• Sally Kern en de RNC

  Verschillende maanden geleden was Oklahoma House of Representative Sally Kern in het nieuws, misschien zelfs in Vlaanderen.  Iemand had haar speech opgenomen en het op YouTube gezet.  Ik ga hier haar speech niet uit de doeken doen, maar je kan er gaan luisteren op dit adres: http://www.youtube.com/watch?v=tFxk7glmMbo  Het is maar 3 minuten.

  Ze heeft het vooral over homosexuelen en zegt dat het erger is dan Islam en terrorisme.  In ieder geval, in november zijn het verkiezingen en Ron Marlett zal haar tegenstander zijn.  Ik zou niet voor Ron kunnen stemmen want de race is niet voor het district waar ik woon, maar ik kan natuurlijk wel iemand steunen, vooral als hij het wil opnemen tegen iemand als Sally Kern. Ik heb Ron gisteren nog gepsroken en gezegd dat hij mijn studio mag gebruiken voor audio voor zijn website.  Een donatie,, a.h.w.  Ron had ook een goed idee om gisteren een concert te organizeren waar hij zijn steun wil laten zien voor "equality", "gay rights", en vooral verdraagzaamheid.  Het concert was in een park van zijn district, en ik was ZO teleurgesteld dat er niemand kwam opdagen.

  P1010015

  De media (TV, radio, print) wou geen reclame maken voor het concert, zelfs geen artikel schrijven.  Het was een politieke bijeenkomst en niemand wou er iets over publiceren.  Er was ook geen media tijdens het concert.  Ironisch dan ook toen ik deze spandoek zag...

  P1010014

  "Decisions are made by those who show up".  Oeps:-)

  Wel, morgen begint de Republikeinse Nationale Conventie en de lijst van speakers is af.  Maandag hebben ze het over "Service" met vooral Arnold Schwarzenegger en Laura Bush als speakers.  Dinsdag gaat het over "Reform", woensdag "Prosperity" (met als keynote Sarah Palin, de net-gekozen kandidaat voor vice-presidente) en donderdag "Peace", met uiteraard presidentskandidaat John McCain.

  RNClogo

 • Barack, McCain en Gustav

  obamadnc

  In Denver zijn ze ondertussen begonnen met het opkuisen van het stadion waar Barack eergisteren bijna 80000 mensen te woord stond.  Ik vond de speech bijzonder goed, en hij heeft eindelijk zijn details bekend gemaakt voor de "change" die hij maar blijft beloven.  Nu weten we eindelijk waar hij het over heeft.  De kijkcijfers voor de speech waren ongelooflijk.  Met bijna 40 miljoen kijkers behaalde een politieke speech meer kijkers dan de opening van de Olympische Spelen of de finale van "American Idol" in de VS.  En om het op politiek vlak te vergelijken: 4 jaar geleden was John Kerry de democratische presidentskandidaat en hij had toen minder dan de helft van Barack's kijkers.  40 miljoen mensen keken naar een politieke speech op een donderdagavond!?!?  Dat is toch niet te geloven!

  Nu is het dus de beurt aan de Republikeinen.  De conventie begint maandag in the Twin Cities :Minneapolis en St. Paul.  Net zoals de Democraten ook 4 dagen lang, en gisteren maakte McCain zijn runningmate bekend.  Een goede strategie want niemand had het hier gisteren nog over Barack's speech.  Iedereen had het over Gouverneur Palin, McCain's runningmate.  En niemand kent ze.  Alaska is HEEL ver van Washington of zelfs middle America, en toen de naam bekend werd zei iedereen "Wie?"  Gelukkig was er Google en Wikipedia voor de pers om ons in te lichten.  Uiteraard gaat McCain met Palin op zoek naar de steun van Amerikaanse vrouwen die op Hillary gingen stemmen.  Maar is het genoeg?  Ze is jonger, mooi, moeder van 5 kinderen... ze zal de moeders van Amerika wel aanspreken en vrouwen zullen luisteren alvorens ze hun keuze maken.  Eergisteren zouden ze allemaal voor Barack en Biden gestemd hebben, maar McCain heeft een hele slimme strategische kaart gespeeld.

  palin

  Waar de Republikeinen niet zo blij mee zijn is dat Gustav, de tropische depressie die waarschijnlijk een orkaan zal worden overmorgen aan land wordt verwacht in Texas of Louisiana.  Want dat neemt weg van "hun" TV tijd.  New Orleans heeft net de 3de verjaardag van Katrina achter de rug, en de nationale media zal ongetwijfeld eerst over de storm praten en het DAN over de Republikeinse conventie hebben.

