• Haflingers van Jef

  Jef, de vriend van mijn moeder heeft 2 Haflingers.  Toen ik thuis was verleden maand ben ik ze eens gaan filmen..

 • Via Miami en Afton naar Tulsa

  We waren om 6:30 op de baan voor een hele dag opnames i.v.m. Route 66 in het noordoosten van Oklahoma.  De eerste stad/gemeente die je dan binnenrijdt is Miami.  Miami is een typisch Amerikaanse stadje.  In de jaren 20 en 30 was het heel bevolkt, vnl. vanwege de olie die werd geproduceerd en de spoorweg die veel werkt en volk aantrok.  In de euforie van die tijd werd het Coleman Theatre opgericht.  Een prachtig theater dat met behulp van een heleboel vrijwilligers en sponsors terug werd gerestaureerd.  Zelfs het tapijt is speciaal gemaakt met de letters "CT".   In die tijd werden er ook orgels geinstalleerd in theaters en ook dat hebben ze volledig hersteld.  Het wordt nu nog gebruikt als het theater stille en zwart-witte films vertoond.  Uiteraard wordt het ook gebruik voor lokaal theater en muziek optredens.  Hier een paar foto's.  Ook het lichtpaneel,voor het eerst in gebruik genomen in 1929 is volledig gerestaureerd en werkt prachtig.

  colemanexteriorcolemancarpet
  colemaninterior2
  colemaninterior

  colemanlightboardwurlitzer

  Na Miami trokken we naar het zuidwesten en kwamen we terecht in Afton.  En als je echt de historische Route66 wil zien, wel, hier is het.  Deze weg is de originele Route 66 met een breedte van maar 3 meter.  Ini het centrum van Afton was maar weinig te zien, en spijtig genoeg waren meer en meer winkels permanent gesloten.

  aftonwatertoweraftondowntownroute66-9ft

  Na Afton trokken we verder naar Tulsa, de tweede grootste stad in Oklahoma.  Route 66 trekt er dwars door heen richting Oklahoma City.  Volgende week ga we Stroud en El Reno bezoeken.

  tulsawithriverroute66signwindowtulsabridgedeserhillsmotel

 • We waren welkom in Miami

  Straks een volledig verslag, maar alvast een fotootje vanuit Miami, Oklahoma.  Het weer is hier lekker warm met weinig wind, met pas a.s. dinsdag kans op wat regen.  Voor de rest blijft het hier boven de 30.

  miami

 • Morgen naar Miami

  Nee, niet Miami in Florida maar Miami (uitgesproken "Mijama") in Oklahoma.   We gaan er opnames maken van Route 66 en we gaan ook het 't een en 't ander filmen in Vinita.  We vertrekken rond 6:30 en zullen pas tegen middernacht terug zijn.  Vanuit OKC is het meer dan 3 uur tot in Miami en we willen de mooie zonsonderdag op film vastleggen.  Vandaag zijn we gaan filmen rond het stad, vooral dan de nieuwe I-40.  Je kan eens gaan kijken naar www.40forward.com en daar zie je ook een paar video's.  Dit weekend gaan we de keuken afwerken en moet ik een nieuwe lamp/verwarmer in de badkamer hangen.

  Ik ben ook vandaag te weten gekomen dat de mooie ceremonie die Cindy en ik aan 't plannen waren voor mijn Amerikaanse nationaliteit (met gasten, politici, muziek, een orkest, cake, enz.) niet doorgaat.  Laten we met maar miscommunicatie noemen tussen mijn volksvertegenwoordiger en de federale regering (Immigratie).  De geplande inzwering van 3 juli gaat niet door, maar ik doe wel mee met de normale ceremonie van 26 juni.  De Immigratiedienst heeft me ook vandaag gevraagd om een speech te geven.  OK.  Ik zal proberen om het op te nemen zodat je het in juli op YouTube kan bekijken.

