• Gedaan met sneeuwen

  Gisterenavond is het eindelijk gestopt met sneeuwen.  Het heeft toch voor ongeveer een 10 cm gezorgd, met daaronder een laag ijs van een halve cm.  Je ziet het ijs bijvoorbeeld hangen aan de zijkant van mijn auto.

  P1010008-7

  P1010009-17

  Het voordeel van al de sneeuw is dat het voor een 4-dagen weekend heeft gezorgd!  Morgen gaan we repeteren voor het toneel en de komende weken zal het druk worden in de studio. 

 • Gestopt met sneeuwen

  Wel, het heeft nog tot 7 uur vanavond gesneeuwd maar nu is het eindelijk gedaan.  Ik denk toch dat we zeker 10 tot 15 cm gehad hebben.  Wanneer ik morgen de sneeuw van onze pad ga schuppen zal ik nog wat foto's nemen.  Deze foto's zijn van deze namiddag.

  P1010003-14P1010006-14

  Ik heb een paar dagen geleden een nieuwe monitor moeten kopen voor mijn computers.  Onze kat houdt van dozen en ze heeft ook de monitordoos voor haar rekening genomen.

  P1010009-16

   

 • Van ijs naar sneeuw

  Gisterenavond is het eindelijk gestopt met regenen.  Maar met temperaturen onder het vriespunt was alles snel bevrozen.  En in het midden van de nacht is het beginnen sneeuwen.  De foto's zijn van 4 uur geleden, maar de weersvoorspelling zegt dat het nog 8 uur zal sneeuwen voor een totaal van ongeveer 10 cm. sneeuw.  Ik was deze morgen buiten geweest en het voelt alsof je op glas stapt.  Het ijs breekt onder je voeten maar vanwege de sneeuw zie je niks.  In Oklahoma zitten ong. meer dan 100.000 klanten zonder stroom; gelukkig (op dit moment) zitten wij nog altijd warm en kunnen we bloggen.  Wie niks van de sneeuw en koude aantrekt is onze Jowee.  Geboren in Idaho met een dikke pels, deze hond doe niks liever dat in de sneeuw zitten:-))

  P1010001-15

  P1010009-15

 • ijs blijft maar komen

  Het weer is deze namiddag verslechtert.  Meer wind en dat brengt de temperatuur ook naar beneden.  De wegen beginnen spekglad te worden en de scholen zijn ook morgen gesloten.  Bij mij op 't werk zal ik pas morgen weten of ik moet gaan werken of niet...  Hier is een fotootje van het dak van onze buren.  We heben nog altijd stroom, maar ten zuiden van ons zitten 2000 klanten in Purcell en Norman zonder stroom.

  P1010012-4

  De lokale TV stations hebben alle normale uitzendingen uitgesteld en doen enkel en alleen reportages die met het weer te maken hebben.  En als je volgende foto zie je de huidige temperatuur.  En denk dan in Fahrenheit, niet in Celsius...  (was het maar Celsius!!)  28 is dus -2, maar met de wind heel wat lager...

  P1010015-4

 • Ijsstorm van start gegaan

  De regen begon om kwart na zeven.  En een beetje nadien daalde de temperatuur tot -3 maar met de wind voelt het meer zoals -10.  Van zodra de regen op de auto landt wordt het ijs.  De staat heeft al haar "niet noodzakelijke" werknemers naar huis gestuurd om 8:30.  En is het dus afwachten en hopen dat we niet zonder stroom geraken...

  P1010009-14

  P1010010-6

  En ik had je nog een foto belooft van onze nieuwste foster...  Haar naam is Samantha.  Ze is een Sharpei/Windhond mix en is super hyper.  Ze kan niet stilzitten.  We hebben alle deuren in huis opengezet en ze doet niks liever dan rondjes lopen:-))

  P1010007-12

 • Storm laat nog een uurtje op zich wachten

  Op dit moment is de sneeuw en ijsstorm een uurtje ten westen van Oklahoma City.  De temperatuur is op dit moment 0 graden, en zal binnen een paar uurtjes zakken tot -4.  Eerst zullen we aanvriezende regen krijgen, en dat gaat gepaard met een windsnelheid van ong. 40 km. per uur.  Het ijs gaat de electriciteitskabels heel zwaar maken, en de wind gaat ze breken.  En vanavond (na de ijs) verwachten we bijna 10 cm. sneeuw.  Heel veel scholen hebben op dit moment al besloten van vandaag en morgen gesloten te zijn.  Ook op het werk verwacht ik dat ik rond de middag naar huis zal worden gestuurd.  Ik heb hout klaar liggen voor de open haard, en een straf drankske om ons warm te houden.  Zolang we stroom hebben zal ik proberen te bloggen... we hadden dezelfde conditiies in de winter van 2007 en toen zat onze straat ong. een week zonder stroom.  We hopen dat dat met deze storm niet het geval is...  Voor live radar kan je gaan kijken op www.kfor.com of www.news9.com

