• Obama infomercial

  Gisteren werd Amerika getrakteerd op een 30-minuten durend infomercial voor Barack Obama.  Dit is nog nooit gebeurd in de geschiedenis van dit land; 30 minuten in prime-time (7 uur 'savonds) op een nationaal netwerk (maal 7, want naast NBC, FOX en CBS (ABC deed niet mee) was de infomercial ook te zien op 4 kabelnetwerken) 6 dagen voor de verkiezingen was een mijlpaal in de Amerikaanse geschiedenis.  En met een gemiddelde kost van 1 miljoen dollar per netwerk heeft zijn campagne gisteren minstens 7 miljoen dollar opgedaan.  Maar er zijn meer kosten want op het einde van de infomercial werden de laatste 3 minuten live uitgezonden vanuit Florida waar Obama zijn supporters en kijkers live te woord stond.  Ik wil het niet hebben over zijn boodschap; ik denk dat we stillekes aan weten wat zijn ideeen zijn, maar over de produktie van deze infomercial.  De opnames in de kamer waar hij de mensen face-to-face te woord stond was prachtig belicht en de camera was constant in beweging.  De verhalen over de "gewone mensen" die men bezocht in 5 verschillende staten was zo perfect uitgedacht en zo professioneel gefilmd; op een moment tijdens zonsondergang lopen een moeder en zoon naar hun auto en de camera verandert van hoek maar men dacht zo ver vooruit dat je nooit de schaduw van de cameraman of geluidsman zag... De muziek bracht de juiste emotie met zich mee... Geen presentator die alles aan mekaar praat; enkel en alleen de stem van Obama.   Al die details... Ik bekijk TV altijd door een produktiebril en heb gisteren de infomercial twee keer bekeken en ik heb er niks op aan te merken.  Op het einde waren er enkel zwart-witte foto's van Obama en zijn supporters... voor elke edit en elke seconde was er een reden... Wow, de produktiewaarde is niet te schatten.  YouTube heeft uiteraard de hele infomercial ter beschikking.  Hier is deel 1 van de 4 mocht je nieuwsgierig zijn.

   

  Morgen is het Halloween, en Cindy en ik gaan weer snoepjes uitdelen tijdens Haunt the Zoo, waar kinderen veilig kunnen rondwandelen in de zoo en snoepjes verzamelen.  Ook morgen, maar dan in de voormiddag, ga ik naar de Federale Rechtbank, waar morgen een publieke ceremonie wordt gehouden voor buitenlanders die worden ingezworen als Amerikaan.  Ik weet dat ik nog moet wachten op mijn beurt, maar ik ga morgen even langs om te zien hoe dat allemaal verloopt en om een paar vragen te stellen.  Happy Halloween!

  pumpkin

   

 • Ghouls Gone Wild Parade

  Verleden zaterdag namen Cindy en ik deel aan de Ghouls Gone Wild stoet.  Een Halloween stoet, een weekje op voorhand.  We hadden wat gewerkt aan The Brew Shop wagen, en de heksen waren weer goed vertegenwoordigd.

  P1010099

  De stoet bestaat nog maar 2 jaar, maar men telde ongeveer 25000 mensen die op 't straat stonden te kijken; de meesten zaten gewoon in hun stoel, anderen waren volledig in kostuum.

  P1010118

  De stoet is het idee van de band The Flaming Lips die hun roots in Oklahoma City hebben.  Ook dit jaar weer ongetwijfeld een succes.

  Ik ben begonnen om al de papieren in orde te krijgen om Amerikaan te worden (dubbele nationaliteit eigenlijk).  Het eerste wat moest gebeuren was nieuwe pasfoto's laten nemen.  Niet bij een echte fotograaf, maar in de apotheek/fotograaf/winkel.  Hmm, ijscreme!!

  passportpic

  Immigratie wil een heleboel papieren zien, en vooral een cheque voor $675!!  Andere documenten die de federale regering wil zien zijn bewijzen dat ik alles wettelijk heb gedaan. Bijv. ik moet bewijzen dat mijn vrouw Amerikaanse is, dat we getrouwd zijn, dat we samen belastingen betalen, dat we samen op hetzelfde adres wonen, dat ik minstens 3 jaar met haar ben getrouwd en minsten 5 jaar hier woon met een werkvergunning.  Van zodra de documenten worden aanvaard mag ik op interview waar ik een test zal moeten afleggen.  De test gaat over Amerikaanse geschiedenis en de huidige Amerikaanse infrastructuur.  Daarna volgt de ceremonie met een rechter.  Maar dat zal pas voor de zomer van volgend jaar zijn... misschien op 4 juli, Independence Day!?

