• Viva Las Vegas!

  vegas
   

  Het werk heeft het reisverzoek voor Las Vegas goedgekeurd.  Dat will zeggen dat ik op 18 april naar LV vertrek voor 7 dagen.  Ik zal beginnen met 3 dagen lessen voor Final Cut Studio te volgen, en dan 3 dagen naar de conventie van de National Association of Broadcasters.  Waar ik juist zal verblijven weet ik niet; die beslissingen worden door een ander departement genomen.  Maar ik kijk ernaar uit, want Las Vegas in april is niet TE koud of TE warm.  't Zal tof worden:-))

  Dit weekend wordt een mix tussen buiten wat werken want het weer is goed, en in de studio voor een demo van een voice talent en een video.  Bye!

 • Ben Affleck, Jimmy Kimmel and many more

  Ben je een fan van Matt Damon? Dan heb je waarschijnlijk het filmje al gezien op YouTube van hem met Sarah Silverman. Wel, Jimmy Kimmel is de vriend van Sarah (en host van een dagelijkse TV show op ABC), en Jimmy is een beetje jaloers en heeft zijn EIGEN video opgenomen met... Ben Affleck. Maar en zijn meer sterren in de video: Brad Pitt, Cameron Diaz, Huey Lewis, Harrison Ford, enz. Klik op de link voor een kijkje!!http://www.youtube.com/watch?v=6lcmNaXmjvs

 • Griep in optocht

  De griep begint hier op een epidemie te lijken. Er zijn een heleboel ambtenaren ziek, en veel mensen worden na 2 weken WEER ziek. Cindy en ik zijn OK, maar we wassen onze handen meer dan normaal en in het algemeen gebruiken "common sense" om de griep van ons te weren.Op 't werk monteer ik op dit moment de GIS-T Symposium video. Morgen ga ik de audio en graphics bijwerken, en mijn doel is om het tegen vrijdagnamiddag af te hebben. Het weer is hier ideaal op dit moment. Morgen t.e.m. zaterdag tegen de 18, dus we gaan wat tijd opzij zetten om in den hof te beginnen. En op politiek vlak lijkt het een strijd tussen Obama en McCain te worden. Alhoewel, eerst de foto van een paar dagen geleden, en nu nieuwsberichten dat Obama weigert zijn "pastoor" te laten spreken tijdens zijn rallys. Blijkt dat zijn kerk met Farakan te maken heeft (de leider van de Nation of Islam). Deze strijd voor de democratische race is nog niet afgelopen. En we zullen ook meer weten na de verkiezingen in 3 staten (waaronder Texas) a.s. dinsdag.

 • Show achter de rug

  De 2008 Gridiron show zit erop. We hadden 3 shows, waarvan gisteren de laatste. En vandaag zijn we voor de laatste keer naar de zaal getrokken om alles up te kuisen. Een goede show, met vooral op vrijdagavond veel gelach en plezier. En ik denk dat, als al de rekeningen betaald zijn, we toch rond de 2000 of 3000 dollar kunnen storten voor studiebeurzen voor student-journalisten.De show bestaat uit ong. een 40-tal mensen, en tijdens de show gebruiken we ook een live band. Larry Pierce is de pianist en orkestleider, en we oefenen maar 2 keer met het orkestje alvorens er "echt" volk over de vloer komt. En in bijlage een fotootje dat het duidelijk is dat we hier met talent te maken hebben. Larry schrijft geen muziek, hij schrijft gewoon de titel en in welke sleutel. OK boys? 1-2-3 en spelen maar.EBuiten politieke grapjes hebben we natuurlijk ook fun met wat er in op gebied van entertainment is gebeurd. En dan kan je toch Lindsey, Paris, Britney en Nicole Richie niet vergeten!? Hier zongen ze een liedje over hun ondergoed.lindseyEen goede show, en hopelijk volgend jaar NOG meer volk over de vloer en meer geld voor de studiebeurzen!