   

 • You go girl!

  clinton

  Hillary Clinton stond gisteren in het spotlight op de DNC conventie in Denver.  Ze gaf een speech en noemde Obama bijna 12 keer bij naam.  De Democraten moeten nu een "united front" vormen en allemaal achter Obama staan.  Maar het was toch eigenaardig.  Hillary zei het niet, maar je voelde het wel... "IK had hier moeten staan.  IK had presidentskandidate moeten zijn."  Je voelde dat, mocht ze de kans hebben, ze nog altijd zou campagne voeren om kandidaat te zijn.  Maar vanavond heeft ze officieel al haar stemmen aan Obama gegeven en is hij nu officieel de enige democratische kandidaat voor het presidentschap.

  Vanavond is het ook de beurt aan Joe Biden, de senator van Delaware die Obama heeft gekozen voor het vice-presidentschap.  Het is traditie dan de presidentskandidaten het tijdens debatten het beleefd houden, maar de vice-presidentskandidaten met modder durven smijten en als het ware het vuile debattenwerk doen van hun president.  En vanavond, tijdens zijn speech, zal er zeker wat modder vliegen.

  En morgen is het de beurt aan "the man himself", Barack Obama.  Het Pepsi Center is voor de gelegenheid te klein, en daarom wordt de sluitingsdag van de conventie gehouden in een openluchtstadion waar bijna 80000 bezoekers worden verwacht.  In bijlage een foto van het podium.  What a party!

  stadium

 • Ted Kennedy op het DNC podium

  images

  De eerste avond van de conventie is nog volop aan de gang, en zojuist heeft Ted Kennedy zijn speech gegeven.  Op zich niks speciaals, behalve dat hij een paar maanden geleden in het hospitaal was beland en dat er gevreesd werd voor zijn leven.  De democraten hoopten op een glimps of video van senator Kennedy, maar toen hij op het podium verscheen en een speech gaf kreeg hij onmiddellijk een staande ovatie.  "The dream will never die" waren zijn laatste woorden vanavond.

  Binnen 15 minuten is het de beurt aan Michelle Obama.  De verwachtingen zijn hoog.  De meeste TV hosts denken dat ze een "brug" moet bouwen met "middle America".  Ze wordt een beetje bekeken als een elitiste die een advocate is en diploma's heeft van Yale en Harvard.  Vanavond speculeert men een eenvoudige speech met veel persoonlijke herinneringen en het "I'm just like you" sentiment.

  images

 • Democratische Conventie in Denver

  Mijn rug is er nog altijd niet op gebeterd.  Integendeel, gisteren en vandaag veel medicatie genomen en blijven liggen.  Hopelijk kan ik morgen terug gaan werken.  Wat zeker op het programma staat morgen is terug naar de dokter bellen.  Hopelijk kan hij me verder helpen of een kinesist, physical therapy of zelfs acupunctuur aanraden, want zoals het nu voelt kan het niet verder.  Thuis niks kunnen doen dan wat TV kijken en in bed leggen is niks voor mij.

  dnc

  De (inter)nationale media woont er al een paar dagen, maar morgen begint officieel de Democratische Nationale Conventie in Denver.  Een 4-daagse peprally waar op de laatste dag Barack Obama officieel zijn kandidatuur voor president zal accepteren.  De 4 dagen zijn opgesplitst in thema's.  Morgen staat "One Nation" op het programma met speeches van zijn vrouw en voormalige president Jimmy Carter.  Dinsdag is het thema "Renewing America's Promise" en dan zal Hillary Clinton een speech geven.  Woensdag "Securing America's Future", met die avond een speech van Senator Biden; Barack's keuze voor vice-president.  En donderdag is het "Change you can Believe In".  De conventie verhuist dan naar het Invesco Stadion waar er plaats is voor 75000 en Barack zijn speech zal geven en zijn nominatie zal accepteren voor presidentskandidaat.  En volgende week is het dan de beurt aan de Republikeinen...

