• Shopping
  We hebben op 't werk weer het een en 't ander gekocht...  De Sony Anycast is besteld.

  anycast
   

  Het is een soort video en audio mixer waarbij we verschillende camera's en laptops kunnen samenbrengen en alles dan projecteren op schermen, opnemen op DVDs of rechtstreeks webcasten.  Rond de $13,000.  We hebben ook een Anchorman 40 pak gekocht (rond de $4,000).

  headphone

  Anchorman is een wireless communicatiesysteem waarbij de director met zijn cameramannen kan praten.  We hebben ook net onze 12-foot jib ontvangen ($6,000).

  jib

  Het kan tot 8 m. hoog en heeft een gemotorizeerde arm waarmee we dus met een remote de bewegingen van de camera kunnen maken.  Dit alles moet binnen 2 weken hier zijn (en we hebben tijd nodig om het te leren) want we hebben een "show" op 15 november.  Taxdollars at work!

 • Open voor business

  De badkamer is af en open voor "business."

  bath1
   

   

  bath2
 • Geen uur verzetten

  Ik las daarnet in een email van mijn moeder dat jullie vannacht het uur verzetten... hier doen we dat pas volgende week.

  De business etiquette klas was eigenlijk goed meegevallen.  Het meeste is "common sense", en hier en daar is goed gelachen.  Hoe schud je de perfecte hand?  Wat is de ideale afstand tussen 2 mensen tijdens een gesprek (90 cm blijkbaar).  Over handen schudden gesproken... er zijn veel verschillende vormen (allemaal slecht)... ze noemen: de limp (=weakness), de bone crusher (=domination), no response (=unfriendly), softy, two-handler (=too familiar), quick squeeze, tipsy fingers, wet palms en homey.  Een goede hand geven moet "firm" zijn.  Als iemand voor het zout of peper vraagt aan tafel moet je ze allebei (zout en peper) geven, en niet het 't een of 't ander.  En geef je iets door aan 't tafel, wordt het langs de rechtse kant doorgegeven.  Eigenlijk, de beste Etiquette opvoeding heb ik van een lerares (Sonja)  in "den Handel" gehad.  Ik geloof dat de klas Familiale Opvoeding heette.  En ik herinner me nog heel goed toen ik samen met mijn moeder door de garage naar binnen ging en mijn moeder het duidelijk maakte dat "ladies first" gingen...  Ik ben het nooit vergeten :-)

  Deze morgen in de studio doorgebracht.  Ik ben begonnen aan kerst liners, en dit is de ideale moment om alle stations erop attent te maken dat het een heel goed idee is om je bestellingen klaar te maken.  Ik zal geen Kerst liners bestellingen kunnen aannemen na 6 december, want  ik ben niet in de studio tussen 13 en 28 december...  't Is maar een "heads up" want 't zal Sinterklaas zijn voor we het beseffen!

  De badkamer is bijna af.  Het toilet staat er terug maar is nog niet vastgeschroefd aan de vloer.  De oude vijzen zijn te kort.  En ik moet een nieuwe plastieke afvoerpijp kopen vanwege de nieuwe lavabo.  Maar 't zal morgen wel in orde komen. 

 • Week zit erop

  Eigenlijk is het weekend al begonnen.  Morgen ga ik weer naar een verplichte "klas" van de staat.  "Public Etiquette".  't Zal het 't een en 't ander worden!  Waar onze belastingen toch goed voor zijn!?

  Dit weekend gaan we op zoek naar een mooie kraan voor in onze nieuwe badkamer.  Ik weet het, een interessant leventje, he!  Echt amerikaans, ha!  Zondag ga ik naar een avant-premiere van een film die een ex-student van me in de ProTools klas gaat uitbrengen.  Ik ben uitgenodigd en wil hem steunen in zijn endeavors.  Toen ik hem kende (ondertussen 3 jaar geleden) deed hij heel veel met grafische kunsten en animation.  Ik ben benieuwd wat hij geproduceerd heeft.  De premiere is in Norman, en dat is dicht tegen Purcell en Pauls Valley (waar mijn videoklanten (met de paarden) van zijn).  Ik ga ze morgen uitnodigen voor een Sunday Brunch of vroeg dinner.

