• 't Is me wat geweest deze week

  Wat een groffe week achter de rug.  Eerst naar de dokter op maandag; de volgende dag niet veel beter, dus besloot ik om op woensdag antibiotica te pakken.  Dat was goed want op Thanksgiving en vooral op vrijdag voelde ik me veel beter.  Ik was zelfs die dag rond half vijf opgestaan en naar een paar winkels geweest om te zien of er echt wel koopjes te vinden waren.  Ik ben bij de Apple winkel gestopt en de nieuwste versie van Office voor Mac gekocht, maar voor de rest vond ik maar niets.  En de meeste zaken gaan de komende weken NOG betere koopjes aanbieden dan eergisteren.  Dus nog eventjes wachten om de kerstkoopjes te doen.  Cindy was vrijdagavond rond 8 uur ook goed aangekomen.   Ze was moe van 14 uur alleen te rijden, en ze moest er gisteren uit om 7 uur want ze was om 8 uur op de radio...  En toen voelde ik dat er met mij niet juist was.  Hoofdpijn van zodra ik wakker was, en het buikske voelde niet goed.  Eerst naar het toilet, maar niet lang nadien boven de emmer.  Ik heb over de periode van de ganse dag gisteren missckien 1 beschuit en 1 glas water gedronken.  En de ganse dag die hoofdpijn.  En buikpijn.  En ik kon dus ook mijn antibiotica niet nemen voor de neus dus we gaan zien of DAT allemaal opnieuw gaat beginnen.  Nu is het zondagochtend en ben aan't overwegen wat ik kan eten.  Dat vijf-dagen weekend is dan toch in't water gevallen...

 • Nu ook Obama muntstukken

  OK, nu is het officieel de rage.  Na de borden, nu dus ook de muntstukken!  Bekijk hier de TV spot en website: https://www.obamacoins.tv/flare/next

  Thanksgiving is in volle swing.  Hier is het zonnig, maar waar Cindy is is het maar koud.  Ze vertrekt morgenvroeg terug richting Oklahoma City, en a.s. zaterdag is ze terug DJ'en op de radio.  Ik heb de afgelopen weken de kerstlichtjes buiten gehangen en ga ze vanavond voor de eerste keer aanzetten.  Ik zal er dit weekend een foto van uploaden.  En ik durf het bijna niet zeggen, maar de kerstboom binnen staat er al 2 dagen:-)).  De medicatie is goed aan't werken want ik ben minder moe en en ik kan bijna terug door mijn neus ademen.  Het zal dan toch nog een aangenaam 5-dagen weekend worden.

  Happy Thanksgiving!

  turkey

 • Obama bord nu te koop

  Ik ben eens benieuwd of Obama toestemming zou gegeven hebben.   Bekijk vooral de spot die hier ook op TV te bekijken is... en luister naar de woorden "with his confident smile and kind eyes.  Change has come to the world!!"  In porcelain en met standje!!

  http://www.victoryplate.com/?directLoad&uid=3923F61BA493C59B60E1D28D661D6D1F

 • Ziek thuis

  Grr.  Net voor een 5-dagen weekend word ik ziek.  Het begon zaterdagavond, en gisteren was het goed bezig: neus en oren geblokkeerd, koppijn, spieren wat pijn, moe,...  Vandaag naar de dokter geweest, medicijnen gekregen morgen ga ik thuis blijven.  "Rusten en veel drinken" zei de dokter.  Okie dokie.

  Cindy heeft vandaag mijn auto afgepakt en is ermee naar Indianapolis gereden.  Ze rijdt vandaag tot in St. Louis waar een vriend van high shool haar opwacht en waar ze mag overnachten.  En dan trekt ze morgen voor de overige 5 uur de baan op om in de namiddag bij haar broer, schoonzus en hun 3 kindjes te zijn.  Ze gaat er blijven t.e.m. Thanksgiving en komt vrijdag terug naar huis.  En die trip moet ze wel in 1 dag doen, want ze is zaterdagochtend om 8 uur op de radio.

  En Immigratie heeft weer een brief gestuurd.  Ik moet op 3 december om 1 uur vingerafdrukken laten afnemen.  Die worden dan door de FBI gecontroleerd en als dat is goedgekeurd mag ik op interview.  Ze zijn wel sneller dan ik eerst had verwacht...

  Nick (mijn collega) is verleden maand naar Thailand getrokken om te gaan trainen in Muy Thai en wat te gaan rondneuzen.  Hij had hier een DV camera gekocht voor onder $300 dat in de palm van zijn hand paste.  Hier is zijn YouTube video.

 • Steadicam demo clipje

  Herinneren jullie nog de foto van mij met de sheriff van een paar maanden geleden?  Deze videoclip is van die dag toen we de sheriff, een deputy en de highway patrol filmden met onze steadicam.  Ik volg de steadicam heel voorzichtig en luisterde naar de audio terwijl Nick voor de beelden zorgt.

