• Autostrade geopend

  P1010001

  "Met deze grote schaar doorknip ik het lint en verklaar ik State Highway 20 in Owasso voor geopend!"

 • Opnames voorbij, morgen persconferentie

  De opnames met de highway patrol en de Sheriff's department waren deze voormiddag goed verlopen.  We begonnen met de Chief van de highway patrol, en daarna was het de beurt aan de sheriff van Oklahoma County, John Wetsel.  Sheriffs worden niet benoemd maar verkozen in een verkiezing.  En lokale verkiezingen gaan meestal samen met de federale verkiezingen; vandaar dat de positie van sheriff op 4 november op de "ballot" staat.  Misschien was dat de reden waarom Wetsel zonder problemen op de foto ging; hij dacht waarschijnlijk dat ik mag meedoen aan de Amerikaanse verkiezingen van volgende maand:-))

  P1010007


  De voorbije jaren gebruikten de highway patrol Ford Crown Victoria wagens.  Nu zijn zowel de highway patrol als de sheriff overgeschakeld naar Dodge Chargers.

  P1010006

  P1010009

 • Koning Bush op TV

  Gisteren ge-blogd maar Skynet timde out en is het niet op de computer beland.  Oh well, zoveel wereldschokkend nieuws heb ik nu ook niet te vertellen.

  bush

  Vanavond was koning Bush op TV.  De financiele situatie in Amerika is een ramp.  Sommige specialisten zeggen van niet, maar als Bush in primetime een speech komt geven dan weet je dat het serieus is.  Het was eigenlijk een speech aan alle leden van de Kamer en Senaat om zijn reddingsplan van 800 billion dollars goed te keuren.  En wie gaat dat betalen?  Waar haalt de regering het geld vandaan?  Inderdaad, de Amerikaanse bevolking.  Men heeft uitgerekend dat elke man, vrouw en kind de regering een extra $4000 zal moeten betalen om die 800 billion dollars terug te betalen.  En er gaan nog aftershocks komen, dat weet je zo.  Veel banken maken het nu al moeilijker om nog een lening aan te gaan.  Of je kan minder lenen tegen een hogere rente.  Huizen, auto's en studentenleningen zijn moelijker te bekomen.  Suze Orman is een specialiste op gebied van beleggingen en ze zegt dat als je geld belegd hebt dat je binnen 6 maanden of een jaar wil gebruiken om mee op pensioen te gaan, je het NU moet gaan afhalen.  Ben je jonger en heb je nog 20 jaar te goed in de arbeidsmarkt, dan laat je je beleggingen waar ze zijn.  Maar de economie is zeker en vast HET onderwerp van de dag; zelfs de week.  En vandaag meldde dat McCain zijn campagne even stopzet om naar Washington te gaan omdat hij zoals hij zelf zegt "daar nodig is om de situatie op te lossen".  Obama blijft wel verder campagne voeren en zei dat hij het van op lokatie kan volgen en beslissingen nemen.  Hun eerste debat staat nog altijd op de kalender voor vrijdag, maar de kans bestaat dat alleen Obama op het podium zal staan.   To be continued...

 • Hondenweekend

  Het weekend was gevuld met hondjes.  Gisteren ging op zoek naar de Golden Retriever Rescue groep die op zaterdag de hondjes die nog altijd niet geadopteerd zijn te wassen en wat rond te laten lopen.  Er waren volwassen hondjes,

  P1010008

  en puppies!

  P1010017

  En dan vandaag was er de jaarlijkse Pooch Parade in Nichols Hills.  Het kost $25 om je in te schrijven en je hond te laten lopen in 1 van de 3 categorien: kleine honden, grote honden, versierde en gekleede honden.

  P1010027

  Het geld gaat naar het dierenasiel van Nichols Hills.  Winnaar bij de grote honden was "Thunder", een Timber Wolf.

  P1010034

  Zoals je kan zien was de Pooch Parade een succes.  Hier nog een paar extra foto's...

  P1010039

  P1010029

  P1010037

 • Video opnames en truck

  P1010002

  En dit is het nieuw verkeersbord dat moet duidelijk maken dat dit een treinstation is.  Spijtig genoeg heeft Oklahoma maar 1 passagierstrein per dag; de Heartland Flyer rijdt elke dag van OKC naar Fort Worth Texas.  Vertrekken rond half negen en terug in OKC rond 9 uur 's avonds.   www.amtrak.com

  Na de opnames reden we terug naar Oklahoma City en onderweg zagen we deze 18-wheeler.  Wel, 't is te zeggen 34-wheeler eigenlijk.  Het is wettelijk in Oklahoma om met een vrachtwagen met 3 opliggers te rijden.  Indrukwekkend... en lang...  Morgen naar de klas en in de late namiddag weer naar physical therapy.  Prettig weekend!