 • Nog 14 dagen

  Nog 14 dagen en het zijn hier verkiezingen.  En wat zijn we blij!  Want we zijn het moe.  En ik had het niet verwacht, maar sinds de uitspraken (en de steun) van Colin Powell zijn de republikeinen dan toch stillekes aan op de racistische kar gesprongen met uitspraken dat Powell voor Obama stemt omdat hij (Obama) dezelfde huidskleur heeft.  Het tegenargument van de democraten is dan dat Powell al langer dezelfde huidskleur heeft en dat Powell 2 jaar geleden al zijn steun zou hebben kunnen geven aan Obama.  En zo draait de politieke molen hier maar door.

  Obama heeft wel serieus wat voorsprong op financieel gebied.  Verleden maand zag Obama  meer dan 135 miljoen dollar op zijn rekening.  In 1 van de belangrijkste staten waar heel wat Electoral stemmen te pakken zijn geeft Obama bijna 8 keer meer aan advertenties op TV en radio dan McCain.  McCain heeft "maar" 43 miljoen dollar over.  En ik merk ook op TV in Oklahoma (waar Obama bijna geen kans maakt omdat het zo Republikeins is) dat er meer en meer pro-Obama spotjes te zien zijn.  Obama is ook meer actief op het internet.  Hij was dat trouwens van in het begin van zijn kandidatuur voor President meer dan 20 maanden geleden.

  En dan het argument de laatste 2 dagen over wie meer "pro Amerika" is?  Komaan, elke Amerikaan is pro-Amerika, en om bepaalde staten of inwoners van een bepaalde staat meer Amerikaans met meer Amerikaanse waarden te noemen is volgens mij een serieuze stretch.  Het ziet er niet goed uit voor McCain.  En Palin heeft hem de laatste dagen niet geholpen; ze heeft hem zelfs tegengesproken op het gebied van "robocalls", een technisch snufje dat automatisch belt naar de mensen thuis en als je opneemt hoor je de stem van Palin en/of McCain die vragen voor stemmen op 4 november.  McCain is er voor, Palin is er tegen.  Maar Palin heeft al een boodschap opgenomen en is al in verschillende gezinnen in verschillende staten te horen geweest.

  Obama gaat nog campagne voeren in Indiana deze week, en dan vertrekt hij voor 2 dagen naar Hawaii want zijn grootmoeder (die hem heeft opgevoed) is ernstig ziek.  Hij zal terug op het vaste land zijn op zaterdag wanneer hij een staat aan de westkust zal bezoeken.

   

 • Colin Powell kiest voor Obama

  powell

  Deze morgen was voormaiig Staatssecretaris Colin Powell op Meet the Press.  Hij was er om uit te leggen waarom hij voor Barack zal kiezen i.p.v. John McCain.  Een van de redenen is dat Powell vindt dat Obama het beter zal doen om Amerika te representeren op wereldgebied.  Iets wat veel Amerikanen vergeten... ze hebben het over de economie, belastingen, enz. maar Amerika is en blijft een wereldpower en moet op de juiste manier overkomen in de wereld.  Amerika kan niet meer zomaar ergens binnenvallen.  Er moet kunnen gepraat worden, een dialoog met andere landen, en niet meer de mentaliteit van een Cowboy Bush.  "Obama is positiever, meer hoopvol."  zegt Powell.  "Misschien was 4 jaar geleden John McCain een betere keuze, maar nu op dit moment in de wereld  is het Obama".

  Ik kan Powell goed begrijpen.  Dit is zeker niet het Amerika van 20 jaar geleden toen ik hier voor het eerst was.  En ik denk niet dat mensen even geinteresseerd zijn om naar Amerika te emigreren.  Je moet al hard zoeken om de American Dream te vinden.  Het is trouwens heel wat moeilijker om hier te kunnen blijven dan 20 jaar geleden.  Maar dat Amerika van toen leeft nog altijd in de mensen, en ook in mezelf.  We willen niet opgeven om de Dream te vinden.  En daarom geeft Obama de indruk van dat licht te zijn aan het einde van de Bush tunnel.  De toekomst zal onze slechte economische jaren geven in Amerika, maar de hoop en het verlangen om te overleven is sterker.  Klinkt allemaal misschien overdreven, maar dat feeling van survival, hoop en The American Dream zal nooit uit de Amerikaan verdwijnen...

 • Joe de loodgieter

  joe

  Het laatste debat tussen senators Obama en McCain zit erop en er was een duidelijke winnaar gisteren: Joe de loodgieter. Om zoveel mogelijk hun plan naar voor te schuiven spraken McCain en Obama meer dan 20 keer over Joe.  Joe sprak een paar dagen geleden met Obama tijdens een ralley, en McCain maakte gebruik van het feit dat Joe nog altijd niet goed wist voor wie te stemmen.  Joe was gisteren de winnaar, en deze morgen stonden er ik weet niet hoeveel cameraploegen aan zijn voordeur voor een reactie.  Het ziet er goed uit voor Obama, maar 3 weken is een lange periode in de politiek.  Nog 1 statistiek.   Toen CNN vroeg aan 100 mensen of er een 4de debat moest gehouden worden?  80 % zei "Nee, dank u".  Er is een "verkiezingsmoeheid" onder het volk.  We willen gaan stemmen.  En rusten.

