• De lucht in

  Vandaag mocht ik weer vanuit de lucht de constructie filmen van de nieuwe Interstate 40 die ODOT aan het aanleggen is.  De volledige afstand van het project is ong. 7 km en kost bijna 700 miljoen dollar.  Vandaag trokken we niet de lucht in met de helicopter van de Highway Patrol, maar wel met de kleinere helicopter van de Oklahoma City politie.  De fotograaf zat vooraan bij de piloot, en ik zat achteraan.

  P1010003-6P1010008-3

  Maar weinig plaats voor iemand die 1 m 85 is.  Maar de beelden waren goed gelukt.  Onderweg terug naar de luchthaven trok ik nog een paar extra foto's.  Wat is Oklahoma toch plat he!?  En tot slotte een mooi beeldje van "downtown" Oklahoma City.  Mocht je interesse hebben in al de constructie van de nieuwe I-40, kan je gaan kijken naar www.40forward.com.

  P1010011-1P1010013-2

   

 • Zalige zondag

  Deze morgen zoals elke zondag wat uitgeslapen en dan naar buiten.  Op z'n typisch Amerikaans heeft een "paperboy" voor 7 uur mijn krant op mijn voorhof gesmeten terwijl in de keuken de koffiepot staat te pruttelen.  Zalig.  Deze namiddag naar buiten getrokken en genoten van de 32 graden: den hof wat opgekuist, de ramen gewassen, en daarnet de fietsen opgeladen voor een avondje fietsen langs de Oklahoma River.  Ik zal proberen mijn camera niet te vergeten en straks wat pics uploaden.  Morgen mag ik als gastspreker naar de University of Central Oklahoma, en dan is het aftellen naar de aankomst van mijn moeder en haar vriend a.s. vrijdagavond.  Ze komen voor een weekje op vakantie en ik kan niet wachten!

 • Warm weekend tegemoet

  Dit weekend ons laatste weekend met temperaturen boven de 30.  Dat is zowiezo al uitzonderlijk voor het einde van september... normaal is het nu maar net boven de 20.  De week is voorbij gevlogen vanwege de 3-daagse conferentie.  Deze avond een paar high school studenten op bezoek gehad en hun muziek gemonteerd.  Ze gaan met de muziek proberen een studiebeurs te krijgen op OU, de Universiteit van Oklahoma.  Morgen en zondag heb ik eindelijk niets in de studio te doen, dus tijd om wat op te rommelen en buiten in den hof en in 't zonneke te genieten.  Morgenavond gaan we naar een verjaardagsfeestje en zondagavond gaan we met vrienden gezellig fietsen naast de Oklahoma River.  Wat we ook plannen, ik wil nog eens goed genieten van het zalige weer alvorens de herfst hier van start gaat...

 • Regen houdt niet op

  Ik kwam gisteren thuis van 't werk en ging profiteren van het feit dat het de ganse dag niet geregend had.  Met de gazon niet te nat begon met het "edgen".  Toen de grasmaaier uit de shed gehaald.  Ik kon het wel starten maar het bleef niet aan; misschien 10 seconden en dan stopte het.  Twee maanden geleden had ik hetzelfde voor: met de maaier naar de winkel waar ze de hele benzinelijn schoongemaakt hadden en een nieuwe filter geinstalleerd hadden.  Vuile benzine misschien?  Snel naar de gasstation voor "nieuwe" bezine en de oude gerecycleerd.  Al de benzine uit de grasmaaier gekapt en propere in gedaan en jawel hoor.. de maaier starte en BLEEF aan.  Spijtig genoeg was het daartegen donker en heb ik niet kunnen maaien.  En vandaag sta ik op het is OPNIEUW aan 't regenen... Oh well, we zullen binnen wel iets vinden om te doen.

  Ik heb gisteren mijn eerste bestelling gemaakt voor de "make-over" van de studio.  Een 2de power conditioner, rackmount schuiven en vijzen en een paar nieuwe XLR kabels.  Binnen 2 weken zal ik de nieuwe bureau bestellen en in 't midden van oktober in mekaar steken.

  Morgenvroeg ga ik werken: we beginnen met het installeren van het soundsysteem voor een conferentie die maandag begint.  En a.s. vrijdag zullen weer veel studenten in de studio zitten voor het monteren van hun muziek.  Busy, busy...

