• Tiesto in de house

  Wat vond je van U2 op YouTube?!?  Twee weken na het concert hier in OKC zit ik nog altijd na te genieten, en om het dan nog eens te beleven na de livestream van gisteren kan ik er maar niet genoeg van krijgen.

  En vandaag heeft Oklahoma City opnieuw eeen bekende buitenlander waarvoor veel reclame is gemaakt.  DJ Tiesto zit vandaag in City Walk (7 barren/disco's onder 1 dak) in downtown OKC.  Hij doet momenteel zijn North American tour, en stopt zelfs hier voor een gekke dansavond.  Maar $35/persoon?!?  Is hij werkelijk zo goed?  Want ik betaalde maar $55 voor U2 en volgende maand het duoconcert Billy Joel/Elton John. 

  https://ticketdriver.com/buy/tickets/event/4321

 • Onze fosterhondjes op YouTube

  Vooral op vraag van mijn schoonmoeder heb ik onze 3 fosterhondjes gefilmd en op YouTube gezet.  Kijk gerust mee... vooral in HD...

 • Ghouls Gone Wild stoet gisteren

  Gisteren was de Ghouls Gone Wild stoet in downtown OKC.  Halloween is pas volgende zaterdag, maar er is dan ZOveel te doen dat de stoet een week was opgeschoven.  Ah, weer een excuus om ons te verkleden.  Verleden jaar waren we IN de stoet, en dus hadden we er maar amper iets van gezien.  Dit jaar dus aan toeschouwers geweest en het was de moeite.

  P1010003-8

  Ongeveer 80 verschillende wagens deden mee.  En er was veel bloed en ingewanden te zien...

  P1010031-1

  P1010054

  Ook de organizatie waarvoor we hondjes fosteren was in de stoet.  Ook dit jaar was het weer een groot succes met op het einde van de stoet de 1000 fakkels en geraamten.

  P1010081P1010116

   

   

 • Cindy, Cindy, Cindy....

  P1010007-6P1010010-1

  Gisteren hebben we onze 8ste fosterhond gaan afhalen.  Haar naam is Maddie en ze is een zwarte daschund (wienerdog!).  Ze moet maandag naar de veearts want er scheelt iets met haar huid, maar van zodra dat genezen his mag ze onmiddellijk geadopteerd worden.  Ze speelt heel graag met het speelgoed van de kat.

  Maar toen het adoptiecentrum vroeg of Cindy ook paats had voor 2 8-weken oude puppies (min of meer chihuahua) kon Cindy niet nee zeggen...  We hebben dus 3 fosterhondjes, onze 2 honden en onze kat.  Cindy, Cindy, Cindy...

  P1010003-7

  P1010005-6

   

 • Vroeg slapen

  't Was bijna 2 uur 's morgens toen ik na het concert in bed ben gekropen.  Maar toch om 6 uur eruit deze morgen voor een maandag op 't werk.  Vrij rustig, maar morgen moet ik de trein van 8:30 gaan filmen en in de namiddag naar de State Capitol waar de Secretaris van Oklahoma Transport een prijs krijgt van de kunstgemeenschap.  In plaats van gewoon maar muren te plaatsen en bruggen te bouwen doet Oklahoma tegenwoordig mee aan de trend om bruggen en wegen een beetje te "versieren."  En dat ligt goed bij de burgers en vandaar de prijs van de gouverneur.  Hier is een voorbeeldje van een nieuwe brug die verleden maand werd geopend.  Je ziet de extra verf, de speciale kasseien in verschillende kleuren en het schild van de staat Oklahoma in het midden van de brug.

  77broadway

   

 • U2 360 Tour

  Wow.  Niet te geloven!  Ik ben naar een paar concerten geweest tijdens mijn bijna 40 jaar, maar niets kan vergelijken met wat ik deze avond heb gezien.  Het begon al met de Black Eyed Peas die keigoed waren.  Meer dan een uur warmde ze het publiek op voor de main event: U2.  Eerst en vooral het enorme stage.  Het "spaceship" was niet te geloven...  de belichting en het enorme beeldscherm dat uitstrekt is moeilijk uit te leggen.  Ik telde minstens 10 camera's, en het geluid was fantastisch.  Ik las dat het eerste concert in Brussel al is uitverkocht, en als je kon zien wat ik vanavond heb gezien zal ook de tweede dag in Brussel snel uitverkocht zou zijn.  De groep speelde in het begin heel wat nieuw werk, maar de bekende songs kwamen ook zeker aan bod.  Tegen het einde een typisch Bono politieke boodschap, maar dan weer opgevolgd met keigoede muziek.  De show duurde in totaal 2 1/2 uur.  Ik betaalde maar $ 55 voor het concert, maar zou gerust dubbel betaald hebben... Dit was een show die ik niet snel zal vergeten.  Hier een paar foto's van de show...

