• Opnieuw 4 dagen thuis

  Kerstmis was 4 dagen thuis, en morgen mag ik het opnieuw doen want we krijgen a.s. vrijdag een brug naar 't weekend (niet officieel, maar een cadeautje van onze baas).  Morgen moet ik dus wel gaan werken, maar we mogen waarschijnlijk rond 3 uur naar huis.  En terwijl Cindy van 7-middernacht op de radio zal zitten, ga ik eerst even op bezoek bij vrienden die pas in een nieuw huis zijn getrokken en dat combineren met een Nieuwjaarsfeestje.  Maar vandaar trek ik dus naar de studio van KRXO waar ik samen met Cindy op de radio de start van 2009 zal vieren.  Vrijdag heb ik een afspraakje gemaakt in de Mac winkel, want ik heb wat vragen over iLife en mijn .me account.  En zaterdag gaan we met vrienden een pintje drinken.  En zondag is het zover: onze eerste repetitie voor de nieuwe Gridiron show.  Cindy zegt dat ik Obama zal zijn.  Dat is eigenlijk slecht nieuws.  Niet dat ik geen fan ben van Obama.  Integendeel, had ik mogen stemmen had hij zeker mijn stem gekregen... maar Obama spelen voor Gridirion wil zeggen dat ik voor minstens 4 jaar (en misschien wel 8 als hij in 2012 herkozen wordt) Obama zal zijn...

  P1000224

 • Tweede Kerstdag

  Ahh, dag 2 van een lang weekend.  Vandaag weer rustig opgestaan met een tasje koffie en als ontbijt de rest van de 'coffee cake" die Cindy gisteren had gemaakt.  We hadden gisterenavond weer kalkoen gemaakt, en dat zal dus de komende dagen ook nog op de menu staan.  Maar nu moeten we eerst een lange wandeling gaan maken in onze korte broek en T-shirt want de temperatuur is vandaag:

  P1010003

 • Zalige Kerst

  Gisteren hadden we op 't werk naar jaarlijkse gewoonte de Christmas Party.  Idereen die in het gebouw werkt stopt rond 10 uur met werken; familie en vrienden zijn uitgenodigd en mogen zijn/haar/hun foto laten trekken met Santa.   Er is een koor dat zingt en de Director en Assistant Director staan de werknemers en hun familie te woord.

  P1010009-3

  Het hele gebeuren was rond 1 uur afgelopen en we mochten daarna ons weekend beginnen.

  Cindy en ik waren van plan om naar de mis van 4:30 te gaan.  We waren om iets na 4 uur aan de ingang van de kerk maar we konden niet binnen.  Men had al stoelen bijgezet maar je kon de priester niet zien.  We zijn dan maar terug naar huis gegaan en naar de middernachtmis in de plaats geweest.  Daar hadden we wel een plaatsje om te zitten, waarschijnlijk omdat een groot gedeelte van de viering in het Latijn was.

  Deze morgen opgestaan, een lekkere tas koffie gemaakt en de KerstCD's van Cindy opgezet.  Heeeeel lang geleden had Cindy's vader een hele boel platen op een band gezet (ongeveer 2 uur muziek).  Ik heb die band omgezet in CDs en een paar jaar geleden aan de familie cadeau gedaan.  Dus met de Cindy's kerstmuziek hebben we dan pakjes open gedaan.  En ook de hondjes waren door de Kerstman niet vergeten en kregen een extra snoepje in hun "stocking".