 • Larry Craig

  Vanavond hadden we de "tech rehearsal". Alles is nu in full swing: het orkestje van 6, de lichten, microfoons, kleding,... In bijlage een fotootje van mij als Larry Craig, de senator van Idaho die een paar maanden geleden was opgepakt voor het verzoeken van sex in de toiletten van de luchthaven in Minneapolis. We doen tijdens de show een ode aan Larry, en ik ben nummer 2. We hebben als prop zelfs een echt toilet en zingen uiteraard de meest bizarre liedjes...larrycraig

 • Teller overwerkt?

  Afgelopen weken boven de 100000 bezoekers, nu afgezakt naar 86000. Ik vond het een beetje raar dat ik op 1 dag mer dan 5000 hits had:-))Vandaag geniet ik van een dag verlof. Met President's Day hebben alle staats- en stadsbedienden een dagje verlof, maar ik ben toch vroeg opgestaan want ik had om 8:30 een afspraak bij de dokter. Niet ziek, maar een bezoekje voor een "physical". De staat heeft een programma waarbij je je a.h.w. een contract afsluit om gezonder te leven en meer te fitnessen. En als je je doel bereikt, geeft de staat je tussen de $300 en $500 cadeau. Ik heb me dus een paar weken geleden ingeschreven en kwam verleden week tot de ontdekking dat mijn staatsjob niet meedoet en me dus geen geld gaat geven. Grr. Maar ik ben toch naar de dokter geweest om alles te laten checken (gewicht, lengte, bloed laten trekken) en binnen 6 maanden zullen we zien of ik er gezonder ben op geworden?Woensdag, donderdag en vrijdag zit ik weer in de klas, en deze week (en weekend) is ook de Gridiron show... Ik speel o.a. Mitt Romney, de mormoon die voor een tijdje Republikeinse presidentskandidaat was. En je weet dat mormonen altijd met hun fiets rondrijden... Wel, je kan je voorstellen wat ik ga doen...mittbike

 • Deze morgen op TV

  news9
   

  Deze morgen vroeg uit de veren.  Niet om te gaan fitnessen, maar om onze Gridiron show te promoten op TV.  News 9, onze lokale CBS zender, heeft een aparte studio in Bricktown (downtown) OKC, waar elke vrijdag gasten iets komen introduceren.  Vandaag was het de beurt aan mezelf en Patrick MCGuigan, onze toneel voorzitter voor dit jaar.  We hadden het over de inhoud van de show en hoe je ticketten kunt kopen.  Vijf minuten op TV, maar hopelijk verkopen we nog wat meer ticketten, want het geld gaat volledig naar studiebeurzen voor journalist-studenten.

  Het koude weer dat gisteren was aangekondigd is inderdaad hier, en nu begint het zo'n beetje te sneeuwen.  Maar aangezien het vrijdag is en we maandag niet moeten gaan werken zouden we wel eens vroeg naar huis mogen:-)))  Prettig weekend, everybody!

 • vandaag warm, koud morgen

  Vandaag 14 graden, morgen nul!  We hadden vandaag ook een sterke wind die de temperatuur maar aan de koude kant liet.  En net vandaag was ik weer met de helicopter van de Oklahoma Highway Patrol gaan filmen.  De nieuwe I-40 Crosstown begint er vanuit de lucht goed uit te zien, en ik heb het dus vandaag weer op video mogen opnemen.  Toch tof zo in een helicopter zonder deuren...  Vandaag was het dus vrij aangenaan, maar morgen komt er een koudfront vanuit Canada ons weer afkoelen met regen en sneeuw.  Gelukkig zal het tegen maandag allemaal weer voorbij zijn, EN ik was vergeten dat we maandag een verlofdag hebben (President's Day).  Wat het toneel betreft verhuizen we a.s. zondag naar de zaal.  En een week nadien zal het allemaal voorbij zijn.

  pralines

  En als je je soms afvraagt hoe duur chocolade hier eigenlijk is...  Mijn baas was naar een Leonidas zaak geweest in Edmond (noorden van OKC)(www.thegourmetgallery.com) en had voor Valentijdsdag een doosje pralines van 500 gr. gekocht.  Prijs?  $38 !!!!   Wow.  Ik zal hier toch een belgische chocoladezaak moeten beginnen zeker!

