• Nummerplaten voor de fiets

  Wie herinnert zich nog de nummerplaten voor fietsen?  Ik weet niet wie in mijn familie op het idee kwam om ze te verzamelen over de jaren, maar ik heb ze gevonden en buiten tegen mijn hek gehangen.  Elke keer ik nu de deur naar de achtertuin opendoe, zie ik ze hangen.  Echt de moeite!

  P1010005_2P1010006-6

  En vrienden van mijn moeder hadden vroeger Het Boerenhof.  Nu hebben ze een andere cafe/restaurant geopend tussen Veerle en Zammel, met gevolg dat dit een collectorsitem is geworden!P1010008-1

 • Een belgische Amerikaan in de VS

  Wel, ik denk dat ik vanaf vandaag de hoofdtitel van deze blog moet veranderen in Amerikaanse belg of Belgische Amerikaan want ik ben gisteren ingezworen als Amerikaan op de federale rechtbank in Oklahoma City.

  P1010015-2

  De dag begon om 9:30 met het overhandigen van de GreenCard, de werkvergunning die ik sinds 1997 heb.  In totaal waren er gisteren 114 nieuwe Amerikanen ingezworen van 40 verschillende landen.  De meeste nieuwe Amerikanen komen uit Mexico, gevolgd door China en Vietnam.  Er waren geen andere belgen.

  P1010004-5

  De ceremonie werd voorgezeten door Chief Judge Vicki Miles-LaGrange die me via een brief had gevraagd om de rechtzaal te woord te staan met een korte speech.  Die heb ik opgenomen maar zal pas binnen enkele weken te zien zijn.  Ik was heel nerveus en emotioneel, en dat was natuurlijk te horen in mijn stem.

  P1010028

  Na de speech deden we de Pledge of Allegiance en daarna kreeg iedereen hun "Certificate of Naturalization".  Een mooi document met mijn foto dat zegt dat ik nu een Amerikaan ben met dezelfde rechten en plichten als iemand die hier geboren is.  Het grootste verschil met een werkvergunning is dat ik nu kan gaan stemmen, voor de federale regering kan werken, reizen met een amerikaans paspoort en me eventueel kandidaat kan stellen voor een politieke partij.  Ik zou nooit President kunnen worden, maar wel bijvoorbeeld State Representative, senator of zelfs gouverneur van een staat (denk maar aan Schwarzenegger in California).

  P1010031

  Na de ceremonie werden er wat foto's genomen en heb ik me onmiddellijk ingeschreven om te kunnen stemmen in de volgende verkiezing.  Met het mooie certifcate moet ik maandag naar de Post om mijn paspoort aan te vragen.

  Het was een hele mooie en belangrijke dag voor mij.  Ik ben zeker niet zonder conflict over mijn beslissing en 't is moeilijk uit te leggen aan belgen die hier nog nooit geweest zijn.  Ik woon, werk en leef hier nu al 16 jaar en het is mijn thuis geworden.  Dit is een prachtig land en ook al heeft het zijn trekjes, ik ben hier heel gelukkig en blij dat ik op deze manier er volledig deel kan van uitmaken.

 • Warm en keuken geverfd

  't Is hier warm.  Nee, heet.  Als je buiten komt voelt het alsof iemand met de haardroger je staat op te wachten.  100 graden Fahrenheit komt overeen met 38 graden Celsius...Dit  is het vooruitzicht voor volgende week...  's Nachts is de temperatuur gemiddeld 24 C.

  7day

  Ik herinner me dat ik een foto had genomen van onze keuken voordat we besloten hadden om ze te verven... maar ik had nooit "after" foto's genomen.  Tot nu...  wat een laag witte verf en wat knopjes aan de deuren en schuiven al niet doet.

  keukenbeforewittekeuken

 • Camera terug van herstelling

  Proficiat aan Sony om op 6 dagen mijn camera te herstellen.  Wel 1 probleem.  Ik had mijn 16GB kaart erin gelaten en die hebben ze niet terug gestuurd.  Ik heb ze opgebeld en er is een "investigation" aan de gang.  Mijn woord tegen Sony.  Benieuwd wie DAT gaat winnen?!?

  Cindy speelt al jaren schuiftrompet en ze heeft ermee ook studiebeurzen gewonnen tijdens haar univ studies.  Daarna heeft ze jaren niet meer gespeeld tot ze verleden jaar hoorde van een klein orkestje dat elke zomer wekelijks samenkomt en repeteert in de openlucht in een park.  En elke 3de donderdag van maand houden ze dan een concertje.  De meeste leden van het orkestje zijn gepensioneerd, en Cindy is ongetwijfeld de jongste van de groep.  Ladies & Gentlemen: The Nichols Hills Band!!

 • RTE foto's

  Verleden week hadden we onze Human Resources2-daagse conferentie en we staan altijd in voor de audio-video apparatuur.  't Is te zeggen: ik sta in voor alle audio, en mijn andere 3 collega's staan ofwel achter de camera en spelen director.  Uiteraard worden er door de ODOT fotograaf veel foto's genomen en hier zijn er een paar...

  RTE 09-020RTE 09-177

  RTE 09-332

  RTE 09-361

 • Tornado's deze namiddag

  De kans zit erin dat we deze namiddag tornado's zullen hebben.  Het gaat tegen de middag 35 graden zijn met een "Koudfront" uit het zuiden, en dat zorgt altijd voor stormen, buien en misschien een tornado.  Tegen woensdag verwachten we 38 graden en dan koelt het af naar 32 tegen vrijdag.

  Iets helemaal anders: alvorens Loretta naar een nieuw gastgezin vertrokP1010013-1
   wou ze ons even laten weten dat ze niet tevreden was met haar bed...

