• Dag 3: Naar de winkel

  Gisteren bij mijn zus lekkere soep, friet met videe en groentjes gegeten.  Dan een korte uitleg gekregen over mijn schoonbroer's zonnepanelen.  Oklahoma is zo'n zonnige streek, en waarom zonne-energie daar nog niet iets doorgebroken begrijp ik niet.  Dat moet ik als ik terug in Oklahoma ben eens achter luisteren.  Dan naar de eerste helft van de voetbal gekeken en naar huis gegaan.  Vandaag eerst begonnen met een boke choco en seffes even naar het kerkhof.  Deze namiddag ga ik kenissen opzoeken in het Leuvense en dan naar de winkel.  Wat neem ik van hier mee dat ik ginder nog niet heb gevonden?  Wel, eerst wat Royco soepjes.  En ook wat pesto in een tube en curry ketchup.  En natuurlijk wat goeie chocolade een paar fleskes lokaal bier (Tongerlo waarschijnlijk).  En vanavond even weer bij mijn zus binnen om het bewijs van mijn vlucht van Houston naar OKC uit te printen (mijn ticket om naar hier te komen was alleen voor Houston/Amsterdam) dus ik moet zelf zorgen om van Houston thuis te geraken.  Toch een enkele vlucht gevonden voor 7 uur 's avonds zodat ik voor 9 uur het vrouwke terug in mijn armen heb:))

 • Thuis

  En als ik zeg thuis bedoel ik... thuis in België.  Het was een beetje "last minute" maar ik was uitgenodigd om mee te doen met het vervoeren van paarden van Oklahoma naar Schiphol.  Dat gebeurt met KLM.  We laadden de paarden (12 in totaal) op zondagavond rond 10 uur 's avonds op en dan reden met 2 trailers naar Houston in Texas.  Daar hebben we ze afgeladen en mochten ze een paar uur rusten en eten in aparte paardenboxen.  Dan kwam de KLM cargo de paarden opladen en mochten ze naar de vlieger.  De paarden gaan dan achteraan in de vlieger en we moesten we vasthouden tijdens het opstijgen en afdalen;  Ook tijdens de vlucht moeten we ze checken en wat water geven.  Aaankomst was gisteren op Schiphol om 8 uur.  Dan gaan we naar het KLM dierenhotel waar de veeartsen ze opnieuw controleren en dan geven we ze aan de nieuwe eigenaars.  Ik ben dan terug naar de luchthaven getrokken en met de Thalys naar België gekomen voor een weekje thuis.  De updates zullen hier dus de komende dagen uit Laadal komen.  Deze namiddag trek ik naar de vijver van mijn moeder en ga ik dineren bij 1 van mijn zussen.  Het zal voor de tweede dag op rij friet worden!!!

 • Vlucht met OHP

  De vlucht met het OHP vliegtuig is gisteren goed verlopen.  We hadden heel warm weer en er was meer wind dan de vorige dagen, maar al bij al is het heel goed meegevallen.  De beelden zitten bij ODOT op een server, en ik had van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat extra beelden op te nemen voor deze blog.  We waren ongeveer een uurtje in de lucht met een Cessna Skylane 182 Glass Cockpit.  We vlogen eerst naar Norman (ten zuiden van OKC) waar ODOT aan de constructie is begonnen om I-35 uit te breiden van 4 naar 8 rijvakken.  Dan vlogen we over de constructie van de nieuwe I-40 Crosstown en daarna naar Edmond (ten noorden van OKC) waar State Highway 77 wordt omgebouwd naar 8 rijvakken.  De clip is een "dank u" aan Trooper Hamilton, de piloot.

   

 • Eindelijk warm!

  OK.  Vandaag officieel de eerste warme dag van het jaar!  Hmm, zalig.  Nu moet ik Oklahoma nog aanleren wat een terraske is en ik zou tevreden zijn...  Gisteren net onder de 30, deze middag 33.