 • NAB show en hondenredder

  Hmmm... Mijn aangevraagde reis naar NAB in Las Vegas is nog altijd niet goedgekeurd.  Mijn aavraag moet door 3 bazen worden ondertekend, en dan gaat het verzoek naar een ander departement waar ze mijn tickets en hotel reserveren; maar dat deparement heeft nog altijd niks gehoord van een trip naar Las Vegas.  Een weekje weg van huis... Cindy doet het volgende maand, en ik dus misschien in april.  En met het toneel is er maar weinig "us" time tegenwoordig.  Repeteren, en voor de rest zit ik meestal in de studio te monteren voor een high school en de schaatsters.

  En als ik wat meer tijd heb probeer ik een lange wandeling met de hondjes te maken.  Jowee was 2 kg bijgekomen, en Connor's gewicht durf ik niet te raden.  Hij is VEEL bijgekomen, meer kan ik niet zeggen.  Gisterenavond begon hij plots raar te doen en kwam hij heel dicht bij mij staan en een beetje wenen.  Ik aaide zijn hoofd en hij weende weer.  Ik zag eens goed naar hem om te zien wat er scheelde, en zijn "chewie" (artificieel been om op te knabbelen) zat vast in zijn keel.  Dan maar snel mijn hand in zijn mond gestoken en hem gered:-)  Hij was echt aan't panikeren.   Ik heb het nog al gezegd... hij is niet de slimste...

  Ik zag daarnet in een email dat ik een $30 korting krijg als ik iLife08 voor mijn Mac wil kopen.  Dat zie ik wel zitten want ik zou (na het toneel dat nog 2 weken zal duren) de tijd willen nemen voor een nieuw en cooler website.  En iLife heeft wat nieuwe fonts om het wat interessanter te maken.  En Apple geeft me 2 weken om te beslissen...  Dat is "fate", 2 weken en 2 weken... kopen dus!

 • Het vrouwke trekt erop uit

  Cindy was vorig jaar naar haar broer in Indianapolis gevlogen, maar de vlieger was overboekt en toen heeft ze moeten wachten op de volgende vlucht.  Resultaat: een gratis heen/terug ticket, geldig voor de VS.  Dat ticket heeft ze nu ingeruild voor een nieuwe trip naar Indianapolis in midden-maart.  NA Gridiron dus, waar de repitities nu "in full swing" zijn.  Drie repitities deze week, en vier volgende week.  We verhuizen naar de zaal op 17 februari.  De eerste show met publiek is op 20 februari, dus we zijn aan't aftellen.  De laatste show is op 23 februari, en op de 24ste moeten we alles gaan afbreken en oprommelen.

  Vandaag trekt Cindy ook naar de veearts met Jowee voor zijn jaarlijkse checkup.  We hebben Jowee geadopteerd toen we nog in Idaho woonden, en hij is dus al 11 jaar bij ons.  Hopelijk is zijn gezondheid goed en kunnen we hem nog jaren verwennen.  Zijn"broer" Conner (de golden retriever) is veel groter dan Jowee, en we zagen hem gisteren op zijn achterste poten staan terwijl hij het brood van de keukentafel sleurde.  O, wat was mommy kwaad...

 • Super Tuesday en verwarrende woensdag

  Super Tuesday is voorbij en wat de Democraten betreft is er nog altijd geen definitieve winnaar.  Obama en Hillary gaan het nog een paar maanden moeten uitvechten... Er zijn binnen enkele weken voorverkiezingen in ongeveer 5 staten... van een nek-aan-nek race gesproken.  En Amerika kent geen stemplicht en dat was duidelijk gisterenavond.  Het stemlokaal was open van 7 tot 7, en Cindy was gaan stemmen rond 5 uur.  Ze stapte naar haar district en was de ACHTSTE persoon die kwam stemmen.  Niet te geloven!

