• Zonnen!

  Nog even insmeren en genieten van de laatste Amerikaanse zonnestralen alvorens terug naar Belgie te vliegen...

  DSCN1351.JPG

  DSCN1353.JPG

 • Tornado's in Oklahoma

  Het was gisteren al even oppassen, maar vandaag was het zover... tornado's die begonnen in het zuidwesten van de staat en naar het noordoosten trokken... richting Oklahoma City.  Gelukkig hadden we gisteren al de waarschuwingen gehoord en was het geen verasssing...

  De eerste zware tornado begon in El Reno ten westen van OKC, en trok daarna naar Goldsby (ong. 35 km van de deur).  Een tweede grote tornado begon in Chickasha (ong. 60 km van bij ons).  De sirenes hebben hier 4 keer geluid en dan trekken we natuurlijk onmiddellijk onze schuilplaats in.  Ons huisje heeft geen kelder, dus trekken we maar naar een kleine bergruimte in het midden van het huis (best waar er geen ruiten zijn).  Ook Jef en moek trokken hun bergruimte in, een ruimte waar normaal de jassen hangen. 

  DSCN1344.JPG

  DSCN1345.JPG

  DSCN1348.JPG

  Er was veel schade en op dit moment melden de media 4 doden en verschillende zwaar gewonden.  Spijtig genoeg een risico van in mei in Oklahoma te wonen (of er op vakantie te zijn....)

 • Warme vakantie

  Moek en Jef genieten van een warme vakantie.  Vandaag was het de tweede dag boven de 30 graden!

  Gisteren stond de dag in het teken van het paard.  We trokken in de voormiddag in de richting van Purcell, een stadje ten zuiden van Oklahoma City.  Daar wonen Cindy en Rocky die dezelfde paarden hebben als Jef, nl. Haflingers.  Dus Jef ging ze eens controleren...

  DSCN1265.JPG

   

  Onderweg terug naar OKC wat geshopt, en dan terug naar Remington Park want Jef ziet toch graag de paarden races.  In de verte begon er zich een onweer te ontwikkelen, maar 't is nooit tot bij ons geraakt...

  DSCN1285.JPG

  Deze morgen naar de mis van 8:30 en dan ontbijt bij La Baguette.  En deze namiddag zijn we even naar de Oklahoma City Zoo getrokken, waar we vooral genoten hebben van de Lorikeets!!

  DSCN1297.JPG

  DSCN1287.JPG

  DSCN1304.JPG

 • Remington Park

  Het weer was gisterenavond maar slecht, dus zijn we vandaag maar naar Remington Park getrokken, een casino waar je ook naar de paardencourse kan gaan zien (Jef) en gokken (moek).

  DSCN1242.JPG

  DSCN1248.JPG

 • Shoppen!!

  Het voordeel voor de belgen is dat de Amerikaanse dollar lekker laag staat... dus gaan we maar shoppen!!  Jef trok vandaag naar zijn favoriete plaats Bass Pro Shops, waar hij onmiddellijk een overall heeft gekocht.  En met dat klakske ziet hij er echt als een amerikaan uit!

  DSCN1212.JPG

  In dezelfde winkel heeft ons moek een kleine zetel uitgeprobeerd.

  DSCN1213.JPG

  Morgen trekken we naar Remington Park om naar de paardenraces te gaan kijken.

 • Lizette en Jef op bezoek

  Vandaag zijn mijn moeder en Jef goed aangekomen in Oklahoma City!  Ze waren deze morgen vanuit Brussel naar Chicago getrokken en van daaruit naar Oklahoma City.  Alles was heel goed verlopen (behalve dan misschien de controle vanwege haar beha...:-))

  Het weer ziet er ook goed uit voor de komende week... na een bui a.s. vrijdag, zullen we hier dit weekend en volgende week boven de 30 graden voelen!!!

  DSCN1198.JPG

  DSCN1199.JPG

   

   

 • Paardentransport

  Ik heb voor Vlamingen die in Oklahoma wonen en hier een ranch hebben een video gemaakt over hun paarden pre-export quarantine en paardentransport.
  De hete temperaturen zijn voorbij.  Volgende week temperaturen in de 20, maar kans op regen woensdag en donderdag (en misschien overstromingen).  Maar tegen zaterdag zal het opnieuw 30 graden zijn!

 • Lente?

  Oklahoma City heeft de lente precies weer overgeslagen?  Verleden week geen 10, vandaag 34 in de schaduw!!

  DSCN1170.JPG

   

 • Nieuwe foster hondjes

  We hebben momenteel 2 labrador puppies die 8 weken oud zijn.  Ze zullen volgende week klaar zijn om geadopteerd te worden... Ze noemen Kate en Pippa!


 • in Guthire, dan de lucht in

  Ik heb gisteren het interview met onze Transport Secretaris gefilmd in Guthrie, een uurtje rijden ten noorden van Oklahoma City.  Er zijn daar wegwerkzaamheden op State Highway 33, en dat vond onze secretaris een goede plaats voor een interview.  Van een audio standpunt was dat niet het geval, maar alle, wat weet ik...

  DSCN1145.JPG

   In de namiddag mocht ik weer de lucht in met de Oklahoma City Police Department voor het filmen van de nieuwe autostrade sectie door Oklahoma City.   Een uurtje later terug naar mijn bureau om het te monteren.

  DSCN1148.JPG

  En vandaag ben ik begonnen met een ruwe montage van de documentaire die tegen 15 juni moet af zijn.  Ik heb er zo mijn twijfels over (veel koks in de keuken...) maar ik zal mijn best doen...  Ik heb me dus opgesloten en begonnen aan het inladen van alle clips.

  DSCN1159.JPG

 • Naar de Capitol

  Vandaag mocht ik voor 't werk nog eens naar de State Capitol.  Ik heb regelmatig beelden nodig van de Kamer en de Senaat, maar de enige beelden die ik heb zijn niet High Definition.  Dus trok ik vandaag even naar de Capitol en nam ik wat beelden in HD.  Hier is een foto van de Senaat...

  DSCN1175.JPG

   Morgenvroeg trekken we naar Guthrie waar we de Transportation Secretary gaan interviewen voor de documentaire die ik binnekort ga monteren.  En in de namiddag mag ik weer de helicopter in voor een vlucht over de nieuwe autostrade en downtown.