• Valiezen zijn gepakt

  De valiezen zijn vanavond gepakt, en het huisje staat opgeruimd.  We hebben weer iemand die in ons huis zal blijven tijdens onze vakantie in Las Vegas.  De vlieger vertrekt morgen om 6 uur, en tegen half tien staan we te gokken:-))  Cindy's ouders zullen ons oppikken en van de luchthaven trekken we dan naar de NASCAR camping waar we 4 dagen zullen doorbrengen.  Donderdagavond gaan we even naar The Strip voor een diner en een comedy show. Zaterdag zijn er de voorrondes van de race, en op zondag the real deal.  De organizatoren verwachten ong. 300.000 bezoekers voor de race.  Maandagochtend vliegen we terug naar huis.  Voor mij is het weekend dus begonnenLachen

   

 • Toneel zit erop

  Wel, gisteren was ons laatste optreden voor een publiek van ong. 250 man.  Nu staat er ons nog 1 taak te wachten en dat is onze set en props verhuizen van de zaal naar onze opbergplaats.  We komen deze namiddag samen om 1 uur voor de verhuis.

  Na 8 weken repetities en een week "on stage"... wat nu?  Wel, mijn schoonouders hebben ons uitgenodigd om een lang weekend met hun samen door te brengen in hun caravan tijdens de Nascar race volgend weekend in Las Vegas!  Ik ga dus de komende week maar 3 dagen werken, en donderdagochtend vertrekken we met de vlieger van 6 uur via Phoenix naar Las Vegas.  We zullen er staan rond half tien.  Vrijdagavond gaan we naar "The Strip" voor een comedyshow en een dinner, en zaterdag en zondag zitten we samen met 300.000 fans naar de auto race te kijken.  We gaan niet op hotel.  Cindy's ouders vertrekken morgen met hun caravan vanuit Seattle naar Las Vegas en camperen op de camping van de race.  Good times!  www.nascar.com

 • Stimulus pakket van Obama voelen we hier

  Een paar dagen geleden heeft President Obama het (bijna) 1 trillion dollars stimulus pakket getekend.  Een groot gedeelte van dat geld gaat naar de constructie en reparaties van bruggen en wegen in Amerika.  Op die manier stelt de staat veel mensen te werk, en verbeteren de oudere bruggen en wegen.  Nog voor Obama president werd sprak hij al over een stimulus voor de autostrades in het land.  En onze director Gary Ridley heeft toen onmiddellijk een 30-tal werknemers aan het werk gezet om zo snel mogelijk zo veel mogelijk plannen op te stellen om bepaalde bruggen en wegen te herstellen.  De dag nadat Obama het stimuluspakket tekende, gaf The Oklahoma Department of Transportation een persconferentie en stelde 55 projecten voor waarvoor het geld zal gebruikt worden.  In totaal zal ODOT bijna een half billion dollars krijgen en werken aan deze nieuwe projecten zouden midden april al kunnen beginnen.  Hier een paar foto's van de plannen en de persconferentie met Gary Ridley.

  P1010027-2P1010029-1

   

 • Gridiron officieel van start

  Gisteren hadden we onze generale repetitie en we hadden bezoek gekregen van de fotograaf voor The Oklahoman, de grootste gazet van de staat.  Vandaag een heel kort artikel in de krant.  En ja, dat zijn plastieke oren...  Morgen onze eerste show met een uitverkochte zaal, dan opnieuw een show a.s. vrijdag en zaterdag.

  gridobama

 • Toneel is verhuisd

  Eerst moet ik laten weten dat Sadie, onze Beagle-mix verleden eergisteren was geadopteerd: een jonge familie met een dochter van 11 die een hondje wou.  Perfect!

  We zijn gisteren naar de "echte" zaal verhuisd en onze set in mekaar gestoken.  De eerste scene speelt zich af in een restaurantje in Washington DC, en de tweede scene in een Love's Country store.  Gisteren was het ook onze eerste repetitie met het hele orkestje i.p.v. alleen Larry op piano.  Vandaag onze laatste repetitie voor de generale repetitie morgen.  Hier een fotootje van onze set...

