• School zit er bijna op

  Het semester loopt hier al op zijn einde.  Mijn studenten hadden nog 1 week te goed en dan is het tijd voor de examens.  Hier zijn ze nog ijverig aan 't werk aan hun laatste opdracht.

  DSC00257DSC00258

  Vandaag gaan we opnieuw filmen in een constructiezone,  De State auditor komt een bezoekje brengen aan de constructie van de nieuwe I-40 crosstown.  Geen persconferentie perse, maar wel een "photo op" van een bijzonder iemand.  't Is duidelijk dat er in november verkiezingen zijn...   En over verkiezingen gesproken.  Amerikanen hebben me aangesproken en vragen zich af wat er in Belgie aan de hand is met de regering...  Hoe leg je DAT uit...

 • Loodgieter spelen

  Ons huisje is gebouwd rond de jaren '50, en alle pijpen en buizen  in de badkamer zijn nog altijd de originele.  Maar het was tijd om de handvatten (en wat in de muur verdwijnt) van de kraan voor het bad te vervangen.  Maar je kan daarvoor niet zomaar naar eender welke winkel.  De stijl van loodgieterij is ZO oud dat de meeste  do-it-yourself zaken dit niet hebben.  Gelukkig is er een heeeeel klein winkeltje op Route 66 dat gespecialiseerd is in antieke en oude loodgieterij artikelen.  En jawel hoor, ze hadden alles wat ik nodig had!

  P1010001-19P1010002-20

 • Drukke week gehad

  't Is een drukke week geweest, vooral dan op dinsdag toen ik met de trein van OKC naar Fort Worth heb mogen rijden in de locomotief.  De Heartland Flyer is de enige passagierstrein in Oklahoma.  Hij vertrekt om half negen 's morgens in OKC en komt aan rond 12:30 in Fort Worth, een stad dicht tegen Dallas.  In de terugreis vertrekt de Flyer vanuit FW rond 5:25 en komt aan in OKC rond kwart voor tien.  AMTRAK (de eigenaar van de Flyer) gaat een heel jaar lang testen uitvoeren met biodiesel.  De locomotief is speciaal ingericht met een motor die biodiesel aankan, en het ganse jaar door zullen er testen uitgevoerd worden om te zien of dat een goed(koper) idee is dan gewone diesel.  De testen worden uitgevoerd met 20% biodiesel.  Ik was maandag de trein al gaan filmen, en op dinsdag mocht ik dan mee in de locomotief.  Hier zijn een paar foto's die getrokken zijn met een videocamera...

  DSC00224DSC00226

  DSC00229DSC00232

  Woensdag heb ik alle beelden ingeladen en ben ik begonnen aan het monteren van 2 andere video's.  We zijn dus goed bezig, en mijn baas probeert toestemming te krijgen om alle ODOT video's op YouTube te zetten.  Morgen ga ik vnl. copies zitten maken van andere video's, en dinsdag trek ik naar het oosten van de staat om een klas te filmen die handelt over het calliberen van de sprayer die op maintenance trucks worden geplaats.  Nooit een gewone dag:-))

 • National Workzone Awareness week

  Deze week is het national workzone awareness week.  Alle Transport departementen in het land willen de aandacht vestigen op het feit dat mensen nog altijd veel te snel rijden (of niet genoeg opletten) in een werkzone.  In Oklahoma hadden we verleden jaar 19 doden in een constructiezone, en 178 gewonden.  Wat de highway patrol al jaren doet (maar zonder veel succes) is bestuurders die sneller rijden in een constructie zone een dubbel proces aanbieden.  Dat kan oplopen tot $1,000 en als je een arbeider aanrijdt en doodt moet je $20,000 betalen en vlieg je in de gevangenis.  Elk jaar verzorgen we de audio en nemen we de persconferenties op.  De eerste is om 10 uur in Oklahoma City en dan rijden we naar Tulsa waar het opnieuw doen om 2 uur in de namiddag.  Deze foto's zijn van Tulsa, waar de media wanneer ze binnenkomen naar de persconferentie worden geleid via deze gang.  De regen zorgde ervoor dat we binnen moesten blijven, dus hebben we ons kamp opgezet in de garage.  De PR dame voor Tulsa kwam op het idee om het informatiebord te gebruiken als achtergrond van onze Transport secretaris (en mijne baas) Gary Ridley.