 • Tweede dag thuis

  Ik bezocht de dokter voor mijn rug gisteren en die zei van het kalm aan te doen.  Geen fitness, niet werken in de hof, enz.  Hij is een dokter met een specialisatie in sportmedicine, en hij had me opgerold als een pretsel en me uitgestretched.  En hij had me nieuwe medicijnen voorgeschreven die gisteren en vandaag voor wat luie uren heeft gezorgd.
  Ik verveelde me zo dat ik aan het raam ben gaan staan met de camera tot dat de kolibri's kwamen opdagen. Ik heb buiten suikerwater hangen, en dat vinden ze zalig.  In deze foto vliegt de kolibri aan de rechtse kant.
  P8200002

  In deze foto zie je het vliegen aan de linkse kant.

  P8200001

 • OK dan...

  Dat weten dan ook weeral.  Hopelijk brons a.s.vrijdag.

  De Amerikanen maken zich op politiek vlak deze week druk over wie Mc Cain en Obama zullen kiezen als vice-presidentskandidaat.  Volgende week maandag begint de 3-daagse democratische conventie in Denver, en er hangen geruchten in de lucht dat Obama vandaag zijn kandidaat gaat bekend maken.  Dat kan nog altijd gebeuren, maar de meeste media denken dat het iets voor zaterdag of zondag zal zijn, misschien zelfs op de eerste dag van de conventie.  De geruchten zijn dat McCain zou kiezen voor Biden, maar ook hier staat niks vast.  Ik kijk uit naar de conventies, wat er zal serieus wat energie hangen voor een presidentsrace die Amerikanen hier in lange tijd niet meer hebben gezien.  En 't is toch zo typisch Amerikaans:-))

  images

 • Dagje thuis

  Gisteren de ganse dag gaan filmen voor een trainingvideo, maar tegen het einde van de dag begon mijn rug zeer te doen.  Tegen 5 uur 's avonds kon ik maar amper uit mijn stoel.  Thuis gekomen en onmiddellijk een paar muscle relaxers genomen, maar het is er niet beter op geworden.

  Vandaag opnieuw om 5 uur eruit om naar de voetbal te zien en mijn bureau te bellen dat ik er niet zal zijn vandaag.  Ik ga thuis blijven (en toeval dat het vandaag ook Brazilie-Argentinie is) en high blijven aan muscle relaxers.  Volgens de Amerikaanse voetbalcommentatoren blijft Belgie te veel hangen vanachter en moeten ze wakker geschud worden.  Een commentator was zelfs blij dat een belgische speler een overtreding maakte in de hoop dat hij Belgie zou wakker maken.  Er blijkt precies geen communicatie te zijn tussen de spelers, en hij maakte een vergelijking met Italie dat ze totaal anders spelen vandaag.  Benieuwd wat de tweede helft gaat brengen...

 • Gelukkige huwelijksverjaardag schatje!

  Twaalf jaar gelukkig getrouwd!
  sc00038d44

 • Rode Duivels niet live op Amerikaanse TV

  Brute pech.  Ik ben een uurtje geleden opgestaan (5 uur) om de belgen te zien spelen tegen de Italianen, maar NBC zendt het niet rechtstreeks uit, en ook niet via een stream op het internet.  Het beste dat ik vanuit Amerika kan zien over de wedstrijd is een live scoreboard dat elke minuut ververst.

  Brazilie tegen Cameroon is hier op 3 TV kanalen te bekijken: Soccer channel, Telemundo en USA Network.  Maar geen enkele zendt de Belgische match uit.

