• Lichtjes gehangen

  Van de temperatuur (21 graden) geprofiteerd om buiten wat kerstlichtjes te hangen.  Ik heb er wat minder gehangen dan normaal, maar ik vind toch dat het mooi overkomt.  In 't echt is het natuurlijk mooier:-))

  DSC00135

 • Studio bureau is af

  De studio bureau is af.  Ik heb gisteren al de nodige tests gedaan om zeker te zijn dat alles terug juist is aangesloten.  Ik ben er tevreden over: aan de rechtse kant want analoge apparutuur: een bandopnemer en platendraaier die nu via mijn patchbay rechtstreeks zijn aangesloten.  Onderaan veel schuiven voor papier, kabels, enz.  De bureau zelf is ingedeeld in 2 delen met audio apparartuur aan de rechtste kant en video apparatuur aan de linkse kant.  Ik monteer regelmatig video en iedereen brengt een verschillende camera mee... vandaar de optie met verschillende connecties (USB, firewire, analoog,...)  Ik heb ook minder apparatuur aan de linkse kant waar daar zitten altijd de klanten die graag het scherm willen zien.  Alles is nu ook binnen handbereik wat vroeger niet het geval was.  En deze bureau neemt ook minder plaats in beslag en dankzij de schuiven heb ik minder rommel.

  DSC00129

  DSC00133

 • Charlie onze foster

  Charlie is onze laatste foster die we verleden week hebben gered.  Hij wordt a.s. maandag geopereerd en zal dan tegen woensdag klaar zijn voor een permanente familie.

 • Tafel bijna af

  Deze morgen op mijn gemakske al mijn apparatuur uitgetrokken en een goede poetsbeurt gegeven.  Als je je misschien afvraagt waarom ik alles een beetje wou opkuisen... hier is een voorbeeld...

  DSC00111

  Eerst dus alle apparatuur verwijderd en dan het tapijt een goede beurt gegeven.  Mijn assistenten waren niet akkoord en organizeerde prompt een lig-staking.

  DSC00114DSC00116

   

 • Happy Thanksgiving!

   

  Het radiostation Magic 104.1 is verleden week al begonnen met het dag & nacht uitzenden van Kerstmuziek, en vandaag staat ie op.  Happy Thanksgiving, everybody!  Thanksgiving is een dag om even stil te staan bij waarvoor je dankbaar bent dit jaar.  Voor de meeste is dat gezondheid, vriendschap, een job, familie, enz.  Waarvoor ben JIJ dankbaar?

  Thanksgiving betekent ook een 4-dagen weekend voor de meeste Amerikanen, mezelf inbegrepen.  En met Cindy in Olympia bij haar ouders dit jaar, maak ik van de gelegenheid gebruik om wat jobkes te doen in huis.  Gisteren heb ik een nieuwe garbage disposal gezet en ben ik begonnen aan het in mekaar steken van mijn nieuwe studiotafel.  Vandaag ga ik mijn oude studio afbreken en de hele dag opnieuw in mekaar steken.  Ik zal je dit weekend een paar "voor en na" foto's laten zien.  Hier zijn een paar foto's van de constructie van de nieuwe tafel.

  DSC00095DSC00106
  DSC00103

  DSC00107DSC00108DSC00109

  En een ander onderwerp... Ik ben gisteren geinterviewd door Leen Demarre van Joe FM.  Joe zoekt Vlamingen in de wereld en heeft er een kort gesprekje mee... waarom zijn we verhuisd, wat doen we in het buitenland, wat missen we, enz.  Het interview zal a.s. maandag om 9:30am te horen zijn.  Ik zal eens aan Jan Vanvinckenroye moeten vragen of Leen het lastig vond dat ik ze altijd "Leentje" noemde Tong uitsteken

 • Vliegen en "honey do" lijst

  Het vliegen over de constructie van de nieuwe I40 was met een dag vervroegd.  I.p.v. vrijdag was het donderdag, en maar goed ook want eergisteren hadden we 23 graden met zon en gisteren was het maar 13 en bewolkt.  De beelden zijn al doorgestuurd naar de website waar het volgende week waarschijnlijk zal te zien zijn.  We vliegen altijd met de Highway Patrol, en die staan ook in voor de bescherming en luchttransport van de gouverneur.  En dit is zijn vliegtuigje, "De Spirit of Oklahoma".

