• Timmy op video

  Hier is een korte video van Timmy met voor en na beelden van zijn "make-over".


 • Voor en na

  Timmy (we hebben hem een nieuwe naam mogen geven) is vandaag naar de kapper mogen gaan.  Toen ik hem deze avond zag, herkende ik hem niet.  Wat ziet hij er toch schattig uit!  En hij mag nog anderhalve week bij ons blijven alvorens hij geadopteerd kan worden. 

  DSCN0249.jpg

  DSCN0301.jpg

  DSCN0290.jpg

  DSCN0293.jpg

  DSCN0303.jpg

  DSCN0306.jpg

   

   

 • Nieuwe fosterhond

  Onze laatste hond die ik eergisteren ben gaan halen is een poodle.  Denken we.  Hij heeft zoveel haar dat we bijna zijn ogen niet zien.  En zijn haar zit vol met strooi.  Maar het heeft allemaal zijn redenen.  De fosterorganizatie gaat samenwerken met KSBI, een lokaal TV station en ze gaan wekelijks een honden "make-over" show doen.  Een hond wordt gered van het dierenasiel, krijgt een tijdelijke verblijfplaats bij een fosterfamilie en wordt dan geschoren, gewassen, en zelfs aangekleed dank zij lokale winkeltjes die deze service aanbieden.  't Is eigelijk een lange reclamespot maar wat maakt het uit; we redden een hond van de dood en we maken tegelijkertijd wat reclame.

  We hebben dus Conan op bezoek.  Conan werd gewoon afgezet (zonder echte reden) aan het dierenasiel.  We denken dan hij een poodle mix is.  Hij is ongeveer 4 jaar.  Hij was vroeger door zijn baasje geslagen, want hij heeft nog altijd wat schrik van mij als ik hem volg of als ik mijn arm naar omhoog doe.  In ieder geval, hij is heel lief maar niet de properste; dat zal iets voor volgende week met KSBI als getuige.  Hier zijn alvast wat foto's van hem, en als hij proper is zal ik opnieuw wat foto's nemen.

  DSCN0248.jpg

  DSCN0249.jpg


   

  DSCN0254.jpg

  Gisteren hebben we voor de derde keer live genoten van onze favoriete comedienne, Kathy Griffin.  En deze keer moesten we er niet voor naar Tulsa, want ze was in OKC en trad op voor een uitverkochte zaal!  Er mochten geen foto's genomen worden van het optreden, dus een voor en na foto dan maar...

  DSCN0260.jpg

  DSCN0261.jpg

   

   

   

   

 • Maar friskes

  't Is de afgelopen weken maar fris geweest...  Ik weet dat jullie al een serieuze winter achter de rug hebben, en voor ons was het eindelijk koud genoeg voor wat sneeuw verleden week.  Nick en ik trokken naar het NO van de staat waar de meeste sneeuw viel, maar spijtig genoeg niet genoeg om mooie beelden te maken van de vrachtwagens met hun sneeuwschoppen.  Ook het zout strooien was (tegen dat we daar waren) al voorbij...

  DSCN0243.jpg

  Ook gisterenavond hadden we een "winterstorm" met als resultaat veel ijs op de baan.  We moesten pas om 9 uur op 't werk zijn, en deze namiddag is alles al bijna gesmolten.  Vanavond ga ik naar de repetitie van 't toneel en morgen kijken we uit naar de Kathy Griffin show in de Civic Center Music Hall!

   

 • Nieuwe parochie gekozen

  Ik ben begin dit jaar naar ee nieuwe parochie getrokken voor de wekelijkse mis.  Ik heb een kleine kerk gevonden ten zuiden van ons dat heel aangenaam voelt en waar ik me meer thuis voel dan in mijn vroegere parochie.  De parochie heet St. Franciscus van Assisi, en met onze liefde voor dieren kan dat niet beter uitkomen.  De parochie werd opgericht door bisschop Theofiel Meerschaert, een belg die naar Oklahoma kwam toen Oklahoma nog een Indiaans Gebied was (en geen staat of lid van de Verenigde Staten).  De katholieke school werd gebouwd in 1927 door een andere belg, missionaris John Van den Hende.  De kerk werd gebouwd na de 2de Wereldoorlog onder het toezicht van Eduard van der Grinton en was af in 1949.  Aan de binnenkant werd steen uit Indiana en marmer van Italie gebruikt.

