• Op het schip

  Omdat het schip laat aankwam (en de 3000 nieuwe passagiers die allemaal moesten worden ingecheckt) vertrok het schip met ong. 4 uur vertraging.  Maar dat gaf ons toch genoeg tijd om snel onze valiezen (die aan de deur worden afgezet) in de kamer te zetten en dan snel naar de 9de verdieping (Lido) om een fotootje te nemen van ons vertrek bij zonsondergang.

  P1010022-2

  We vetrokken dus richting Jamaica, maar dat wil zeggen dat je de eerste 2 dagen op het schip zit terwijl het schip naar het zuiden vaart.  Wat doe je dan zoal?

  P1010020-1

  Gewoon TE veel om op te  noemen!  Op bijna elke verdieping is er wel iets te doen: casino, shops, barretjes, spelletjes, een disco, en op het dek ook een orkestje en nadien een film in openlucht.  We hebben het die eerste nacht bij de disco gehouden...

  P1010072

  En laten we het lekkere eten niet vergeten!  Elke avond iets nieuws, en O zo lekker!!

  P1010028-1

   

 • Vertrekken vanuit Galveston in Texas

  Amerika grenst aan heel wat water: de Atlantische en Pacific oceanen en de Golf van Mexico in het zuiden.  Dagelijks vertrekken er cruise schepen vanuit New York, Fort Lauderdale en Miami in Florida, New Orleans en Galveston, en in het westen o.a. Los Angeles en Seattle.  Wij vertrekken altijd vanuit Galveston (ongeveer een uurtje rijden vanuit Houston) omdat we die afstand gemakkelijk met de wagen kunnen doen.  In het totaal was het bijna 800 km, en dat is op een dagje te doen.  Er zijn betere cruisen vanuit Florida, maar dat zou ons 2 dagen duren om daar te geraken.

  We vertrekken altijd een dagje voordat de cruise vertrekt.  Op die manier komen we 's avonds aan en genieten we van een rustig avondje uit en een hotel.  De volgende dag kunnen we uitslapen want je mag pas vanaf 1 uur op het schip.  Voor ons de ideale tijd om even op het strand van Galveston rond te lopen en wat schelpjes te zoeken.  En het voordeel van het hotel is ook dat we de wagen daar een week gratis kunnen laten staan (en we nemen dus een taxi van het hotel naar het schip).  Hier een paar foto's van het strand.  Een paar jaar geleden was deze streek enorm getroffen door de orkaan Ivan, en de stad is nog altijd aan 't recuperen van de schade.  In een van de foto's zie je een hotel dat op een pier is gebouwd dat nu totaal leeg staat.  Een triestig zicht...

  P1010009-12

  P1010010-4

  P1010012-3

  P1010014-2

 • Onze vakantie zit erop

  maar het is bijna net zo plezant om de foto's te bekijken en nog eens na te genieten!  Cindy en ik hadden besloten om voor mijn 40ste verjaardag een 7-daagse cruise te nemen naar de Westerse Carribean.  We vetrokken zondagnamiddag vanuit Galveston in Texas aan de Golf van Mexico.  Het schip was de Carnival Conquest die plaats heeft voor 3000 passagiers en bijna 1000 crewleden.  We hadden ongeveer 4 uur vertraging vanwege zoveel passagiers, maar we hadden 2 dagen de tijd om op onze eerste bestemming te geraken... Jamaica.

  In de loop van de volgende dagen zal ik een klein verslag maken van de reis.  Hier zijn alvast de eerste foto's...  Je mag vanaf 11 uur op het schip dat (normaal gezien) om 4 uur in de namiddag vertrekt.  Cindy en ik hadden gewacht tot 2 uur om op het schip te stappen en we hadden dus eerst wat foto's genomen...  Je ziet duidelijk het dak van de huizen met daarboven het schip...   One cabine was op de 6de verdieping.  Er zijn in totaal 8 verdiepingen met kamers en daarboven op de 9de verdieping is het Lido deck met zwembaden en een gigantisch restaurant.  Op de 10de verdieping kan je gaan fitnessen en vind je de Spa.  

  P1010001-13

  P1010003-12

  P1010004-11

   

 • Blog gaat even rusten

  Nu dat ik eindelijk bekomen ben van de verjaardagswensen, gaan we nu even de blog stoppen voor Kerstmis.  We zuller er opnieuw aan beginnen rond 30 december.  Prettige Feestdagen, allemaal!

