• Terug thuis van kerstvakantie

  We zijn gisteren terug thuis van onze kerstvakantie in St. Charles, in de staat Missouri.  Het was ong. 850 km rijden om tot bij de schoonouders van Cindy's broer te geraken.  John, zijn vrouw Gayle en hun 3 1/2 kindjes (ze is in verwachting van een vierde in maart) waren afgezakt van Indianapolis om Kerstmis bij haar familie te vieren.  En omdat wij in Oklahoma geen familie hebben wonen waren we uitgenodigd om het met hun mee te vieren.  Uiteraard was de kerstman geweest en mochten de kindjes hun pakjes 's morgens open doen.  De kerstman had zijn koekjes en melk goed gevonden en had Clara een "dank u" briefke geschreven waar ze van onder de indruk was.

  DSCN0098.jpg

  DSCN0096.jpgDSCN0118.jpg

  Het had ook goed gesneeuwd met kerstavond, dus trokken we na het openen van al de cadeautjes de sneeuw in!

  DSCN0144.jpg

  DSCN0160.jpg

  DSCN0161.jpg

  DSCN0163.jpg

  Op tweede kerstdag gingen John en zijn familie op (ander) familiebezoek, en wij maakten van de gelegenheid gebruik om af te zakken naar Main Street.  Het stadje en de straat dateren van de jaren 1800 en heeft een rijke geschiedenis (denk maar aan Lewis & Clark), en het was de laatste dag dat Charles Dickens' "A Christmas Carol" figuranten aanwezig waren om de shoppers het wat warmer en aangenamer te maken.  In de loop van de namiddag was er een kleine stoet van al de figuranten die samenkwamen op het stadsplein om daar nog wat kerstliedjes te zingen.

  DSCN0177.jpg

  DSCN0178.jpg

  DSCN0193.jpg

  Zelfs de (echte) politie van St. Charles deed mee.

  DSCN0197.jpg

  Gisteren hebben we de 850 km terug naar Oklahoma gedaan, en vandaag begin ik thuis te monteren aan de paardentransport video.  En vanavond zijn we uitgenodigd naar een "after Kerstmis" feestje van een goede vriend die een opnamestudio heeft.  Hij nodigt altijd zijn vrienden (die muzikanten zijn) uit om samen wat te "jammen" en tegelijkertijd neemt hij het op.  Hele toffe groep.  Morgen en donderdagvoormiddag ga ik wel even terug werken, en vrijdag maken we ons klaar voor de nieuwjaarsfeestjes!!

 • Zalig Kerstmis!

  Op 't werk hebben we vandaag al Kerstmis gevierd.  Elk jaar voor de kerstvakantie krijgt ODOT bezoek van de kerstman, worden er familiefoto's genomen en zingt het Kerstkoor mooie liedjes.  Ook de dirigent was ervan aan 't genieten.  Je ziet ook een foto met het schema op het mengpaneel... ik had 4 micro's voor het koor, 2 voor de MC en een aparte voor de Kerstman.  En 2 kanalen voor de muziek: iPod en CD.  Zalig Kerstmis en tot volgende week!

  DSCN0068.jpg

  DSCN0067.jpg

  DSCN0071.jpg

  DSCN0059.jpg

   

   

   

 • Puppies!

  Toen ik in oktober in Belgie was had ik altijd maar goesting voor croque monsieurs... Wel, Cindy heeft me een croque machientje cadeau gedaan voor mijne verjaardag.  Lekker!!!!

  DSCN0044.jpg

  En we wisten dat Frankie, van zodra hij klaar was om geadopteerd te worden, zou geadopteerd worden.  Hij heeft maar 1 dag in het adoptiecentrum moeten doorbrengen en geniet nu van een nieuwe thuis en een nieuw leven.  Met het gevolg dat we van het adoptiecentrum de telefoon kregen met de vraag of we een mama en haar baby'tjes niet zouden kunnen helpen?  De mama was afgezet aan het hondenasiel en zou de volgende dag (met de baby's) in slaap gedaan worden.  Wel, met Frankie het huis uit en het semester voorbij dacht Cindy :"Waarom niet, ik ben meer thuis en kan er voor zorgen".  Het resultaat is een mama met 5 baby'tjes in de keuken die 7 weken oud zijn.  De mama en baby's worden overmorgen geopereerd en hopelijk hebben ze allemaal een zalige Kerst bij een nieuwe familie.

