• Nog altijd thuis

  De ijsstorm van eergisteren is voorbij, maar het is nog altijd moeilijk rijden.  Vandaar dat veel scholen, bedrijven, en de Staat ook vandaag hun deuren gesloten houden.  Dus weer een dagje verlof!  Maar ik heb thuis genoeg werk om me te amuzeren en me niet te vervelen.

  Gisteren heb ik een verzoek gekregen van de US Immigratie om in maart op interview te komen.  Ik heb in november 2008 de papieren ingevuld om Amerikaan/Belg te worden, en gisteren heb ik dan bericht gekregen om naar het interview te komen.  Het interview houdt in: Amerikaanse geschiedenis, de huidige situatie en hoe een wet wordt gemaakt, het politieke landschap, enz.  Na het interview kan ik ofwel onmiddellijk me laten inzweren als Amerikaan, of wachten op een ceremonie op het einde van de maand.  Ik ben op dit moment serieus aan 't lobbyen met lokale politici om mijn ceremonie uit te stellen tot 4 juli (Independence Day) en het te houden op de State Capitol met veel andere nieuwe Amerikanen, media, en een paar politici.  We zullen zien...  Hier is de uitnodiging voor het interview...

  uscis

 • Winter Wonderland

  Wel, ik dacht dat dit de eerste volledige 5-dagen week zou zijn sinds Thanksgiving, maar de natuur heeft er anders over beslist.  Het begon gisteren met aanvriezende mist en regen dat zorgde voor een mooie laag ijs over de wegen, auto's, enz.  We mochten om 12 uur naar huis, en we hebben ook vandaag verlof gekregen terwijl het buiten nog altijd volop aan 't sneeuwen is.  Gisteren de hele namiddag en avond genoten van de open haard, en ook vandaag geluierd en een wandeling gemaakt met de hondjes...

  P1010009-4

  P1010017-1

 • Billy Bob geadopteerd

  Goed nieuws: na 4 dagen bij ons is Billy Bob vandaag geadopteerd door een jonge familie met 2 kinderen.  Toen de familie kwam kijken mocht hij uit zijn kooi en begon onmiddellijk de kinderen te likken.  Dat zal waarschijnlijk wel geholpen hebben:-))  Volgende week gaat de Humane Society opnieuw op zoek naar honden en katten die een nieuwe thuis zoeken, en dus zullen we tegen woensdag een nieuwe hond in huis hebben.

  En ondertussen zitten we volop in de repetitie van de Gridiron show.  Vandaag bracht Barry Jon de box met pruiken en ik kon me natuurlijk niet inhouden...

  P1010089

 • Weekend!

  Ah, het weekend is weeral hier.  Met Martin Luther King Day (verlof) verleden week is het sinds de laatste week van november geleden dat ik een volledige 5 dagenweek heb gehad... 't Zal aanpassen zijn!  Gisterenavond zijn we Billy Bob gaan wassen en vandaag zal hij voor de eerste keer naar een grote dierenwinkel gaan waar hij 4 uur lang tentoon zal zitten voor mensen die geinteresseerd zijn in adoptie.  Mocht niemand hem vandaag adopteren, doe ik hem morgen opnieuw weg, maar naar een andere dierenwinkel.  En als het morgen niet lukt zal ik hem op Petfinder.com zetten.  Maar hij is toch een plezier om te hebben: 's morgens heeft hij veel energie, maar na zijn ontbijt en zijn buikske vol kalmeert hij snel.  Nu is het 9 uur 's morgens en hij slaapt bij mijn voeten.

  P1010005P1010028

  Ik ga vandaag beginnen aan een video voor onze toneelgroep.  We hebben op 7 februari een dinner om onze sponsors te bedanken, en terwijl het volk binnenkomt ga ik een video laten spelen met foto's en "dank U" boodschappen.    En morgen hebben we weer repetitie; de eerste show met publiek is 17 februari!

 • Eerste hondje in huis

  Vandaag trok Samantha naar het dierenasiel en vond voor ons een jonge maar grotere hond.  Hij is een paar uur in huis nu en voelt zich al onmiddellijk thuis.  Het is een Golden Retriever en scheper mix.  Vrijdag gaan we hem een bad geven en zaterdag zullen we zien of we hem kunnen laten adopteren.  Ondertussen woont hij dus bij ons en wordt hij het gewoon om in huis te zijn en met andere honden (en onze kat) om te gaan.  Momenteel heet hij Billy Bob.