  En slecht nieuws i.v.m. mijn videcamera... Het stopte met opnemen verleden week en gelukkig is de waarborg nog goed zodat ik het heb kunnen opsturen naar Texas voor hopelijk een snelle herstelling (of een nieuwe).  En gisteren was het hier FlagDay.  Normaal gezien 1 dag om meer dan 1 vlag buiten te hangen, maar blijkbaar heeft President Obama Vlaggedag uitgestrekt naar een hele week!  Zoals gewoonlijk doe ik mee met mijn nieuw vlag.

  P1010021

   

   

 • RTE conferentie

  De RTE (Road To Excellence) is vandaag na 2 dagen afgelopen.  We hadden maandag alles klaar gezet en gisteren en vandaag hadden we speakers en een panel discussie.  RTE is een conferentie voor managers, dus we kregen veel motivational speakers enzo te horen.  Morgen naar de dokter om bloed te laten trekken (er is niks aan de hand...) en dan moet ik onmiddellijk beginnen aan de video die volgende week woensdag moet afzijn.  Ik ga ook dit weekend een video monteren voor onze paardenvrienden in Purcell en dit weekend gaan we onze voortuin in orde brengen.  Nog maar 3 weken tot de 4th of July en ik wil dat onze huisje tiptop in orde is.

 • Route 66 in het westen van Oklahoma

  Eergisteren trokken Nick en ik opnieuw Route 66 op, en deze keer reden we ten westen van Oklahoma City, helemaal tot aan de Texaanse grens.  We waren om 6 uur vertrokken, en onze eerste stop was Weatherford.  Oklahoma is nogal een "platte" staat, met weinig heuvels of bergen in het zuiden en westen.  Maar Weatherford ligt a.h.w. bovenop een grote heuvel, en daar maakt onze electriciteitsmaatschappij goeg gebruik van met windmolens.  Een affiche zegt dat 96 molens de electriciteit verzorgen voor 45,000 huishoudens.  Route 66 was vroeger zo'n kleine baan, dat je regelmatig op een Interstate belandt terwijl Route 66 er vlak naast ligt.  Hier is een voorbeeld van Interstate 40 in Weatherford, met Route 66 vlak ernaast.

  weatherford1weatherford2weatherfordI40

  Na Weatherford trokken we verder naar Elk City en bezochten we een Route 66 museum.  Ik was er ook een Hollands koppel tegengekomen die de Route deden en op weg waren naar Los Angeles.  Vandaar gingen ze verder rijden naar Seattle en een familielid bezoeken.  Het was tof om het gezicht van mijn collega te zien toen ik onmiddellijk nederlands begon te praten.

  route66museumsign

  Helemaal ten westen ligt het dorp Erick.  Op zich bijna niks te zien, maar je moet weten waar je moet kijken.  Net naast de grote baan staat een klein en oud gebouw dat er vanwege de decoraties er heel Amerikaans uitziet.  Het is geen winkel, en het heeft geen website.  Maar je bent er wel biezonder welkom.  Harley en Annabelle wonen hier al meer dan 30 jaar en doen niks anders dan toeristen verwelkomen in "hun" Erick en "hun" Route 66.  Harley en Annabelle zijn er trots op "gek" te zijn en verwelkomen je tot "Insanity at its finest".  Het koppel en hun shop worden jaar na jaar verkozen tot DE Oklahoma Route 66 attractie, en deze Youtube clip verklaart alles.  Type in "Harlle & Annabelle" op youtube en je ziet nog meer clips.

  En ook al woon ik hier al lang, Erick is typisch Amerikaans.  De kunst op de muren, de watertoren, de mensen die (ook al kennen ze je niet) altijd goeiendag wuiven.  Mocht je ooit Route 66 doen, in Erick bij Harley en Annabelle, ook wel de Mediocre Music Makers genoemd, moet je zeker stoppen.  Ze geloven niet in een website of reclame, want Harley's filosofie is dat je, als moet reclame maken, je niet goed genoeg bent.  Als de mensen (mond-aan-mond reclame) het niet doen, ben je niet goed genoeg en moet je maar iets anders gaan doen.Ze verwelkomen iedereen met een gratis frisdrank, en groepen krijgen zelfs gratis een boterham.  Donaties welkom.  Hier zijn een paar foto's van hun curiosity shop en de geverfde muur.

  harley1harley3harleyinteriorharleysadleharleymuralharleyposeharleyandme

  Na ons bezoek aan Erick trokken we terug naar het oosten en stopten we in Elk City, El Reno en Yukon.  El Reno heeft de Pony Bridge, meer dan een kilometer lang en gebouwd in 1933.  De brug is ook te zien in de flim "The Grapes of Wrath".

  mingobridge2

  En ten slotte stopten we in Yukon, waar de bloemmolens de attractie zijn van de stad.  Ik was persoonlijk meer geinteresseerd in de longhorn...

  yukonsignyukonlonghorn

   

   

 • Video opnieuw ge-upload

  De video van Jef en zijn paarden stopte na 2 minuten, maar dat is ondertussen hersteld.  Hier is de volledige video...

  Gisteren te weten gekomen dat ik 3 video's moet maken voor een 4-daagse conferentie in september.  Ondertussen zijn de voorbereidingen begonnen voor onze Road To Excellence conferentie, volgende week dinsdag en woensdag.  We vertrekken maandagochtend naar de zalen om alles in mekaar te steken.  En morgen trekken we opnieuw naar Route 66.  We rijden ver naar 't westen in de staat en stoppen hier en daar onderweg naar Oklahoma City.  En de bloemekes in mijnen hof doen het weer goed deze zomer...

  DSC00319DSC00321