  P1010004

 • Rug OK en gaan filmen

  P1010001

  Het klinkt maar onnozel maar ik was gisteren in staat zonder pijn de gazon te maaien.  Dit is mijn 4de week in physical therapy, en de therapist heeft gezegd dat het met mijn houding te maken heeft.  Ik herinner me nog goed dat mijn moeder zei dat ik rechter moest zitten (kromme rug, schouders naar voor)... had ik maar beter geluisterd.

  Deze morgen ga ik een crew van divisie 3 filmen die nieuwe verkeersborden gaan installeren.  Deze namiddag monteer ik de beelden want morgen is er de officiele persconferentie en dan deel ik daar DVDs uit van de beelden die ik vandaag opneem aan alle stations.  Zo hebben de stations wat extra beeldmateriaal om op TV te zetten.  En morgen opnieuw naar de klas; deze keer is het "Effective Meetings".  Oh boy.

 • Galveston en Obama

  galveston

  Wow, Galveston is bijna niet te herkennen.  De schade loopt er in de miljarden en de meeste mensen zullen nog weken zonder stroom of water zitten.   Op dit moment zegt de pers dat er 8 doden zijn gevallen, maar dat zal waarschijnlijk nog oplopen.  Een groot aantal inwoners van Galveston hebben de verplichte evacuatie niet gerespecteerd en moeten nu gered worden, wat de lokale hulpdiensten niet al te leuk vinden; de mensen hadden moeten luisteren want de brandweer en politie hebben genoeg werk zonder evacuaties te moeten doen.  Ik heb al tegen Cindy gezegd dat wanneer Galveston min of meer terug open is voor business dat we ernaar toe gaan om de lokale economie te sponseren.

  tinafey

  Als je Saturday Night Live kent, dat weet je dat Tina Fey (rechts) 1 van de cast was.  Ze heeft nu haar eigen show "30 Rock" op NBC, maar toen Amerika werd voorgesteld aan VP kandidate Palin zei iedereen dat ze trekt op Tina Fey.  Gisteren was de premiere van het nieuwe seizoen van SNL, en dus MOEST Tina Fey terug komen om Sarah Palin te spelen.  Je vindt de clip zeker terug op Youtube.  En Obama en McCain staan bijna 50-50 in de race voor het Witte Huis, maar Obama heeft wel gewonnen op het gebied van geld in te zamelen voor zijn campagne.  Verleden maand haalde hij 66 miljoen dollar binnen.  McCain kreeg 47 miljoen van zijn partij en supporters.  Maar Obama's campagne lijdt onder de populariteit van Palin.  Waar ze ook gaat krijgt ze enorme pers, en mensen staan uren op haar te wachten.  De komende weken zullen we dan ook een nieuwe aanpak mogen verwachten van Obama.  Op de eerste plaats gaan ze zwijgen over Palin.  Obama gaat op tegen McCain, niet Palin.  Ten tweede gaat Obama zich strenger moeten opstellen tegen de aanvallen van McCain.  "No more mister nice guy" zou wel eens van toepassing kunnen zijn.  En ten slotte gaat Obama het moeten hebben over de economie.  De economie is hier niet gezond, en die boodschap moet harder worden benadrukt.  Benieuwd of het zal helpen.  Nog 57 dagen tot de verkiezingen...

 • Ike in aantocht

  Ik ben al 6 keer naar de Physical Therapist geweest, en spijtig genoeg heb ik me gisteren pijn gedaan en is het alsof we opnieuw moeten beginnen.  Ik was van plan om vandaag een paar uur met de hondjes te gaan spelen en wassen, maar ik kan me zelfs niet buigen om ze te aaien op dit moment.  Dus we doen het dit weekend maar kalmaan en lezen een boek en kijken wat TV.  Ik ben tegenwoordig "in the mood" voor boeken die het over de Amerikaanse politiek hebben.  Op dit moment is het "Bush's Brain", een boek over Karl Rove.

  bushbrain

  Orkaan Ike is vannacht aan land gegaan in Galveston.  Galveston is een mooi stadje dat het vooral van toeristen moet hebben.  Toen we 2 jaar geleden onze eerste cruise maakten, vertrok het schip vanuit Galveston.  We hebben ook vrienden die in Galveston een vakantiehuisje hebben aan het water...  We hopen dat het niet zo erg is, want dat zou een kleine ramp zijn voor de cruise- en toeristenindustrie daar.  Om maar niet te spreken over al de olie raffinaderijen die in de buurt liggen van Houston.  Het zal geen verrassing zijn om zelfs vandaag al een verhoging te zien in de benzineprijzen.  Ike trekt nu naar het noorden, richting Oklahoma en Kansas.  We zullen vandaag en morgen veel regen mogen verwachten, maar tegen maandag zal alles wel voorbij zijn.