  DSCN0037.jpg

  DSCN0038.jpg

  DSCN0039.jpg

  DSCN0040.jpg

  DSCN0041.jpg

  DSCN0055.jpg

  DSCN0056.jpg

  De mama geeft nog altijd melk, maar aan haar gezicht te zien zal dat niet lang meer duren denk ik...

  DSCN0046.jpg

   

   

   

   

 • Gezellig drukke week

  Ik denk dat dit 1 van onze drukste weken van he jaar is... het begon afgelopen zondag met een toneel vergadering om 2 uur, en dan om 4 het Kerstconcert van The Oklahoma City Symphonic Band waarin Cindy trombone speelt.  Na het concert rechtstreeks naar de Oklahoma City Arena waar onze basketball ploeg de Thunder de Cavaliers een ferm pak slaag hadden gegeven.  Met dank aan Nick en zijn vrouw Jessie die aan gratis tickets geraakt waren!

  DSCN1446.jpg

  DSCN1444.jpg

  Maandag heb ik tot 9 uur 's avonds de eindwerken van mijn studenten zitten verbeteren en dinsdagavond hadden we een kerstfeestje van de Symphonic Band.  Gisterenavond mochten we naar het kerstfeestje van OK Humane, de organizatie waarvoor we hondjes fosteren.  Het tofste van het feestje is de "lelkijkste kerstsweater".

  DSCN0001_2.jpg

  En we hebben trouwens een Corgi die we fosteren voor OK humane... en die vandaag voor de eerste keer naar het adoptiecentrum mag.  Er blijkt veel interesse in Frankie, want het adoptiecentrum heeft al telefoontjes gekregen met de vraag wanneer hij kan geadopteerd worden...  Hopelijk heeft hij een zalige kerst onder de boom van zijn nieuwe baasje.

  DSCN0033.jpg

   

   

   

   

 • Allelujah zingen in het winkelcentrum

  Wat eerst een geheim was, verspreidde al snel via Facebook als een publiek geheim... om kwart over twaalf in het restaurant van het winkelcentrum zou iemand Allelujah van Handel beginnen zingen.  Een koor zou dan meedoen en dan iedereen in het winkelcentrum.  Er was geen manier om je plaats te reserveren; je kwam er gewoon naartoe, barste uit in zang en nadien ging iedereen gewoon zijn gangetje.  De krant in OKC dacht dat er meer dan 1000 mensen op af gekomen zijn...  Het was een mooie belevenis.  Cindy stond in 't midden met vrienden mee te zingen, terwijl ik het filmde vanop de eerste verdieping.


 • Lichtjes hangen

  Gisteren de laatste lichtjes buiten gehangen...  't is bijna altijd hetzelfde elk jaar, maar ik geniet er toch van.  En spijtig genoeg ben ik de enige in 't straat die het doet.  Oh well.  Na Kerstmis ga ik investeren in wat LEDs, want ik was gisteren gaan kijken naar de electriciteitsmeter... het draaide even hard alsof ik de airconditioning had aanstaan!

  DSCN1430.jpg

  En ook binnen heb ik de kerstboom gezet.  De parels zijn Cindy's idee:-))  En onze kat zit het allemaal te bekijken...

  DSCN1434.jpg

  Catie mocht het dan wel interessant vinden, maar Connor kon maar niet wakker blijven...

  DSCN1424.jpg

   

   

 • Even op TV geweest

  Ik was deze morgen om 6 uur even op TV als Obama, samen met Nancy Pelosi en Bill Clinton.  Het heeft te maken met onze toneelgroep en de poging om wat meer geld in het kistje te krijgen voor studiebeurzen voor studenten-journalist.  Voor $125 kan je ons inhuren om wat Kerstliedjes te komen zingen, en dat hebben we gepromoot op KFOR-TV en UPN-43. In de foto mezelf (met grote oren en een plakkerke op mijn lip vanwege de 12 draadjes), Nancy Pelosi, Lance West van UPN-43 en Bill Clinton)

  Grid 1 @ KAUT small.jpg

  En hier is een link naar de uitzending van deze morgen...

  http://www.kfor.com/community/morningmail/