 • Meer regen

  Vandaag zal waarschijnlijk onze 6de dag op rij regen kunnen zijn.  "80%" is genoeg om mijne paraplu mee te nemen.  Waarschijnlijk is het vandaag de laatste natte dag en droogt het genoeg op zodat ik overmorgen de gazon kan afdoen.

  Vandaag trek ik naar een klas in Administrative Law.  Geen idee hoe ze zoiets gaan uitleggen, maar het zorgt ervoor dat ik pas om 8:30 daar moet zijn (ipv 7:30 op mijn normale werk) en dat we waarschijnlijk rond 4 uur gedaan hebben (ipv 4:30).  Vanavond moet ik mijn lessen voorbereiden want morgen sta ik het weer uit te leggen vooraan in de klas.  En dit weekend moet ik zondag werken voor een conferentie die t.e.m. woensdag in OKC blijft.  Er komt zelfs een producer van Washington DC naar hier die ons gebruikt voor het verzamelen van beelden en interviews.  Hij zal de beelden dan meenemen en monteren en op hun website zetten www.transportationTV.org.  

  En voormalige President Jimmy Carter heeft rascisme naar bovengehaald tijdens een interview met NBC toen hij het had over Jim Wilson die riep "You Lie" toen Obama zijn speech aan het geven was verleden week.  Ik moet toegeven dat Carter heeft durven zeggen wat veel mensen denken.  De vraag is of het noodzakelijk was.  We weten dat ras altijd zal blijven lingeren rond President Obama.  En de haat zit veel dieper dan we ons kunnen inbeelden.  Benieuwd hoe het Witte Huis vandaag zal reageren en of President Obama zelf commentaar zal geven.  Mijn gevoel is dat Obama gewoon de waters heel stil wil houden zonder teveel aandacht te trekken.  Op dit moment is het debat over het hervormen van de ziekteverzerkering zo opgelaaid dat de timing voor een debat over racisme (dat trouwens nooit weg zal gaan) niet slechter kon zijn voor het Witte Huis. 

 • Veel regen

  We hebben het afgelopen weekend veel regen gehad.  We hadden het nodig na al die weken met temperaturen boven de 30.  De timing kwam voor mij niet goed uit... verleden week ziek en de gazon niet kunnen afdoen, en nu zoveel regen dat de mensen zullen denken dat er op mijn adres niemand woont...  Morgen maken we maar 30 % kans op regen, maar woensdag opnieuw 60 %.  Daarna en in 't weekend zal het droog blijven.

  Eergisteren de ganse dag in de studio doorgebracht en vandaag start een nieuwe week.  Aanstaande woensdag voor een dag naar een klas die "Administrative Law" heet.  Ik ben eens benieuwd.  En dit weekend moet ik werken omdat er een conferentie in 't stad is.  En die conferentie moet verzorgd worden met audio en video, dus ik krijg nog eens wat comp time dit weekend.

  Ik heb ook besloten om volgende maand een nieuwe "worksurface" te kopen voor de studio.  Die ik nu heb maakt de hele studio een beetje slordig vind ik.  De nieuwe gaat alles een beetje opkuisen en me wat meer ruimte geven voor de opname ruimte waar de microfoon staat.

  rta

 • Nog altijd thuis

  Wat een driedaags weekend had moeten zijn is vandaag al 5 dagen geworden.  Spijtig genoeg zit ik er niet van te genieten want ik ben zondagavond ziek geworden.  Cindy heeft het al meer dan een week en ik voelde het al een paar dagen aankomen, maar zondag wist ik het zeker.  Het begint bij mij altijd in de keel en dan verspreid het zich naar de neus en oren.  Gisteren was ik naar de dokter geweest die zei dat het alleen maar allergie is.  Wow, zo ziek van een allergie ben ik nog nooit geweest.  Gisterennamiddag was ik het er het ergste aan toe, en dan weer maar het werk gebeld dat ik een tweede dag nodig heb om te recupereren.  Vandaag ga ik me forceren van goed en veel te eten zodat mijn lichaam sneller kan recuperen.  Dit is voor mij het moeilijkste: stillzitten en rusten.  Ik kan altijd zoveel vinden om te doen rond het huis, lessen voorbereiden, in de studio werken, mijn website updaten... dat een uurtje TV kijken voor mij niet gemakkelijk is. Maar 't is van moeten.  't Is de bedoeling van morgen terug gaan te werken (en les gaan te geven...).  Oh, en vandaag mag ons fosterhondje Tinkerbell voor de eerste keer naar het adoptiecentrum.  Ze is zo'n goed hondje dat ze snel zal geadopteerd worden.

