• Opnames in Tishomingo

  Vandaag ben ik om 5:30 vertrokken naar Tishomingo in het zuiden van de Staat.  Het waren opnames voor de truck video die ik volgende week begin te monteren.  We gebruikten de jib op het dak van de bestelwagen om hoog genoeg te geraken.  't Was de moeite.

  DSCN0721.jpg
  Wat ook tof is, is dat Cindy de stem mag zijn voor de video.  A.s. donderdag zal ze in de studio zijn voor de eerste opnames.  Morgen gewoon naar 't werk en morgenavond voor de tweede keer les geven.  De klas telt maar 9 studenten, en dat maakt het gemakkelijk wanneer de studenten erop uit trekken om audio op te nemen "in the field".

   

 • Snoopy nog altijd in huis

  We hebben nog altijd onze fosterhond Snoopy.  Ik denk dat dit week 7 of 8 is dat hij bij ons woont.  Hij is ondertussen ferm gegroeid (en een beetje gekalmeerd).  Ik heb gisteren nog wat video van hem genomen in de hoop dat dat voor een snellere adoptie zal zorgen...

  http://www.youtube.com/bartandcindy#p/a/u/0/DrsmiQTyaqY

  Voor de rest gaat alles zijn gewone gang.  Werken tijdens de week en een beetje rusten in 't weekend.  We gaan volgende maand ons huis verven (aan de buitenkant) en zal ook de hal gemaakt worden want het is nog altijd niet gemaakt sinds de waterscchade van juni...

  Je hebt het misschien al gemerkt dat ik minder geblogt heb.  Ik ben geen fan meer van Skynet blogs.  Sinds hun verandering van uploaden enz. moet ik precies meer knopjes drukken en is het uploaden volgens mij moeilijker en duurt het allemaal langer.  De bovenstaande clip van YouTube kon ik via Skynet's "Youtube" manier niet uploaden...  Misschien dat ik binnekort zal verder bloggen via een eigen website.  Ik houd jullie op de hoogte.

   

 • Een paar foto's van Muskogee

  Hier zijn nog een paar foto's van de videoshoot in Muskogee. Volgende week vrijdag trek ik naar Tishomingo in het zuiden van de staat voor het flmen van de "spreader", m.a.w. de truck die zout smijt tijdens de wintermaanden...

  IMG_2368.JPGIMG_2381.JPG
  IMG_2373.JPG
  IMG_2384.JPG

 • Meer opnames

  Vandaag nam ik beelden op van de sproeier.  Maar in plaats van gewoon de vrachtwagen te filmen, plaatste ik de camera in een gracht.  Dan beschermde ik de lens met plexiglas en liet ik de vrachtwagen de camera nat sproeien, en dat zorgde voor een mooi effect.

   

  DSCN0620.JPG

   

  DSCN0623.JPG
  DSCN0627.JPG

   

   

   

 • Opnieuw in Muskogee

  Nick en ik zijn vandaag opnieuw gearriveerd in Muskogee, waar we onze tweede week beginnen met de opnames van de ODOT trucks.

  Vandaag hadden we ons nieuwste speelgoed boven gehaald.  We gebruikten de Stickypod om de camera op verschillende manieren aan de buitenkant aan de truck te hangen.  We hingen het aan de deur, en namen op die manier de chauffeur op terwijl hij aan 't rijden was.  De beelden zijn heel goed gelukt!

   

  DSCN0613.JPG

  We wouden ook beelden van onderaan de vrachtwagen, maar waar de stickypod TE groot voor was.  Voor die beelden gebruikten we een kleine Panasonic camera.  En heel veel plakband.

  DSCN0617.JPG

   

   

 • Dagje op 't meer

  Onze vrienden Bobby en Kim Stem hadden ons gisteren uitgenodigd om een dagje door te brengen op hun boot.  De Stems zijn vrienden van 't toneel en ik kom ook veel in contact met Bobby via ons werk.  We waren vrijdagavond aangekomen aan hun buitenverblijf en trokken de volgende ochtend naar 't meer.  Bobby heeft een prachtige boot, en Cindy volgde ons met 1 van hun Sea-doos.  De dag was bewolkt maar warm en dat zorgde voor een aangename dag.  Deze namiddag trek ik naar 't werk om alles voor te bereiden voor een (minimum) driedaagse opname van de Trucks; thuis zal ik vanavond voor een klant een video monteren en a.s. vrijdag kan ik opnieuw naar de kraker.  Dat zal deugd doen want ik had gisteren een beetje TE hard gespeeld op 't water...

  DSCN0591.jpg
  DSCN0600.jpg
  DSCN0605.jpg

 • Sasha terug thuis / werken in Muskogee

  Onze fosterhond Sasha is voor de tweede keer terug gebracht naar het adoptiecentrum.  Wat er precies aan de hand is/was weten we niet, maar ze woont dus terug bij ons voor het ogenblik... Dat is goed voor Snoopy, die ook nog altijd niet geadopteerd is.

  Ondertussen hebben we onze tweede dag in Muskogee achter de rug.  We filmen de ganse dag in temperaturen die bijna niet normaal zijn... vandaag 45.  Veel drinken dus, en op tijd wat in de schaduw gaan staan.  Gelukkig heeft onze baas ons zijn pop-up tentje meegegeven zodat we wat kunnen schuilen van de zon.  We doen de opnames in het midden van een veld, en de tent is onze enige manier om uit de zon te geraken.  Hier zijn wat foto's.  Ons tentje dus, en de andere is Nick met de jib arm die beelden neemt van het dashboard van de truck.

  DSCN0572.JPG

  DSCN0573.JPG

 • Morgen naar Muskogee

  Ik ben al maanden scripts aan 't schrijven voor de nieuwe vrachtwagen video's.  De video's die momenteel worden getoond zijn van de jaren '80, en die moeten dringend hermaakt worden.  Niet alleen zijn de trucks totaal anders, ook de veiligheidsmaatregelen zijn totaal anders dan 30 jaar geleden.  Ik heb in totaal 26 scripts geschreven die allemaal zijn goedgekeurd, dus nu moet er gefilmd worden.  Ik ga het samen met mijn collega Nick doen, en we verblijven de komende 2 weken in Muskogee.  't Is te zeggen, we filmen er maandag t.e.m. vrijdag en dan de week daarop opnieuw van maandag t.e.m. vrijdag.  En het "slechte" nieuws is dat de komende week de heetste zal zijn van het jaar.  Ze voorspellen 38 (in de schaduw) en we zullen de ganse tijd buiten zijn in een veld en naast een berg zand.  Er is ook een hitte-waarschuwing voor de komende week, dus we zullen moeten oppassen...  Hier zijn een paar foto's van de lokatie waar we vanaf morgen zullen zijn.  Ik neem ook de laptop en mijn camera mee, en als er tijd is zal ik proberen af en toe iets op de blog te zetten.

  DSCN0546.jpgDSCN0548.jpg