  DSC00077

  De luchthaven ligt vrij dicht tegen Lake Hefner, dus het is altijd mooi om wat extra fotootjes te nemen met de gewone camera.

  DSC00086DSC00089

  En de landing op LEFT 17.

  Vandaag ga ik een heleboel dingetjes doen die (als mijn vrouw de lijst had gegeven) het een "honey-do" lijst zou zijn.  Honey do this, honey do that:-))  Mijn lijstje gaat van lichten vervangen in de keuken, een nieuw slot zetten op onze voordeur, de garbage disposal vervangen in de keuken tot kerstlichtjes hangen buiten, mijn tuinhuisje oprommelen, enz.  Ik ga proberen van zoveel mogelijk gedaan te krijgen tegen overmorgen want dan kan ik extra tijd besteden aan het herbouwen en her-installeren van de studio.  De bureau en schuiven staan al een week ingepakt in de garage, en ik zit erop geslepen om eraan te beginnen.  De eerste kabels zullen waarschijnlijk dinsdagavond uitgetrokken worden!

   

 • Meer foto's van Charlie

  Cindy wou dat ik nog een paar foto's van Charlie op de blog zet... vandaar 2 extra fotootjes.  Hij doet het goed en begint serieus de baas uit de hangen (maar onze kat zorgt ervoor dat hij niet vergeet dat hij alleen maar op bezoek is).  Hij snuffelt ook graag rond de vuilbak.  Volgende maandag wordt hij geopereerd en een paar dagen nadien zal hij al naar het adoptiecentrum mogen.  Hij zou dus Thanksgiving met een andere familie kunnen doorbrengen...

  P1010008-5

  P1010009-10

  In de studio is het druk geweest.  Veel video's gemonteerd de afgelopen dagen en gisteren de 2 DVDs naar mijn klanten gestuurd.  't Is de bedoeling dat alle opnames achter de rug zijn tegen dat ik mijn nieuwe montagetafel in mekaar ga steken volgende week.  Ik heb ook verscheidene schuiven gekocht die ook in de tafel zullen passen...  Je zult het allemaal wel zien als het af is.  Cindy vertrekt a.s. dinsdag voor 5 dagen naar haar ouders en daar ga ik gebruik van maken om de studio nog eens onder handen te nemen.

 • Nieuwe hond en constructie

  Wel, we gingen even een paar weken stoppen met fosteren... maar we kregen zondagavond een telefoontje met de boodschap dat er een lief hondje in het asiel zit met maar nog 1 dag te leven.  Cindy en ik besloten snel het de volgende dag te gaan te halen.  We noemen hem Charlie en het is een terrier mix met de zachte vacht van een golden retriever.  Hij is inderdaad heel lief en we hebben hem vandaag een badje gegeven.  Binnekort wordt hij geopereerd en dat hopen we weer op een snelle adoptie.

  P1010016

  Op 't werk ben ik deze morgen gaan filmen.  Men is begonnen met het gieten van beton op de brug van Western Avenue over de nieuwe Interstate 40 die binnen een paar jaar opengaat.  Je ziet op de foto's het ijzer en de beton mixers die (als je je fantasie gebruikt) in het midden van de nieuwe autostrade staan.  Het was lekker fris deze morgen (rond de 4 graden met sterke wind) en iedereen was goed ingepakt...

