• Vliegen

  Gisteren zijn mezelf en de ODOT fotograaf mogen gaan vliegen met de helicopter van de OKC Politie.  We nemen om de paar maanden wat foto's van de werken die bezig zijn aan de nieuwe Interstate 40 door Oklahoma City.  De helicopter is klein, maar heel stabiel voor goede videobeelden.

  P1010005-11

  En je weet dat in Amerika alles precies groter is.  En 't is waar... kijk maar eens hoe groot een pintje Stella Artois hier is!

  P1010006-15

  En tot slotte laat Patrick zijn oplossing zien mocht hij zijn tekst vergeten...

  P1010007-13

 • Eerste show achter de rug

  De eerste echte show is achter de rug en het was een success.  Iedereen was heel tevreden en we praatten met mensen die het ZO leuk vonden dat ze vandaag extra ticketten gingen kopen voor onze laatste show op zaterdag.  Ook de krant was er dit jaar weer en deze foto stond gisteren in The Oklahoman.  

  obamascan2010

  Vandaag nemen we een "break" van de show en morgen en overmorgen staan we dus opnieuw in de zaal.  Trouwens, morgen zijn we uitverkocht en zaterdag begint er ook goed vol uit te zien...

 • Vanavond eerste show

  Vanavond is onze eerste show voor een betalend pubiek.  Gisteren was onze generale repetitie voor kennisen en familie.  De technische problemen zijn hopelijk tegen vanavond opgelost en kunnen we er stevig tegenaan.  Deze video is van afgelopen zondag toen we voor de eerste keer de zaal in mochten.  En je ziet een heel klein beetje van onze eerste repititie in diezelfde zaal...

 • Naar de nieuwe zaal

  We zijn gisteren in de nieuwe zaal getrokken waar we onmiddellijk 2 keer gerepeteerd hebben.  Vandaag hebben we dat opnieuw gedaan en morgen is er onze generale repetitie voor familie en vrienden.  De show voor betalend publiek is woensdag, vrijdag en zaterdag.

  P1010011-4

  P1010009-18

  En hier is deel 2 van onze repetities in het parochiezaaltje...

 • Cindy heeft verre familie gevonden

  Cindy heeft vandaag voor de eerste keer nog heeel verre familie gevonden en vandaag ontmoet.  Drew McNichols is (als ik het goed begrijp) de kleinzoon van een kozijn van Cindy's moeder. Hij gaat al 2 jaar naar Oklahoma City University.  Hij is daar de ster van het roeiteam...  Inderdaad, zijn studies worden betaald dankzij studiebeurzen voor roeien.  En omdat het buiten te koud is trainen ze binnen en doen ze af en toe een wedstrijd.  De video is van deze namiddag.  2 km roeien in 6 min. 51 sec.

  drew

 • En maar repeteren

  Gisteren was onze laatste dag repeteren in de parochiezaal. Dat wil zeggen dat we overmorgen verhuizen naar de zaal, gevolgd door 2 repetities.  Een van de leden had een kleine flipcamera en maakte deze beelden...

 • happy Valentine's Day!

  Zondag 14 februari... gelukkige Valentijntjesdag!  Ik was verrast te zien dat het deze morgen opnieuw aan 't sneeuwen was.  Gelukkig duurde het maar even en was het tegen deze middag gesmolten.

  Het gebeurt maar 2 keer per jaar (max!), maar ik had deze morgen goesting om kleding te gaan kopen.  Cindy kent me en weet dat ze van die gelegenheid gebruik moet maken... we zijn naar de mall getrokken voor een paar jeansbroeken, hemden, pull-overs en een mooie rode das voor mijn Obama kostuum.

  P1010002-14

  Deze namiddag was het weer repeteren geblazen want volgende week zondag verhuizen we naar de zaal.  De groepsfoto is van een klein dansnummer met Michael Jackson (Thriller). Morgen geniet ik van een dagje verlof vanwege President's Day.  Ik ga de dag beginnen met naar de fitness te gaan en vandaar naar het Tag agency om mijn rijbewijs te vernieuwen.  En in de namiddag en avond moet ik wat nederlandse teksten inspreken, dus zal ik me amuzeren in mijn studio!

