• Morgen nieuw dak

  Morgen zullen we een nieuw dak krijgen.  Na de hagelstorm en het heen en weer telefoneren met de verzekeringsmaatschappij is het eindelijk tijd voor een nieuw dak.  Ook het raam zal morgen worden gemaakt.  We zullen een aparte afspraak moeten maken voor al het werk dat binnen in huis moet gebeuren na de waterschade van een paar weken geleden.  De muren en het plafond in het halletje en gastbadkamer zullen al zeker moeten vervangen worden.

  Gisteren heb ik paarden en een rach gaan filmen en vandag zal ik de opnames van 2 paarden mogen monteren.  Spijtig genoeg had ik er niet aan gedacht dat er ook voetbal op TV is, dus zal ik af en toe eens op 't internet moeten zien met hoeveel Engeland zal verliezen van Duitsland.  En nu dat de Amerikanen eruit liggen maar supportern voor hup hup Holland?

  We hebben nog altijd 2 hondjes.  Onze favoriet is de gemixte scheper Shasha.  Ze speelt heel graag en af en toe pauseert ze even om HAAR achtertuin te bewaken...

  DSCN0146DSCN0158

  DSCN0171

 • nieuwe camera

  't Was niet onverwacht dat eergisteren mijn fotoapparaat had opgaf.  Het wil zelfs niet meer opstartten.  Maar het is verschillende jaren oud (5 megapixel).  dus was het tijd om even te shoppen (maar het moest onder de $100 blijven) en ik heb een kleine Nikon L22 gevonden die mooie foto's neemt.  Hier zijn een paar bloemekes (de enige die niet gesneuveld zijn door de hagel verleden maand) met de nieuwe camera getrokken...

  DSCN0141DSCN0142

  't Is hier voor de rest goed warm (boven de 35) en we zitten ook met 3 puppies.  Het waren er maar twee een paar dagen geleden, maar het koppel dat het hondje had geadopteerd heeft haar terug gebracht.  Maar a.s. zaterdag mogen ze  alle 3 naar een PetSmart waar ze veel meer kans maken om een nieuwe thuis te vinden.  THuis zitten we nog altijd te wachten op een nieuw dak.  Het was eerst vandaag beloofd maar het is uitgesteld tot a.s. maandag.  Dan zal ook het raam gemaakt worden.  En zaterdag mag ik opnieuw paarden en stallen gaan filmen in Purcell en een andere paardenvideo monteren op zondag.

 • Nieuwe hondjes

  De laatste van de 3 hondjes (alleen Tessi schoot nog over) is gisteren geadopteerd, en onmiddellijk heeft OKHumane er ons 2 andere gegeven die een vaste thuis zoeken.  Ze hebben nog geen naam.  We weten alleen dat ze labrador / mix zijn en dat ze zusjes zijn.  Benieuwd hoe lang het zal duren alvorens ze geadopteerd zijn?!

  P1010026-1P1010032

  P1010035-2

 • Red Earth dit weekend

  Eergisteren begon Red Earth, een driedaags event van, door en voor Native Americans.  De 3-daagse begint met een stoet en dan de Grand Entry van alle indianen die meedoen in de danscompetitie.  Ik moest het filmen voor 't werk, maar mijn collega Nick nam mijn persoonlijke camera in handen en nam deze beelden op.  Als je aan Oklahoma denkt, denk niet alleen aan cowboys, maar ook aan de mensen die hier eerst woonden.  De zangers noemen zichzelf de Southern Boys, en verkopen ook hun eigen CDs via http://www.manataka.org/page736.html  Je kan Red Earth ook bezoek op www.redearth.org

 • Puppies!!!!

   

  We hebben weer wat foster hondjes die klaar zijn om geadopteerd te worden.  Tilly en Tex zitten voor jullie klaar!!  Ze zijn zusjes en ong. 2 maanden oud...

  P1010012-8P1010015-7P1010021-5

  P1010022-8P1010026P1010027-3

   

 • Water in huis vanwege hagelstorm

  Wel, we hadden de hagelstorm op 16 mei.  We hebben ondertussen een firma gekozen om het dak te maken, maar.... deze nacht (en de ganse dag) zijn er hevige regenbuien gepasseerd en dat heeft voor waterschade gezorgd in onze gang, 3de slaapkamer en living.  Ik hoorde om half vijf deze morgen iets druppelen en het was niet van de kraan.  Toen ik opstond zag ik water druppelen van de bovenkant van de deur.