  P1010009-5P1010012

 • Koud weekend

  Wow, gisteren nog lekker warm (geen jas nodig) en nu maar een paar graden boven nul.  Geen risico voor tornado's!  Vandaag ga ik Sadie opnieuw afzetten op het adoptiecentrum.  Ik heb deze morgen wat foto's van haar genomen en ze ook op het internet gezet zodat meer mensen ze kunnen zien en wat meer over haar te weten komen.

  Voor de rest is onze week gevuld met de Gridiron show.  Morgen verhuizen we naar de toneelzaal, onmiddellijk gevolgd door een dubbele repetitie.  Ik vond nog een foto van een paar jaar geleden: ik was als John Kerry aan 't debatteren met George W Bush

  kerry

 • Weer een berichtje in een andere krant

  gridscan2

 • Lang weekend

  Gisteren hadden we onze laatste repetitie in een kerkzaaltje en a.s. zondag verhuizen we naar de zaal waar we zullen optreden.  We mogen binnen om 1 uur, brengen onze "sets" en daarna gaan we 2 keer onze show repeteren.  Dan hebben we nog een repetitie a.s. maandag en dinsdag en de eigenlijke show is woensdag, vrijdag en zaterdag.  Gisteren hadden we een goede repetitie, en vandaag ga ik met Bob Hale (een collega van 't werk die ook in de toneelgroep is) een paar rondjes maken in ons gebouw en reclame maken voor de show.

  A.s. maandag is het President's Day, en dat betekent voor mij een dagje verlof.  Spijtig genoeg krijgen we deze namiddag een koudfront en gaat het dit weekend heel wat kouder zijn.  Maar er is genoeg te doen om ons binnen bezig te houden.  Ons tijdelijk hondje Sadie mag vandaag voor de derde keer naar het adoptiecentrum waar we hopen dat ze wordt geadopteerd.  Ik had nog wat foto's genomen en ik ga ze deze avond op het internet zetten.

  Sadie-two

 • Tornado gemist

  De tornado van gisteren heeft ons huis bij 10 km gemist.  't Kwam een beetje als een verrassing, maar tegelijkertijd voel je toch dat er iets niet in orde is: de temperatuur is ietsje hoger dan normaal en de vochtigheidsgraad in de lucht is hoger.  En je weet ook wanneer het voorbij is, want na een tornado of een storm daalt de temperatuur met heel wat graden en dan weet je dat de kans op een andere tornado bijna niks is.  De tornado was gisteren wel dicht genoeg op 't werk dat iedereen van de 3 verdiepingen naar de kelder (waar ik werk) werd geevacueerd.  Daar hebben we dan 10 minuten gewacht tot de tornado (of de kans op een tornado) meer ten N en W van ons was en dan mocht iedereen terug naar hun kantoor.  De schade in de stad Edmond en ten NO van Edmond is aanzienlijk...  In "normale" omstandigheden begint het tornadoseizoen pas in einde april, maar de weersomstandigheden gisteren waren ideaal voor onze eerste tornado van het jaar.

  Onze Beagle mix (we noemen haar Sadie) mag vandaag voor de eerste keer naar het adoptiecentrum waar ze hopelijk wordt geadopteerd.  Ze heeft eergisteren haar operatie ondergaan, maar ze doet het zo goed dat ze vandaag toch naar het centrum mag.

 • Gridiron in de gazet

  Gridiron stond vandaag in de krant.

  Gridscan

 • Nog 2 weken

  Binnen 2 weken is de Gridiron show voorbij, en gisteren hadden we ons diner en receptie voor de sponsors.  Er waren in totaal 122 gasten en het was een groot succes.  Bij het binnenkomen had ik een video gemaakt met de namen van alle sponsors, en de leden van het toneel waren "in character", m.a.w. ik groette de gasten als Obama, en Bill Clinton en George Bush liepen rond met de hors d'oeuvres.

  Ik had de kans om te praten met Justice Opala (ook een sponsor en de rechter aan de Oklahoma Supreme Court) die in Polen is geboren.  Hij is heel trots op mijn besiissing om Amerikaan te worden en hij gaat een federale rechter bellen om de inzwering op de State Capitol te doen.  Deze namiddag gaan we opnieuw repeteren voor de show en morgen t.e.m. woensdag zit ik in de klas voor After Effects.  Hier de foto met Justice Opala.

