• Gilda heeft nieuwe thuis

  We zijn net terug van onze week in Olympia in de staat Washington, waar we Gilda hebben afgeleverd aan Cindy's ouders.  Gilda deed het perfect in de 2 vliegtuigen en heeft dus nu een nieuwe thuis gevonden aan de westkust.  En daar was het heel wat koeler dan hier...  Hier gaan we binnen een paar dagen record temperaturen voelen...  En ik trek dinsdag en woensdag naar het NW van de staat om buiten te filmen...  veel water drinken dus.  109 Fahrenheit komt overeen met 43 Celsius (in de schaduw).

  Picture 7.png

  Terwijl ze hier dus bakten in boven de 40 graden (vandaag de 36ste dag), was het koel in Olympia.  De maximum temperatuur was er maar 20 graden, en 's nachts maar 11.  Maar het deed deugd om eens wat "frisse" lucht te ademen.  We waren speciaal naar Olympia gevlogen want Cindy is 20 jaar geleden afgestudeerd van de humaniora, en zo'n reunies worden gewoonlijk om de 10 jaar gevierd.

  DSCN1887.JPG

  Het weekend was opgedeeld in 3 partys.  Vrijdagavond was er bowling, zaterdag een gezellig etentje en zondagnamiddag een picnic. Voor de rest van de week zijn we naar de zoo geweest in Point Defiance,

  DSCN1952.JPG

  en een wandeling gemaakt langs 1 van de strandjes.

   

  DSCN1931.JPG

  Maandag naar de tandarts voor een routine bezoekje, en dinsdag en woensdag gaan Nick en ik filmen.  Donderdag moet ik de auto inleveren om wat blutskes te verwijderen (we hadden hier een korte hagelstorm een paar weken geleden) en voor de rest proberen we koel te blijven...

 • Gilda blijft maar groeien!

  Vanavond is onze laatste avond dat we Gilda voor ons alleen hebben.  Morgen gaat ze naar haar nieuwe "ouders".  Wat zijn we blij dat we haar hebben mogen fosteren; ze gaat een mooie toekomst tegemoet.  Het ga je goed, Gilda-ke!!!!

  DSCN1843.JPG

  DSCN1846.JPG

  DSCN1855.JPG

 • Conferentie morgen voorbij

  Morgen zal het de laatste van de 3-daagse conferentie zijn.  Totnogtoe is alles goed verlopen, met morgennamiddag de laaste "keynote" speaker, en dan moet alles terug afgebroken worden en terug naar den bureau worden gebracht.  Voor de techies, de video switcher is een Sony Anycast.

  DSCN1839.JPG

  Gisterenavond mochten we op diner in de Petroleum Club, een groot restaurant op de 34ste verdieping downtown.  Vanuit de Club heb je ook een mooi zicht op de constructie van de Devon Tower, die 50 verdiepingen zal hebben.  De Petroleum Club heeft ook aangekondigd dat ze, als de skyscraper af is, ze naar de Devon Tower zullen verhuizen...  Deze foto was rond zonsondergang getrokken.  Een leuk feit van de Tower: de bedienden die op de eerste verdiepingen zullen werken zullen naar hun nieuwe kantoren verhuizen nog voor dat het dak op skyscraper ligt!

  DSCN1836.JPG

  En de hitte blijft maar duren.  Ik klink misschien als een plaat die blijft hangen, maar we mogen nog zeker een week van hetzelfde verwachten... De droogte en hitte begint ook voor schade te zorgen.  Op een paar plaatsen zijn in Oklahoma gedeeltes van het wegdek gestegen en gebarsten, en gisteren was er een waterleiding van 1.5 m breedte gebarsten.  Het was duidelijk dat er iets aan de hand want de waterdruk was maar heel laag...

  Picture 3.png

 • WASHTO Conferetie begint morgen

  Morgen moet ik om 12 uur op 't werk staan want we beginnen met het aansluiten van al onze audio en video apparatuur tegen maandag.  Dat betekent dus alle camera's, statieven, kabels, monitors, micro's, enz. verzamelen en alles opladen in onze bestelwagens.