  P1010045

  P1010048

 • Familie wordt groter in 2009

  Onze gezin van 5 (Cindy, mezelf, 2 honden en een kat) zal in 2009 groter worden.  We hebben ons opgegeven als fosterouders voor een hond die kan geadopteerd worden.  De Oklahoma Humane Society is een organizatie die als doel heeft tegen 2011 Oklahoma City een "no kill" stad te maken voor honden en katten die in een asiel terecht gekomen zijn.  Op dit moment worden er in OKC gemiddeld 17000 katten en honden gedood die na een bepaalde periode niet zijn geadopteerd.  De Humane Society werkt als volgt: honden en katten komen in het asiel terecht, en na een periode worden ze overgenomen door de Humane Society.  De organizatie bestaat volledig uit vrijwilligers en gastouders die overdag de hond of kat die kan geadopteerd worden afzet bij een Humane Society kantoor waar het dier in een hele mooie omgeving kan geadopteerd worden.  De omgeving is aangenamer dan een dierenasiel als je op zoek bent naar een hond of kat.  Is de hond of kat tegen het einde van de dag niet geadopteerd, dan worden ze door hun gastouders opgehaald.  Op deze manier blijven de dieren "onder de mensen" enzijn ze kalmer, properder en aangenamer dan in een asiel.  De gemiddelde tijd dat we een hond op bezoek zouden hebben is 6 weken.  Benieuwd hoe onze honden gaan reageren...header_adoption

   

 • Jaartje ouder

  Gisteren een dagje verlof genomen om te genieten van mijn verjaardag.  De postbode was wel niet goed gezind: duizenden kaartjes in de bus!  Om maar niet te spreken over de honderden emails en de tientallen voice-mails.  Iedereen hartelijk dank!

  Dus mooi thuis gebleven en uitgeslapen.  Van 't vrouwke leuke en mooie cadeautjes gekregen, maar ik heb mezelf en Cindy ook een cadeautje gegeven.  We trakteren onszelf op een cruise op het einde van volgend jaar (voor mijn 40ste).  Ik ben altijd nieuwsgierig geweest om Martinique te zien, en dus gaan 't vrouwke en ik op een lange 10-daagse cruise naar de Carribean, met onder meer een bezoek aan St. Maarten, St. Lucia, Martinique, Barbados, enz.  Ik was zoooo blij dat ik zelfs een foto heb genomen toen ik mijn voorschot ging betalen op het reisbureau!

  P1010001

  Donna van het reisbureau wou maar niet op de foto.  Uiteindelijk zei ik :"Donna, wil je me die cruise verkopen of niet?"  En ze staat dus mooi op de foto:-))

 • Belgisch bier

  Ik drink graag een pintje.  Of 2.  En ik had er vroeger (toen ik nog in Belgie was) nooit bij stilgestaan hoe lekker een belgisch biertje wel is.  Wij zijn ermee opgegroeid en vinden het maar normaal; het is een groot deel van onze geschiedenis en cultuur.

  Amerikanen houden ook van bier.  Hun bier: Michelob, Budweiser, Coors, enz. Niet slecht, maar als je van Belgie komt is je tong toch een beetje meer ontwikkeld.  Gevolg: Amerikanen vinden nu ook andere bieren: Duitsland, Engeland, enz.  Je moet ervoor naar speciale pubs waar je die biertjes kan vinden, en een nieuwe pub is onlangs geopend in Oklahoma City.  McNellies is waarschijnlijk de enige cafe in OKC waar je de meeste buitenlandse bieren van 't vat kan drinken.  En belgische bieren hebben een speciaal plaatsje in hun hart.  Chimay, Leffe, Lindemans, enz. zijn allemaal te vinden bij McNellies.  Je moet er wel een klein fortuin voor betalen, maar als je begrijpt hoe ver we van een belgische brouwerij zitten, heb je er wel een extra dollar voor over.  McNellies is nu ook begonnen met een Beer University.  Je krijgt a.h.w. een minitoer van de brouwerij, en je krijgt wat achtergrond over bier, het gisten, het importeren, het inschenken, en natuurlijk het proeven.  En morgen is het hier Beer University, Belgian style.  Alles wat je maar wil weten over belgisch bier wordt morgen uit de doeken gedaan.  Als je vandaag nog op de vlieger kunt stappen, kan je morgen hier aan je hogere studies beginnen!  Hier is hun advertentie uit de OKC Gazette van 10 december.

  mcnellies

 • Renda party

  P1010002-3

  Vanavond was de Renda Broadcasting party.  Renda is de naam van de eigenaar van het station waar Cindy op zaterdag werkt.  Elk jaar zorgt Renda voor een klein Kerstfeestje, en elk jaar geeft Richard Connor zijn speech.

