• Oklahoma City vetste stad in De Morgen

  Ik had het al een paar weken geleden over het feit dat onze burgemeester een campagne heeft gelanceerd om zijn stad op dieet te zetten.  De krant De Morgen heeft de story opgepikt en je vindt het op hun webiste www.demorgen.be

  Artikel met dank aan De Morgen:

  Burgemeester Oklahoma zet bevolking op dieet

  De burgemeester van de Amerikaanse stad Oklahoma City zet zijn bevolking op dieet. In 2008 moeten stedelingen met overgewicht samen 500.000 kilo afvallen.

  Volgens de Republikein is zijn stad in crisis. Een op de drie inwoners is obees. In de ranglijst van America's Fattest Cities in het tijdschrift Men's Fitness stond Oklahoma City afgelopen jaar op de vijftiende plaats. In een artikel in Fortune werd de stad de fastfoodhoofdstad van Amerika genoemd.

  "Obesiteit heeft in Amerika epidemische proporties aangenomen. Oklahoma City wil de wegbereider zijn naar een gezondere natie. Ik nodig alle inwoners van Oklahoma City uit om zich aan te melden op deze website en een leven lang gezonder te worden", schrijft burgemeester Mick Cornett op de website www.thiscityisgoingonadiet.com.

  Ook staan er wandel-, loop- en fietsevenementen op. Om sportbeoefening aantrekkelijker te maken wil Cornett extra fiets- en voetpaden laten aanleggen, want de stedelingen zitten te veel met hun kont in de auto. De site moet nog uitgebreid worden met blog- en netwerkingsruimten zodat deelnemers met elkaar in contact kunnen komen.

  De 49-jarige en 1,78 meter lange Cornett doet zelf ook mee. Hij weegt nu nog zo'n 92 kilo. Dat was acht maanden geleden nog 109 kilo. "Ik wil uitkomen op 87,5 kilo, dus mijn doelstelling is binnen acht weken vier kilo af te vallen."

  Een van de mensen die Cornett wisten te overtuigen, is de 26-jarige Carrie Coppernoll. "Sinds ik op de middelbare school zat, ben ik 20 kilo aangekomen", zegt ze aan De Morgen. "Dat is niet moeilijk, want in de Verenigde Staten val je gemakkelijk in slechte eetgewoontes. Ik at vijf keer per week alle soorten fastfood, gaande van pizza's tot hamburgers. Dat is nog weinig in vergelijking met anderen. Die eten tien of twintig keer per week fastfood. Toch betreurde ik het dat het met mij zo uit de hand was gelopen. Nu wil ik weer net zo slank worden als vroeger."

 • Las Vegas in april?

  De plannen waren om in maart naar Atlanta te trekken voor een driedaagse "Facilitation" conferentie, maar de grote bazen bij ODOT hebben die plannen genixt. Maar de kans dat ik voor een week op mijn eentje naar Las Vegas zal trekken voor de National Association of Broadcasters show is veel beter.lvDe show gaat door van 11 tot 17 april, en ik heb vandaag de nodige papieren ingevuld om (hopelijk) goedgekeurd te worden. Ik zal er negen workshops volgen, en dan naar de NAB show zelf waar al de audio -en videoapparatuur wordt tentoongesteld. Ik hoop te verblijven in het Planet Hollywood hotel, maar 't zal allemaal van de bazen afhangen...nablogoEn het advies dat Skynet mij gegeven heeft om paragrafen te creeren is blijkbaar ook niet gelukt:((

 • State of the Union

  Vanavond geeft President Bush zijn laatste "State of the Union" speech van zijn carriere.  Het is een jaarlijkse speech die een beetje duidelijkheid geeft over de staat van het land.  Ik ben benieuwd hoeveel keer hij "Irak" zal zeggen... twee, misschien drie keer?  En dan is er de staat van de Amerikaanse economie.  Men wil hier nog altijd niet over een recessie spreken, maar de schrik zit er wel in.  Vandaar dat er verleden week een financieel hulppakket is samengesteld dat er moet voor zorgen dat miljoenen Amerikanen wat geld krijgen van de regering (in de hoop dat we onmiddellijk met dat geld naar de winkel trekken) om de economie terug op gang te trekken.  Koppels zonder kinderen die minder dan $75.000 per jaar verdienen krijgen $1.200 van de staat cadeau.  Heb je kinderen, dan je krijg je er nog eens $300 per kind bovenop.  Maar een enquete duidt aan dat 75 % van de mensen die dat geld zullen ontvangen onmiddellijk hun schulden zullen proberen af te betalen, in plaats van met dat geld naar de winkel te trekken.

