• 2008

  new year

   

  2008 is maar een paar uurtjes in de toekomst...  Waarschijnlijk zitten jullie nu al aan tafel, maar hier is het nog vroeg op 31 december.  Lekker doordoen, en morgen weer een dagje verlof om te recupereren.

  We zijn van vrijdag terug thuis van vakantie, en onze achtertuin ziet eruit alsof er een kleine bom is ontploft.  De perzikkenboom is totaal vernield, en ook mijn achtertuintje is totaal vernield.  Het heeft 6 dagen geduurd alvorens we terug electriciteit hadden in huis.  Onze hondjes hebben het goed overleefd, en onze dogsitter heeft ze extra veel eten gegeven zodat ze het niet te koud hadden.  Overal naast de wegen zie je hopen takken die afgebroken zijn.  De opruimingswerken zullen toch nog wel een paar weken duren.

  Spijtig genoeg heb ik een soort verkoudheid opgelopen in Indianapolis en werk ik maar op halve kracht.. om zo het nieuwe jaar te beginnen:-((  Mijn dokter is op vakantie, maar via zijn assistente heb ik toch iets voorgeschreven gekregen en kan ik het deze namiddag afhalen.  Hopelijk dan ook snel weer beter.  Cindy en ik gaan doordoen op de radio.  Ze werkt vanavond van 7 tot middernacht, dus breng ik de champagne naar de studio.  Als je wakker bent kan je meeluisteren via www.krxo.com.

  Gelukkig Nieuwjaar allemaal!

 • Laatste bericht voor vakantie

  Wel, dat we zonder stroom zitten is nu wel duidelijk.  Ik ga deze namiddag het huis zoveel mogelijk klaarmaken alvorens op vakantie te vertrekken morgen.  Hout in huis halen voor weer een avondje slapen bij de open haard, en wat extra batterijtjes voor de zaklampen.  De hondjes hebben extra eten voor de komende weken, en de kat heeft een propere "badkamer".  We hebben vrienden en buren die een oogje in het zeil houden, en hopelijk zijn er geen luchthaven afschaffingen en komen we op tijd op onze bestemming.  Zoals altijd bedankt voor 't lezen dit jaar, en tot binnen een paar weken!!

 • Hele Amerikaanse "midwest" geteisterd

  Oklahoma is er het ergst aan toe, maar in het hele midwesten van Amerika zitten meer dan 1 miljoen huizen zonder electriciteit.  Hier is een Reuters link over de situatie.

  http://www.reuters.com/article/topNews/idUSN1151832720071211?feedType=RSS&feedName=topNews&rpc=22&sp=true

 • Meer dan 38000 huizen in Noord OKC zonder stroom

  Op dit moment (10 uur in de ochted) zitten 206.562 huizen zonder stroom in de OGE Regio.  Daarvan liggen 185.294 huizen in de Oklahoma City "metro", het centrum en dichte omstreken van downtown.  Ik woon in noord Oklahoma City, waar momenteel 38.743 huizen zonder stroom zitten.

  Je kan altijd meekijken: ga naar www.oge.com en klik op "System Watch" voor een gedetailleerde kaart van OGE.

 • Koude nacht

  Met de temperatuur onder het vriespunt vanacht was het maar koud in huis.  Ik heb de ganse nacht de open haard kunnen aanhouden, maar met ons hoog plafond heeft het maar een beetje geholpen.  We waren gisterenavond begonnen met het vullen van onze kampeerlamp dat ons een hele avond wat licht had gegeven.  We gebruikten ook twee kaarsen om naar de badkamer te gaan.  Koken met gas was geen probleem, en we hadden onze luchtmatras in de living gelegd en daar hebben we dan de ganse nacht doorgebracht.

  Deze morgen om 6 uur maar opgestaan en ergens gaan eten.  Dit is mijn laatste dag op 't werk alvorens op vakantie te gaan, maar 't is maar lastig om het huis (en de achtertuin met gebroken takken en bomen en geen stroom) in deze conditie achter te laten.  Deze namiddag gaan we naar de gym om te douchen, en dan gaan we proberen het huis terug wat in orde te brengen.  Hopelijk heeft onze dogsitter wel stroom en kunnen onze hondjes toch in huis blijven.  Onze vrienden en buren zullen ook een oogje in het zeil houden zodat we toch morgen met een (min of meer) gerust hart kunnen vertrekken.  En het weer verbetert er niet op want men verwacht ong. 8 cm sneeuw tegen zaterdag.

  Dit was de ergste ijsstorm in de geschiedenis van Oklahoma.  De ijsstorm in 2002 zorgde voor ong. een kwart miljoen mensen zonder stroom, maar gisteren zaten meer dan 600000 mensen zonder stroom thuis of in opvangcentra.  Gelukkig heb ik nog hout in de achtertuin liggen zodat we ook vanavond kunnen thuisblijven.  OGE (onze electriciteitsmaatschappij) zegt dat het tussen de 5 en 7 dagen kan duren alvorens iedereen terug stroom zal hebben...

 • Zonder stroom

  Wel, het sprookje kon niet BLIJVEN duren... ook wij zitten nu zonder stroom.  We wonen in de buurt die het zwaarst getroffen is, en we voelen ons gelukkig dat we pas vandaag zonder stroom zitten.  Ons huis wordt verwarmd met aardgas, maar de blazer werkt op electriciteit.  Gelukkig koken we met gas, werkt de boiler op gas, en hebben we een openhaard die ik zo dadelijk zal in gang steken.  Wat een avontuur!!  Met meer dan 800,000 mensen zonder stroom in Oklahoma kan het nog lang wachten zijn alvorens we onze TV en computer terug kunnen aanzetten...

