• auto met belgische sticker

  Vandaaag ben ik niet gaan werken maar in de plaats naar een klas geweest.  Zo af en toe sturen ze me naar een Human Resources klas, en vandaag was de titel Culture Competence.  Amerikanen aanleren dat niet iedereen hetzelfde is (of zeker niet iedereen in de wereld engels spreekt  of van Amerikanen houdt) is een taak op zich.  Zo ging het bijvoorbeeld over het feit dat Amerikanen na een diner altijd een fooi achterlaten.  En Europeanen doen dat niet, dus zijn ze volgens amerikanen gierig.  Toen ik zei dat de fooi bij inbegrepen is bij de kosten van het diner ging hun lampje aan...  Maar er zijn zoveel mensen die hier geboren en opgegroeid zijn en nog nooit Oklahoma hebben verlaten, en hun enig contact met de wereld is het nieuws.  Het was voor iedereen de moeite om eens na te denken over andere culturen en dat we niet allemaal hetzelfde zijn en hetzelfde doen en denken.

  En onderweg naar 't school zag ik een auto met een belgische "B" sticker, met aan de linkse kant de sticker "Baby a bord" en de nummerplaat was "On Y Va".  Ik probeerde er een foto van te nemen...  Tof altijd om andere belgen in Oklahoma te zien!

  belgianvan

 • Sproeien en accident

  Ik heb al een week zitten wachten op wat minder wind...  Ik moet alles over onze trucks op video zetten, en 1 van de taken is het sproeien van herbicide langs de baan.  Het is sneller en goedkoper dan het afrijden met een tractor, maar er mag niet TE veel wind zijn of de plannen zijn geschorst.  En als het TE warm wordt (zoals wordt voorspeld tegen het einde van de week) kan er ook niet gesproeid worden.  Maar vandaag was het zover en reed ik een uurtje naar het noorden in de richting van Perry.  En Perry ziet er typisch Oklahoma uit...  weinig of geen heuvels en heel lichtbruin (bijna rood) zand.

  P1010012-6

  Van het sproeien zelf heb ik geen foto's, maar toen we onderweg waren naar State Highway 412 kwamen per toeval een ongeval tegen dat pas was gebeurd.  Niemand was gewond, maar we denken dat een automobilist van een pickup in slaap gevallen was en tegen een andere auto is gereden.  De chauffeur is van de ene kant van de baan naar de andere geslingerd en gelukkig niet over de kop gegaan...  Gelukkig hebben al onze  ODOT wagens waarschuwingslichtjes en konden we het verkeer onmiddellijk op 1 rijvak sturen...  Een beetje nadien kwam de Highway Patrol ter plaatse en konden we verder.  Het maakte voor een interessante ochtend.

  P1010005-15P1010008-11

   

 • Werken op zondag

  Deze morgen om kwart voor vijf eruit want we moesten naar Tulsa.  Daar werd vandaag een oude brug verwijderd en dat moesten we filmen.  De nieuwe is verleden maand al open gegaan, maar de oude stond in de weg van de 2de nieuwe brug die zal gebouwd worden.  We waren om 6 uur vertrokken en stonden om 2 uur terug in OKC

  P1010002-17

  Deze namiddag thuis van het goede weer geprofiteerd om wat in den hof te werken.  Ik heb vandaag voor de eerste keer dit jaar de gazon afgedaan en wat meststoffen gestrooid.  Ook onze boom in de achtertuin en de paasbloemekes in de voorhof staan er mooi bij.  Het weer gaat eigenlijk voor de rest van de week goed zijn, met temperaturen boven de 20 vanaf dinsdag.  En wat er met Skynet aan de hand is weet ik niet... Ik blog met een mac maar het lukt maar niet met de Safari browser.  Deze post is gemaakt met Firefox...

  P1010003-16P1010006-17

 • Geen idee wat er aan de hand is met Skynet

  Ik heb geen idee wat er aan de hand is met Skynet Blogs. Als ik probeer in te loggen krijg ik een frans scherm te zien, en waar ik normaal gezien zou kunnen inloggen staat alleen het woord "Important".  Nu werkt het dus weer even wel, maar ik ben er niet gerust in. 