  P1010007-8

  betonmixers

  P1010010-2

  P1010012-2

 • Fosterhondjes terug gebracht

  't Is nog al eens gebeurd... Een hond wordt geadopteerd en de volgende dag terug gebracht.  Dat was het geval met onze puppies.  Een moeder van 2 kinderen (die relatieproblemen heeft) had de 2 hondjes geadopteerd en betaalt met de kredietkaart van de man die er niks vanaf wist.  Geen goed idee.  De hondjes zitten terug bij ons thuis en mogen straks opnieuw naar het adoptiecentrum.

  Gisteren was er de persconferentie van de Highway Patrol.  Ik weet niet of het in Vlaanderen ooit nieuws was van de highway trooper die een ambulancier bij de nek greep omdat de ambulance niet uit de weg ging voor de trooper die ook onderweg was naar een oproep.  De ambulancier werd tegengehouden terwijl de patient in de ambulance ligt...  Hier is de clip.

  Wel, diezeflde trooper was opnieuw in de pers vanwege "police brutality" volgens de persoon die tegen de grond werd geworpen.  OHP heeft voor 50 minuten zitten uitleggen hoe ze tewerk gaan wanneer ze iemand doen stoppen en waarom ze deden wat ze deden.  Hier is de clip van de persconferentie.

  http://www.news9.com/Global/category.asp?C=116601&clipId=4299396&autostart=true

  En hier een foto van de pers die aanwezig was...

  P1010005-8

   

 • Fosterhondjes klaar voor adoptie

  Onze fosterhondjes zijn vandaag voor de eerste keer naar het adoptiecentrum geweest.  Ze waren alletwee eergisteren geopereerd, en vandaag al weg voor de eerste keer.  ik ben altijd benieuwd hoe lang het zal duren alvorens ze geadopteerd zijn...  Onze volgende hond zal maar 1 hond zijn die wat ouder is.  Maar dat zal pas iets zijn voor volgende week of binnen 2 weken.  Jack en Jill zijn ferm gegroeid...

  jackandjill

  Vandaag had ik thuis kunnen blijven vanwege Wapenstilstand, maar ik ben toch gaan werken en mag die 8 uren gebruiken voor een vakantie in de toekomst...  Morgen ga ik de video afmaken van de SEE Awards en morgenavond opnieuw lesgeven.  En dan kijken we weeral uit naar het weekend...

   

  NEWS FLASH!!  Daarnet een telefoontje dat de puppies geadopteerd zijn.  Samen nog wel; alletwee naar 1 familie!  Perfect! 

   

 • Op de baan

  Gisteren heb ik de ganse dag doorgebracht op de baan.  President Obama had in het begin van het jaar een stimulusfunds geopend waarvan ODOT 400 miljoen dollar heeft gekregen voor het vervangen of bijwerken van bruggen en wegen.  Oklahoma is 5 x groter dan Belgie, en de projecten zijn verspreid over de ganse staat.  Gisteren trok ik naar het NE van de staat (Tulsa) en dan verder naar het noorden tot aan de grens met de staat Kansas.  Je ziet dat de baan donkerder is in Oklahoma dan in Kansas vanwege de nieuwe laag asphalt die gelegd was een paar maanden geleden.  Ietsje verder naar het oosten werd er een brug afgebroken en wordt er nu een nieuwe gebouwd.  A.s. maandag doe ik het opnieuw, maar dan trekken we naar het oosten van de staat.

  P1010001-10

  P1010005-7

  En toen ik gisteren thuis kwam en wat TV aan 't kijken was zag ik deze reclamespot.  Het is voor de film Pirate Radio die binnenkort hier uitkomt.  Ik ben altijd een radiofreak geweest.  Toen ik een teenager was ging ik nooit uit op vrijdag maar zit ik in de living met mijn koptelefoon te luisteren naar Veronica.  En zelfs vandaag hangt en poster van Veronica's De Norderney in mijn studio.  Deze film is gebaseerd op de "pirates" van Groot Brittanie.  Ik kijk ernaar uit!