  P1010009-9

  P1010012-1

  P1010038

  P1010040

  P1010047-1

 • U2 a.s. zondag

  Aanstaande zondag zullen Cindy en ik genieten van het U2 360 World Tour concert in Norman.  Ze hebben er een football veld voor uitgekozen dat ong. 80000 toeschouwers aankan.  De pre-show wordt verzorgd door de Black Eye Peas.  Gisteren heb ik nog een artikel gelezen over de technische snufjes om zo'n show in mekaar te steken.  Bijvoorbeel het podium bouwen duurt 3 dagen.  Je kan de constructie meevolgen op de live stream van OU, de University of Oklahoma...

  http://stats.ou.edu/owenfield.html

   

   

 • Even nagenieten

  Wat was het bezoek van ons moek en Jef toch leuk.  En wat NOG leuker is wanneer iemand op bezoek komt die nog nooit in de VS is geweest.  Ik ben het hier zo gewoon dat ik maar nauwelijks nadenk over de dagdagelijkse dingen, maar voor Jef was alles nieuw.  Bijvoorbeeld hoeveel kabels dat er hier nog bovengronds hangen.  Electriciteit, kabel, enz. alles hangt hier nog aan palen.  En dus wanneer Jef een Ford Super Duty pickup truck zag, moest hij even op zijn knieen om te zien hoe dat allemaal gebouwd is!?

  P1010004-7

  De volgende dag trokken we naar de bibliotheek waar er een optreden was van de Fancy Dancers.  Een dansgroep van 5 dansers van verschillende stammen die uitleg gaven over hun geschiedenis en hun vorm van dansen.  In bijlage "De Vlinder".

  P1010022-1

 • Moek terug in Belgie

  Is het niet eigenaardig dat je heel hard uitkijkt naar iets (vakantie, feestdag,...) en als het dan zover is, is het zooo snel voorbij!?  Zo ook met het bezoek van mijn moeder en Jef.  Zooo zitten naar uitkijken en nu is het  al voorbij.  Ze zijn gisteren op de vlieger via Atlanta naar Brussel getrokken en goed aangekomen.  De week is voorbij gevlogen.  En we hebben veel gezien.  Jef genoot van ons bezoek aan de ranches van Irmgard Geul en Marc Sacre, en ons moek heeft goed haar best gedaan in de kledingzaken.  Met de goedkope dollar en dan nog eens solden vinden kan je natuurlijk niet verliezen!  En ze had een goede gids om mee te shoppen: Cindy weet de koopjes overal te vinden.  Verleden zaterdag gingen we op bezoek bij Cindy die toen op de radio was...  Ziehier de nieuwe ochtend DJs van KRXO, "Moek en Jef in de ochtend!"

  P1010001-8

  Tegen het einde van de week had ons moek al het 1 en 't ander gekocht.  Jef had hier een valies meer gekocht en ons moek zag het niet goed zitten om het allemaal in te pakken...

  P1010005-5

  Een paar uurtjes later was het dan toch gelukt en tijd om even in de zetel te zitten en wat TV te kijken... wel, 't is te zeggen... in slaap vallen...

  P1010006-10

  En dan was het gisteren tijd om terug afscheid te nemen.  Jef was in volle "tenu" met cowboy boots en hoedje.  En ons moek had ook al een frakske aan dat ze hier had gekocht.  We hebben er allemaal van genoten en hopelijk kunnen we het snel nog eens overdoen. 

  P1010009-8

   

 • Lizette en Jef goed aangekomen

  P1010005-4

  Ons moek en Jef zjn vandaag goed aangekomen in Oklahoma City.  Ik stond wel aan de verkeerde uitgang te wachten, met gevolg dat toen ik ze zag ze hun valiezen al hadden!!  't Is toch lang vliegen... 8 uur tot in Atlanta, dan door de douane en dan 3 uur wachten alvorens in te stappen voor een twee uur durende vlucht naar OKC.  In totaal toch bijna 24 uur wakker!!

  De eerste maaltijd hebben we al gehad.  Cindy had pasta gemaakt met lookbrood. En als dessert lekkere "Velvet cake".

  P1010006-9P1010007-5

  Seffes gaan slapen en morgen trekken we naar Guthrie waar we een live western toneel in 't midden van 't straat zullen zien.  Klinkt ingewikkeld, ik weet het:-))