  P1010002-21

  Ik nam onmiddellijk handdoeken en probeerde het onder controle te houden, maar de regen bleef maar duren en ook op andere plaatsen begon het water binnen te sijpelen.  Het heeft de ganse dag geregend, maar laat op de namiddag is de daklegger geweest en heeft een groot zeil over ons dak gelegd.

  P1010009-20P1010016-2

  En tot slotte nog een fotootje van 1 van de verluchtingsturbines die op ons dak stonden.  Je ziet duidelijk wat de hagel aangedaan heeft...

  P1010014

  En hier is een korte minuut van het water dat maar blijft komen van ons dak en langs de muur naar beneden rolt.

   

 • Cindy's auto klaar

  De auto moet nog opgepoetst en gesimilizeerd worden, maar het verven is gedaan.  Je ziet uiteraard het verschil tussen nieuwe verf en de 12-jaar oude auto, maar het ziet er toch beter uit dan met roestplekken rondrijden.

  P1010003

  En een paar weken geleden bezocht mijn moeder en haar vriend Jef (die van Haflingers houdt) Rocky en Cindy, een koppel dat Haflingers kweekt in Purcell, ten zuiden van OKC.  We waren er even op bezoek geweest en ik had mijn videocamera mee genomen.  Hier zijn een paar beelden van de paarden en Jef.

 • Auto verder afwerken

  Mijn auto moet morgen voor 3 dagen naar de garage waar ze de blutskes gaan verwijderen, dus moet ik dit weekend Cindy's autootje verder afwerken zodat we ermee kunnen rondrijden morgen.  Cindy's Toyota heeft eergisteren een nieuwe voor- en achterruit gekregen.

  P1010006-21P1010007-16

  Ik ben gisteren begonnen aan het verwijderen van de roestplekken (vanwege de hagel) en dan het "primen".  Deze namiddag ga ik de auto een nieuwe laag verf geven en hopelijk op die manier het autootje nog 2 jaar in leven houden.

  P1010008-13P1010010-11

 • Cindy's auto maken

  Na een vakantie in Mexico is het stillekes aan tijd geworden om het huis en Cindy's auto aan te pakken na de hagelstorm van 3 weken geleden.  Alles is in orde gebracht met de verzekeringsmaatschappij en we moeten een volledig nieuw dak laten leggen.  Ik heb eergisteren gebeld voor een offerte.  Gelukkig hebben we geen waterschade en is het niet TE dringend.  Morgen moet ik bellen voor een offerte om het glas in onze living te laten vervangen.  Ik ben zelf begonnen aan het maken van Cindy's autootje.  We hopen het nog 2 jaar op de baan te houden en dan kan ze iets nieuwer kopen.  Ondertussen was ik gisteren naar een autokerkhof geweest en heb ik al haar lichtjes en spiegels vervangen.  A.s. vrijdag worden dan haar voor- en achterruit vervangen zoat ze terug de baan op kan...  En onze kat speelde baas vanop het dak van mijne wagen en zag dat het goed was...

  P1010006-20P1010012-7

  P1010013-4

 • Vliegen met OKC Police

  Ons moek vertrekt overmorgen terug naar huis, dus de laatste uren moet er ... geshopt worden!

  P1010001-21

  Ik mocht deze morgen opnieuw de lucht in met de OKC politie om videobeelden te maken van de nieuwe autostrade die in OKC wordt gelegd.  't Zal ongeveer nog 2 jaar duren alvorens die officieel geopend zal zijn, maar het begint er toch stillekes aan uit te zien als een autostrade.

  P1010022-7P1010030-2

   

 • Terug van vakantie

  P1010173

  Het vrouwke en ik zijn terug van een korte vakantie.  Maar we hebben het niet alleen gedaan.  Mijn moeder en haar vriend waren van Brussel naar Houston gevlogen waar we ze hebben opgepikt en vandaar verder zijn gereden naar Galveston in Texas.  Daar zijn we dan de volgende dag op een 5-daagse cruise vertrokken met de Carnival Ecstacy.  De 5-daagse cruise begon in Galveston, dan een dagje op zee en de volgende dag zijn we aangekomen in Progresso in Mexico.  Daar mochten we van de boot voor de dag, en de volgende dag verbleven we op het Mexicaanse eiland van Cozumel.  Daarna weer een dagje op zee en zaterdagochtend zijn we terug aangekomen in Galveston.  Ons moek blijft nog een weekje hier, maar ondertussen kan je mee genieten van haar trip met deze korte video...