 • Norberto De Angelis in Oklahoma

  Afgelopen donderdag ben ik naar Tulsa getrokken voor de opnames van Norberto De Angelis.  Norberto was een professionle football speler (Amerikaanse football, niet voetbal) in Italie.  Jaren geleden brak hij tijdens een ongeval zijn rug en zit nu in een rolstoel.  Hij heeft de beslissing genomen om met een speciale fiets Route 66 te rijden van Chicago naar LA, en aangezien Route 66 dwars door Oklahoma trekt en Route 66 behoort tot ODOT (bruggen en wegen), heb ik Norberto een paar kilometer mogen volgen.  Als hij zich goed voelt doet hij ong. 50 to 70 km er dag.  Je kan ook met zijn GPS meevolgen op www.norbertodeangelis.com.  Hier zijn een paar beelden van afgelopen donderdag.

 • Loretta misschien naar 't gevang

  Onze foster heeft gisteren haar eerste evaluatie gehad, en ze is niet geslaagd...  't Is te zeggen, ze doet het bij ons thuis heel goed, maar ze vertrouwd ons niet.  Ze heeft bang als we haar proberen te omhelzen, en ze houdt altijd een beetje afstand van ons.

  Wel, het zou wel eens kunnen dat ze binnen enkele weken naar de gevangenis mag waar ze zal getraind worden door een gevangene.  Het is voor Oklahoma City een vrij nieuw programma, maar het kent in de rest van het land een groot suces.  De gevange krijgt de hond 24 uur/24 uur en zal het trainen en meer sociaal maken.  Bij ons thuis is ze gerust maar krijgt ze niet de training die ze nodig heeft.  We hebben er gewoon de tijd er niet voor.  In blijage een clipje over hoe het werkt.

   

 • Pet sitting en een nieuwe video

  Cinidy is donderdagavond goed aangekomen vanuit Seattle. De vakantie was goed geweest en het was vooral tof om haar vriendin die ze in bijna 13 jaar niet meer gezien had, te zien.  Nu zit Cindy op de radio, en ook morgen en maandag (want het is hier Memorial day weekend).  We zijn ook woensdag begonnen met het verzorgen van een paar dieren terwijl een koppeltje op vakantie is.  Ze hebben 2 katten en een hond.  Geen probleem.  En een bearded dragon.  Een wat?  En hoe verzorg je dat?

  beardeddragon

  Hij krijgt 's morgen wat sla en 's avonds roaches.  We gaan de diertjes 2 keer per dag bezoeken t.e.m. 2 juni.  De afeglopen week heb ik ook gewerkt aan de video voor het paardentransport dat me van Houston tot in Amsterdam had geholpen.  De video is nu te bekijken op Youtube en binnenkort ook op de website van Nedpoint Quarter Horses, www.nedpoint.com.

  En met mijn voet gaat hiet niet beter.  Gisteren ben ik naar mijn familiedokter geweest die me een cortisone spiuitje heeft gegeven.  Het voelde goed voor een 6-tal uurtjes en toen begon de pijn weer opnieuw.  Ik moet met mijn voet naar omhoog liggen (met ijs) en niet bougeren.  En vooral er niet op leunen.   Heel moeilijk tijdens een verlengd weekend en buiten 25 graden...

 • Stomme voet

  't Zou wel eens kunnen dat er steunzolen van komen.  Mijne voet heeft meer steun nodig en ik moet dringend nieuwe sportschoenen kopen.  Ik ga ong. 2 keer per week tijdens lunch joggen rond het ODOT gebouw, en volgens de dokter zijn mijn schoenen versleten en moet ik betere en nieuwe gaan kopen.  Maar alle, als het daarmee betert...  Ik ben nog zo goed bezig met sporten...

  En daarnet nog gesproken aan de telefoon met Paul Van Look, de organisator van de Fire Observers, de brandweermannen die hier stage komen doen.  Na een rondleiding zijn ze vanavond opgesplitst onder de verschillende kazernes en doen ze vanavond en vanacht mee met "de wacht".  Ik denk dat we vrijdag ergens zullen afspreken wanneer ze in 't stad den toerist komen uithangen.  Morgenvroeg mag ik weer gaan filmen: deze keer de inzwering van onze Director die nu ook de Secreataris van Bruggen en Wegen is geworden.  Afspraak om 9 uur in de State Capitol.  En woensdag naar Tulsa, maar meer daarover morgenavond.

