• Eerste warme dag

  Met een temperatuur van 26 graden gisteren kregen we dat "we kunnen niet wachten voor de zomer" gevoel.  Vandaag is het ietsje minder en meer wind, maar zo 1 zonnige dag geeft veel hoop voor de toekomst.

  Verleden week heb ik ons hele huis doen stinken.  De rubbere riem aan onze stofzuiger liet het afweten en onmiddellijk oververhitte de stofzuiger met een brandgeur dat uren bleef rondhangen.  Dit is nog al eens gebeurd, en we hadden dan ook besloten om een nieuwe stofzuiger aan te schaffen. Na ons maandblad Consumer Reports in te kijken besloten we een Kenmore Intellivac te kopen.  Een goede motor en zuigkracht, een goede reputatie, en een nieuw snufje, de "intellivac".  M.a.w. de stofzuiger weet wanneer je tapijt proper is.  Op de stofzuiger staan vier lichtjes van groen naar rood, en op het eerste zicht was dat een tof idee.  Tot je tot de constatatie komt dat je ofwel een heel vuil tapijt hebt, of het een brilliant marketing idee is.  Ik heb letterlijk 10 minuten staan stofzuigen op 3 vierkante meter, en EINDELIJK kwam het groene lichtje aan.  Wow, was onze oude stofzuiger dan toch zo slecht?  Ik moet toegeven, ons tapijt ziet er beter uit.  Maar ik had nooit verwacht van 2 uur staan te stofzuigen in de living...  en spijtig genoeg betaalt het vrouwke niet per uur...

  vacuum

 • Tweede Paasdag

  betekent hier niks.  Geen verlof en gewoon gaan werken.  En er was stress in het gebouw...  de Interstate 40 wordt herbouwd en iedereen wil een beetje belangrijk zijn en in de belangstelling staan, en tegelijkertijd is er in onze conferentiezaal een rechtzaak aan de gang dat minstens 2 weken gaat duren.  Gisteren heb ik thuis nog wat muziek gemonteerd voor een schaatster, en vanavond genieten we weer van een avant premiere van een film die pas a.s. vrijdag in de bioscopen te zien is.  Maar vraag me niet wat de titel is, want ik heb geen idee:-)  Ik weet alleen dat een film is voor te lachen...  Morgen gaan we met z'n allen de gouverneur filmen, want die wil een video boodschap opnemen voor een conferentie waar hij niet aanwezig kan zijn.  En dat waarschijnlijk onze hele dag in beslag nemen...

 • Terug thuis

  imagesCindy is terug van vakantie. Ze had een weekje doorgebracht bij haar broer, schoonzus en hun twee kinderen. Ze had eigenlijk gisterenmiddag al moeten aangekomen zijn, maar de miserie begon al vanaf de start toen er vertraging was bij het vertrek van de eerste vlieger. Dat zorgde ervoor dat ze haar vlucht in Chicago (naar Oklahoma) had gemist. Ze probeerde op de volgende vlucht naar OKC te geraken (om 3 uur in de namiddag), maar die vlucht werd afgelast. Dan geraakte ze op de stand-by lijst voor de vlieger van 8 uur, die uiteindelijk vertrok rond middernacht... maar... Cindy was 15de op de standby lijst en de vlucht was vol. Zo heeft ze een hele nacht in de luchthaven moeten doorbrengen want volgens United was het vanwege het slechte weer. (Als er vertraging of aflassingen zijn vanwege het slechte weer zijn de luchtvaartmaatschappijen hier niet verplicht je een hotel en maaltijd te verzorgen). Maar het was duidelijk dat alle andere vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen WEL vertrokken. Er was duidelijk iets anders aan de hand met United, maar ze staken het op het slechte weer. En Cindy kennende gaat ze het hier niet bij laten. Ze heeft zelfs foto's van muizen die rondliepen iin de terminal waar ze probeerden te slapen. Om 8:45 deze morgen is ze dan toch op een vlucht naar OKC geraakt en op dit moment probeert ze wat bij te slapen...En aan iedereen een zalig Pasen. Vandaag is het een echt lenteweertje, maar morgen gaat het ietsje minder zijn: bewolkt, kouder en af en toe wat regen...