 • Tweede sneeuwstorm morgen in OK

  Cindy en ik waren op vakantie toen de eerste sneeuwstorm in Oklahoma aankwam.  Veel sneeuw en veel auto's die van de baan reden.  En de sneeuw zorgde verschillende dagen nadien voor heel wat ellende op de baan.  Morgen krijgen we bijna hetzelfde voorgeschoteld.  Het verschil met de storm van Kerstmis is dat we eerst regen zullen zien die dan onmiddellijk aanvnriest.  En aangezien bijna alle kabels hier niet ondergronds liggen zou het weer kunnen dat we dagen zonder stroom kunnen zitten.  Van zodra de regen in ijs verandert gaan de kabels gewoon breken...  Op dit moment is de storm in het oosten van Californie en verhuist het geleidelijk naar het oosten.  Vandaag is onze laatste dag om ons voor te bereiden.  Cindy heeft gisteren al het 't een en 't ander gedaan: extra water en eten gaan halen.  Extra baterijen voor zaklampen.  Eten voor de hondjes.  Hout voor de open haard.  Extra dekens en een luchtmatras die we in de living kunnen leggen (dicht tegen de open haard).  Vandaag nog wat was doen en wat extra cash gaan halen.  De kans is groot dat we vanaf morgen zonder stroom kunnen zitten en we kunnen het gewooon niet permitteren van niet voorbereid te zijn.  Ik heb mijn cameraatje gevonden en als we stroom hebben zal ik proberen wat foto's te uploaden...  hier is een link naar de weerman van News 9.

  http://www.news9.com/Global/category.asp?C=112030&nav=menu681_3

 • Naar Alderson

  Van zodra ik mijn camera vind zal ik foto's oploaden van onze laatste fosterhond.  Samantha is een Sharpei/Greyhound mix van ongeveer een jaar.  Ze heeft (in vergelijking met onze honden) heel veel energie en haar ideale familiesituatie zou een gezin zijn met 1 of 2 kinderen waarmee ze kan spelen, een grote tuin om in rond te crossen en best geen andere dieren want ze houdt van attentie.  Ze is heel lief en doet niks liever dan bij jou zijn.  Op dit moment ligt ze dan ook naast mij mee te bloggen...

  Vandaag trek ik er nog eens op uit.  Deze keer naar Alderson in het ZO van de staat.  Daar was jaren geleden en mijn die nu niet meer gebruikt wordt.  De county (vergelijk het maar met een  provincie) heeft daar een weg aangelegd en voor 1 of andere reden had men met die mijn geen rekening gehouden en is de weg nu aan 't inzakken.  ODOT werd gevraagd om met een speciale truck gaten te komen boren zodat een prive-firma die gaten (en de mijn) kan opvullen zodat de weg niet helemaal wegzakt.  Zelfs de US Mijning Vereniging is ertussen gekomen met een noodfonds om de zaak zo snel mogelijk op te lossen.  'k Zal proberen wat foto's te nemen als ik mijne camera kan vinden...

  En aanstaande donderdag zou het hier weer kunnen sneeuwen... we zijn benieuwd...

 • Shh.. niks zeggen he!

  Maar ik zit op 't werk stiekem mee te luisteren (en soms via de webcam mee te kijken) naar radio 1212.  Wat een tof initiatief!  Vanavond (onder de leiding van George Clooney) gaat er in Amerika een groot benefietconcert uitgezonden worden zonder commercials op alle netwerken ten voordele van Haiti.  Komaan Wereld: spaarpotjes leegmaken he!

  images

 • Texting verboden door gouverneur

  Onze gouverneur heeft een texting verbod opgelegd aan alle ambtenaren tijdens het gebruik van een staatswagen.  Testen tonen aan dat er heel wat verkeersongevallen gebeuren naar aanleiding van texting tijdens het rijden.  De gouverneur zegt dat het maar normaal is van niet te texten in een auto, maar omdat er TOCH mensen zijn die het doen heeft hij dus een officieel verbod opgelegd.  Hier is zijn brief aan alle ambtenaren.

  http://www.gov.ok.gov/display_article.php?article_id=1334&article_type=1

 • Terug thuis

  Wel, we zijn vanavond terug thuis gearriveerd na een paar dagen met onze familie en petekinderen.  De trip zelf is altijd heel lang (1200 km om tot bij hen te geraken), maar het was de moeite om iedereen nog eens te zien.  Het was trouwens sinds juli geleden en mijn petekind is ondertussen al 15 maanden oud.  Haar broer had een Superman kostuum gekregen van de Kerstman, maar ze doet niet niets liever dan het zelf aandoen en in een cirkel lopen.

  P1010010-5

  We verwisselden heel late kerstcadeautjes en zijn dus vanavond goed en wel terug thuis.  Ik moest wel onderweg even mijn camera boven halen want er was een kippewinkel in Doolittle Missouri die een oude auto "omgebouwd" met een grote kip op het dak.  Ik MOEST een foto hebbenLachen

  P1010001-14P1010003-13

 • Vakantie bezoek

  Het semester is terug begonnen.  Vandaag gaf ik voor de eerste keer les op een nieuwe universiteit, en vanaf volgende week ook elke woensdagavond op een andere univ.  En ondertussen zijn ook de repetities begonnen voor de Gridiron show (3 avonden per week).  Sorry als het dus een beetje stiller zal zijn op deze blog de komende weken.  We trekken ook binnekort naar het oosten voor een heel laat Kerstbezoek aan Cindy's broer.  Gelukkig is de temperatuur hier geklommen... gisteren 14 en morgen 17... Yeah!