  By the way, in bijlage 2 foto's van Bush.  Eentje is het officieel staatsportret, en het andere is een beetje meer "up to date".  Een bewijs dat 8 jaar presidentschap je serieus kan doen verouderen...

  bush1bush2

 • Ruststop en Van Halen

  Eerlijk toegeven dat ik geen super VanHalen fan ben, maar het was toch wel een show om de dag nadien nog eens over te schrijven.  Dit was de eerste show van de 2de "installment" van hun Amerikaanse tour.  Het tofste van de hele show?  De solo's van de drummer en Eddie Van Halen, en hun bisnummer "Jump!" met disco ball en confetie.  En ik had niet door dat de zoon van Eddie nu hun bass guitar speler is...  These guys can Rock! 

  Morgen trekken ik en een collega naar het westen van de staat (tegen de grens met Texas) voor een persconferentie.  Er worden deze week 2 nieuwe ruststoppen geopend in Oklahoma, en morgen is het de beurt aan Erick-Oklahoma.  Het is een heel klein stadje waar de Interstate I40 en Route 66 samenkomen.  En Erick is ook bekend voor het grote windmolenpark dat er werd gebouwd door Oklahoma Gas & Electric.  Ik zal proberen mijn persoonlijke camera niet te vergeten en wat foto's te nemen.

  windmill

 • Weinig nieuws,

  behalve dan dat ik vanavond ga kijken en luisteren naar Van Halen LIVE!  Cindy heeft van haar baas op de radio 2 ticketten gekregen.  ROCK 'N ROLL!!!!

  vanhalen

 • Emailtje naar Skynet

  Ik heb gisteren een emailtje gestuurd naar SKynet om te vragen wat ik kan doen om paragrafen in te lassen als ik mijn blog op mijn Mac schrijf. Want op dit moment is dat niet het geval.Vandaag ben ik een dagje thuis gebleven vanwege een verlofdag; Martin Luther King, Jr. Maar ik ben bezig geweest met het organizeren van mijn boekhouding want binnen een paar maanden is het weer tijd om onze belastingen te betalen. En vandaag heb ik dus alles gesorteerd (2007-2008) en vanwege de studio thuis moet er een aparte belastingsbrief ingevuld worden. Ik heb nog een coach over de vloer gehad voor wat monteren van muziek.De voorverkiezingen zijn nog altijd in "full swing", met de SUPER TUESDAY verkiezingen op 5 februari. In de groep van 26 staten zit ook Oklahoma, en we mogen hier op 30 januari Bill Clinton verwachten die campagne komt voeren in naam van de misses. Een steekproef bij de Oklahoma Democraten plaatst Hillary in de leiding na Edwards en dan Obama. Het Hillary kamp heeft ook in Oklahoma de deuren geopend... http://www.hillaryclinton.com/hq/oklahoma/

 • Oklahoma krijgt eigen munt

  The United States Mint heeft een 10-jarenplan waarin alle staten van het land een eigen "Quarter" (25 cent) munt krijgen.  Elke 10 weken wordt er een nieuwe munt voor een staat voorgesteld.  Op maandag 28 januari wordt de munt voor Oklahoma officieel voorgesteld en in gebruik genomen.  Tijdens de voorstelling kan je voor $10 quarters kopen en krijg je van de State Dept. of Toursim en Recreatie gratis "Indian Blanket" zaad (zie onderaan).   Oklahomans mochten kiezen van 6 designs, en de munt met de staatsvogel en staatsbloem werden de winnaar.  Oklahoma is de 46ste staat die haar eigen munt krijgt.

  quarter
   

  Oklahoma

  Reverse:  "Scissortail Flycatcher"
  Description:  "Scissortail Flycatcher," features an image of the State bird, the Scissortail Flycatcher, in flight with its distinctive tail feathers spread. The bird is soaring over the State wildflower, the Indian Blanket, backed by a field of similar wildflowers. The coin’s design also bears the inscriptions "Oklahoma" and "1907."