  DSCN1828.JPG

  DSCN1834.JPG

  Ik kreeg ook voor de gelegenheid mijn eigen poloshirts voor de driedaagse conferenctie.

  DSCN1829.JPG

  We verwachten ong. 400 gasten, die vanaf morgennamiddag in Oklahoma City zullen aankomen.  Vele hebben onze temperaturen van boven de 40 nooit meegemaakt, en we hebben zelfs een speciale vergadering gehouden om de symptomen van zonneslag en oververhitting te herkennen.  Eergisteren belde er iemand vanuit Colorado die aan 't klagen was dat het 25 graden was dat de vochtigheid in de lucht niet te doen was.  We hebben ze gewaarschuwd dat het de hele week wanneer ze hier zijn een temperatuur van 44 graden mogen verwachten...

  Picture 2.png

  Je ziet dat de nachttemperatuur 26 graden is, en overdag 40.  In 't zonneke zal het gerust 45 zijn.  Ik geloof dat dit dag 25 is boven de 40. Het record is 50, en de weerman zegt dat de kans er dik in zit dat we dat record zullen breken!!

 • ODOT 100 in Muskogee

  Vandaag was het de beurt aan Division 1 in Muskogee om de 100ste verjaardag van ODOT te vieren.  Na al de introducties en uitreikingen begon het plots te regenen en moesten de garagedeuren dicht.  Spijtig genoeg was het nog altijd 36 graden buiten en dat zorgde binnen voor de gezellig oven-gevoel:-))

  DSCN1823.JPG

  DSCN1826.JPG

  Er kwam heel wat volk op af, en buiten kon je naar de nieuwste trucks en ander meteriaal gaan zien.  En zoals altijd zorgde de AGC (de Association of General Contractors) voor de luch : hotdogs met chips en een grote taart!  Morgen blijven we waarschijnlijk op den bureau en vrijdag beginnen we met de voorbereiding van de WASHTO conferentie die zondagmiddag begint (t.e.m. donderdag).

 • Nieuwste Gilda video online!

  Gilda, ons fosterhondje dat naar Cindy's ouders zal gaan heeft zich opnieuw laten filmen.  Hier zijn de laatste opnames!


 • Veel te heet!

  DSC00370.JPG

  Vandaag bijna 44 graden in de schaduw!!  Vandaag is het trouwens de 20ste opeenvolgende dag dat het meer dan 38 graden is!!!  En het vooruitzicht voor volgende week is meer van hetzelfde!

  Picture 1.png

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Waar Cindy's ouders wonen is onze nachttemperatuur hoger dan hun maximum temperatuur overdag!

  De airco draait dus overuren; benieuwd wat de electriciteitsrekening zal zijn!?!  De afgelopen week heb ik verschillende uurtjes doorgebracht in de studio.  Ik deed de knopjes voor een audio opname die binnen een paar weken te horen zal zijn op een conferentie in Washington DC, waar ook de President aanwezig zal zijn!  Op mijn "echte" werk mag ik gelukkig morgen binnen en koel blijven voor de Commission Meeting, maar a.s. woensdag zullen we wel buiten staan in Muskogee voor opnames...  Veel water drinken dus!

 • Onze nieuwste foster!

  DSCN1752.JPG

  Nee hoor, we waren voor Cindy's verjaardag naar een dierenpark geweest waar ze vnl. tijgers en leeuwen verzorgen die door prive-kwekers achtergelaten werden en die er niet meer voor konden zorgen.  Of  ze zijn op pensioen na een carriere in de dierentuin of circus.  In ieder geval, wist je dat leeuwen niet graag in het water zitten, maar tijgers wel?  Maar dat tijgers WEL hun voorste poten niet graag nat laten worden?!

  Oeps, een beetje TE dichtbij met de camera...

  DSCN1754.JPG

  We waren er rond 9:30 en vertrokken in de vroege namiddag want het was opnieuw 42 graden.  Gisterenavond zaten we om 11 uur buiten en de thermometer toonde nog altijd 32 graden aan !

  En ons fosterhondje Gilda dat nog een maand bij ons zal blijven geniet van haar leventje hier.  Hier speelt ze en trekt ze graag, maar als je bijft trekken verlamt ze haar achterste benen... grappig om te zien.