  DSCN0238.jpg

  DSCN0239.jpg

  Andere onderwerpen: het lijkt wel of iedereen op 't werk plots een video wil.  Er zijn ongeveer 6 video's aangevraagd door verschillende diensten deze week... we zullen zien hoe snel we alles af krijgen.  En vandaag sta ik op "standby" voor opnames van winterweer.  We krijgen vannacht en morgen wat sneeuw en ik moet onze crews filmen die zout strooien en sneeuw verwijderen.    En vandaag begint de repititie van 't toneel.  Afspraak om 1:30 voor de eerste "doorlezing", en dan 3 keer per week repeteren.  De show is de laatste week van februari.  Om 3 uur moet ik nog wel naar een eredienst van een collega van mij.  Mike Baroli was een fotograaf voor ODOT en was onderweg naar zijn familie tijdens de kerstperiode.  Onderweg was hij onwel geworden in een restaurant en is gestorven aan een hartinfarct.  Hij was 58.  Ik was regelmatig met hem op stap om constructiezones of bruggen te filmen en we hebben samen heel wat kilometers gedaan.  Ik zal hem missen.

 • "Oliver" met ons moek en Jef

  Verleden maand deed ons moek en Jef mee aan de Geelse kerstmarkt door mee te spelen in de presentatie van Charles Dickens' "Oliver Twist".  De show was dit jaar in een verwarmde tent en duurde ong. 35 mintuen.  Ons moek heeft altijd al graag meegedaan aan toneelvoorstellingen, en dit lijkt me ook de moeite waard.  Ik heb nu al verlof aangevraagd om naar Geel te komen om haar te zien optreden in Gheelamania 2015!!

  P1010043.jpg

  P1010048.jpg

  P1010049.jpg

  P1010046.jpg

   

 • Gelukkig nieuwjaar

  Wel, 2010 zit erop en we zijn gestart aan 2011.  Totnogtoe een prima jaarLachen

  Gisterenavond zijn we voor oudejaar naar de binnenstad getrokken en zijn we naar een basketball wedstrijd gaan zien tussen onze OKC Thunder en de Atlanta Hawks.  Een spannende match die uiteindelijk gewonnen werd door de Thunder.  De arena was weeral uitverkocht (van de 19 thuis matchen zijn er totnogtoe 16 uitverkocht!).  Cindy houdt van basketball en haar Thunder, dus wat betere manier om het nieuwe jaar in te gaan?

  DSCN0233.jpg

  De Thunder geeft elke match de fans de kans om 200 ticketten te kopen aan $10/stuk.  Je moet er wel een paar uur op voorhand voor in de rij gaan staan, maar we hadden geluk en konden binnen.  We zaten wel op de voorlaatste rij helemaal bovenaan, maar dat maakte deze avond nog toffer.  De mensen zijn enthousiaster, vandaar dat die sectie ook "Loud City" wordt genoemd.

  DSCN0234.jpg

  En als je zo hoog zit heb je geen idee hoe lang die basketballspelers zijn... tot je kan vergelijken met een levensgrote foto van 1 van de spelers...

  DSCN0235.jpg

  DSCN0236.jpg

  Wat staat er dit jaar zo al op het programma?  Veel reizen, en wat familiebezoek van belgen in Oklahoma...  Cindy houdt een ticket in het oog voor een kort bezoek aan haar ouders, en we gaan zeker en vast samen in juli naar Olympia.  Ze heeft ook een vriend in New York, en misschien trekt ze daar in maart naartoe.   In mei en augustus krijgen we familie over de vloer en misschien kan ik dit jaar nog eens met wat paarden op belgisch bezoek komen...  Op het thuisfront zal ik dit jaar de rest van het huis verven en een nieuwe garagepoort hangen.  Ook ons hek moet geverfd worden en ik zou graag de voortuin wat willen heraanleggen.  We zien er in ieder geval naar uit en we gaan er een goed jaar van maken!!  Gelukkig nieuwjaar, allemaal!!