  P1010009-6P1010014-1

  En deze avond een mooi moment: de buurman van een paar huizen verder kwam zich introduceren en goeie dag zeggen.  Hij had een lijst bij en was alle huizen op onze "block" gaan aankloppen om te zien of de hele buurt binnen een paar maanden wilt bijeenkomen voor een BBQ om mekaar beter te leter kennen.  Echt tof.  Morgen met de vlieger Oklahoma City vanuit de lucht bekijken en het dan monteren voor "upper management".

 • En hier is ze dan!

  Hier is onze 4de hond van het jaar.  Haar naam is Annie.  Meer details weten morgen, wanneer ze haar papieren krijgt van de veearts.  Maar ze is een sweetheart en ze heeft zich onmiddellijk aangepast aan de Vleugels household: niet teveel doen, goed eten en veel rusten...

  P1010004-4P1010007-2

  Vandaag spijtig genoeg te horen gekregen dat de cartoonist van The Oklahoman, onze gazet, vrijdag is overleden.  Hij was een goede vriend en hij behoorde tot onze toneelgroep.  Hij heeft 58 jaar mogen tekenen als beroep.  Collector's items zijn dat nu.  Zijn zoon Robert is ook in de groep.  De begrafenis is a.s. dinsdag om 2 uur.  We zullen hem missen...

 • Wat te doen?

  Heb je soms van die dagen waar je zoveel werkt hebt dat je niet goed weet waar beginnen?  Vandaag is zo'n dag.  Dus begin ik de ochtend met bloggen, om er eens over na te denken.  't Is momenteel bewolkt maar niet te warm, dus ik denk van de ochtend buiten door te brengen.  Om 12:30 is er een vergadering van onze toneelgroep (2 zaken ter discussie zijn een nieuwe zaal en onze ticketprijs), en dan moeten we naar de dierenkliniek om onze fosterhond te gaan afhalen. We weten niet precies wat ze is, maar ze is ong. 25 kg en een labrador mix.  We zijn benieuwd.  Ik heb nog wat werk in de studio vandaag en maandag, en a.s. donderdag vlieg ik (hopelijk) mee met het Highway Patrol vliegtuig en volgen er wat beelden.

 • Trash poster wedstrijd

  Elk jaar houdt ODOT een tekenwedstrijd voor de Trash poster.  Er ligt hier naast de autostrade soms heel wat vuilnis: papier, flesjes, karton,enz.  In de jaren '90 was Gouverneur Keating heel actief op het gebied van Trash pickup: veel reclamespotjes en elk jaar ging de bevolking massaal vuil oppikken, maar dat is nu niet meer het geval.  Het enige dat er overblijft is een tekenwedstrijd (met de steun van alle scholen in de staat).  De 12 beste komen dan in de ODOT kalender van 2010 te staan.  We waren gevraagd om de hele zaak op te nemen en omdat ik de jib ging gebruiken voor een andere opname (de infrastructuur video) hebben we het ook voor de poster wedstrijd gebruikt.  Hier is een korte clip van de 3 camera's die we gebruikten.

  Audio: De prijzen worden "uitgerekend"?  Ik bedoel  "uitgereikt".  Hoog tijd om terug naar Belgie te komen en terug wat nederlands te leren!

 • Bijna halverwege

  Wel, morgen al woensdag.  't Gaat snel deze week.  Gisteren heb ik een clipje opgenomen voor een video over de infrastructuur van ODOT.  Het is opgenomen in de Materials lab, een labo waar testen worden gedaan op asphalt en beton.  Ik wou het een beetje interessanter maken dan gewoon een camera met statief... dus heb ik de spiderdolly gebruikt en wat blauw licht op de muur geplaatst.  't Is een beetje "overkill" voor de video, maar alle, 't was plezant om nog eens iets te belichten met meer dan 1 lamp.  Hier is de clip

  Vandaag hebben onze jibarm opnieuw in mekaar gestoken want morgen worden er awards uitgereikt en de organizatoren wouden iets extra.  Na de awards blijft de jib in mekaar, want ik ga het donderdag gebruiken voor een andere clip voor de infrastructuur video.  En morgen krijgen we onze 4de fosterhond.  We weten niet wat het is, maar we weten wel dat hij/zij ietsje ouder is.  