 • 1 week tot Thanksgiving

  Nog een weekje en ik heb een 5-dagen weekend.  Thanksgiving is volgende week donderdag, en we krijgen ook vrijdag verlof.  En ik heb 8 uur overuren die ik de maandag daarop zal gebruiken... dus 5 dagen thuis.  Cindy laat me alleen volgende week want ze reist solo naar haar broer in Indianapolis.  Dat geeft mij meer dan tijd om wat liners te produceren en te beginnen aan een video voor een nieuwe klant.

  Vorige maand heb ik Amerikaanse regering een check geschreven voor $675 om Amerikaan te mogen worden.  Mijn geld is blijkbaar goedgekeurd want ik heb vandaag een "Notice of Action" gekregen.  't Is gewoon een heel officieel document dat zegt dat ze mijn geld hebben ontvangen en dat ik binnen de 365 dagen (!) een bericht mag ontvangen dat ik op interview moet.  Het interview bestaat ujit 10 vragen of Amerikaanse geschiedenis, de regering en de wetten. 'k Ben eens benieuwd hoe lang dat het zal duren...

  sc0068a449

 • Terug van teambuilding 3-daagse

  We waren woensdag vertrokken voor een 3-daagse teambuildlng bijeenkomst in Broken Bow, in het zuidoosten van de staat.  Het is ong. 4 uur rijden van Oklahoma City.  En het lijkt niks op OKC... Lake Broken Bow is 1 van de mooiste meren van de staat.

  P1010001-1

  Dit is het uitzicht vanop mijn kamer.  Er is plaats voor bijna 100 gasten, en de LakeView Lodge is het ganse jaar open.  We begonnen woensdagnamiddag met wat brainstormen over onze jaarlijkse 2-daagse managerconferentie.  We hadden om half vijf gedaan en dat was net genoeg tijd om op het meer wat te gaan vissen.  Twee collega's hadden hun boot meegebracht en namen me mee voor een tochtje.  Goed weer, kalm water, en gezonde lucht.  En na zonsondergang zagen we een mooie volle maan over het meer.

  P1010020

  P1010033

  Donderdag hadden we een gastspreker voor de ganse dag, en die avond ben ik (in plaats van weer een avondje op het meer) met een collega 2 uur gaan wandelen in de bossen.

  Vrijdagochtend opnieuw een bijeenkomst, maar eerst nog eens op de foto met het meer (en de ochtendmist) in de achtergrond.  We vertrokken terug richting OKC rond de middag en waren tegen 4 uur in de namiddag terug thuis.

  P1010047

 • Nieuwe zetel

  We hebben onze dag doorgebracht met naar de meubelwinkel te gaan.  We zijn op zoek naar wat nieuwe meubels voor onze slaapkamer, maar wat er zeker moest aangeschaft worden was een nieuwe zetel voor in de living.  De oude zetel was, wel, oud.  Ik zakte er bijna volledig door.

  P1010003

  Het oude zeteltje werd vandaag vervangen door een nieuwe.

  P1010005

  Ah, eindelijk terug comfortabel.  Spijtig genoeg kan ik er de komende dagen niet van genieten, want ik vertrek morgen voor 3 dagen naar Broken Bow...

 • Zonnig / Geen brug naar 11 november

  We hadden eergisteren een onweer dat ons heel wat wind en regen had gebracht.  Ik ben blij dat ik naar Talimena Drive ben geweest en toch nog bladeren aan de bomen heb zien hangen... want die zijn er nu wel bijna allemaal af.  Gisteren en dit weekend is het zonneke er weer, en Cindy en ik gaan ervan profiteren met een wandeling door Martin Park deze namiddag.  Op 't werk heb ik de treinvideo bijna afgewerkt en hoop ik dat de bazen er content zullen mee zijn.  Ik ga ze proberen te overtuigen van het ook op YouTube te zetten zodat ik jullie een link kan geven.  In de studio thuis is het ook aangenaam druk met muziekmontages voor cheerleaders en een dansschool.  En met Kerstmis volgende maand werk ik nu al aan een muziekale kerstmontage voor een high school.  En mocht je een program director zijn van een radio station en dacht je van me te gebruiken voor liners en promo's voor Sinterklaas, Kerstmis of nieuwjaar... Mag ik beleefd aanraden om me te contacteren voor 1 december, want er staan ook 2 nieuwe video projecten op mijn kalender.

  Maandag gewoon gaan werken, maar dinsdag een dag verlof.  Ik probeer Amerikanen uit te leggen wat een "brug" is, maar daar doen ze hier niet aan meeRoepen

  En woensdag, donderdag en vrijdag gaan we (de Training en Human Resources werknemers) naar Broken Bow voor wat team-building.