  P1010005

 • Mister President

  obama

  Ik heb de speech nog niet gezien, maar ik heb het wel opgenomen en zal het straks met de wife bekijken.  Ik zat aan mijn bureauke te luisteren naar een internet radiostation en heb op die manier kunnen volgen.   "Verantwoordelijkheid opnemen" bleek de boodschap.  De regering gaat het alleen niet aankunnen.  IEDEREEN moet meehelpen om dit terug een Amerika te maken dat Amerikanen trots kunnen op zijn.  We wensen hem veel succes!

 • Koude persconferentie

  Deze morgen heb ik mijn mengpaneel officieel in gebruik mogen nemen.  Johnny Geurts bestelde wat liners voor zijn knuffelparade voor Valentijnsdag.  Bezoek hem op www.johnny-geurts.blogspot.com

  Gisteren trokken Nick en ik naar Tulsa in het NO van de staat voor een persconferentie.  ODOT zal daar binnenkort beginnen aan de werken aan I-44, een autostrade die recht door Tulsa trekt.  Op dit moment zijn er maar 4 rijstroken voor beide richtingen, en dat zullen er 8 moeten worden.  Gisteren was er een persconferentie dat de werken aankondigde en de pers was niet afwezig.

  P1010006-3

  Op persconferenties zoals deze verzorg ik altijd de audio.  Niet alleen met speakers zodat de mensen die aanwezig zijn kunnen horen wat er gezegd wordt, maar ook voor de pers die via mijn mengpaneel rechtstreeks een "press feed" kunnen nemen zodat het podium niet volstaat met 15 micro's.  En heb ik al gezegd dat het koud was?

  P1010001-5

  Voor de ceremonie had ODOT 12 goude schoppen gekocht:-)

  P1010002-5

  En zoals altijd tijdens een persconferentie, the "photo oportunity".

  P1010011

 • Besparingen

  Met de ergste recessie sinds The Great Depression probeert iedereen te sparen.  Sommige Amerikanen kopen kleinere wagens die minder verbruiken, andere mensen kopen een kleiner huis, enz.  Op 't werk doen ze ook mee.  Het gebouw dat ODOT least (en dus niet de eigenaar van is) heeft de beslissing genomen om ons licht met meer dan de helft te verminderen.  Inderdaad, waar vroeger 4 lampen branden, brandt er nu maar 1.  Je gelooft me niet?  Dit is de gang naar mijn kantoor.

  P1010004-3

  ODOT heeft al klacht ingediend.  Benieuwd wat er gaan van komen.

  Thuis is de home studio er een beetje anders beginnen uitzien.  Mijn mixer van 12 jaar gaf het verleden week op, en reanimeren was niet meer mogelijk.  Dan maar kerstman voor mezelf gespeeld en vandaag zijn de nieuwe mixer, nieuwe software en 2 nieuwe kabels aangekomen.

  P1010001-4

  Ik ben onmiddellijk begonnen met het installeren van het nieuwe mengpaneel en het doet het goed; op dit moment hoor ik het nieuwe MNM station over mijn speakers.  Wat zijn de eerste indrukken van het station in Vlaanderen??

  P1010007-1

 • Terug van Indianapolis

  We waren donderdag in de voormiddag vertrokken voor de trip naar Indianapolis, met een stop in Missouri om een vriend van Cindy te bezoeken.  Vrijdag hebben we dan onze 1,200 km tocht verder gezet en in de namiddag bij Cindy's broer aangekomen.  Cindy's moeder was de dag voordien vanuit Seattle al aangekomen, en die avond zijn ook de ouders en broer en zus van mijn schoonzus aangekomen.  Op zaterdag hebben we gewoon geluierd en bijgepraat, en zondag was het dan tijd voor den doop van mijn petekind.  Eerst naar de mis van 12 uur, en nadien een "groepsdoop" met 1 andere familie.  En hier is ze dan: mijn petekind Ellen Victoria!

  ellenvictoria

  Het doopkleed werd gemaakt door de over over overgrootmoeder van Ellen.  Na de viering hadden we een korte receptie, maar Cindy en ik moesten terug de baan op voor de 12-uur durende trip terug naar huis.  Cindy is vandaag begonnen met een een nieuw semester op een nieuwe school en we MOESTEN dus terug naar huis.  We lagen rond half drie in de ochtend in ons eigen bed.  Vandaag heb ik een dagje verlof genomen en begin ik de dag met het oprommelen en sorteren van papieren zodat ik volgende maand mijn belastingsbrief kan opstellen.  En tegelijkertijd zit ik te wachten op wat nieuwe software en een nieuwe mixer voor mijn studio!