  We hebben al enkele dagen een nieuwe fosterhond.  Haar naam is Bella is ze was al eens eens geadopteerd.  Iemand had haar binnengebracht omdat ze op straat verloren was gelopen en toen het adoptiecentrum de eigenaar contacteerde (dankzij een chip onder haar pels) nam er niemand op en werden ze nooit terug gebeld.  De hond kan dus opnieuw geadopteerd worden.

  bella

  Afgelopen woensdag na' t werk St. Patricksday gevierd in een lokaal cafe... De ganse dag iets groen gedragen en natuurlijk een Guinness om het op z'n Iers te vieren.  De cafe zat goed vol, en de muziek werd er verzorgd door een lokale groep die Ierse muziek speelt met drums en doedelzakken.  't Was de moeite!

   

  P1010002-16
  P1010001-17

  P1010015-5
  P1010008-9

  En gisteren hebben een dagje doorgebracht in TUlsa waar de Black Eyed Peas optraden.  We hadden ze voor het eerst gezien als opwarmgroep voor U2 vorig jaar en we vonden ze ZO goed dat we, toen we hoorden dat ze naar Tulsa kwamen, onmiddellijk een ticketje hadden gekocht.  En we hebben ervan genoten.  We stonden en dansten de ganse avond en ze deden de ene hit na de andere.  De opwarmgroep was LMFAO and Ludacris, die tijdens het BEP concert ook even als gast optrad.  Heel goede show!  Als ze in Belgie zijn... zeker gaan zien!

  P1010008-10
  P1010005-14

  P1010020-2

  En we hebben hier sinds vrijdagavond opnieuw een sneeuwstorm gehad.  Ong. 12 cm sneeuw met rukwinden die sterk genoeg waren om het dak boven de pompen om te waaien.  Gelukkig hadden we thuis geen stukken... 

  gas station

  Als Skynet voor mij werkt... hopelijk tot snel.

 • Skynet problemen

  Ik heb de laatste week nogal problemen gehad met skynet blogs.  Ik weet niet of het te maken heeft met het feit dat ik een mac heb, maar als ik probeer in te loggen wil SKynet mij een nieuwe blogger maken.  En de nederlandse pagina komt op in het frans.  Vandaag gaat het dus blijkbaar wel... Vandaag ga ik de ganse dag filmen in Cyril, waar ODOT de grote schotels gaat hangen.  Ik zal proberen mijn persoonlijke camera niet te vergeten en wat foto's op de blog te zetten...

   

 • Training en Mike Tyson

  Deze morgen zit ik eigenlijk te wachten op een telefoontje.  Normaal gezien zou ik naar een klas moeten over Customer Service die om 8:30 begint.  Maar ik zit ook te wachten op een telefoontje van onze communicatie divisie of ze al dan niet satellietschotels zullen installeren in Cyril (ong. een uurtje rijden ten zuiden van OKC).  ODOT gaat over de hele staat grote schotels installeren (ong. 3.5 m in diameter) en heeft er zelfs nieuwe masten moeten voor aankopen want de schotels alleen wegen tegen de 600 kg.  Het telefoontje heeft te maken met de windsnelheid.  Is er meer dan 20 km/uur wind zal de installatie niet doorgaan (en kan ik niks filmen) en kan ik naar de klas....  Nog even geduld dus.

  En ik zag daarnet dat ex-bokser Mike Tyson een contract heeft getekend met het TV kanaal Animal Planet voor een show waarbij hij gaat racen tegen... duiven?  Blijkbaar is Mike een grote fan van duivenmelken en gaat hij binnen een paar weken beginnen met het opnemen van de show die begin volgend jaar op TV zou moeten verschijnen...  Ik ben heel benieuwd...

 • Deflectometer en Training

  Je weet maar nooit wat je allemaal tegenkomt als je op de baan bent voor je werk.  Gisteren trok ik naar State Highway 102 in Dale, Oklahoma.  Ik moest tanken en zag naast het tankstation een sterke drankenwinkel.  De naam deed me even lachen... ik heb zo niet een goed vertrouwen in de kwaliteit van Cowboy Liqueur...

  P1010001-16

  Na volgetankt te zijn was ik terug onderweg naar SH-102.  Daar stond Scott me op te wachten met zijn Falling Weight Deflectometer.  Het is een nieuw toestel dat (als ik het goed begrijp) de plaats inneemt van het verkeer door schokgolven in het asphalt te sturen.  Op die manier kan men de densiteit en kwaliteit van het wegdek meten zonder te moeten boren.  De deflectometer komt uit Denemarken en wordt gemaakt door Dynatest.  Scott is de enige persoon die ermee werkt bij ODOT en ik heb hem geinterviewd.  Hij is dus bijna altijd op de baan...