  Hier is mijn setup.  Met de laptop op mijne schoot naar de Brazilianen kijken op TV

  P8160024

  P8160025

 • Sapulpa, OK

  't Was een moeilijk begin van de dag.  Om 5 uur opgestaan om Cindy's wagen naar de garage te rijden.  We hadden het verleden donderdag laten smeren, en de garagist was vergeten het oliereservoir te sluiten.  Gevolg: olie over de hele motor en aan de binnenkant van de motorkap.  Dan maar snel naar de winkel en er zelf terug olie bijgevoegd, en deze morgen terug naar de garagist om het te laten nakijken en de motor af te wassen.  Maar toen ik in mijn wagen stapte na Cindy's auto afgezet te hebben, valt mijn GSM van mijn riem en in de riolering.  Grrr.  Ik moest om 6 uur op 't werk zijn om naar Sapulpa de grasmaaiers te gaan filmen.  Dan maar Cindy's GSM geleend.  De opnames waren goed verlopen en we hadden veel plezier om wat verschillende soorten beelden op te nemen.  Als je goed kijkt zie je de camera in't midden van de tractor.

  P8130023

  P8130024

  Na de opnames gaan lunchen en we waren tegen half vier terug in OKC.  Dan terug naar de garagist om de auto op te halen... en proberen om mijn GSM uit de riolering te halen.  De garagist had een hele lange schroefdraaier en omdat mijn GSM lijkt op een grote wasknijper kon hij de schroefdraaier in mijn GSM steken en op  die manier het uit de riolering halen...

 • Olympics en vroeg uit de veren

  NBC-Universal heeft de Amerikaanse rechten voor het uitzendingen van de Olympische Spelen.  En met 12 uur tijdverschil geeft dat soms voor problemen... Hun website voorziet van 8 internetkanalen waar men rechtstreeks sportcompetities kan bekijken.  Maar de televisie uitzendingen worden pas om 7 uur 's avonds uitgezonden in prime-time.  Elke avond van 7-11 krijg je dus een hele dag Olympische Spelen op 4 uur tijd.  Inclusief al de reclamespots.  By the way, NBC Universal heeft het bedrag van 1 miljard dollar overschreden in het verkopen van spotjes voor deze Olympische Spelen.

  Morgen trek ik met een collega naar het westen van Tulsa.  We gaan de veiligheidsvideo's van onze "heavy equipment" (bulldozers, tractors, enz.) vernieuwen want ze zijn meer dan 25 jaar oud.  Dus morgen gaan we beelden opnemen van tractors die het gras afdoen naast de snelwegen.  We vertrekken om 6 uur en beginnen om 8 uur te filmen.  We filmen een John Deere tractor eerst, en dan tekken we naar een andere snelweg want we moeten ook beelden opnemen van de Ford tractor.  Morgen hopelijk een foto of 2.

  images

 • "Dank u" ontbijt

  In de maand mei verzorgden mijn collega's en mezelf de audio en video voor de Road to Excellence conferentie.  We deden de video projecties, audio, powerpoints, enz.  Het was een groot succes, en vandaar dat onze bazen alle helpers trakteerden op een gezellig openlucht ontbijt om merci te zeggen.  Ik was precies maar slecht gezind die dag...  Oppassen dus als je me ziet in 't zwart:-))

  RTEsmall

 • Record gebroken

  Verleden week heeft Oklahoma City een record gebroken... 10 dagen na mekaar boven de 38 graden, zonder regen.  Het was zo erg dat onze air conditioner niet kon volgen.  We wouden het rond de 75 graden Fahrenheit, maar de air conditioner kreeg het niet koeler dan 80 graden.  En wat eigenaardig is, is dat het nu rond de 32 graden is en het nu "do-able" is.  Plots is 32 niet zo heet dan eerst gedacht...

  Vandaag hadden we onze zomermeeting voor onze toneelgroep.  De voorzitter beloofde een meeting van minder dan 15 minuten, en dan konden we eten.  Cindy is ondervoorzitter, en de ondervoorzitter staat in voor het eten.  Dus, ik stond te koken terwijl Cindy instond voor de extraatjes: chips, sausen, groenten, enz.

