• inBev maakt Amerikanen boos

   "Hoe durven ze?" wordt hier gezegd als antwoord op aan het aanbod van InBev op Anheuser-Busch.  En het zal niet gemakkelijk gaan voor InBev, vooral omdat het dit jaar een verkiezingsjaar is, en al de politici tegelijkertijd omhoog springen omdat A-B "een Amerikaans icon is en geen buitenlander dat mag komen overkopen."

  In de Financial Times was er het volgend artikel.

  http://www.ft.com/cms/s/0/2409d0a4-43c2-11dd-842e-0000779fd2ac.html

 • Warm en Open House

  Het is en blijft lekker warm.  Deze middag zei de thermometer maar liefst 37 graden!

  P6260006

  En ik had gelijk met mijn tanden... de oude vulling eruit en nieuwe erin.  Maar toen de verdoving was uitgewerkt kreeg ik serieuze hoofdpijn.  Gelukkig was het na een half uurtje voorbij en kon ik blijven verder werken.

  Deze avond langsgegaan bij 2 oude vrienden.  Mike Munday was een klant toen ik pas begon in de advertentiewereld.  Hij is een zelfstandig advertentiebureau en heeft onlangs zijn eerste werknemer aangenomen, en dat is Michael Kelehar geworden.  Ik heb jaren met hem samen gewerkt bij Garman Productions.  Michael is een krak in montage met After Effects, en Mike en Michael zijn dus nu samen gaan werken.  Vandaag was hun Open House waar alle klanten en vrienden goeidag mochten komen zeggen.  Hier is Michael in zijn montagekamer.

  P6260007

 • Conferentie voorbij

  Gisteren en vandaag was de 8ste editie van de Road To Excellence conferentie.  Het was een succes, maar ik ben altijd blij als het achter de rug is.  De 2 dagen begonnen eerst met een paar aankondigingen, en dan onze "keynote speaker".  Dan een break en dan werden de 400 managers opgedeeld in 5 aparte lokalen voor meer persoonlijke lessen en speeches.  Deze namiddag (ipv meer speeches) bracht ODOT hun Senior Staff op het podium en mochten de managers ongeacht welke vragen stellen.  Meestal gaat het over geld: opslag, verbouwingen, etc.  We waren rond 4 uur ingepakt en morgen terug een gewone dag.

  P6240002
  P6240003
  Alhoewel, heel normaal zal de dag niet zijn want ik moet terug naar de tandarts.  Ook al was ik er minder dan een maand geleden voor de halfjaarlijkse checkup; de vullingen van vroeger (toen ik een teenager was in Belgie) zijn versleten en aan vervanging toe.  En hopelijk kan de tandarts er morgen aan beginnen, want op dit moment eet en drink in alleen aan de rechtse kant van mijn mond:-(

 • Helicoptervlucht en preppen voor volgende week

  Vandaag mocht ik weer eens de lucht in met de Oklahoma Highway Patrol's helicopter.  Ik film de constructie op I-40 en I-235, en de piloten treinen met een passagier aan boord.  Een extra 90 kg zal dan toch een groot verschil maken:-)

  P6190005
  Ik heb alles gefilmd met de sony EX HD camera.  Er hangen ook geen deuren aan de helicopter, dus hang ik 1 been buiten en daar rust de camera dan op.  Maar voor de zekerheid toch de PortaBrace schouderriem rond mijn nek en camera gehangen... zou zonde zijn mocht die camera uit mijn handen slippen en een paar 100 m tegen de grond gaan.

  Oh, er hier de helicopter van de stad Oklahoma City.

  P6190001

  Na het vliegen zijn we begonnen aan het preppen voor de driedaagse conferentie voor 300 managers.  We hebben alle video camera's en de Sony Anycast switcher uitgeprobeerd, en morgen checken we alle audio connecties.  En dan zetten we alles klaar op maandag want de conferentie begint op dinsdag.

 • Zonnig

  Eergisteren was het maar slecht weer, zo slecht dat ik pas gisteren de gazon heb kunnen afdoen.  Toch plezant als ik dan naar het tuinhuisje kan wandelen en alles staat daar droog (en veel meer plaats!).  Vandaag was het deze morgen om 7 uur al 24 graden, maar straks weer kans op een bui.  Maar vanaf zaterdag zal het droog en rond de 32 blijven voor de rest van volgende week.  Goed weer dus om in het huisje schabbekes beginnen te hangen, en het 't een en 't ander te beginnen verhuizen van de zolder; vooral dan onze dozen voor Kerstmis.