 • Schuifdeur staat erin

  Wel, het heeft me anderhalve dag geduurd maar de deur staat erin.  Even wat geschiedenis vertellen over ons huis: gebouwd in de jaren 50, met het achterste gedeelte (waar de nieuwe deur is geinstalleerd) was bijgebouwd in de jaren '70.  En ik denk dat de eigenaar(s) het zelf hebben gedaan, want het heeft hier en daar voor wat extra werk gezorgd.  En ik moet toegeven dat ik er schrik van had.  Ik ben nooit naar de vakschool of zo geweest en als kleine jongen had ik geen interesse in dit soort dingen.  Maar als het moet, dan moet het waarschijnlijk...

  Hier is een hoekje van de oude deur.  Volledag uit metaal, heel zwaar en de wieltjes waren totaal versleten.

  door1

  Eerst moest dus de oude deur verwijderd worden.  Leek gemakkelijk, maar de metsers hadden de metalen staaf in de muur gemetseld.  Dus met de zware hamer er maar aan begonnen.  Na een half uurtje was de deur eruit en hebben we de nieuwe klaargelegd om alles te meten... en te meten... en nog eens te meten.  Waar ik het na al die jaren nog altijd moeilijk mee heb is dat niets hier in meters en centimeters is.  Alles is in feet en inches en 3/4 inch, 5/8 inch...  Dus alles NOG maar eens gemeten.

  door2

  De isolatie leek in de jaren 70 ook maar op niks...  heel veel ruimte tussen de bakstenen en de binnenmuur...

  door3

  Na het verwijderen van de metalen deur was het dan de beurt om een beschermingslaag te leggen op de bakstenen waar de deur gaat op rusten.  Als het regent en moest er water onder de deur geraken zal het niet verder geraken dan deze strip die als een goot werkt.  Geen water dus naar binnen...  Ik heb ook de strip aangebracht aan de zijkanten van de deur.

  door4

  Dan was het tijd om de deur rechtop te zetten en om te zien of ze wel past.  In het begin was het een beetje moeilijk want hier en daar zit er altijd we iets niet recht (vooral als het huis door de eigenaars zelf is gezet), maar na wat gezweet (en een klein beetje gevloek) kreeg ik ze dan toch rechtgezet.

  door5

  door7

  Ik had nogal veel ruimte aan de zijkanten van de deur, dus heb ik die ruimte moeten opvullen met extra hout en "shims".  Hier zie je de deur met de open ruimte aan de rechtse kant...

  door6

  Nadat alles was opgevuld met hout wat het de beurt aan de isolatie.  Ik vond deze leuke spuitbusjes in de winkel waarbij er een vloeistof uitkomt maar het onmiddellijk zwelt en uit mekaar gaat en alle gaatjes opvult.  Na een uurtje is het droog en kun je gewoon de extra isolatie weg snijden.  Heel tof om te doen, gemakklijk, duurzaam en goedkoop.

  door9

  door8

  Terwijl dat buiten hing te drogen ben ik binnen begonnen aan het afwerken van de deur met mooie "trim" rond de deur.  Nu is het de beurt aan Cindy om de hele zaak wat "op te warmen" met gordijnen of wat ze maar wil.  De deur staat erin en nu stillekes aan beginnen denken aan het vervangen van de keukenvloer...

  door10

 • Schuifdeur gekocht

  Ik heb de laatste tijd zoveel tijd doorgebracht in de studio voor een Amerikaanse klant, een paar video's gemonteerd voor een belgische klant, voltijds gaan werken en op donderdag tot 's avonds laat gaan lesgeven... dat ik uitkijk naar een lang weekend.  A.s. maandag hebben we hier een verlofdag en ik ga van de gelegenheid gebruik maken om onze schuifdeur in onze living te vervangen.  De oude is ZO oud dat ze niet volledig sluit en maar van dun glas is gemaakt.  De nieuwe deur heeft dubbele isolatie en Low-E waardoor er minder hitte binnenkomt.  Op dit moment leeft de deur in de garage, en hopelijk staat ze tegen het einde van het weekend mooi geinstalleerd...

  slidingdoor