   

 • Ochtendpersoon

  Door de week sta ik graag vroeg op (zolang ik maar op tijd ga slapen...).  Ik heb een nieuw schema uitgeprobeerd dat me goed aanstaat: ik maak 's avonds mijn lunch en snacks voor de volgende dag.  's Ochtends sta ik rond ietsje na vijf op en rijd ik naar de gym (gaat open om 5:30 am).  Dan begin ik met minstens 20 minuten cardio en dan lower of upper body.  Ik stop rond 6:30am en trek naar de kleedkamer waar we ook een droge en natte sauna hebben, een zwembad en hottub.  Daar een half uurtje genieten, de douche in en om 7:30 zit ik aan mijn bureau.  Fan-tas-tic!  De gym is 1 van de mooiste en properste die ik ooit gezien heb; 't is eigenlijk meer een spa:-)  En in de maand januari geven ze een mooie korting (plus ambtenaren krijgen een extra korting) en dan wordt  fitnessen BIJNA plezant.

  chl

 • Pers Oefendag voor ODOT

  press
  Toen ik niet voor de staat werkte dacht ik er nooit aan: het trainen van werknemers in geval ze de pers moeten te woord staan.  ODOT heeft zijn eigen Public Affairs departement, met ong. 8 werknemers. De meeste zijn jong (onder de 40), en bijna de helft zijn net afgestudeerd.  Maar... ze hebben totaal geen ervaring met de pers.  Ze sturen soms wel persberichten, faxen en emails, maar het effectief te woord staan van de pers (en vooral tijdens een crisis) is iets dat moet aangeleerd worden.  Neem nu bijv. een antwoord kunnen geven in minder dan 15 seconden (ook wel een "bite" genoemd, want meer tijd gaat de pers aan niemand geven tijdens een interview) is niet altijd even gemakkelijk.  Vandaag doen we dus zo'n training.  We zetten camera's op, er worden vragen gesteld, enz.  Alles wordt opgenomen en onmiddellijk geevalueerd.  Ik ben eens beniewd...

 • Naar de haven

  catoosa
  Vandaag trek in opnieuw naar de Port of Catoosa in Tulsa; de binnenlandse haven in Oklahoma die ons verbindt met de Golf van Mexico.  Vandaag is ODOT heel blij dat er verschillende schepen zullen aankomen met zout voor de wegen (in geval van sneeuw en/of ijs).  Een beetje laat, als je 't mij vraagt... maar misschien ook maar net op tijd want a.s. donderdag verwacht men opnieuw sneeuw en temperaturen rond het vriespunt voor een paar dagen.

  Als ik terug ben van Tulsa trek ik naar de gym, en daarna duik ik de home studio weer in voor wat muziekmontages en het inladen van Final Cut.  Morgen geen repetities voor de show, maar wel gratis naar de film (de avant premiere van Mad Money met Queen Latifa en Diane Keaton).  Cindy doet er de warm-up en gaat wat prijzen weggeven in naam van KRXO.

 • Studio dungeon

  Gisteren heb ik nog eens de ganse dag doorgebracht in de studio. In de ochtend had ik een klant op bezoek voor 2 muziek stukjes voor een danscompetitie, en dan ben ik begonnen aan de muziek voor een schaatster. In de namiddag heb ik de studio min of meer uit mekaar gehaald en ben ik beginnen overschakelen naar de nieuwe mac... protools inladen, nieuwe usernames, dvd recorder aansluiten,... het heeft toch een hele tijd geduurd. Op dit moment is protools 7.4 ingeladen en heb ik mijn mic processor ergens anders geplaatst (beter te zien en te manipuleren). Vandaag trek ik terug naar de mac winkel voor Toast8 en de Final Cut software. En dan is alles klaar om aan de paardenvideo's te beginnen.Deze namiddag opnieuw repitities voor de politieke satire show en dan straks naar de winkel want morgen begint een nieuwe week.