 • Luierige Pasen

  De weersvoorspelling was correct: de ganse dag regen.  En het is van die zachte regen... En 't is voor mij een luierige dag geworden: uitgeslapen, een laat ontbijt (ok, brunch), een babbeltje met mijn moeder, en deze namiddag de knopjes op de geverfde kastjes van de keuken gezet. Ik denk dat ik een gaatje in de wolken ga zoeken om even met de hondjes te gaan wandelen.  We verwachten morgen onze nieuwe foster; benieuwd wat het zal worden.  En Cindy heeft een ticketje gekocht om haar familie te bezoeken in de staat Washington.  Ze is daar naar high school geweest en gaat er haar ouders, nonkel en vrienden van school bezoeken.

 • Meer an 70 huizen vernield

  De brand van donderdag heeft meer dan 70 huizen gekost; en de brandweer is ervan overtuigd dat het vuur niet per toeval is uitgebroken.  Getuigen hebben een paar jongeren gezien in de buurt waar het vuur is begonnen.  Ik had normaal gezien vrijdagnamiddag in de vlieger van de Highway Patrol moeten zitten, maar OHP hebben hun vliegtuigen en helicopters gebruikt om de toestand te bekijken vanuit de lucht.  Voor luchtfoto's van de getroffen gebieden moet je naar www.newsok.com.  Vandaag een zonnige dag voordat we een natte Pasen tegemoet gaan.  Op dit moment zit ik te wachten op een klant om wat muziek te monteren, en als dat gedaan is ga ik buiten met de kettingzaag wat hout kapot zagen.  Zalig Pasen!

 • Branden over de hele staat

  "De branden die deze namiddag zijn uitgebroken zijn bijna erger dan een tornado."  Dat is een verklaring van een mevrouw die deze namiddag haar huis heeft moeten verlaten.  Dit is een eigenaardige staat met een eigenaardig klimaat.  In de winter hadden we een ijsstorm, in de lente hebben we tornado's,...  Het probleem is dat we deze winter bijna geen regen gehad hebben en de staat (bijna 6 x Belgie) voor een groot gedeelte een "fire danger zone" is.  Vandaag hadden we een temperatuur van rond de 28 maar met rukwinden van tegen de 80/uur, en voor dat je het weet staat een hele buurt in brand.  Dat is vanavond het geval in Midwest City, een stad ten ZO van OKC.  Op dit moment zitten de brandweerdiensten te wachten op een shift van de wind van het westen naar het noorden.  Het zou kunnen dat de "hotspots" die zich nu ontwikkeld hebben opnieuw kunnen oplaaien en in de andere richting meer schade kunnen aanrichten.  De helicopterbeelden die we binnen krijgen breekt je hart.  Je ziet een buurt en het vuur kruipt gewoon van het ene huis naar het andere.  Auto's staan in brand, en de sterke wind verhuisd het vuur via de bomen en bosjes in de tuinen naar het volgende huis. Het lijkt alsof een buurt werd gebombardeerd of dat er een vlieger is neergestort.   De brandweerdiensten kunnen niets meer doen dan wachten en proberen toch de vuren onder controle te krijgen.  Maar op dit moment is het gewoon afwachten tot de wind keert.  De weerdiensten voorspellen ook een natte Pasen, en daar zullen we niks mee inzitten en de regen kan niet snel genoeg komen.  Voor beelden en meer up-to-date informatie kan je hier gaan kijken