  Ik ontmoette Richard voor het eerst 14 jaar geleden.  Ik was toen stagiair bij Renda en hielp hem met de produktie van spotjes (en ze copieren op carts - inderdaad "vroeger" toen er nog geen computers in de studio's stonden),  En ik was waarschijnlijk 1 van die lastige studenten die altijd maar vragen stelden en constant aanwezig waren.  Normaal doe je maar 1 dag per week of een paar half dagen per week stage, maar ik zat elke dag minstens 5 uur naast Richard en hielp hem met het monteren, het zoeken naar muziek en sfx, enz.  Ook in de productie studio stond er ook geen computer, maar een 4-track waarop stem, muziek en sfx werden gemonteerd.  The hard way.  Ik ben afgestudeerd van de univ hier in 1995, maar ik ben wel al die tijd in contact gebleven met Richard.  En het is dan tof om hem, 14 jaar na mijn stage, te zien en gezellig bij te praten over die goeie, ouwe tijd.

  P1010003-2

  Toen Cindy een tweede foto wou nemen van ons, sprong Dano in the picture.  Dano is the Promotions director voor KRXO.

  P1010004-1

 • Ah, het weekend

  De week zit er weeral op.  Vandaag een dag doorgebracht met een klas in EHBO en CPR en de defibrilator.  1 van de beste klassen totnogtoe.  En dan naar huis, en in de studio 8 stukjes muziek gemonteerd voor een lokale highschool.  Nu zitten Cindy en klaar om naar ons eerste kerstfeestje van het jaar te gaan: Renda Broadcasting (KRXO, KOMA, KMGL, en KOKC) hebben alle DJs en personeel uitgenodigd voor een avondje eten en dansen.  Op mijn werk doen we op 24 december.  Om 10 uur mogen de vrienden (en vooral kinderen) van de werknemers op de schoot van Santa komen zitten, en een koor verzorgd de muziek.  Dan een woordje van de Director, en tegen 2 uur is iedereen de deur uit voor een lang Kerstweekend.

   

 • Santa mag komen

  De cadeautjes liggen onder de boom.  Santa mag ze komen uitdelen.  Cindy was vandaag nog druk in de weer om de laatste koopjes te doen, maar ik heb vanavond de laatste 2 cadeautjes versierd en onder de boom gelegd.  Ik ga hier niet zeggen wat Santa gaat brengen, want ze leest deze blog in't engels... dus je zal moeten wachten tot 25 december.  Oh, en er is er nog 1 onderweg.  Dat wordt via de post geleverd!

  De DVD Studio Pro klas is afgelopen en ik heb er weeral een brevet bij om aan de muur te hangen.  Morgen een gewone dag; alhoewel.  Ik heb een afspraak bij een voetdokter.  Een paar weken geleden begon mijn linkse voet pijn te doen in eender welke schoen (behalve in mijn sloefen).  Ik heb vroeger steunzolen gedragen, en ik heb zo'n gevoel dat het morgen opnieuw wel eens zou kunnen zijn...  En morgenavond naar de kapper.  Typische dagdagelijkse dingen.  Voor mijn verjaardag blijf ik thuis van' t werk en gaan Cindy en ik genieten van een matinee film in de bioscoop.  Dan naar een casino of naar een shoppingcenter, en 's avond dineren bij Newton's, mijn favoriete restaurant.   Hmm, lekker!  Hier is een review...

