosten naar het westen door de Verenigde Staten trekt.  En dus ook door Oklahoma City.  En in de jaren '60 was er toen een brug gebouwd voor al dat verkeer en toen rekenden ze op ong. 75000 auto's per dag.  Wel, vandaag zijn er dan meer dan 120000, en de brug kon al dat verkeer niet volhouden.  10 jaar geleden werd de beslissing genomen om de autostrade een paar 100 m verder naar het zuiden te herleggen, en vandaag was het de opening van de nieuwe autostrade  't Is te zeggen, het verkeer dat naar het oosten rijdt mocht op de nieuwe baan.  Het verkeer richting westen moet nog 2 maanden wachten.  Maar er was veel volk komen opdagen om de autostrade officieel te openen.

  IMG_0054.jpg

  IMG_0053.jpg

  En thuis ben ik mijn montagetafel weer aan 't veranderen.  Met de nieuwe computer moest ook andere nieuwe apparatuur gekocht worden, en ik ben er dus vanavond aan begonnen.  En zo ziet het er momenteel uit...  Morgenavond doen we verder.

  IMG_0058.jpg

 • welkom 2012!

  Vandaag geniet ik van de derde dag vakantie (van de 4).  Cindy en ik hebben op oudejaarsavond nog snel wat isolatie gespoten op onze zolder om onze energiekosten wat te verlagen.  Omdat de laag tussen het plafond en de zolder alleen maar een vorm van gipsplaat is in de meeste huizen en Amerika, is isolatie langs de kant van de zolder (en in de muren) enorm belangrijk.  Ik heb een laag van bijna 30 cm gespoten en dat zou toch een korting van bijna 30% op onze verwarmings- en koelingskosten moeten betekenen.  En we kunnen tot $500 van onze kosten aftrekken van onze belastingen, dus we denken dat het de moeite waard is.  En we voelen het al... normaal slaagt onze chauffage op na 15 minuten, maar nu is het al 35 minuten geleden dat ze opgeslagen is, en het blijft dus lekker langer warm in huis.  Het zal ook hetzelfde zijn wanneer we onze air conditioner moeten aanzetten... En omdat electriciteit nogal duur is, zullen we ook in de zomer wat geld besparen.  De isolatie die er lag was oud (waarschijnlijk van toen het huis gebouwd was... in de late jaren '50) en zorgde voor bijna geen isolatie meer.

  IMG_0040.jpg

  IMG_0042.jpg

  Met een masker, speciale bril en een extra lichtje op mijn klak kroop ik naar boven.

  DSCN2610.JPG

  Cindy bleef in de garage en deed het zwaarste werk.  Ze scheurde de isolatie open en stak het in de blazer.

  IMG_0043.jpg

  DSCN2612.JPG

  De machine is een omgekeerde stofzuiger en zet de isolatie 16 x uit van zodra het uit de blazer komt.  Na een drietal uurtjes blazen hadden we gedaan met werken en zag de zolder er heel wat anders uit!

  DSCN2614.JPG