  P1010002-15P1010005-13

  En vandaag was ik met mijn collega op de baan.  Deze namiddag moesten we de gouverneur gaan filmen, en deze voormiddag trokken we naar Perry waar we een demonstratie opnamen over hoe ODOT moet omgaan met natuurgebieden, rioleringen, waterafloop, enz.  Alles werd gefilmd met 2 camera's en live geswtiched en rechtstreeks op DVD opgenomen.

  P1010006-16

   

 • Ganse dag in Tulsa

  Gisteren nog eens een ganse dag doorgebracht in Tulsa in het NW van de staat (en 2de grrootste stad in Oklahoma).  Van het moment dat je Tulsa binnenrijdt lijkt de hele stad een werkzone te zijn.  ODOT is de Interstate 40 autosnelweg aan 't verbreden langs beide kanten en er wordt gewerkt aan een nieuwe IDL (Inter-dispersal loop), een soort ring rond Tulsa.

  Er is ZOVEEL werk aan de gang dat we alles niet gefilmd gekregen hebben.  Hier zijn wel een paar foto's van de nieuwe aanleg van de autostrade en een nieuwe uitrit aan het Hard Rock Casino.

  P1010012-5P1010016-1

  Oklahoma heeft een abnormaal natte en lange winter beleefd, en dat heeft ervoor gezorgd dat de meeste werken een paar weken vertraging oplopen.  Ook als is de autostrade nog niet klaar, de borden die boven de weg zullen hangen liggen al WEL klaar.  En als je voorbij zo'n bord rijdt lijkt het maar van normale grootte, maar als je ernaast kunt gaan staan is het toch een beetje indrukwekkend...

  P1010024P1010029-2

  P1010022-3

   

 • Eindelijk!

  Gisteren hadden we hier 18 graden en het deed deugd.  Vandaag ga ik buiten de gazon wat opkuisen want (ook al blijft het boven de 15 graden dit weekend en volgende week) we verwachten morgen en maandag "lente stormen" zoals de weerman het omschreef.  'k Ben eens benieuwd wat het zal zijn.

  Gisteren zag ik ook dat een steentje het glas van mijn wagen had gebarsten.  Ik dacht dat men het barstje kon isoleren, maar het was blijkbaar te groot en ze hebben de hele voorruit vervangen.  Daarom hebben we een verzekering zeker?

  En onze kat voelt zich niet goed.  We zagen een paar dagen geleden dat ze ruzie had gehad met de buurtkatten en ze had een serieuse kras op haar neus.  Sindsdien is ze niet meer dezelfde; normaal gezien zou ze nu buiten zitten spelen, maar ze wilt niet buiten, haar ogen lopen met vocht en ze slaapt altijd.  Je zou zeggen "dat doen katten altijd", maar voor Catie is dit abnormaal.  Ik ga met haar binnen een uurtje naar de veearts.

   

 • Bijna weekend!

  't Is een snelle week geweest, met afgelopen dinsdag een conferentie waarvoor ik de audio verzorgde.   Alles was goed verlopen, en mijn baas maakt zich nu al zorgen over een conferentie in 2012 waar we ong. 500 mensen mogen verwachten.  We gaan zowiezo meer apparatuur moeten huren... en op dit moment ligt nog niks vast, dus waarom er slaap over verliezen?  Ik heb ook de opdracht gekregen om video's te maken over alles (alles!) wat met de ODOT vrachtwagens te maken heeft: onderhoud, laden en lossen, veiligheid, enz.  Ik zal voor een tijdje bezig zijn:-))  Dit weekend ga ik heel wat uren doorbrengen in de studio, en aanstaande maandag heb ik een business lunch met een filmmaker die help nodig heeft met video en audio montage...  En zo blijven we maar doorgaan!

 • Gedaan met toneel spelen

  Eergisteren was onze laatste (en volgens mij beste) show.  De zaal was bijna vol, en het publiek heeft ervan genoten.  Ook onze gouverneur (Brad Henry) en zijn vrouw Kim zijn altijd van de partij...

  P1010005-12

  Dit was ook het jaar dat Cindy voorzitster was van de groep.  Na het laatste optreden genieten we allemaal van een "cast breakfast"... spek, eieren, koffie om half twaalf 's avonds.  En daar werd Cindy verrast met een mooie foto met een kader die iedereen getekend had... en natuurlijk een bloemeke.  Goed gedaan, Cindy!!

  P1010011-5