 • Kosten

  Eergisteren zijn we begonnen met de repitities van de Gridiron show.  En dat begint zoals elk jaar met een cirkel en voor de eerste keer met iedereen het script doornemen.  En zo krijg je op die manier onmiddellijk een gedacht of het wel voor te lachen is of niet.  Het is!  Ik heb veel werk als Obama: teksten memorizeren en 3 liedjes zingen, maar gelukkig ben ik niet te zien in de lokale en staatsscene.  Dus na de pauze van de show heb ik gedaan.  Yeah!  Hier zijn een paar foto's van afgelopen zondag.

  P1010002-4

  P1010004-2En in de studio sta ik voor kosten.  Toen ik me gisteren klaar maakte voor opnames met Staci van een dansschool heeft mijn mixer het opgegeven.  Gelukkig had ik me kunnen saven en konden we onze mix horen via 1 speaker en heb ik ze kunnen geven wat ze wou, maar nu moet ik gaan shoppen.  Daar zit ik niks mee in natuurlijk, maar ik was wel aan 't sparen voor een nieuwe studio bureau.  Grr.  Och ja, een mixer is natuurlijk belangrijker.

  Vandaag mijn laatste dag op 't werk voor deze week, want morgenvroeg vertrekken voor ons blitzbezoek aan Indianapolis voor de doop van mijn petekind...

 • Terug "normaal" vanaf morgen

  Wel, ik heb van het lange 4-daagse weekend genoten met een film, een extra wandeling met de honden, geshopt voor een nieuwe bureau voor al mijn audio en video apparatuur, en natuurlijk wat langer uitgeslapen.

  En nu begint het: een nieuw jaar.  En al ben ik niet iemand die speciale voornemens heeft; in het begin van het jaar voel ik altijd wat extra motivatie om aan iets nieuws te beginnen.  En dat begint volgende week met terug naar school te gaan.  Ik heb Photoshop nodig op 't werk, en een semester in een klas gaat me meer opbrengen dan naar wat lessen op video te zitten kijken.  En in de herfst ga ik op diezelfde school terug les geven in Film Sound.  Ik kijk ernaar uit.

  Cindy en ik gaan morgen naar een korte meeting om foster ouders te worden van honden die klaar zijn om geadopteerd te worden. We zijn benieuwd hoe onze honden en kat gaan reageren, maar we voelen dat we op deze manier honden de een tweede kans geven.

  Gridiron begint vandaag.  Kom je hier meer dan een jaar meelezen, dan weet je dat Cindy en ik deel uitmaken van een "toneelgroep", 't is te zeggen een 40-tal amateurs die samenkomen en lachen met de lokale en nationale politiek van het afgelopen jaar.  De repetities beginnen vandaag om 1:30pm en de shows zijn de derde week van februari.

  Volgende week trekken Cindy en ik voor een blitsbezoek naar Indianapolis waar mijn petekind zal gedoopt worden.  We vertrekken 2 dagen op voorhand, maar moeten onmiddellijk na de doop van 1 uur vertrekken want Cindy staat de volgende dag vooraan in de klas.  Volgens onze berekeningen zullen we pas tegen 2 of 3 uur maandagochtend terug thuis zijn...  Ik heb die maandag verlof genomen zodat ik rustig kan uitslapen.

  In de loop van dit jaar zal ik een examen afleggen om Amerikaan te worden.  't Is te zeggen, dubbele nationaliteit.  De vingerafdrukken zijn al genomen; nu is het dus wachten op een interview en de ceremonie.  Ik heb een kleine party gepland op 4 juli; Independence Day.

  En dit jaar word ik 40, en ik heb 2 jaar geleden mijn cadeautje al gekozen: een 10-daagse cruise door de Carribean.  Van Florida naar Martinique, van St.-Maarten naar Half Moon Cay... ik zit er nu al naar uit te kijken.

  Hopelijk hebben jullie ook leuke plannen voor 2009!