 • Naar de film

  We zitten klaar om naar de avant-premiere te gaan van "Dan in Real Life", een film met Steve Carell in de hoofdrol.  Steve werd hier bekend als nepjournalist op de nepTVshow "The Daily Show with Jon Stewart" (te bekijken op CNN International).  Dan begon hij zijn eigen show met "The Office" en nu loopt zijn filmcarriere op volle toeren.  De film wordt aangeboden door KRXO, en Cindy zal er de zaal opwarmen en KRXO warm aanbevelen.

  carell
   Vandaag was het op 't werk zo traag dat ik wat bijgeluisterd en bijgekeken ben op mijn iPod.  Dagelijks luister ik naar de Daily Souce Code met Adam Curry, en kijk ik naar NBC Nightly News (de branden in CA natuurlijk de leadstory).  Ook VH1 heeft een heleboel Video podcasts waar ik op abonneer, en vandaag luisterde ik ook naar School of Podcasting en MacBreak weekly.

   

 • Nieuwe eindredacteur

  Ik heb sinds vandaag een nieuwe eindredacteur voor deze blog.  Mijn moeder is nl. online en ze vond mijn foto aan de linkse kant niet zo goed.  "Ik vind dat hemd niet zo mooi", zei ze.  Toeval heeft het dat ik verleden week wat zat op te rommelen op de zolder en ik deze foto uit 1979 vond.  Ik herinner me niet we er bij was, maar het was in Walibi en het aapje had er helemaal geen goesting in...  je mag zelf kiezen wie wie is:-)

  Vandaag zijn we voor ontspanning naar de Nichols Hills Pooch Parade geweest.  Het wordt jaarlijks georganiseerd door ARF (Animal Rescue Friends) die honden proberen te redden van de dood door op zoek te gaan naar nieuwe baasjes.  De Parade is een jaarlijkse fundraiser.  De categorien voor dit jaar waren Best Small Dog, Best Big Dog en Best-dressed Dog.  TANK heeft het gewonnen in de Big Dog categorie.

  tank

  In de Best-dressed categorie ging de eerste prijs naar "Paris Hilton".

  hilton
   

  En deze toffe hond kwam binnen op de tweede plaats.

  bee

   

 • Vloer, deel 3

  OK, de vloer is ingevuld en opgepoetst.  De volgende fase zijn de tegeltjes tegen de muur, zodat je de gaten niet meer ziet.  En dan moet ik alles terug aansluiten: het toilet is hetzelfde, maar we hebben een nieuwe lavabo gekocht die is breeder en hoger is (voor mij belangrijk) dan de vorige.  Ik moet toegeven dat het moeilijker was dan verwacht.  Je ziet altijd die "do it yourself" shows op TV waar ze het allemaal doen op een uurtje, maar dit heeft toch wat zweet gekost.  Maar ik ben een beetje een perfectionist, en dan duurt het voor mij altijd wat langer (alles bijv. 5 keer uittellen om zeker te zijn).  Maar ik ben content dat de vloer er ligt.

  tiles
   

  Voor de rest is er maar weinig nieuws te melden.  Ik ben wel begonnen met terug naar de gym te gaan.  Ik miste het.  Het doet iets aan mijn humeur.  Ik was deze morgen geweest, en toen ik thuis kwam was de koppijn verdwenen en was ik klaar voor de dag aan te pakken.  Ik was deze voormiddag begonnen aan het opvullen van de tegels, en deze namiddag hebben we nieuwe cell phones gaan kopen.  We hebben er eindelijk met Quad technologie, zodat ze ook in Belgie zonder problemen zullen werken.  Ik heb een Samsung gekozen (omdat het gratis was) en Cindy heeft de gloednieuwe Sony Ericsson W580i Walkman.  Ze wou een MP3 speler (ik heb mijn iPod) en haar 2 megapixel camera is ook de moeite waard. 

 • 2de fase afgewerkt

  De tweede fase in het vloeren van de badkamer is voorbij. Ik was gisterennamiddag naar een verhuurzaak getrokken waar je allerlei apparatuur en gereedschap kan vinden. Mijn tegelzaag heeft me $28 gekost voor 4 uur. En dan begonnen aan het leggen van de tegels. Dit was mijn allereeste keer van te proberen vloeren, en de eerste tegel heeft heel lang geduurd:-) Maar een paar uurtjes later lagen ze er allemaal mooi op een rij.  tegelsNu ga ik alles dus mooi laten drogen en morgen begin ik aan de "grout", het invullen van de lijnen tussen de tegels. En dan hang ik de border dit weekend zodat je geen gaten meer in de muur ziet.  Vanavond (binnen enkele minuten) krijg ik weer een klant in de studio.  Het dansseizoen is in volle "swing" en binnenkort komen daar dan de schaatsters bij. Morgen op 't werk een ganse dag filmen en overmorgen trekken we voor opnames naar Tulsa (de haven van Catoosa).

 • Al Gore for President?