  P1010008-8

 • Tina Turner op TV

  Ik was deze avond aan 't zappen en stopte op Palladia TV, een HD station dat alleen maar Live optredens uitzendt.  Vanavond is het de beurt aan Tina Turner: Live from Holland.  En dat deed me herinneren aan 1988 toen ik ze live zag in Oostende op het Belga Live Festival.  Wow, lange tijd geleden!

  P1010003-15

  Onze fosterhond van de laatste weken moet terug naar school.  Ze begint een beetje te bazig te zijn rond onze honden, en ze springt altijd tegen je lijf.  We hebben ze donderdag naar een fosterfamilie gedaan die ook hondentrainers zijn, zodat ze eventjes naar school moet alvorens ze terug naar ons komt om dan geadopteerd te worden.

  Onze kat Catie geniet van de stilte door een kussentje te vinden tegen het raam.  Vandaag scheen de zon dus het was er lekker warm.  Je zou zo meedoen als je ze zo ziet liggen!

  P1010005-10

  Deze namiddag zijn we met een kleine groep van het "toneel" naar de binnenstad afgezakt om een korte openingsvideo te maken voor onze voorstelling die binnen 1 1/2 week begint.  We zijn dit jaar van zaal verandert, en daar gaat de video over.  We namen even de tijd voor een groepsfoto en dan terug aan 't werk...

  P1010019-1

  P1010035

   

   

 • Repetitie, sneeuw, enz.

  De sneeuw die we eergisteren zouden moeten gehad hebben is nooit tot hier geraakt, maar ze voorspellen een nieuwe kans op 6 cm sneeuw morgennamiddag.  Het slechte weer zou deze namiddag beginnen met kans op regen, en dan vanaf morgenmiddag zouden we meer sneeuw mogen verwachten.  Toen ik verleden week op school aankwam zag ik dit bordje "Trappen gesloten vanwege sneeuw en ijs".  Oei, eerst een vooral waar ligt de sneeuw?  En ten tweede, wil dat zeggen dat ik het gebouw niet inkan en dat de klas afgelast is?

  P1010021-2

  Gisteren heeft onze Gridiron club haar dinner gehouden voor alle sponsors.  Dat wil tegelijkertijd zeggen dat we binnen 2 weken verhuizen naar de zaal... Nu beginnen we ons pas echt ongerust te maken en moeten we onze teksten van buiten beginnen te leren...  Ondertussen gaan de repetities door in een parochiezaaltje niet ver van hier.

  P1010005-9

  En even Cindy een dikke proficiat wensen.  Ze is voorzitter van de Club dit jaar en doet het prima.  Ook gisteren tijdens het feestje met de sponsors kwam ze prima te voorschijn!  Hier is ze met 1 van de Supreme Court rechters van de Staat: Marian Opala (geboren ini Polen en in 1953 Amerikaan geworden) en zijn vriendin Roberta.  Rechter Opala is al jaren een trouwe supporter en sponsor van de Club.

  Opala

 • Meer sneeuw op komst

  De sneeuw van verleden week is bijna gesmolten, maar er is meer op komst.  Morgennamiddag zullen we ong. 3 cm. mogen verwachten, en waarschijnlijk vrijdag opnieuw een sneeuwbui.  Dit weekend zou het wel warmer zijn en alles wegsmelten.

  A.s. zondag is hier opnieuw The SuperBowl, het kampioenschap van American Football dat dit jaar wordt gespeeld in Miami tussen de Indianapolis Colts and the New Orleans Saints.  Bijna iedereen supportert voor New Orleans...  Amerikanen hebben altijd van een "underdog" gehouden, en de manier waarop het team van New Orleans de mensen psychologisch hebben geholpen na de hurricane is moelijk in woorden uit te leggen.  Cindy en ik zijn uitgenodigd om naar het huis van een vriend (met ong. 25 andere uitgenodigden) de match te gaan zien.

  Voor de rest is het maar druk: repetities op dinsdag, donderdag en zondag.  Les geven op dinsdag en woensdag.  En vanwege een nieuwe klant breng ik veel tijd door in mijn audio studio.  Maar da's niks!  De tijd vliegt en des te rapper is het zomer!