 • Zon!!

  sun
  Vandaag weer een volle dag zon!  Een gezellige 15 graden met een zachte wind uit het zuiden.  En de zon doet me zoooo goed.  Ik denk dat het een medische conditie is; weinig zonlicht maakt me bijna depressief, slechtgezind, traag,... maar een zonnetje geeft me energie!!  Ik ga soms zelfs naar de zonnebank in de winter om toch een beetje (artificiele) zon op te scheppen.  Almaar goed dat de dagen alweer langer (en warmer) worden.  Spijtig genoeg staat er een nieuwe winterstorm op het programma voor volgende week...

 • Kamp video online

  2m2l
   

  Herinner je nog dat ik met mijn collega's 4 dagen gaan filmen ben in het noordoosten (Tahelquah) van de staat voor kamp 2M2L (2 much to lose)?  We hadden 4 dagen doorgebracht en alle activiteiten en interviews gefilmd.  Dan alles ingeladen in Final Cut en dan heb ik alle beelden herzien, script geschreven, muziek gekozen, video gemonteerd... en nu staat de video online op de nieuwe website van 2m2l www.2much2lose.com. De website heeft de video opgesplitst in 4 delen, maar als je 15 minuten tijd hebt, ga gerust een kijkje nemen... 

  Gisterenavond heb ik wat muziek gemonteerd voor een schaatster, en vanavond trek ik weer naar de repetitie van het toneel.  Ik ga ook mijn studio verder afwerken (nieuwe mac, draadloze keyboard, wireless) en dit weekend begin ik aan de paardenvideo's en nieuwe liners.

   

 • America: Land of the Obese

  Amerikanen zijn dik.  Vet.  En de trend blijft maar doorgaan.  Amerika is het vetste land van de wereld.  Dat is mijn persoonlijke mening.  En op TV zie je dan ook meer en meer shows die de zwaarlijvigheid willen tegengaan.  DE show van het moment is "The Biggest Loser" op NBC.  Ik denk dat ditzelfde soort show ook te bekijken is in Vlaanderen.  Dit seizoen zijn het "koppels": man en vrouw, vader en dochter, collega's op 't werk, enz.  En er is nu ook een challenge waarbij NBC probeert Amerikanen te motiveren om gezamelijk een half miljoen kilo te doen afvallen.

  Maar ook op lokaal gebied wordt er hard aan een dieet gedacht.  Onze eigen burgemeester van OKC, Mick Cornett, heeft een initiatief gestart met de hoop dat de bewoners van OKC samen een half miljoen kilo kunnen afvallen.  De reden?  Oklahoma City staat dit jaar in de top 10 van de vetste Amerikaanse steden.  En Mick heeft vroeger ook last gehad van wat bij te komen.  Hij is een paar maanden gestart met een dieet, en wil nu dat heel Oklahoma City meedoet.  Hij heeft er zelfs een website voor opgestart... www.thiscityisgoingonadiet.com.  Lunch, anyone?

 • Stoelen en Facilitating

  Bijna 8 maanden geleden heb ik heel beleefd gevraagd of het mogelijk zou zijn om een nieuwe bureaustoel te krijgen.  Mijn huidige stoel gaat niet meer omhoog of omlaag, en de armleuningen kunnen ook niet omlaag of omhoog.  Ik heb als alternatief mijn bureauschuif opengebroken en daar het klavier ingelegd, en aan de rechtse kant gebruik ik de bureauschuif als mijn mousepad.  Vandaag heb ik het groen licht gekregen om op zoek te gaan naar een nieuwe stoel... maar... het kan maar van 1 "winkel" komen, nl. OCI (Oklahoma Correctional Industries www.ocisales.com).  Met andere woorden, de stoelen worden in mekaar gestoken door de gevangenen (in goede standing) en OCI verkoopt de stoelen verder aan staatsdepartementen en scholen.  En je hebt al wel eens gehoord over die verhalen van dure staatseigendom; bijvoorbeeld een tafel van $10,000 of een toilet van $25,000... wel, mijn favoriete stoel gaat bijna $700.00 kosten!!  Taxdollars aan het werk!