  5 Star Rating: Highly Recommended

  08/03/2008 Posted by CMCA

  The BEST filet, chicken fried steak and fried chicken in Oklahoma City! A new owner bought Newton's this year - back to the legacy it was! The decor is like a home or supper club - lots of antiques, paintings, very nice and romantic. You can be dressed to the nines, or casual, and fit in. The staff is fantastic - personalized service and feels like dining in someone's home. The new owner even stops by the table to introduce himself, thank you for coming and check on the meal. Our steaks were the best we have had in some time. They use only Cusack beef, which I'm sure is part of the reason. The chicken fried steak is absolutely unbelieveable. We also have tried the grilled salmon and tillapia, which are equally outstanding. The sauteed vegetables and spinach are perfect! We love the creme brulees, which the chef varies as to featured flavors. Newton's homemade pies are impossible to resist. I have seen people walk in without reservations, but I would suggest calling ahead - especially on Friday and Saturday nights. As far as upscale supper clubs go, Charlie Newton's is definitely Oklahoma City's best!

  Pros: Food, ambiance, service, incredible appetizers, great location

  Cons: not the best for children, although they are very accomodating

   

 • Laatste dag in de klas

  Morgen de laatste van de drie dagen in de klas.  En ik ben blij... de "professor" is maar traag, gelukkig is de software tof om te leren. Het weer is hier ook ferm omgedraaid.  Eergisteren was ik in een T-shirt in den hof bezig, en vannacht is er kans op sneeuw en zelfs de kans dat scholen ietsje later zullen open zijn vanwege de ijs en sneeuw.  Een groot probleem met Oklahomans is dat ze niet weten hoe ze moeten rijden in gladde omstandigheden.  'tIs hier altijd droog (en meestal warm) dat, als er sneeuw valt of ijs op de baan ligt, ze onmiddellijk panikeren en beginnen te remmen of hard op de gas duwen.  Hopelijk valt het morgen een beetje mee.  Donderdag een "gewone" dag op het werk, en vrijdag zit ik opnieuw in de klas.  Deze keer voor een les in EHBO.  En maandag neem ik een dagje verlof...

 • DVD Studio pro en tandarts

  Het werk heeft ons (mezelf en mijn 3 collega's) getracteerd op 3 dagen les in DVD Studio Pro.  DVD SP is een gedeelte van Final Cut Pro, een video editing systeem.  De eerste dag was goed maar traag.  Hopelijk morgen ietsje sneller en een beetje meer inhoud.  Maar het valt mee hoor; 't is een toffe klas en DVDSP is toffe software, zodus geen klachten.  Deze avond nog naar de tandarts geweest voor de 6-maandelijkse checkup en alles was ok.  Een beetje meer flossen, maar voor de rest alles gezond.  Morgenavond krijg ik een paar cheerleaders over de vloer en vrijdag zit ik opnieuw in de klas; deze keer voor een klas een EHBO en de defibrillator.  O ja, en we verwachten morgen de eerste sneewuv van het seizoen.  'k Ben eens benieuwd!

 • Vingerafdrukken en Diet Squirt

  Eerst even zeggen hoe mooi de zonsopgang was in Oklahoma City.  Ik deed om 7 uur de deur open en zag deze kleuren...

  P1010005-1

  Toen we de laatste keer op bezoek waren in Indianapolis werden we verliefd op Diet Squirt.  't Is gewoon een limonade zonder suiker of caffeine, maar ZOOO lekker.  En het is in Oklahoma niet te koop.  Wat meteen een bewijs is dat Indiana ver van Oklahoma ligt.  Indiana staat zelfs een uur voor op Oklahoma.  Anyway, toen Cindy verleden week opnieuw in Indy was, was ze even op bezoek geweest bij de kleine winkel om de hoek en ALLE Diet Squirts gekocht die er in de winkel lagen.  Lekker!!