  De polls zeggen dat Hillary hier aan de leiding staat voor de nominatie van de democratische partij.  Maar dan won Al Gore de Nobelprijs voor de Vrede, en nu slaagt hier de geruchtenmolen op volle toeren dat Al misschien TOCH voor president gaat proberen.  Veel democraten zouden daar niks mee inzitten, en dus zijn er plots veel websites opgedoken die Al Gore oproepen om er nog eens goed over na te denken.  Bijvoorbeeld www.draftgore.com

  Dit berichtje kwam binnen via www.democrats.com

  Upon being chosen for the Nobel Peace Prize, Al Gore wrote:

  "We face a true planetary emergency. The climate crisis is not a political issue, it is a moral and spiritual challenge to all of humanity. It is also our greatest opportunity to lift global consciousness to a higher level."

  Democrats.com began in 2000 at the convention that nominated Al Gore. We exposed the media's endless lies about Gore, as well as the truth about Bush - especially his still-unreported desertion from the Texas Air National Guard.

  When Palm Beach voters sounded the alarm about the vote-altering "butterfly ballots," we led the fight to "count every vote" by organizing street protests across the country. When the Felonious Five on the Supreme Court threw out 175,000 never-counted votes to appoint Bush and Cheney, we helped write the famous Congressional Black Caucus challenge to Florida's electors. When not one Senator would stand with them, we helped organize the huge protests at Bush's inauguration. We never "got over" the Stolen Election of 2000 and we never will.

  Many of you have already chosen your Democratic candidate for 2008, and we respect them all. But if you'd like Al Gore to run, please sign our petition:
  http://democrats.com/run-al-gore

 • Niet vergeten

  Nee hoor, ik ben jullie niet vergeten.  Maar Cindy en ik zitten de laatste weken met een "cleaning frenzy" gevoel dat we maar niet kunnen afschudden.  Het begon allemaal met de keuken een paar weken geleden.  Alles afgewassen, schuiven uitgekuist, enz.  Grote kuis dus.  En dan zijn we gestart aan het vervangen van de vloer in de badkamer.  Ik was begonnen met het verwijderen van het toilet en de lavabo, dan de oude ondervloer eruit en eergisteren de nieuwe ondervloer gelegd.

  bathroom
  Na de vloer in de badkamer hebben we een break genomen en zijn we beginnen opkuisen in de eetkamer (tussen de living en de keuken hebben een aparte eetkamer).  En toen kregen we te horen dat een vriend van Cindy in high school voor een paar weken training volgt in Oklahoma (hij is eigenlijk van Washington State).  Hij had Cindy op de radio gehoord en heeft haar gecontacteerd en hij zal zaterdag langs komen en overnachten.  Gevolg: geen pause en zijn we de tweede slaapkamer beginnen opkuisen.  En vandaar dus de weinige posts op deze blog.  Overdag werken, en dan thuis komen en beginnen oprommelen en kuisen.  En af en toe (zoals gisteren en overmorgen) een klant in de studio.  En ik denk dat ik gedaan heb met "mudden" in de studio want mijn klant gisteren merkte niks van het herstelde plafond.  Dat wil dus zeggen: voor de laatste keer alles afschuren, de muren afplakken en beginnen met het plafond te verven.  Almaar goed dat we een gast hebben dit weekend, zodat we het een beetje rustiger aandoen.

  Oh, en verleden vrijdag met de trein naar Dallas voor een dag.  Eigenlijk voor 't werk, want de University of Oklahoma speelde football tegen de Texas Longhorns en de trein had een heleboel fans aan boord.  Ik heb alles gefilmd en zal er voor volgend jaar een spotje van maken.  In bijlage een locomotief in het station (Union Station) van Dallas.

  train

 • Nog altijd warm

  Het weer blijft hier nog een tijdje goed.  Vandaag en nog t.e.m. woensdag een zalige 27 graden, en dan misschien wat regen maar nog altijd boven de 20.

  Maar weinig nieuws hier.  Ik ben op 't werk de 2M2L video aan 't afmaken.  Het videogedeelte is af, en nu ga ik de 15-minuten durende show exporteren naar ProTools voor wat audio sweetening.  En dan alles terug importeren in Final Cut en DVDs maken.  Morgen staat er een lunch met Cindy's ex-baas op het programma.  Hij was Program Director op KOKC-AM 1520, maar is sinds 2004 naar de staat getrokken en is nu Program Director van het nieuws op de staatszender OETA.  Ook morgenavond naar de maandelijkse Final Cut Pro meeting en a.s. vrijdag met de trein naar Fort Worth!  Thuis hebben we onze keuken onder handen genomen (alles afgewassen, wat dingen verhuisd,...) en ik heb gisteren bij Aldi een kettingzaag gekocht.  Deze avond ga ik het hout dat hier nog vanachter ligt kapot zagen en mooi opstapelen tegen dat de winter hier aan de deur staat.

  hout