  En totaal ander onderwerp...  Ook al zijn mijn reisplannen voor NAB in Las Vegas nog niet goedgekeurd; ik ben toch even gaan kijken naar hun website en ben ik begonnnen met mijn dagen te plannen.  Wist U dat er een Belgische deelname is aan de show?  Wel, 't is te zeggen... een Wallonische deelname.  Waar zitten de Vlamingen, en wie gaat dat betalen?  De volgende tekst komt rechtstreeks van de NAB website.

  Belgium PavilionC11815
  NAB and the Wallonia Export Office (AWEX) have organized the Belgian Pavilion featuring companies on the cutting edge of digital imaging and sound research. Wallonia, as Southern Belgium is called, is located in the heart of Europe. Its export-driven companies are frequently in partnership with the local universities creating a climate of innovation. We invite you to visit the Belgian Pavilion to see the exciting new technologies Belgium has to offer!

 • Super Bowl

  Het weer was dit weekend formidabel: rond de 18, en zelfs deze morgen om 7 uur was het al 14.  Zalig.  En het gaat de hele week zo rond de 15 blijven zonder regen (maar wel wind).

  superbowl

  Het  football seizoen is voorbij, dankzij de Superbowl.  Met een gemiddeld kijkcijfer van 100 miljoen (plus een paar miljoen in het buitenland) kost een 30-seconden spotje bijna 3 miljoen dollar.  Ik heb niet naar de wedstrijd gekeken, maar wel de "half-time show" wat een 12-minuten durende concert was van Tom Petty and the Heartbreakers.  De spots waar vandaag over gesproken worden?  Budweiser met de dalmation hond en Justin Timberlake voor Pepsi and pepsistuff.com.

  Deze morgen hebben we de maandelijkse Commissioners' meeting, en deze avond ga ik muziek monteren voor de dansers van een high school.  Morgen gaat Cindy stemmen (Super Tuesday).  'k Ben eens benieuwd, want de voorspellingen zijn... winst voor Obama en McCain.

 • Friday payday

  Morgen eindelijk vrijdag EN een nieuwe maand. Vandaag hebben we wat sneeuw gekregen, maar morgen zal het tegen de 10 graden zijn... dus een warmer (en hopelijk droger) weekend dan vandaag. Morgen staat er maar weinig op het programma, behalve dan een lunch met een ex-collega. De studio waar ik werkte doet het niet zo goed, en hun grootste klant gaat nu hun eigen productie doen, en dat zou wel eens het begin van het einde kunnen betekenen voor mij ex-werkgever. Morgenavond ga ik beginnen met monteren, en zaterdag trek ik naar de kapper en die avond is er het Sponsors' Dinner. Alle sponsors die meer dan $250 hebben gegeven aan onze toneelgroup (de Gridiron Foundation) worden morgenavond verwend met apperitiefjes, een "open bar" en een heerlijk diner. Overmorgen zal ik weer wat monteren en in de namiddag trekken we weer naar een repetitie.Op politiek vlak hadden we Bill Clinton op bezoek gisteren, die voor 6000 mensen een speech gaf. Indrukwekkend, en het was live via een stream te zien op het web. Vandaag was Huckabee op bezoek, want a.s. dinsdag is het de GROTE dag. Super Tuesday zorgt ervoor dat er in meer dan 20 staten voorverkiezingen zullen plaatsvinden, en vanavond is er het laatste debat op TV tussen Hillary en Obama. Op dit moment kan NIEMAND voorspellen wie het gaat winnen. De TV en radio shows proberen de verkiezingen te voorspellen, maar niemand durft ECHT een voorspelling wagen. ..