 • Lordy Lordy! Looks who is FORTY!

  Wow.  Deze morgen opgestaan en 40 jaar geworden...  Hoe is dat zo snel gebeurd?  Ik ga hier niet zitten filosoferen over wat het betekent, hoe het voelt en al die dingen.  Wat ik WEL ga doen is mijn ouders, familie en vrienden bedanken voor een prachtig leven.  Ik heb een fantastiche kindertijd achter de rug.  Het feit dat ik de jongste (en enig zoneke) ben zal daar wel iets mee te maken hebben.  De herinneringen aan Stalpaard in Geel zijn rijk in vriendschap, voetbal, Drie Koningen zingen, rond het Kappelleke van de Groenen Heuvel racen en een grote zolder.  In Veerle op 't veld wat helpen met ploegen en pattatten uitdoen, hooien, kersen plukken, praten op de CB en mijn eigen Radio Bonanza, genieten van de vijver die mijn ouders kochten, en dan op de echte radio's zoals Goldstar en Radio Power.

  Na den Handel in Geel mocht ik een jaartje als uitwisselingsstudent naar Amerika.  Een jaartje nadien op kot in Mechelen voor drie jaar en daar ook vrienden gemaakt voor het leven.  En dan een jaartje in 't leger.  Twaalf maanden in de luchtmacht.  Nooit een vlieger gezien, maar wel op den bureau gezeten in Vivoorde.  En 2 maanden in mijn legerdienst besliste de regering van de verplichte legerdienst af te schaffen...  't Was een kalme tijd op het Centrum voor Recrutering en Selectie:-))

  En dan terug naar Amerika.  Terug naar school en mijn eerste auto gekocht.  Mijn eerste job en dan mogen beginnen op een Amerikaans radiostation.  Dromen kunnen inderdaad werkelijkheid worden.  Cindy leren kennen op school en haar na 9 maanden ten huwelijk gevraagd want ik voelde dat het juist was.  En na 13 jaar daar nog geen dag spijt van gehad.  Ik ben dankzij een stage mogen beginnen als full-time audio monteur voor een productiehuis.  Dan ben ik ook als cameraman beginnen werken.  Ik heb gewerkt met sterren zoals Helen Hunt, Rex Linn, Toby Keith en Britney Spears.  Ik doe mijn werk zo graag dat ik thuis mijn eigen studio heb gebouwd.  Ik woon in mijn eigen huis en al zeg ik het zelf... ik ben gezond voor iemand van 40:-))  Ik ben een gelukkig man, maar dat geluk deel ik met veel andere mensen in mijn leven.  Bedankt voor de eerste 40!

  En dan nog snel even een flashback.  We springen 10 jaar per foto... van 10 t.e.m. 40. Dan nu op naar de 50!

  sc008a151fsc00893fb4

  sc008afaadP1010210

   

   

   

 • Met de trein naar Guthrie

  Er is maar 1 passagierstrein in Oklahoma.  De Heartland Flyer vertrekt om half negen 's morgens naar Forth Worth, Texas (ten westen van Dallas).  Diezelfde trein blijft daar de ganse dag en komt 's avonds terug naar OKC.  Veel mensen hadden graag meer treinen gezien, vooral naar het noorden en oosten richting Kansas of Missouri.  Dit weekend maakte de Heartland Flyer een uitzondering en trok (na aankomst terug in OKC) verder naar het noorden naar het stadje Guthrie (zo'n 40 km van OKC).  De reden was een promotie om volk te lokken naar de Christmas Celebration... aankomst in Guthrie is half elf, waar je wordt opgewacht met koffie, warme chocomelk, pralines en koekjes.  Guthrie was ook (alvorens Oklahoma een staat werd in 1907) de hoofdstad van de Oklahoma en Indianen Gebieden.  Ik had ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de burgemeester van Guthrie te interviewen, en hem nadien gevraagd of hij even op de foto wou.  Ik had de volgende dag een videootje gemaakt (maar omdat ODOT geen akkoord heeft met YouTube, mocht ik het niet publiceren).  Je vindt het wel hier... maar de download tijd kan wel lang zijn... de video is 104 MB.

  http://ow.ly/L6Pm

  P1010001-12

  Dit weekend ben ik opnieuw de kruipkelder ingedoken om de afvoer van het keukenwater te maken.  Ik ben opnieuw bezig geweest met het openmaken van de buizen en ik denk dat het deze keer gelukt is.  Hier een fotootje van de buizen in kwestie.