   

 • Morgen naar de les

  Op 't werk is het stil; ik zit nog altijd te wachten op de goedkeuring van een script voor de video.  En voor de andere 3 video's wachten we nog altijd op een beslissing over wie de teksten gaat inlezen.  Gelukkig was er vanavond onze maandelijkse Final Cut Pro User Group meeting (www.okcfcpug.com) en morgen ga ik voor een dagje naar de les.  Thema?  Working in a multi-generational workforce.  Hoe kunnen de jonge mensen omgaan met de oudere op 't werk?  Ik zal het je morgen weten te zeggen.

  De gouverneur heeft zijn video opnames afgezegd, dus na de les van morgen zal het voor de rest van de week "stil" zijn.  Op persoonlijk gebied heb ik me vrijwilliger gesteld om met de golden retrievers die nog altijd op een familie zitten te wachten te gaan spelen en ze te wassen elke zaterdag.  Mezelf en andere vrijwilligers komen 's middags samen en amuseren ons ong. 3 uurtjes met de honden.  Dat spelen zal helpen omdat ze wat meer sociaal zullen zijn wanneer er mensen komen kijken en kiezen...  Foto's volgen!

  sgrr_newbanner4

  En ik ben eindelijk officieel ingeschreven in mijn parochie.  Ik heb het jaren geweigerd, want ze willen weten waar je woont, je telefoonnummer en gsm nummer, je beroep en zelfs het adres van je werkgever en je inkomen.  Te veel details naar mijn goesting.  Maar ik voel tegelijikertijd een soort verlangen om me "thuis" te voelen in de parochie en de kerk, en dus heb ik toch mijn lidkaart ingevuld (maar enkel het noodzakelijke, niet de details over mijn werk).

  church

   

 • Nieuwe week

  Ik had deze morgen weer goesting voor politiek.  Opgestaan en een tasje koffie gemaakt en een hoofdstuk gelezen in het boek "Bush's Brain: How Karl Rove made George W. Bush presidential".  Fantantisch boek van 2 journalisten over het brein achter George Bush, van in het begin toen hij gouverneur was van de staat Texas tot nu.  En dan de TV opgezet en naar meer politiek nieuws zitten kijken.  Zondagochtend is hier "De 7de Dag" maal 10.  Elk kanaal heeft een politieke talkshow op de zondagochtend.  En dan gebeurde het.  Plots was ik de politieke praat beu en heb ik de TV afgezet.  "Ze zijn allemaal leugenaars!" dacht ik bij mezelf.  En dat was dat.  Morgen ben ik waarschijnlijk de eerste die het politieke nieuws gaat opzoeken op het internet en in de lokale krant, maar deze namiddag was ik het kotsbeu.

  Ik ben al een week naar Physical Therapy aan't gaan.  Mijn rug gaf me zoveel problemen dat ik eindelijk verder ben gegaan dan alleen maar mijn familie dokter.  Ik heb 2 sessies achter de rug (ha! rug) en doe al beter.  Binnen een paar weken zou het pijnvrij moeten zijn en kan ik er alleen aan verder werken in de gym.

  Deze week weer kalm, met a.s. vrijdag opnieuw opnames met de gouverneur.  Op TV is het niet zo kalm, want het nieuwe seizoen gaat deze week van start.  We hebben zonet de eerste aflevering gezien van het laatste seizoen van The Shield.  Meer info op het website van FX networks.  Bekijk de trailer op www.fxnetworks.com

 • Palin gisteren en Oklahoma City's eerste NBA team

  De wolken leken erg, maar brachten bijna geen regen op.  Het was een beetje natter in het NO van de staat, maar de overschot van Gustav was meer naar het noorden in de staat Kansas getrokken.  Vandaag was het dan ook een zalige 28 graden met een beetje wind.

  Van wind naar donder.  Oklahoma City heeft voor de eerste keer een eigen NBA basketball team (National Basketball Association).  Twee jaar geleden deden we onze deuren open voor de New Orleans Hornets die, na de orkaan Katrina, niet terecht konden in hun eigen arena.  Oklahoma City heeft dus 2 jaar voor gastvrouw gespeeld.  En toen kreeg een Oklahoma City businessman te horen dat de Seattle Sonics in de problemen zaten (ze waren een grotere arena beloofd maar de stad wou er niet voor opdraaien), en dus heeft de businessman het basketballteam van Seattle gekocht en naar OKC gebracht.  Gisteren was er de officiele aankondiging van de nieuwe naam (OKC Thunder) en het nieuwe logo.  Onmiddellijk daarna ging de winkel open en stonden mensen urenlang aan te schuiven voor de eerste Thunder merchandise.