 • Loretta en mijn voet

  Loretta onze fosterhond doet het heel wat beter.  Zo goed zelfs, dat ze het noodzakelijk vond om het aan iedereen in 't huishouden te zeggen... om 4 uur in de ochtend.  Ik heb ze toen wat eten gegeven maar ze was wakker... en bleef wakker.  Ze is minder verlegen dan in het begin van verleden week en speelt nu met onze hond en ze is graag buiten terwijl ze de eekhoorntjes achterna loopt.  Ik heb ze vandaag dan ook op de Petfinder website laten zetten.  Ze is klaar voor een nieuw huishoudenKnipogen

  En er is iets eigenaardigs aan de hand met mijn voet.  Ik voelde iets zaterdagnamiddag, maar met wat Ibuprofen was de pijn bijna weg.  Gisteren opnieuw een beetje pijn maar niet genoeg om niks te doen.  Maar deze morgen is het een ander liedje.  Ik kan niet rechtstaan en er mijn volledig gewicht opzetten.  Ik was in 't begin dit jaar nog naar de voetdokter geweest voor een soort steunzool en ik denk dat dit ermee te maken heeft.  Vandaag dus een bezoekje aan de dokter en dan naar 't werk.

 • Cindy op vakantie

  Vanavond vertrekt Cindy met de vlieger naar Olympia (in de staat Washington).  Ze moet in Denver (Colorado) overstappen en zal rond middernacht in Seattle aankomen.  Ze gaat op familie- en vriendenbezoek en zal donderdagavond terug thuis zijn.  Dat geeft mij de tijd om 2 video's te monteren (het paardentransport en een verjaardagsfeestje).  Gelukkig is het hier ook voor een week gedaan met regenen (de brandweermannen hebben geluk wanneer ze morgen aankomen) en kan ik buiten verder mijn hek vernissen en nog wat oprommelen.  Het weekend zal weer te kort zijn...

 • Eigenaardige wolken

  Het was vandaag opnieuw boven de 30 graden, met een hele sterke wind uit het zuiden.  Maar heel warm weer zorgt voor de mogelijkheid van onweer in de avond... en vanavond is het zover.  Ik denk dat alles ten noorden van ons zal blijven, maar toen ik vanavond de hondjes buiten liet, zag ik deze eigenaardige wolken.  Ik woon hier al een tijdje, maar zoiets heb ik nog niet gezien...

  P1010006-5
  P1010001-7P1010002-8

  En we hebben onze nieuwe fosterhond.  We noemen haar Loretta, en ze is heel verlegen.  De eerste 2 dagen moest ik ze naar buiten dragen, want ze durfde niet wandelen.  Vandaag gaat het al wat beter en genoot ze van onze zetel.

  P1010001-6

   

 • Brandweermannen op komst

  Aanstaande zondag zal Oklahoma City een paar Belgen en Nederlanders rijker zijn.  Dan komen een groep brandweermannen naar Oklahoma City voor een weeklange stage met de OKC Fire Department.  Ze zullen mee mogen trainen op de toren en "on call" zijn en meerijden naar ongevallen, branden, enz.  Ze hebben ook hun eigen website, www.fireobservers.org en je kan hun stage nu al meevolgen via

  http://ocfd2009.skynetblogs.be

  Hier alvast een paar foto's van de toren, een fire station en een truck.

  DSC00076

  DSC00070

  P1010005-2

 • Terug erin gevlogen

  Ik moet toegeven dat ik een paar dagen geen goesting had om iets te doen... nog te veel aan thuis zitten denken.  Ik had de vergissing gemaakt om onmiddelijk na mijn aankomst de volgende dag terug te gaan werken.  Ik was rond 6 uur 's avonds in OKC, maar mijn bagage zat op de volgende vlieger.  Dus zijn we iets gaan eten dichtbij de luchthaven en dan onze valiezen gaan afhalen.  Dat wat foto's en videoclipjes aan Cindy laten zien en toen was het al snel middernacht.  En om dan de volgende ochtend om iets voor 6 eruit te moeten (met jetlag) was maar dom.  In 't vervolg blijf ik mooi een dagje thuis en slaap ik uit.