  P1010003-11

  Morgen een gewone dag op 't werk, en morgenavond ga ik alle examens verbeteren want deze week is de laatste week voor de Kerstvakantie!

 • Tijdelijke fosterhond

  Omdat een familie die hondjes fostert op vakantie vertrekt hebben Cindy en ik hun hond overgenomen voor een paar dagen.  Jethro is een echte bassett hound.  Hij is een beetje verlegen en heeft bang van mij.  Ik denk dat er iets was in zijn verleden met een man dat hem niet aanstaat...  Maar hij is een lieve, luie, en lange hond:-)

  P1010006-13

  Vanavond was trouwens ook een klein feestje om alle vrijwilligers en medewerkers van de fosterorganisatie te bedanken voor een goed jaar.  Men denkt dat we tegen het einde van  het jaar 2000 honden en katten een nieuwe thuis hebben kunnen bezorgen.  Tegen het einde van de receptie was er een grappige wedstrijd voor lelijkste Kerstmis sweater...

  P1010017-3

  Na de receptie nog snel naar de winkel voor wat boodschappen: fruit, een biertje, en misschien Nutella... alhoewel, $3.46 voor een potje van 350 gr.??? Is dat duur in vergelijking met Belgie??

  P1010021-1

 • Gestemd

  Ik heb vanavond voor de eerste keer mogen meedoen aan een verkiezing.  En ook al lijkt het van weinig belang (wat zou mijn stem nu kunnen maken tussen duizenden stemmen?), voor mij was dit een van de belangrijkste redenen om Amerikaan te worden.  Ik vind deelname in een verkiezing erg belangrijk, en het was altijd moeilijk om tijdens een politieke discussie te weten dat ik niet kon stemmen.  Maar daar is dus vandaag verandering in gekomen.  Hier is een interessant detail:de buurten en regio's zijn hier opgedeeld in "precincts".  In onze precinct zijn er maar 30 geregistreerde stemmers.  Ik was nummer 5.  En niet vergeten... hier is geen stemplicht maar een stem-recht.  Toch vindt men dat de opkomst voor deze verkiezing (rond de 30 %) enorm is.  Tijdens andere verkiezingen ligt de opkomst maar tegen de 10 %.  Binnen 4 uurtjes weten we de uitslag...

  P1010003-10P1010004-10

  P1010006-12

   

 • Naar de stembus

  Morgen maak ik een klein beetje persoonlijke geschiedenis... ik mag voor de eerste keer gaan stemmen in de USA>  Mensen die in Oklahoma County wonen mogen morgen gaan stemmen over Maps 3.  Maps 3 heeft de bedoeling om een gedeeltje van downtown OKC om te bouwen in een park met een zwembad voor senioren, meer fiets-en wandelpaden, een nieuw conventie centrum en een tram die door de stad rijdt.  MAPS 3 is gebaseerd op een 1 cent sales tax.  Met andere woorden, je betaalt een extra cent per dollar dat je uitgeeft.  De verkiezing morgen is dus voor het goedkeuren van de 1-cent tax voor 7 jaar.  De stad hoopt daarmee 777 miljoen dollar bij mekaar te krijgen om het park etc. te bouwen.  We hebben al Maps 1 en 2 achter de rug, en men hoopt dus te bouwen op het succes van die 2 om ook MAPS 3 te laten winnen in het stemhokje. 'k Ben eens beniewd...

  NTMaps_-_Outdoor_-_Wrap_800x368_op_349x160

  yesmaps

  En morgen mogen Cindy en ik naar een receptie dat door de Democraten wordt gehouden.  Het is een Citizens Appreciation receptie... alle nieuwe Amerikanen zijn uitgenodigd voor een hapje en drankje en kunnen kennis maken met hun politici.  Ik zal proberen mijn fotoapparaat niet te vergeten...