  P1010001-3

  Deze middag was mijn afspraak bij het Department of Homeland Security om mijn vingerafdrukken te doen.  Eerst door de "metal detectors" (net zoals op de luchthaven) en 2 vormen van indentificatie moeten laten zien.  Dan naar lokaal 3 en mijn informatie ingevuld (ze moesten zelfs de voornamen van mijn ouders hebben) en dan vingerafdrukken.  Alles gebeurt met de computer.  Eerst de 4 vingers samen zonder duim van beide handen, en dan alle vingers apart.  De volgende stap is dus wachten op de uitnodiging voor het interview, waarvan een gedeelte bestaat uit een test over Amerika (geschiedenis, structuur, politiek, enz.)  Wil je meedoen aan de quiz?  Hier is een link van MSNBC.  Na de quiz weet je onmiddellijk je score.  En??

  http://www.msnbc.msn.com/id/25461301/

 • Scripts goedgekeurd

  De scripts voor de byways waren een paar weken geleden goedgekeurd, en vandaag trokken we naar de audio studio in Edmond voor de opnames.  In de slechte foto zie je Nick in de producer stoel en rechts Matt de engineer.  Zijn vader Randy is de voice-over voor de filmpjes.

  P1010009-2

  Daarna trok ik maar OCCC, het lokale community college om me in te schrijven als student.  Inderdaad, ik ga volgend semester terug naar school.  Ik wil foto's en logo's manipuleren met Photoshop, en dat is 1 van de klassen.  En als het meevalt kan ik Photoshop 2 nemen na de zomer.  En het beste van de klas?  3/4 van de kosten worden door mijn werkgever betaald!  De lessen beginnen op 20 januari.  Inschrijven voor de klas was interessant.  Ik moest bewijzen dat ik was geslaagd in de TOEFL test.  De TOEFL is de Test Of English as a Foreign Language; m.a.w. ik moest bewijzen dat ik efficient genoeg ben in engels om lessen te volgen.  Ik zei :"Ik heb geen documentatie bij maar het feit dat we hier zitten te praten in Engels, en het feit dat u mij begrijpt... is dat niet voldoende?"  Ze vond dat niet om te lachen en ik moet tegen vrijdag een officieel document afleveren.   Wel, IK vond het grappig.  En toen ik zei dat ik op deze school heb les GEGEVEN, dat hielp de situatie ook niet.  Ze krijgt vrijdag haar document...

  Het weer is hier maar koud geweest, vooral dan vanwege de wind.  Gelukkig had ik een paar weken geleden (toen het nog warmer was) mijn lichtjes buiten gehangen, en ik moet toegeven dat ze mooi zijn.  Waarschijnlijk zal ik na Kerstmis nog meer lichtjes kopen (als ze in de solden zijn) om het volgend jaar nog mooier te maken.

  P1010001-2

  En gisteren nog een leuke conversatie gehad met Cindy over het kerststalleke.  Toen ze terug was van Indiana en ging kijken zag ze Kinneke Jezus niet.  Ik zei: "Hij is nog niet geboren.  Dus geen baby Jesus tot 25 december."  Cindy vroeg of dat een familie traditie is of of dat iedereen in Vlaanderen of Belgie doet, want hier in Amerika ligt Hij overal al in de stal. "Wel, Zijn verjaardag is op 25 december, en dan pas zal Hij in zijn stalleke liggen.  En de Drie Wijzen krijg je ook pas op 6 januari te zien!"  Traditie!!!!

 • Kerstkoopjes

  Wel, "zwarte vrijdag" was een beetje tegengevallen, maar ik denk dat ik een nieuwe traditie ga beginnen.  Niks kopen op vrijdag, maar shoppen op de maandag: weinig of geen volk in de winkels, de meeste artikelen zijn niet uitverkocht, en ik kan in 't vervolg op vrijdag uitslapen en op mijn gemak op maandag gaan shoppen.  Ik heb vandaag al 2 cadeautjes voor Cindy gevonden, en de rest zal ik waarschijnlijk kopen via het internet.  En ik heb geluk want een dikke week voor Kerstmis is mijn verjaardag... dus dubbele cadeau's voor mij (hoop ik).

  De gezondheid is een beetje beter maar nog altijd niet 100%.  Zaterdag was verschrikkelijk, maar zondag begon het te beteren en vandaag is het weer beter.  Maar ik voel na een paar uurtjes shoppen en rijden van de ene winkel naar de andere dat de energie toch nog niet helemaal terug is.  Gelukkig kan ik morgen rusten op 't werk:-))