  Het bezoek was dus vanwege een paardentransport.  Nedpoint Quarter Horses (www.nedpoint.com) exporteert bijna wekelijks paarden vanuit hun ranch in Pauls Valley in Oklahoma naar Amsterdam.  We reden  8 uur met de paarden naar de luchthaven van Houston waar ze (en wij) een beetje mochten rusten en dan in de namiddag gingen ze de vlieger op.  3 per box, 4 boxen in totaal.  Hier is een foto van de binnenkant van de vlieger.  Het is een Boeing 747-400 maar er zitten geen passagiers achter de vleugels; daar zit de cargo.  Je ziet in het midden het kleine deurtje dat naar de paarden leidt.  Elke assistant moest 3 paarden vasthouden tijdens het opstijden en landen.  Spannend en tof.  Vooral tijdens het opstijgen moet je vermijden dat het paard gaat zitten.  Tijdens de landing waren ze het vliegen al gewoon en waren er geen problemen.  

  DSC00094

  Het andere leuke aspect aan de trip was dat het "open ticket" was zodat ik mocht terugkomen wanneer er maar een plaatsje was op de vlieger.  Ik ben wat vakantie aan 't opsparen voor onze cruise, maar als ik dit in de toekomst nog eens mag doen zal ik zeker proberen wat langer te blijven (en waarschijnlijk Cindy met me meenemen).  Het was een hele toffe ervaring!

  En dan een hele week verwend worden door je moeder met het beste eten... je zou voor minder heimwee krijgen en terug naar huis willen komen.  De eerste dag begon al met soep, frietjes en een beefsteak, en lekkere chocolade pudding die een paar dagen op voorhand was gemaakt (mijn moeder weet dat ik graag het dikke vel eet van een pudding!).  En ook bij mijn zussen en meter heb ik mogen gaan eten.  En naar een verjaardagsfeestje mogen gaan.  Ik ben ook een paar keer naar onze vijver geweest, waar de vriend van mijn moeder een paar paarden verwent en opleidt.  Hier is er eentje van.

  DSC00160

  Spijtig genoeg zat de vakantie er na een weekje op en ben ik er vandaag 100% terug tegenaan gevlogen.  Morgenavond een vergadering van de Final cut Pro groep en woensdag ga ik met Nick filmen.  We overnachten die avond in Tahlequah en gaan dan donderdag heel vroeg uit te veren moeten voor het filmen van de zonsopgang.  En dan terug naar huis.  Zaterdaq vertrekt Cindy voor 5 dagen naar haar thuis in Seattle en ga ik beginnen aan de video van het paardentransport.

 • Terug thuis

  Na wat extra controle door Immigratie (vingerafdrukkingen, een foto en een extra scan van de bagage -- waarschijnlijk teveel chocolade bij) hebben ze dan toch Amerika binnen gelaten en ben ik gisteren terug gaan werken.  De reis was goed verlopen, alhoewel de Thalys naar Schiphol eerst niet door kon vanwege een panne met de trein voor ons, en dan werd omgeleid via Rotterdam vanwege spoorwerkzaamheden.  Ik was rond half drie in Diest vertrokken en pas om 9:45 op mijn hotel.

  Dit weekend wat meer uitleg en wat foto's.

 • Bijkomen

  België betekent voor mij gemiddeld een half kilootje bijkomen per dag.  Vandaar dat ik hier gemiddeld maar 6 dagen blijf:))  Nee, maar als ik hier ben, sla ik niks over: gisteren nen dubbeldekker, en vandaag chinees en vanavond botterhammen met een chocolade paashaas.  Morgen mag ik gaan eten bij mijn meter: opnieuw friet met biefstuk en natuurlijk haar eigen choco mouse.  En voor het slapen gaan waarschijnlijk nog ne kriek en wat chips!  Schol!!