  P1010001-18P1010002-19P1010007-15

 • Vogeltjes in den hof

  Het heeft hier het hele weekend geregend, en dus heb ik maar wat projecten binnenshuis gedaan.  De baseboards zijn geinstalleerd, dus de vloer voor de eetkamer en keuken zijn nu officieel af.  Nu ben ik verhuisd naar de badkamer waar er iets scheelt met het toilet...

  baseboard

  Ik heb ook dit weekend een andere camera mogen uitproberen.  Ik houd van mijn vogeltjes in de tuin, dus heb ik de camera op mijn videostatief gezet en geprobeerd wat foto's te nemen van de vogeltjes die af en toe eens komen eten.  Zelfs de spechten kwamen langs.  De foto's zijn genomen met een Fujifilm camera door het glas va het raam.. toch de moeite.

  DSCF4389DSCF4396

  De regen is nog altijd aan 't vallen en zelfs het eekhoorntje heeft zijn  eigen afdak gemaakt.

  DSCF4393

  En in een enquete van onze fosterhonden gaan 9 op 10 honden akkoord dat het bij de Vleugels goed meevalt en dat de honden er op hun gemak zijn.

  DSCF4441

   

   

 • Nieuwe fosterhond

  Cindy heeft gisteren onze zoveelste fosterhond gaan halen op het dierenasiel.  We hebben opnieuw een Shitzu en zijn naam is Nigel.  We weten maar weinig over hem, behalve dat hij niet de mooiste fosterhond is:-))  We gaan hem 2 weken moeten bijhouden en dan zal hij klaar zijn om geadopteerd te worden...

  DSCF4367

  Onze golden Connor vindt al die fosterhonden in huis maar niks.

  DSCF4387

 • Trash Poster Awards

  De Trash Poster Awards worden elk jaar uitgedeeld aan 12 leerlingen tussen 6 en 17 jaar.  De leerlingen moeten een tekening maken dat te maken heeft met het mooi en proper houden van de staat.  Onze vorige gouverneur was enorm gevoelig voor vuilnis langs de Oklahoma wegen.  Hij heeft toen zelfs een gratis telefoonnummer gecreerd dat je kan bellen als je iemand vuilnis (sigaretten, papier, enz.) uit een auto of pickup truck ziet gooien.  De mensen krijgen dan nadien een kaarjte in de bus dat iemand hen verklikt heeft en worden gevraagd dat ze dat aub niet meer doen.

  De Awards zijn daar ahw een bijprodukt van, en gisteren waren de finalisten uitgenodigd (uit een totaal van 12000 inzendingen).  De winnaars krijgen een kleine som geld, hun tekening in poster formaat, een t-shirt met hun tekening erop en de tekening wordt ook gebruikt voor de Trash kalender van volgend jaar.  Tijdens de uitreiking (een paar weken nadien) wordt de hele ODOT lobby versierd met allerhande tekeningen...

  P1010002-18P1010003-18

   

 • Commission Meeting

  Elke maand houdt ODOT een Commission Meeting.  ODOT heeft 8 commissioners en dat komt overeen  met 8 divisies, uitgestrekt over de hele staat.  Vandaag werden de Director's Safety Awards uitgereikt.  Op een autostrade werken brengt risico's met zich mee en sommige divisies gaan "the extra mile" om veilig te blijven tijdens het werk.

  P1010004-13P1010008-12

  En als je in Oklahoma woont en een man bent moet je geen bang hebben van de moderegels te volgen... of te breken.  Hier zijn 2 mannen in hun kostuum maar voor schoenen hebben ze cowboy boots aan.  Kleur en stijl speelt geen rol.. dit is Oklahoma... Cowboy Country!!

  P1010006-18

 • Nieuwe vloer in eetkamer en keuken

  Belofte maakt schuld en ik heb dit weekend dus de nieuwe vloer gelegd in de keuken en de eetkamer.  De vloer in de eetkamer was het originele hout dat ik de jaren 50 is gelegd.  Op zich niet lelijk, maar er waren plaatsen waar het ondertapijt eraan vast was gelijmd en dat zorgde voor lelijke vlekken.  De vloer in de keuken was ook aan vernieuwing toe.  De originele vloer was geplakte witte tegels, en over de jaren waren ze gewoon versleten.  We hebben dus besloten om nieuwe vloer te leggen, en dezelfde stijl en kleur voor beide ruimtes.  Ik was zaterdagochtend begonnen in de eetkamer en heb het vanavond klaargekregen in de keuken.