 • Boven het vriespunt?

  Oklahoma had op Kerstavond 1 van de ergste sneeuwstormen in haar geschiedenis.  Met windsnelheden van 60 per uur leek het wel alsof de sneeuw horizontaal viel.  In totaal viel er bijna 30 cm sneeuw die avond... en een gedeelte ervan ligt nog altijd op mijn voortuintje.

  P1010007-11

  Mijn voordeur en voortuin zijn aan het noorden van ons huisje, en omdat de zon niet al te hoog geraakt tijdens de winter ligt de sneeuw van Kerstmis er nog altijd.  Onze buurvrouw aan de andere kant van het straat heeft geen sneeuw...  en vandaag zou de temperatuur eindelijk terug boven het vriespunt moeten geraken, maar momenteel zitten we daar nog niet aan.

  P1010008-6

  Ook onze achtertuin (vanwege een hoog hek) zal nog een tijdje onder de sneeuw en ijs blijven liggen.  Maar onze kat zit er blijkbaar niks mee in.

  P1010009-13P1010011-3

   

 • Uit protest

  Gewoon uit protest omdat het hier tot zaterdag niet boven het vriespunt zal geraken (zoals in Belgie blijkbaar) NOG 2 foto's van onze vakantie.  28 graden in Mexico, en vanavond hier tegen de -15.  De media raadt ons zelfs aan om alle kraantjes te laten druppelen zodat de waterpijpen niet breken...  Zondag zal het pas boven het vriespunt klimmen.

  P1010161P1010221

   

 • Grand Cayom en Cozumel

  Onze laatste 2 haltes op onze cruise waren The Cayman Islands en Cozumel.  In The Cayman Islands hadden we besloten om te gaan snorkelen en te zwemmen met de stingrays.  Een echte aanrader.  En het water was zo helder en blauw.  In de eerste foto zie je Cindy's voeten en duikt ze onder water want ze heeft weer iets interessants gezien...  En 1 van onze gidsen toont ons 1 van de vele stingrays.

  P1010144P1010147

  De volgende dag stopte we in Cozumel.  Daar hebben we een heel mooi strand gevonden met een bar .  Wat wil je nog meer op vakantie?  Een dutje?  Geen probleem!

  P1010209

  De vakantie is zo goed meegevallen dat we het op het einde van het schooljaar opnieuw zullen doen.  Dan maar 5 dagen op de boot maar opnieuw naar hetzelfde strand in Cozumel en een dagje in Progresso in Mexico.

  En dan is het nu terug naar de realiteit.  Volgende week begint het school terug en beginnen ook de repetities van onze "toneelgorep".  Ik ben ook dit jaar weer Obama en heb gisteren voor de eerste keer het script gezien...  Amai, wat heb ik veel te onthouden!  Je zult me in de loop van de komende weken wel horen klagen:-))

 • Carnival Conquest

  Een paar foto's van het schip, de Carnival Conquest.

  P1010122P1010125

  P1010123P1010127

   

   

 • Jamaica Mon!

  Onze eerste van 3 stops was in Georgetown in Jamaica.  We waren rond ongeveer 8 uur 's morgens aangekomen en kwamen samen in de terminal.  Cindy en ik hadden besloten om in Jamaica te gaan ziplinen, met een kabel van de ene boom naar de andere (maar dan wel ong. 100 tot 300 meter van elkaar af).  Om in de jungle te geraken werden we eerst met een busje tot aan een kamp gebracht.  Daar kregen we een korte veiligheidsspeech en dan mochten we ons harnas aan doen.  En dan was het de beurt aan ons om de bomen in te klimmen en te ziplinen!!

  P1010092P1010094

  P1010098

  Ons jungleavontuur duurde ongeveer 4 uur en daarna trokken we met de bus terug naar het schip dat vertrok om 6 uur richting De Cayman Islands waar Cindy en ik wouden snorkelen en zwemmen met de stingrays...

 • Handdoeken diertjes

  Terwijl de passagiers 's avonds gaan eten of een avondje plezier maken in het casino, barretjes of disco worden in onze cabine onze lakens vervangen en het bed gemaakt.  En een trademark van Carnival is dat je 's avonds in de cabine wordt verwelkomt door een diertje dat gemaakt is van handdoeken.   De eerste avond ben je aangenaam verrast, en de volgende avondjen begin je nieuwsgierig te zijn en zeg je voor je de deur opendoet : "Ik ben eens benieuwd wie er NU op ons bed zit te wachten?"  De diertjes zijn ZO populair dat je op het schip een boek kan kopen dat uitlegt hoe je ze zelf kan maken.

  P1010030P1010045-2

  P1010067-1P1010121-1P1010197

  P1010223-1P1010234-1