  Straks zit ik weer in de helicopter van de Oklahoma Highway Patrol.  Ik mag weer eens de constructie rond Highway 77 en I-40 Crosstown gaan filmen.  Altijd tof, zo laag boven de autostrade hangen.  En vanavond gaat Cindy haar tweede concert spelen in een park in Nichols Hills.  En ik mag een cooler met bier meebrengen, want blijkbaar kijkt de Nichols Hills politie dat heel regelmatig door de vingers.  Normaal mag dat dus niet.

 • Voetbal en Amerika

  Ik heb nog al eens over gezaagd, maar Amerikanen en voetbal lukt maar niet.  Ze kennen er weinig van, en ik mis het enhusiasme en de sfeer dat bij voetbal hoort (niet alleen in het stadium, maar ook de aandacht op TV en de kranten en in het gewone dagelijkse leven).  Play-by-play wordt verzorgd door een Amerikaan en een Ier, en die zijn moeilijk te verstaan:-))  Hier kennen ze alleen baseball en football, en ik mis het.  Ik heb wel naar een paar wedstrijden kunnen kijken in HD (zalig is dat), maar ik wil toch over 1 ding klagen.

  huybrechts

  Ik zag via internetclipjes Carl Huybreghts het doen op VT4.  Give me a break.  Hij lijkt me maar slecht voorbereid voor zijn shows: Hij kon er bijna niet uit over welke ploegen moesten hoeveel punten halen om in het tornooi te blijven, en hij deed een slechte job met het hosten van de pre- en postshows.  En dan mocht hij Veronique de Kock introduceren.  Komaan.  Blijf aub een professional.  Van de moment hij de naam "Veronique" zei, begon hij met zijn wenkbrauwen te spelen en bijna te hijgen als een hond.  Hoe kan iemand na al die jaren in het vak zich toch nog zo onprofessioneel gedragen?

  En waarom is Veronique daar?  Om 30 minuten de Hollanders te grillen dat ze een grote mond hebben?  Shut up, Veronique!!  Ze zit aan tafel met 4 mannen die voetbal kennen, maar omdat ze zich daar niet comfortabel bij voelt probeert ze het gesprek te sturen naar een ander onderwerp dat haar beter ligt.  Ik was verbaasd dat ze de volgende dag opnieuw aan tafel zat.   En Carl, als je jezelf de "host" van de show noemt, neem in godsnaam het iniatief in een gesprek.  Je bent er om de show te leiden en de gesprekken te sturen.  Integendeel, je was heel passief en liet Veronique maar doorgaan...  Be a man,  en zeg tegen Veronique dat ze moet zwijgen.  Beter nog, laat ze van het scherm.

  Het is goed terug te zijnObepaald

 • Huisje af en genieten van live muziek

  Het tuinhuisje is af.  OK, er moeten mog wat details afgewerkt worden, maar mocht het vanavond regenen is dat geen probleem:)  Ik was doodmoe en ben blij dat dit project achter de rug is.

  P6070023-1
  Naast het huisje staat een klein boompje in volle bloem...

  P6080024
  En Cindy speelt dit jaar weer schuiftrompet.  Dat doet ze al meer dan 20 jaar (met verschillende jaren pause).  Er is een klein orkestje van vrijwilligers in Nichols Hills die elke zomer samenkomen en de mensen verwennen met mooie openlucht concertjes in het park.  Vanavond was het eerste concert en ze zullen het opnieuw doen op 19 juni.  Gezellig zo 's avonds naar wat live "Sousa" muziek kunnen luisteren.

  P6080001
  P6080004

  En het zal volgende week een beetje kalmer zijn op deze blog... bezig met andere dingen.  Maar als ik blog zal het vanop lokatie zijn... Anders tot volgende week dinsdag. 

 • Dak afwerken en Red Earth

  Gisteren ben ik naar de winkel getrokken voor wat "tar paper", alvorens het dak verder af te werken.  Daar ben ik dan vandaag aan begonnen en dat moet vandaag af zijn want er weer wat kans op regen deze avond en morgen.

  P6060010
  Hier is een foto waar ik halverwege ben met het dak.  Het zijn geen pannen maar het lijkt meer op gekleurd asphalt.