  P1010001

 • Receptie vanavond

  Sorry voor de afwezigheid.  Ik heb deze week 3 repitities en een Photoshop klas achter de rug, en wanner we niet repeteren werk ik aan 2 video's die vanavond zullen getoond worden op de receptie voor alle sponsors.  Onze toneelgroep is een "non-profit", m.a.w. al het geld dat we bijeen verzamelen zijn donaties van bedrijven, organizaties en individuelen.  En om hen in de bloemekes te zetten houden we vanavond een receptie en diner.  De traditie is dat de ondervoorzitter instaat voor de receptie, en dat is Cindy.  We verwachten vanavond 120 genodigden voor cocktails en een diner.  Daarna hebben we Larry, de orkestleider van het toneel, uitgenodigd voor de muziek en wat dansen.  Wanneer iedereen zich aanmeldt zullen ze een video zien (meer graphics dan video) met hun naam en het logo van de club.  Wanneer ze dan de zaal binnenkomen zullen ze een andere video zien met ons logo, foto's van de repetities, de titel en de cartoon voor de show van dit jaar en opnieuw het logo of naam van de sponsors.  Tijdens de cocktails zullen we allemaal "in character" zijn.  Dat wil zeggen dat ik als President of the United States iedereen mag welkom heten.  En nee, ik zal het niet doen met hetzelfde gezicht als op de foto...

  bart

   

 • Nieuwe hond

  Ik kreeg deze morgen telefoon van Amy.  Amy werkt voor de Humane Society, de organizatie die ons laat weten wanneer een hondje een tijdelijke verblijfplaats nodig heeft.  Wel, we hebben vanavond een beagle/doxen mix onder ons.  Ze is rond 1 jaar oud en heeft pas puppy's gehad.  De Humane Society gaat ons bellen wanneer we ze naar de dierenarts mogen brengen voor haar snip-snip operatie.  Dan blijft ze bij ons terwijl ze geneest en dan plaatsen we ze op het internet en hopen we dat ze even snel als Billy Bob wordt geadopteerd.

  Op dit moment heeft ze nog geen naam.  Ze is heel verlegen en iedereen moet nog een beetje aan mekaar wennen...

  beagle

 • Ceremonie op 3 juli?

  Ook al is mijn interview in maart (en zou ik onder normale omstandigheden in maart ingezworen worden als Amerikaan), ben ik aan't proberen om dat allemaal uit te stellen tot 3 juli (de dag voor Independence Day) en een mooie ceremonie te houden in de State Capitol (en niet op de federale rechtbank in Oklahoma City).  Hoe?  Door de steun te vragen van lokale Representatives en Oklahoma congressleden in Washington DC.  En tot nu toe heb ik een brief gekregen van Mary Fallin, mijn Congresswoman die werkt voor Oklahoma in Washington.  De brief is dus een verzoek tot uitstel van mijn ceremonie.  Ik ben ook in contact met de OK House of Representatives, en volgende week ga ik aan Justice Opala, een rechter aan de Supreme Court van OK, vragen of hij kan/wil assisteren bij het inzweren.  Opala is geboren in Polen en kwam op zijn dertigste naar Amerika.  Hij is ook een grote fan van onze Gridiron show, en ik denk dat ik hem kan overtuigen om aanwezig te zijn.  En misschien kan hij een federale rechter overtuigen om naar de State Capitol te komen (omdat een rechter van de Staat de inzwering niet wettelijk kan uitvoeren).

  't Is dus lobbyen en zien wie ik het eerst vraag voor hulp en wie mij dan kan/wil verder helpen.  Als mijn verzoek voor uitstel is goedgekeurd moet ik onmiddellijk een zaal in de State Capitol reserveren, een federale rechter vinden, en alle immigranten die in juni hun examen afleggen verzoeken om met mij mee te doen met een mooie ceremonie op de State Capitol.  Ik zie het wel zitten: ik ga zelfs de gouverneur en lieutenant-gouverneur uitnodigen.  Hoe?  Door ook de pers uit te nodigen...  Dit is een moment waar politici kunnen laten zien hoe patriotisch ze zijn op een patriotische dag.  En ze hopen waarschijnlijk door aanwezig te zijn en te helpen dat ze op die manier ook op wat meer (nieuwe Amerikaanse) stemmen kunnen rekenen bij de volgende verkiezingen.

  images