  De "facilitation" conferentie (www.aif-world.org) gaat door in Atlanta van 10 t.e.m. 12 april, en ik zag dat er zelfs belgen aan deelnemen... James Campbell van het Instituut voor Culturele Affaires (www.icab.be) gaat zijn speech geven over "The Age of Participation or "Good-bye Authoritarianism"). 

 • Alles terug normaal

  Wanneer ik morgen terug ga werken zal dat mijn eerste 5-daagse week zijn in 4 weken... Hopelijk vliegen ze voorbij. ODOT management heeft tijdens mijn afwezigheid beslist dat ik voor 4 dagen in de maand april naar Atlanta zal trekken (met de baas) voor verschillende klassen en trainingsessies in "Facilitation". Gelukkig mag ik zelf kiezen welke lessen ik wil volgen, zodat ik toch ietsje geinteresseerd ben in wat er gezegd wordt...Vandaag zijn we ook begonnen met de repetities van onze jaarlijkse politieke satire show, die we dit jaar zullen voorstellen op 20, 22 en 23 februari. Ik mag dit jaar een solo zingen als Senator Craig (die werd opgepakt op de Minneapolis luchthaven voor het zoeken naar wat homosex in de toiletten) en als Scott Meacham (de staatsecretaris). Voor de rest hier en daar een zinnetje, maar niets te veel.En in de home studio staat er een 2de apple computer. Ik ga het opladen met de nieuwe 7.4 Protools en de nieuwste Final Cut video editing software, want ik heb een paar videoklanten (nieuwe en oude) die een deadline hebben voor einde februari...

 • 1 stap vooruit, 2 achteruit

  Als je me gisteren had gevraagd of ik terug gezond ben had ik "ja" gezegd.  Maar tegen de avond aan begon ik terug te hoesten, en deze morgen zou ik gerust terug naar de dokter durven bellen (en dat ga ik waarschijnlijk ook doen).  Ik heb anti-biotica gekregen voor 5 dagen, en vandaag is het dag 4, maar de keelpijn en hoesten zijn terug.  (Ik kan ook de kleur van wat er uit mijn neus en keel komt beschrijven, maar dat zal ik voor een andere dag laten...).  Morgen heb ik een dagje verlof gekregen: mijn baas mag 1 dag per jaar weggeven, en hij had 31 december aan de rest van de ploeg aangeboden.  Ik was hier op 31 december, dus krijg ik morgen mijn verlengd weekend.  We beginnen morgen met een klant in de studio om 10 uur, en dan gaan we winkelen voor de nieuwe videomontage studio: mac, final cut, en nog wat software.  Cindy trekt naar Macy's om te zien welke koopjes daar te vinden zijn.  Ik las dat het voor Amerika dit jaar het slechtste jaar was (in de afgelopen 5) wat Kerstkoopjes betreft.  Dus nu doen winkels 50 % vermindering op produkten die nu al te koop staan aan - 60 %.  Schoenen die normaal $200 kosten vind je nu voor rond de $30.  En Cindy weet dat:-))

  Dit jaar verkiest Amerika een nieuwe president.  Hallelujah.  De voorverkiezingen beginnen vandaag in Iowa, waar de partij-kandidaten vechten voor hun plaats in de rangschikking.  Hillary, Obama en John Edwards staan nek-aan-nek in de polls, en aan de Republikeinse kant is het Huchabee vs. Romney.  Guliani is afgezakt naar de 6de plaats, maar wie weet?  Al deze voorverkiezingen zijn dus om DE democratische en republikeinse kandidaat te kiezen die het dan later dit jaar solo zullen uitvechten voor het presidentschap.  En wanneer we DAT weten, gaan we ook weten wie ze selecteren voor het vice-presidentschap.  Dit gaat nog een heeel laaaang politiek jaar worden...  Maar daar hebben jullie wel meer ervaring mee Tong uitstekend