 • Talimena Drive in de herfst

  Een verschil tussen Amerika en Belgie?  Amerika is toch zoooo groot.  Vandaag had ik besloten om opnames te maken van 1 van de byways die ik in de zomer ben gaan filmen, nl. Talimena Drive.  Ik denk dat ik er in juni nog ben gaan opnemen toen alles nog groen was, maar 1 van de charmes van Talimena Drive zijn de mooie herfstkleuren.  Ik wou de kleuren combineren met een mooie zonsopgang.  Maar Talimena ligt bijna 4 uur rijden van Oklahoma City, dus was ik er om 3:30 uit om om 4 uur deze morgen op de baan te zijn.  En net toen ik op mijn bestemming aankwam kwam er mist opduiken...

  P1010015-1

  Dan maar terug een beetje afgezakt naar de lager gelegen "vistas" waar er geen mist was, maar spijtig genoeg ook geen zon.  Maar de foto's geven toch een mooie indruk.

  P1010013

  P1010023

  Talimena Drive is bijna 100 km lang, met ong. 25 uitkijkposten.  Hier is Panorama Vista.   Je ziet op de foto dat het weer op de top van de heuvels maar zozo was.

  P1010027-1

 • Verkiezingen vanacht

  Wel, 1 ding staat vast.  Oklahoma is HEEL republikeins.  Altijd geweest, maar met de Obama-fever dacht ik dat het toch een meer spannende race zou zijn.  Maar McCain heeft hier gewonnen met bijna 70 % van de stemmen.  Dat heeft ervoor gezorgd dat McCain 7 electoral votes heeft gekregen.  De winnaar voor president heeft er 270 nodig om zichzelf de winnaar te verklaren.  Op dit moment is het bijna 9 uur 's avonds en alle stations zeggen dat Obama de winnaar zal zijn.  Van het moment dat de staat Ohio voor Obama werd verklaard zagen de presententatoren het niet meer zitten voor McCain.

  Ook veel stemmen voor Volksvertegenwoordigers en de Senaat zijn naar republikeinen gegaan in Oklahoma.  Andrew Rice heeft het niet gehaald tegen Inhofe, maar Jim Roth heeft wel gewonnen tegen Dana Murphy.  Wat betekent het allemaal?  Wel, er is over veel "change" gesproken, vooral door Obama.  Maar gaan we die veranderingen zien?  Ik hoop dat Amerika geduld heeft en Obama de tijd geeft om comfortabel te worden in zijn rol als president.  En waarschijnlijk gaan we een fantastische speech te zien krijgen tijdens de State of the Union speech in januari.  Hopelijk zijn daartegen de republikeinen een beetje afgekoeld en zijn ze klaar om minder als republikeinen en meer als Amerikanen de volgende 4 jaar tegemoet te gaan.   En DAN denk ik dat Amerika gaat samenkomen en we misshien iets kunnen veranderen aan de huidige situatie. 

 • Happy Halloween!

   

  Gisteren was ik even op bezoek geweest bij de federale rechtbank in Oklahoma om eens te gaan kijken naar de ceremonie van de buitenlanders die werden ingezworen als Amerikanen.  Het hele gebeuren duurde meer dan 3 uur, en de eerste uren waren vnl. het invullen van papieren en het afgeven van de Green Card, de verblijfsvergunning in de VS voor buitenlanders in ruil voor een Amerikaans paspoort. Ik had niet genoeg tijd opzij gezet om de hele ceremonie te zien, maar ik had wel de kans genomen om te spreken met 1 van de officieren van de Dienst Immigratie.  Mijn bedoeling is om zo dicht mogelijk tegen Independence Day (4 juli) Amerikaan te worden.  Er wordt dan een grote ceremonie met ong. 200 nieuwe Amerikanen gehouden op de State Capitol, en omdat de grootste groep van mijn vrienden actief zijn in de politiek zou het voor een toffe party kunnen zorgen.  Maar de man van de Immigratie zei dat het maar 3 maanden duurt van het moment dat ik mijn papieren opstuur tot de ceremonie.  Ik kan wel een aanvraag doen om bij de ceremonie op de State Capitol aanwezig te zijn, maar er zijn geen garanties.  Stof tot nadenken dus.  Hier is een foto van de ingang tot de rechtbank.

  P1010002-2

  Gisteren was ook de eerste dag om vervroegd te kunnen gaan stemmen.  Je kan dat maar op 1 plaats in Oklahoma City, nl. The Oklahoma County election board.  Wel, de mensen wisten het, want de gemiddelde tijd van aankomst tot stemmen was iets over 2 uur.  De lijn van mensen ging helemaal rond het gebouw tot in de parking.  Vandaag (zaterdag) en maandag kan men ook gaan stemmen, met de stembus officieel open op dinsdag.  Hier een paar foto's van de lange lijn.

  P1010003-1

  P1010006-2

  We sloten de dag af met snoepjes uit te delen op Haunt The Zoo, een veilige plaats voor de kindjes om rond te wandelen in hun kostuum een snoep te verzamelen.  Elk standje heeft zijn thema, en Cindy en ik waren gekleed voor...  De mensen wisten het niet goed.  Was ik Alladin, een voorspeller, een terrorist, een piraat?  De zoo had een record 16000 bezoekers!

  P1010009-1