  www.kfor.com

  www.koco.com

  www.news9.com

  www.newsok.com

  w300

 • Sterfgeval

  We kregen dit weekend te horen dat de dochter van onze media professor van onze periode op de University of Central Oklahoma omgekomen was in een verkeersongeval.  Een spookrijder had haar doodgereden.  Ze was maar 20 jaar oud.  We hebben, sinds dat we afgestudeerd zijn, altijd contact gehouden met de professor en af en toe gaan lunchen.  Cindy is nu een collega van de professor want zij geeft nu les op UCO.  Vandaag was de begrafenis en ik kon er spijtig genoeg niet bijzijn.  Deze avond hadden Cindy en ik het erover hoe snel de tijd vliegt en hoe snel iets kan gebeuren dat totaal je fout niet is.  "Niks uistellen" want je weet maar nooit.  En dat brengt ons op een eigenaardige manier bij onze cruise.  We waren van plan om op 11 december voor een 10-daagse cruise naar de Carribean te vertrekken.  Maar het blijkt dat de universiteiten pas op 17 december gesloten zijn, en we gingen de cruise dus voor onbepaalde duur uitstellen.  Eerst dachten we van te wachten tot de lente van 2010.  Dan dachten we van het in de zomer te doen.  Maar we gaan het niet meer uitstellen en het verder in de toekomst laten zweven.  We hebben besloten: een cruise op 3 januari 2010 voor 5 dagen naar Mexico.  Voila.  Stel niks uit.  Doe het nu.  Je weet maar nooit...

 • Vandaag laatste conferentie dag

  Vandaag voor de laatste keer naar het Cox Convention Center voor de GIS-T conventie.  't Was vooral moeilijk om alles klaar te zetten (audio-video) op zondag.  We  moesten om 2 uur daar zijn om te beginnen, maar de zalen waren nog vuil van een trouwfeest van de vorige dag.  In plaats van 2 uur was het 7 uur en het was bijna middernacht tegen dat ik thuis was.  En we moesten om 6 uur de volgende ochtend klaar staan voor een sound en videocheck.  De conferentie zelf is heel goed verlopen, en deze namiddag pakken we dus in.  Morgen ga ik beginnen monteren aan een video over de infrastructuur van ODOT, en vrijdag stap ik in de vlieger van de Highway Patrol en ga wat autostrades filmen vanuit de lucht.  Ik ga proberen mijn kleine camera mee te nemen en je wat beelden laten zien op Youtube dit weekend...

 • Heimwee? En een lange vrachtwagen

  Heb ik soms heimwee naar thuis?  Absoluut.  Meestal rond de feestdagen of belangrijke verjaardagen.  Toen ik nog in Geel woonde was Palmenmarkt HET evenement van het jaar voor mij.  Soms na de les (St. Aloysiuscollege) op maandag of dinsdag snel even naar botsautokes of de rups!  En toen ik te klein was om alleen te gaan, ging mijn zus met me mee.  Hier een fotooke van Palmenmarkt 1977.  Met Volksunie ballonnen!!

  palmenmarktsmall1977

  Iets helemaal anders.  Toen ik gisteren naar huis reed was er een lange vrachtwagen voor mij.  Je ziet ze hier regelmatig: een vrachtwagen met opligger en dan NOG een opligger.  Heeeel lang dus.  Hier neemt hij de bocht richting autostrade.  En ja, ik luister soms naar klassieke muziek in de auto Lachen

 • Warm-koud-warm-koud

  Het weer weet hier niet goed wat doen.  Eergisteren was het 24, en toen ik gisteren naar het werk vertrok heb ik mijn voorruit moeten afkrabben omdat het gevrozen had.  En dan vandaag zal het opnieuw 24 zijn, en tegen maandag maar rond de 7.  Ik ga deze morgen van het warm weer gebruik maken en beginnen aan het verven van ons hek.  't Is de zeggen, een doorschijnende laag dat het water wat tegenhoudt.  Om 11 uur neem ik Dalla (onze fosterhond) naar een dierenwinkel waar ze tot 4 uur mag blijven en hopelijk geadopteerd wordt.  En terwijl ze daar verblijft ga ik de voorhof wat opkuisen.

  24graden

  Morgen moet ik in de namiddag (en een gedeelte van de avond) gaan werken.  De GIS-T conferentie gaat door t.e.m. woensdag en we staan in voor alle audio-video connecties.

  GIS-T staat voor geospatial information systems for transportation.

  www.gis-t.org

  header