  Voor een andere (langere) trailer bezoek http://www.apple.com/trailers/focus_features/pirateradio/

 • Met de vlieger naar Tulsa

  Tulsa ligt in het NE van de staat en het is ongeveer 2 uurtjes rijden van Oklahoma City.  Net zoals ik soms in OKC met de helicopter beelden uit de lucht opneem wouden we hetzelfde doen met de constructie rond Tulsa.  ODOT heeft haar eigen vliegtuig, een Aero Commander 685.  Een oldie maar een goodie...

  DSC00076-1

  Maar filmen vanuit een vliegtuig is niet zo gemakkelijk.  Het vliegt veel sneller dan een helicopter, het kan niet even blijven hangen en het vliegt ook hoger dan een helicopter.  Het resultaat was dan ook maar zozo.  Maar 't was wel leuk om een namiddagje rond de vliegen.  Dave was de ervaren piloot die tot een paar jaar geleden voor China Airlines werkte.  

  DSC00075

  Oklahoma (net zoals Texas) heeft heel wat olie.  Net ten zuiden van Tulsa ligt een groot olieveld.  Vooral vanuit de lucht de moeite waard.  Morgen trek ik opnieuw de baan op.  Opnieuw naar Tulsa en dan verder naar de grens met de staat Kansas.  En dan eindelijk het weekend...

  DSC00071

 • Wachten op trein

  Eergisteren ben ik met mijn collega's nog eens de Heartland Flyer gaan filmen in de Arbuckle Mountains.  Oklahoma heeft maar 1 passagierstrein per dag.  De Heartland Flyer vertrekt om 8:30 in Oklahoma City en trekt via Norman, Purcell, Pauls Valley en Gainesville naar Forth Worth (tegen Dallas).  De Arbuckles zijn mooi, vooral in de herfst en we beslisten om de trein daar op te wachten.  Om 10 uur was het zover.  Het traject loopt in de bergen naast de Washita River die meer op een modderrivier lijkt... 

  P1010001-9

  P1010008-4

  P1010011-2

 • Besparingen

  't Is crisis in de portefeuille van de meeste mensen, en ook de meeste staten moeten inleveren.  De staat Oklahoma moet daar ook aan meedoen, met een tekort van bijna 1 miljard dollar.  Elk departement doet het op zijn manier.  Bijvoorbeeld het department van Correcties verplicht hun werknemers om 1 dag per maand (zonder betaald te worden) thuis te blijven.  Op sommige departmenten is dat nu al 3 dagen per maand.  ODOT doet dat (nog) niet, maar heeft hun tijdelijke werknemers (vooral in de zomer wanneer constructie voor bruggen en wegen het beste is) bijna gehalveerd.  Verleden zomer waren dat nog 110, dit jaar maar 55.  Er worden op dit moment ook geen nieuwe wagens, pickup trucks en bestelwagens gekocht, en reizen buiten de staat is zo goed als teniet gedaan.  Geen NAB in Las Vegas volgend jaar dus :-))  Ten slotte wordt er door ODOT geen overuren meer uitbetaald.  Dat alles in de hoop om 5 % te kunnen inleveren zonder werknemers te moeten ontslaan. 't Zijn overal bange tijden...

 • Haunt the Zoo

  Gisteren Halloween gevierd met opnieuw snoepjes te gaan uitdelen in de zoo.  Sinds maandag kunnen de kindjes zich verkleden en gaan Trick or Treat'en in de zoo terwijl ze ook naar de diertjes kunnen zien.  Dit jaar zijn we gaan helpen in de "Fortune Teller" kraampje, waar de zigeuners de toekomst voorspellen.  Zoals altijd veel plezier met de kledij en zelfs oorbellen van Cindy's grootmoeder.  Ook al waren en gisteren geen records gebroken qua aantal bezoekers, de 2 uurtjes vlogen voorbij.

  P1010004-8

  P1010007-7

  Remington Park Casino ligt vlak naast de zoo, en daar hebben we nadien nog een paar dollar opgedaan.  We leven precies van het ene event naar het andere, en nu zit Cindy uit te kijken naar haar familiebezoek in Washington State binnen 3 weken...