 • Peter geworden

  Vandaag ben ik voor de derde keer peter geworden; deze keer in Amerika.  Cindy's broer werd vandaag voor de derde keer vader.  Na Clara en Peter hebben ze nu een nieuwe dochter: Ellen Victoria.  Moeder, dochter en de ganse familie stellen het wel!

  Gayle, John, and Ellen

   

 • Kalkoen

  turkey

  Cindy en ik hadden vrijdag goesting om dit weekend kalkoen te eten.  Dus gisteren laten ontdooien en deze namiddag gefeest (en waarschijnlijk nog t.e.m. woensdag of donderdag Knipogen)  Hey, het moet niet Thanksgiving zijn om kalkoen te mogen eten.  We hadden er goesting voor, zodus. 

  Het weekend zit er ook op en dus morgen terug gaan werken.  Geen idee wat er op de kalender staat.  Ik weet wel dat ik morgen moet contact opnemen met iemand die ik deze week nog moet gaan interviewen.  Van zodra dat gedaan is mag ik de stem voor de video opnemen en dan de video beginnen monteren.  Thuis zal ik morgenavond een nieuwe video monteren en dinsdag komen er weer cheerleaders over de vloer om hun muziek te monteren...

 • Terug thuis

  We zijn terug thuis van een korte vakantie.  En onmiddellijk terug "in the groove", met deze morgen een mooie ochtenwandeling met de hondjes.  Het weer is hier nog altijd niet te geloven; vandaag tegen de 30.  Deze morgen trok ik een joggingbroek en een sweater aan, maar dat was een beetje TE warm.  En de warmte heeft voor maar weinig regen gezorgd in Oklahoma; veel mensen gebruiken dan ook hun eigen sprinkler systeem om hun gazon water te geven.

  P1010090

  We wonen naast een hele mooie buurt met mooie parken.  En een mooie zonsopgang zorgt voor mooiere foto's: weinig volk op de baan en alles groen...

  P1010091

  Op het einde van de wandeling zag ik de wagen van een dierenarts.  Die zie je hier weinig.  Meestal moet je zelf naar de dierenarts of een "spoedgevallen" afdeling in een aparte dierenkliniek.  Tof dat deze dierenarts een echte ambulance heeft omgebouwd...

  P1010093

 • Er even tussenuit

  We hebben onze valiezen gepakt en gaan voor een weekje op familiebezoek.  Ik zal pas terug online zijn op 11 oktober.  Maar eerst is er nog het meest geanticipeerde vice-presidentsdebat in de geschiedenis van Amerika: Joe Biden versus Sarah Palin.  Sarah is de laatste 3 dagen niet meer op TV geweest; ze oefent momenteel voor het debat op de ranch van John McCain in Arizona.  Joe Biden is zich ook aan 't voorbereiden, maar dan wel thuis in Delaware.  Er zijn ook discussies aan de gang over de moderator van het debat.  Ifill heeft nl. een boek geschreven met de titel :"Breakthrough: Politics and Race in the Age of Obama" dat in januari (wanneer de nieuwe president wordt "ingewijd") in de winkel zal liggen.   De republikeinen vinden dan ook dat ze bias is tegenover Palin en dat Biden misschien de gemakkelijke vragen gaat krijgen.  Anderen zeggen dat haar benoeming als moderator al maanden op voorhand was beslist (nog voor Obama zelfs een serieuze kandidaat was voor President).  Ik denk dat Ifill aanblijft als moderator.  Het is trouwens het VICE presidentschaps debat en Obama zal er zelf niet zijn. Can't wait!!!

  En veel mensen hebben stickers op hun auto: "Vote McCain/Palin" "Obama 08", enz.  Maar deze morgen zag ik een nieuwe... NObama '08. 

 • Paarden video's

  't Was hier de laatste dagen maar stil.  Dat kwam omdat ik zaterdag de 5 paarden ben gaan filmen op de ranch van Marc en Catherine Sacre in Purcell, OK.  www.radicalrevolutionqh.com.  Zaterdag gefilmd en zondag gemonteerd.  Gisteren hier en daar wat veranderd en vandaag ge-upload naar YouTube.  Wil je gaan kijken, ga naar YouTube en zoek naar Rodmans Lady, Stars N Revolutions, Revolutionary Lady en Revolutionary Style.