  P8100002

  P8100003

 • Belgische voetbalmatch afgelopen

  Amai, 't is me wat geweest met al die gele en rode kaarten!  Ik ben eens benieuwd hoe de belgische pers verslag zal uitbrengen...

  Deze morgen om 4 uur opgestaan en via NBC internet de match bekeken.  Het scherm was ong. een kwart van het copmuterscherm groot, en het was kijken met "nat sound" maar zonder commentaar.  Misschien maar goed.

  Vandaag trek ik naar de tandarts voor de permanente kroon, en vanavond een bezoekje aan de Apple computer winkel...

 • Morgen voetbal

  De Olympische Spelen worden pas vrijdag geopend, maar ik zie dat morgen Belgie tegen Brazilie speelt.  NBC is het network dat hier de Olympische Spelen zal uitzenden: in totaal 1200 uren en meer dan 2000 uur zijn rechtstreeks te bekijken op hun website via 8 verschillende "kanalen" (www.nbcolympics.com). Spijtig genoeg voor mij speelt morgen de VSA hun eerste voetbalwedstrijd (op hetzelfde moment als Belgie), en kan ik de belgische match alleen maar volgen via het internet.  En ik moet er vroeg voor uit de veren... 4 uur 's morgens...Ik ben eens benieuwd.  Ik wens ze alvast een winnende match!

 • Meramec Caverns in Missouri

  Na ons bezoekje in St. Louis trokken we verder naar het westen en stopten voor een bezoek aan de Meramec Caverns in Stanton, Missouri.  De grotten liggen ong. 5 km van de autostrade in een mooi park, vlak naast de Meramec rivier.  Elke 20 minuten kan je de grotten toeren en dat hebben we dan ook gedaan.  De tour duurt ong. anderhalf uur. Meramec was volgens een legende de schuilplaats voor Jesse James en zijn bende na een treinroof.  In ieder geval, de grotten waren de moeite en we trokken de volgende dag terug richting thuis.

  P8010160

  P8010164

  P8010169

 • St. Louis bezoeken

  Als je in de auto stapt en van Oklahoma City naar Indianapolis rijdt, dan start je via Interstate 44.  En na 4 of 5 uur rijden kan je niet anders dan door St. Louis rijden, in de staat Missouri.  En St. Louis heeft een hele mooie Arch, en is ook de homebase van de Anheuser-Busch brouwerij die zopas werd overgekocht door InBev.

  De brouwerij is heel groot, want de tour die je kan nemen wordt gedeeltelijk gedaan door een busje.

  P8010133

  P8010137

  En ik kon het natuurlijk niet laten.  Nu dat Anheuser-Busch in belgische handen is, heb ik mijn belgisch vlag bovengehaald.  En dan snel terug de wagen in alvorens de stad te worden uitgejaagd...

  P8010140

 • Terug thuis

  We zijn deze avond terug thuis van een weekje in Indianapolis.  Daar woont Cindy's broer en haar familie.  Twee kindjes, met een derde op komst in oktober.

  P7270024

  Het is nu een traditite geworden dat we, wanneer we op bezoek gaan, belgisch gaan eten in het restaurant "Brugge" in Indianapolis.  Het is een brasserie (www.bruggebrasserie.com) waar je vnl. belgische gerechten kan eten.  De eigenaar is geen belg en heeft geen connectie met Brugge of Belgie, behalve dan dat hij het heel lekker eten vindt.  Met financiele hulp van een Hollywood acteur is dan het restaurant een paar jaar geleden geopend.  Hun menu is heel uitgebreid, maar ik kies altijd voor de friet met mosselen.  En dan hoort dan ook het juiste belgische bier bij.

  P7270010

  P7270011

  De frietjes komen in een zakje, en dat zakje steken ze dan in een bierglas om het rechtop te laten staan.  Ze proberen om het zo belgisch mogelijk te presenteren, maar de smaak van de frietjes was niet echt... ze deden er wat "seasoning" op (bijsmaakjes) en dat maakt het veel minder authentiek.  Maar niet twijfelen... ik heb mijn bord uitgekuist...