  thunder

  En laten we het maar bij donder houden... Palin gaf gisteren DE speech van haar carriere.  En de kijkcijfers waren er ook... Barack Obama had verleden week net iets meer dan 38 miljoen kijkers, en Palin deed het gisteren met 37 miljoen.  Voor een politieke speech van een vice-presidentskandidate!?  Hopelijk zullen binnen 60 dagen ook een record aantal mensen gaan stemmen.  Iedereen was wel een beetje verschoten van haar speech: sommige vonden het prachtig, anderen zeiden dat ze wat "venijnig" overkwam.

  palin

  Waar iedereen nu naar uitkijkt zijn de debatten, die binnen 2 weken beginnen.  Vanavond is het nog de beurt aan McCain en ZIJN speech, en in plaats van een podium zal hij meer rondwandelen; ze hebben de vloer herbouwt in een "T" vorm, zodat hij wat verder tussen de mensen kan wandelen en praten.

 • 2 stories in het Amerikaanse nieuws

  De eerste 2 berichten op het nieuws vanavond waren gemakkelijk te voorspellen: de conditie in New Orleans na orkaan Gustav, en Palin's dochter die in verwachting is.  Obama heeft het duidelijk gemaakt dat families (en vooral kinderen) "off limits" zijn.  Ga ze niet achterna, zoek geen nieuws, maar laat ze gerust.  Dit heeft niks te maken met haar capaciteit om vice-presidente te zijn.  Houd het bij politiek.

  Maar de media kan het niet laten.  Vooral de roddelblaadjes zijn op zoek naar nieuws.  En ook de journalisten tijdens de conventie laten het niet gerust.  Ze zeggen dat de McCain campagne het nieuws naar voor heeft geduwd, en dus wil de media BLIJVEN duwen.

  En "onze" Gustav in Oklahoma is onderweg.  De wolken beginnen grijzer en groter te worden, en toch al een beetje meer wind dan deze morgen.  De meeste regen zal in het NW van de staat vallen, met voorspellingen van bijna 40 cm regen en de kans voor overstromingen.

  P1010003

  P1010001

 • Gustav en Oklahoma en dochter Palin in verwachting

  Gustav is aan land en trekt naar het noordwesten, via Texas richting Oklahoma.  We gaan pas de regen en wind overmorgen voelen, maar de voorspelling is dat het ong. 10 graden kouder zal zijn dan nu, en dat verschil zou kunnen zorgen voor tornado's in het zuidoosten van de staat.  Gisteren zijn ook 100 patienten die in Louisiana in een hospitaal lagen in Oklahoma aangekomen.  In totaal zijn er bijna 2 miljoen mensen op de vlucht geslagen voor deze storm.

  En zonet het bericht gehoord dat de 17-jarige dochter van Palin, de vice-presidentskandidate voor de Republikeinen, heeft bevestigd dat ze in verwachting is en dat ze van plan is met de vader van het kind te trouwen.  Er waren gisteren al geruchten via de pers dat op sommige foto's het meisje een buikje toonde, en dat is dus nu een feit.  Benieuwd hoe de republikeinen deze PR crisis zullen oplossen?

  palin family

 • Gustav aan land

  Een uurtje geleden is Gustav officieel aan land gekomen als een categorie 2 storm.  Dat is 1 categorie minder dan Katrina drie jaar geleden.  Maar het feit dat de storm ten westen van New Orleans is aangekomen, zocht voor nieuwe problemen aan de kanalen die lopen van het meer ten noorden van New Orleans naar de Golf.  Eerst de regen die het meer opvult, dan de wind die het water naar het zuiden en tegen de dijken drukt... iedereen houdt op dit moment zijn hart vast en hoopt dat de dijken de druk van het water aankunnen.  Er zijn ook verslagen dat er 3 boten zijn losgeslagen en in de kananen zijn terecht gekomen.  1 van die boten blijft constant tegen de dijk slagen, net waar het water- en rioleringssysteem voor New Orleans is gelegen.  Mocht de dijk daar breken en het waterzuiveringssyteem verwoest worden; dat zou een nieuwe ramp betekenen voor New Orleans.

  gustavsatellite

  De Republikeinse conventie heeft de juiste beslissing genomen en bijna alle speeches van vandaag afgelast.  Laura Bush zal vanavond wel de mensen te woord staan en de gouverneurs van de staten Louisiana en Mississippi voorstellen (waar Gustav op dit moment is).  Er is ook sprake dat John McCain donderdag de delegatie niet gaat te woord staan vanop het podium van de conventie, maar via satelliet vanuit New Orleans.