  Hier zijn een paar foto's van de eetkamer.

  P1010009-19P1010010-9

  De houten vloer is dus nu vervangen met een donkere vloer.

  P1010021-3P1010022-4

  De vloer in de keuken was dus min of meer wit, en is nu vervangen met de donkere vloer.  Volgende week ga ik de "baseboards" vervangen is dan is alles klaar voor een volgend project!

  kitchenbeforedarkfloor

 • Warm tijdens de Red Bud Classic

  De redbud is een hele mooi boom die ook de staatsboom is van Oklahoma.  Elk jaar wordt er ook de Red Bud classic georganiseerd, een sportevenement voor fietsers en renners.  Renners kunnen kiezen uit een marathon, halve marathon, 10, 5 en 2 km.  Cindy en ik hadden besloten om de 5 kilometer te lopen.  De "race" begon om 1:45 en er stonden duizenden mensen klaar om deel te nemen.  Ik ben heel fier op 't vrouwke want ze heeft haar persoonlijk record gebroken!  Het geld om deel te nemen gaat elk jaar naar een andere non-profit organisatie.

   

  P1010034-3P1010038-1

  P1010042

 • Zonneke efkes weg

  Het zonneke van gisteren heeft vandaag achter de wolken blijven zitten.  Maar toch, we hebben vandaag 23 graden gehaald.  Het weer buiten voelt heel vochtig aan, alsof we nog regen mogen verwachten vanavond.  Ik heb dan ook mijn bakske binnen gezet.  Wij gaan hier gewoon op Paasmaandag werken, en het was maar saai.  Ik heb 2 scripts geschreven en ondertussen ben ik ook begonnen aan het monteren van een trailer voor een horrorfilm.  Het is een lang verhaal maar ik kan je wel vertellen dat ik me ermee amuseer.  Na 't werk een dik uurtje gaan fitnessen en daarnet de boterhammekes gemaakt voor morgen.  Een "gewone" dag, behalve dan Tiger Woods' perscoferentie. En ik duim natuurlijk mee met de 2 Vlaamse studenten (Ellen en Axelle) die in Washington zijn aangekomen en hopen op een tasje koffie met de President.  Ik hoop dat het hen lukt.  Ik heb een berichtje naar mijn Congresswoman en naar het Witte Huis gestuurd, in de hoop dat iemand er in geinteresseerd is... ik hoop dat het lukt!!

  www.supo.be/obama

 • Zalig Pasen

  Dit jaar Pasen gevierd in de achtertuin met een zonneke dat 30 graden aanraakte.  Zalig Pasen, inderdaad!

  P1010007-14P1010010-8

  Vrijdagnamiddag ben ik ook naar de winkel geweest voor nieuwe vloer.  Ik ga de vloer in de keuken en eetkamer volgend weekend vervangen.  Hier zie je het nog in de auto liggen.  Volgend weekend waarschijnlijk dus wat "voor en na" foto's...

  P1010004-12

 • Beelden van de cruise

  Onze Kerstcruise mag dan al wel enkele maanden in het verleden liggen... ik kwam vandaag tot de realisatie dat ik nog een paar videobeelden ervan in de computer zitten had.  Ik heb ze dan ook snel achter mekaar gezet en je zal het hoogste dek van het schip (Lido) zien, waar je kunt zonnen, zwemmen, wandelen en natuurlijk... eten.

 • 33 graden!

  Eindelijk!  De lente is hier, met vandaag 33 graden.  Toen ik de school verliet om kwart over zeven vanavond was het nog altijd 27 graden.

  ODOT is over de hele staat nieuwe satellietschotels aan 't hangen, en deze keer was het de beurt aan Cyril, in het zuidwesten van de staat.  In Cyril is maar weinig te zien, maar het heeft wel een mijn waar rotsen en stenen worden geproduceerd.  De toren staat bovenop 1 van de "rotsen", en dat zorgt voor mooie beelden.  Naast de mijn pompt Exxon ook veel olie, en ook dat zorgde voor een mooie foto.  En het water in de mijn deed me denken aan de Carribean... zooo blauw!

  P1010003-17P1010010-7

  En ten slotte weer een typisch Oklahoma uitzicht...

  P1010011-6

  Morgen trekken we opnieuw naar Tulsa waar er om 1 uur een persconferentie zal gehouden worden.  Vele andere activiteiten zullen er niet op het programma staan.  Dus op naar het weekend!