 • Een uurtje vooruit

  clock

  Amerika heeft besloten om dit jaar 3 weken vroeger dan de rest van de wereld het uur al vooruit te zetten, en we gaan het pas terug achteruit zetten in november, een week later dan iedereen.  Het is een test om te zien of er energie kan bespaard worden.  Ik twijfel eraan.  Alhoewel het toch plezant is om om half acht 's avonds nog buiten te zitten.

  Doen ze in Belgie ook mee met de Reality TV shows over mensen die willen vermageren?  Hier hebben we er verschillende: Celebrity Fit Club gaat volgende week weer van start, maar DE hit op NBC noemt "The Biggest Loser".  Voor voor-en-na foto's van de deelnemers bezoek je http://biggestloser.ivillage.com/  Niet te geloven!

 • Niet naar Europa

  money
  De vriendin van een collega van mij had een jaar geleden een 14-daagse reis geboekt naar Frankrijk, Duitsland en Nederland.  Ze vertrekt volgende week, maar ze kijkt er niet naar uit... de dollar staat ZO laag, ze gaat "stickershock" hebben als ze iets gaat kopen.  Op dit moment zou ik 1.54 dollar betalen voor 1 euro, en dat is toch niet meer te doen!?  Integendeel, waar zitten jullie?  Jullie zouden al snel een ticketje naar Amerika moeten kopen en hier wat komen shoppen.  WC papier is bijna meer waard dan een dollar tegenwoordig:-))  Prettig weekend!

 • Reizen

  Ha, reizen! Toch zo plezant. Mijn vrouwke trekt binnen 2 weken naar Indianapolis, en ik mag voor 't werk een week tijdens de NAB show naar Las Vegas. Het hotel is geboekt, en ook de ticketten zijn besteld. Een vlucht om 6 uur 's morgens zal er voor zorgen dat ik om iets over 8 in Las Vegas sta. En dat is ok, want mijn eerste klas is om 12 uur 's middags.En als alles loopt zoals gepland zou het kunnen zijn dat we in mei met de wagen naar North Carolina rijden om Cindy's tante (en een vriendin die ik jaren niet meer gezien heb) te bezoeken.Voor de rest ben ik een video aan 't monteren op 't werk, en hebben vandaag de Sony XE XD camera in beslag genomen. Wat een camera! De beeldkwaiiteit is niet te geloven, en files downloaden is een "snap". A.s. vrijdag ga ik lunchen met een oud-professor van mij, en het weekend staat op dit moment helemaal open!

 • Gebiecht en les volgen

  De biecht was iets onverwachts. In de kerk zaten ong. 300 parochianen. Eerst was er een soort mis met een paar liedjes en een moment voor bezinning. En dan was het tijd voor de biecht. Maar er is maar 1 biechtstoel in de kerk. Wat nu? Wel, alle pastoors werden in een onbepaalde richting geduwd en stonden bijv. bij een raam, onder het orgel. Een echte biecht voelde het precies niet; meer een babbeltje. Maar eigenaardig genoeg, toen de pastoor vroeg om samen met hem te bidden, moest ik het in het nederlands doen Het was de enige taal waarin ik me volledig kon uitdrukken, zonder lastig of druk te voelen. Eigenaardig...Morgen zit ik in de klas "Motivation for Succes". En het hotel, de workshops en de vlucht van en naar Las Vegas zijn ook besteld. Nu dus aftellen:-))

 • Biechten

  biecht
   

  Hoe lang is het geleden dat ik nog eens ben gaan biechten?  Zolang dat ik het me niet meer herinner.  Maar met de hoogdag van Pasen in aantocht heb ik toch de behoefte om nog eens gaan te biechten.  En er zal veel te biechten vallen, omdat het toch rond de 25 jaar is geleden!?  Mijn parochie heeft een speciale mis om 7 uur en er zullen 9 pastoors aanwezig zijn om de biecht te horen.

  Het kwam een beetje als een verassing, maar gisteren hebben we onze eerste tornado waarschuwing van het jaar gehad.  Rond 7 uur 's avonds begonnen de sirenes te loeien, en dan hebben we onze honden aan de leiband geslagen en zijn we allemaal in onze opbergplaats gaan schuilen.  Gelukkig duurde het maar een paar minuten, en toen werd duidelijk dat het hevigste weer ten N en O van onze buurt was.  Maar we zijn dus snel tot het besef gekomen dat de lente (en de tornado's) in aantocht zijn.