 • Problemen met onze riolering

  We wonen in een huisje dat in de jaren '50 is gebouwd, en een tweede livingroom die in de jaren '70 werd gebouwd.  We hebben de laatste jaren af en toe last gehad met water dat een beetje te traag wegliep.  Tot verleden week ik de afwas had gedaan en het water gewoonweg niet verdween...  Wel, een paar jaar geleden hadden we een loodgieter die eens kwam kijken en zei dat de pijpen onder ons huis vervangen moeten worden.  Ik had in de loop van verleden week een andere loodgieter een offerte laten maken om die oude buizen te vervangen met PVC.  Maar in plaats van weer geld uit te geven (na de kosten met onze auto's eergisteren) dacht ik van zelfs eens te gaan en kijken en zien of ik zelf de verstopping zou kunnen oplossen...  Eerst onder het huis kruipen en zoeken naar de juiste buizen.

  P1010002-13

  De ruimte onder het huis is maar 50 of 60 cm hoog, dus rechtstaan of zelfs op mijn knieen werken is uitgesloten.

  P1010007-10

  Alles is ijzer behalve dat witte stukje buis dat je ziet.  Dat heb ik dus verwijderd en begonnen met een "slang" erin te steken om de verstopping los te doen.  Het was heel vuil, zwart, het leek op ruwe olie in de pijp.

  P1010009-11

  Totaal verstopt dus.  Ik heb een slang gebruikt van ong. 8 meter, maar ik denk dat de hele buis tot aan de stadsriolering verstopt zit.  Ik heb 2 uur later alles terug in mekaar gestoken maar het probleem is nog niet opgelost.  Ik kan nu de kraan voor bijna een minuut laten lopen, maar dan komt het water terug naar boven.  Ik denk dat ik in de toekomst een put zal moeten graven in den hof waar de pijp ligt.  Vandaar kan ik de pijp breken en opnieuw de slang gebruiken.  Of in de lente zelf nieuwe PVC pijp leggen van mijn huis, onder de hele achtertuin tot aan de aansluiting met de stadsriolering...

  P1010010-3

  En jullie hebben geluk dat dit je deze boel niet kan ruiken.  Of rieken...

 • Een avondje uit

  Laten we met het slechte nieuws eerst beginnen... de auto van Cindy moest gisteren dringend naar de garage.  Het leek alsof ze met een platte band reed, alhoewel dat niet het geval was.  Lang verhaal kort: de "struts" moesten vervangen worden en dat heeft een aardig centje gekost.  En ik was toch van plan om nieuwe banden op mijn auto te zetten, dus heb ik dat gisteren OOK maar gedaan.  We hebben dus serieus wat geld aan onze auto's besteed.  En dat hebben we gevierd met een avondje uit:-))  Gisteren zijn we voor de eerste keer naar "The Drunken Fry" geweest; een cafe die nog maar 4 maanden open is en waar je veel belgisch bier EN een zakje friet kan bestellen.  We kozen voor Hoegaarden van 't vat!

  P1010002-12

  De bazen hadden er ongeveer 4 weken aan besteed om de juiste friet met de juiste olie te vinden om het zo belgisch mogelijk te laten smaken.  Eerlijk toegeven dat de frietjes heel lekker waren maar niet belgisch leken.  Deze waren heel zacht, dunner en plooibaar.  Niet de crocante frietjes die we gewoon zijn.  De frieten komen ook met ongeveer 15 sausjes.  De sause aan de rechtse kant is de gewone mayonaise, en die was heel lekker.  Aan de linkse kant probeerde we een soort mayonaise met championnekes in, maar dat viel voor mij maar tegen...  Maar de Hoegaarden was perfect!  Daarna nog een Duvel gedronken en die was ook de moeite.

  P1010004-9

  Onze vrienden Paul en Susanne kwamen een beetje later opdagen.  Het was ook voor hen de eerste keer in de cafe.  Hier is Susan die probeert te lezen wat er op de menu staat... ze draagt een gewone bril maar heeft een extra bril nodig om iets van dichtbij te lezen...

  P1010007-9

 • Semester bijna ten einde

  Het is moeilijk te geloven dat het semester bijna voorbij is.  In mijn Film Sound editing klas doen studenten vandaag hun examen, en volgende week is het de beurt aan de Film Sound studenten.  De rapporten moeten op 15 december definitief in de computer zitten.  Op het thuisfront weinig nieuws... Charlie is vandaag geadopteerd, en ik denk niet dat we een nieuw hondje zullen hebben alvorens we op vakantie gaan... tenzij er een noodgeval is of er een andere fosterfamilie is die hulp nodig heeft.  Mijn autootje moet ook nieuwe banden hebben, en daarvoor ga ik waarschijnlijk dit weekend.  En dan is het aftellen naar onze vakantie...