 • Terug op 't werk

  De meeste scholen zijn ook vandaag gesloten gebleven, maar ik ben wel terug op 't werk.  Er zijn nog zo veel mensen zonder stroom... mijn baas heeft pas sinds gisterenavond terug stroom, en Nick heeft zijn vriendin en buren op bezoek want die zitten nog altijd zonder stroom.  In totaal zitten er meer dan een half miljoen mensen nog zonder stroom, voornamelijk in de 2 grootste steden van OK, Oklahoma City en Tulsa.

  Het weer is wel een beetje verbeterd.  Deze morgen was het meer regen dan vriezende regen, en ook de luchthaven heeft 1 landingsbaan kunnen openen.  Daar zitten nog veel mensen vast, en de storm trekt naar het noordoosten (Chicago) wat sowieso (op nationaal gebied) voor veel late vertrekken of afgelaste vluchten gaat zorgen.  Vanavond zou de temperatuur weer dalen onder het vriespunt, en er zou ook meer wind zijn deze namiddag, wat kan zorgen voor NOG meer stroomonderbrekingen en meer takken en bomen die kunnen breken.

 • Ijsstorm is hier

  Het was op tijd aangekondigd, en het is er... "Ice Storm 2007" wordt het op TV genoemd. Het begon zaterdagnamiddag te regenen, en dan onmiddellijk daarna daalden de temperaturen. Dan weer wat vriezende regen, dan weer vriezen en wind... met brekende takken, bomen en stroomlijnen. Dat is hier in Amerika toch nog altijd een probleem: zoveel is bovengronds: kabel en electriciteit. Op dit moment zitten er ongeveer een kwart miljoen Oklahomans zonder stroom. In bijlage de afgebroken takken in onze achtertuin.PC100678PC100680PC100678PC100677PC100688

 • The countdown is on!

  Met nog 4 dagen tot aan het begin van onze vakantie zijn we vandaag maar begonnen met het inpakken van onze valiezen. Cindy en ik zullen maandag t.e.m. woensdag het vrij druk hebben op 't werk, dus vandaag en morgen moeten we zoveel mogelijk klaarzetten en klaar maken (zowel buiten als binnen). Vandaag zijn de valiezen klaargemaakt, en morgen beginnen we aan het huis. Er is voor mij niks beter dan thuis komen van een vakantie en het huis is tip-top in orde. En de hondjes blijven thuis met een dogsitter, dus een reden te meer om alles proper te maken en houden.De "Winter Storm Watch" begint morgen. Op dit moment valt er een hele zachte regen, maar morgen daalt de temperatuur en zou het wel eens glad kunnen worden. En de meeste mensen zullen morgenavond het nieuws en de websites in het oog houden, want het zou wel eens kunnen dat we maandag of dinsdag niet moeten gaan werken. En dat zou wel tof uitkomen, want Cindy heeft 2 gratis ticketten voor de nieuwe film met Nicole Kidman "The Golden Compass". Ik lees dat het niet zo'n goede film is, maar gratis is goed genoeg voor mij!!

 • Winterweer op komst

  Vandaag gaven TV en radio de eerste waarschuwingen dat dit weekend (en vooral maandag en dinsdag) het eerste strenge winterweer van het seizoen in aantocht is.  Geen sneeuw, maar wel regen en dan onmiddellijk een koudfront met vriezende temperaturen en gladde wegen tot gevolg.  En vorig jaar hadden Oklahoma veel problemen met dezelfde situatie waar de regen veranderde in ijs met gebroken electriciteitskabels tot gevolg.  Aanstaande dinsdag hebben we hier een lokale verkiezing, maar de stembureau's zijn ook vandaag geopend omdat het weer tegen dinsdag TE slecht kan zijn met een hele lage opkomst tot gevolg (herinner: stemrecht in de VS, geen stemplicht).

  En uiteraard zitten we in de kerstperiode, die hier onmiddellijk na Thanksgiving (22 november) van start ging.  En dan is het ook altijd uitkijken naar het radio station dat zijn format aan de kant zet en enkel en alleen kerstmuziek uitzendt.  Dit jaar, net zoals verleden jaar, begon KMGL (Magic 104.1) met kerstmuziek op 23 november.  De DJs en ochtenshow blijven hetzelfde, maar de muziek is dus wel aangepast.  Op kabelTV hebben we altijd verschillende muziekkanalen, en vind je er de kerstmuziek op het station "Sounds of the Seasons."

   

 • Vrouwke ziek en moe

  Eerst het goede nieuws: de Harlem Globetrotters' show was echt wat ik had verwacht: toffe truukjes en plezier voor groot en klein. En het feit dat we ze gratis hebben kunnen zien helpt ook natuurlijk. Vandaag heb ik dag 1 van de 2 achter de rug in de klas "Procedures for Effective Communication". Het is de laatste klas van het jaar, en volgend jaar begint het allemaal opnieuw. Je krijgt punten per klas die je neemt en je moet tegen het einde van het jaar een minimum aantal punten behalen. Ik denk dat ik de baas van mijn baas ga aanspreken om een Certified Public Manager les te volgen. Dat houdt in ong. 300 lesuren en 3 stages. Maar wel een ideale kaart om te gebruiken tijdens interviews.Thuis is het vrouwke ziek geworden gisteren. Vandaag was ze naar de dokter geweest en ze heeft een drieling: neus, keel EN oorpijn. Hopelijk wordt ze snel beter. Gisteren heb ik thuis nog een paar uur gewerkt met de seniors van een high school, en overmorgen monteer ik muziek voor een paar schaatsters. Nog drukke dagen dus voor de vakantie die volgende donderdag begint...