  P6070017
  Deze middag heb ik moeten stoppen want ik moest het dansen gaan opnemen tijdens het Red Earth festival.  Gisteren was de stoet, en vandaag begon de danscompetitie tussen de verschillende stammen.  De authentieke kledij (en de details) zijn niet te geloven.  Uiteraard wordt de kledij niet altijd gedragen, maar tijdens een bijeenkomst zoals Red Earth doen ze dat wel en hebben ze gemakkelijk een uur of 2 nodig hebben om zich klaar te maken.  En er zijn verschillende manieren van dansen, afhankelijk van het lied: Memorial Dance, Sun Dance,...  In bijlage een paar foto's.

  P6070021

  P6070023

  P6070032
  En hier nog een fotootje van gisteren tijdens de stoet.  Dit zijn de Arapaho en Cheynenne Chiefs van hun stam.  Je kan het vergelijken met de structuur van een volk: een gouverneur, secretarissen, enz.  De stammen hebben verkiezingen en in deze foto zie je dus hun bestuur.

  P6060002

 • Veel wind en kans op tornado's vanacht

  P6050007

  Dag 3 en mijn laatste verlofdag om het tuinhuisje te maken zit erop.  Maar gisteren zeiden de weermannen dat het vandaag tegen 5 uur 's avonds er heel veel wind zou zijn met 3 supercellen en kans op tornado's.  Het was dus een beetje racen tegen de tijd vandaag, maar wat ik wou gedaan krijgen heb ik ook gedaan gekregen.

  Het begon met het dak.

  P6050001
  Dan was het de beurt aan de trim en de deur.

  P6050004
  Maar tegen de avond aan was het haasten en ben ik er toch nog in geslaagd om een zeil over het dak te leggen.  De wind is vanavond zo sterk dat drie 18-wheelers (vrachtwagens) zijn omgekanteld.  Momenteel zitten we in een tornado watch, dus de kans bestaat dat tornado's zullen ontwikkelen.

  Morgen moet ik ga werken (we filmen een stoet voor Red Earth-www.redearth.org) maar hopelijk kan ik morgenavond beginnen met het dak waterdicht te maken.

  P6050009

 • Dag 2 van het tuinhuisje

  Dag 2 van het tuinhuisje, maar het begon met een telefoontje met Q Music.  Ze beginnen hun zomerprogrammatie, en ze gaan dagelijks een babbeltje doen met een Vlaming in het buitenland.  Ik sta op hun kalender voor 4 juli.

  Dan zijn we begonnen aan het tuinhuisje.  Dag 1 was gevuld met het bouwen van de vloer en de 4 muren.  Hoe zit dat hier eigenlijk allemaal in mekaar?

  P6030001
  Uiteindelijk dan toch alle 4 muren in mekaar gehamerd...

  P6040008
  En dan recht gezet en aan mekaar genageld.

  P6040010

  P6040015
  We werden de ganse dag goed in het oog gehouden door onze hondeninspecteurs (en de kat).  We kregen ook bezoek van een hele dikke bij (?) van ong. 3 cm lang.

  P6040014

  Vanavond zijn we er  in geslaagd om het kader voor het dak in mekaar te timmeren, en morgen beginnen we aan de rest van het dak.  We doen het meeste werk na 4 uur in de namiddag, want dan staat het tuinhuisje bijna volledig in de schaduw en kunnen we doorwerken tot het donker is.  De temperatuur was vandaag opnieuw rond de 36 graden.

  P6040023

  P6040026

 • Een bloemeke in den hof

  Hier is een bloemeke uit mijnen hof...

  P6010001

 • Tuinhuisje gearriveerd

  Ons tuinhuisje is gisteren geleverd.

  P6020001
  Ik was gewoon gaan werken die dag, dus tegn de avond aan de dozen geopend en alles naar de achtertuin verhuisd.  Daar hebben we alles in 3 delen verdeeld: de vloer, de muren/deur en het dak.

  P6020005
  Alles dus mooi uitgespreid en laat de puzzel maar beginnenGeldgezicht

  Vandaag ben ik begonnen met de vloer.  En die ziet er als volgt uit...

  P6030016
  weinig aan te zien natuurlijk.  Deze namiddag even pauseren, want het is ook vandaag tegen de 40 en zoals je ziet staat de zon er vlak op.  Dus wachten tot rond 4 uur, en dan begin ik met de avondshift aan de eerste muur.  Of misschien zou ik het zo maar laten, een discobal hangen en het een dansvloer noemen?!