• Reality TV

  Binnen 2 weken begint hier het "highly anticipated" nieuwe TV seizoen, met een heleboel nieuwe shows op alle netwerken.  Maar hier en daar vind je op de kabelzenders ook nieuwe shows die de moeite waard zijn.  Zenders zoals FX, Bravo, A&E, VS en VH-1 doen ook hun best in de competitie van de kijkcijfers.

  Reality TV is hier al jaren de trend, vooral omdat het heel goedkoop te produceren is (zeker goedkoper dan een sitcom met sterren, sets, enz.)  We hebben hier zelfs een RealityTV kanaal met niks anders dan reality shows, van Big Brother tot Survivor, je noemt het en het is wel ergens op TV te bekijken.

  VH-1 en A&E heeft hier 3 populaire Reality shows op TV.  De eerste is "Hogan knows Best", met The Hulk, Hulk Hogan (een oud-WWE wrestler).  We krijgen een glimps van zijn hedendaags leven met zijn vrouw en twee kinderen.  Een andere populaire show is "Gene Simmons: Family Jewels" (www.genesimmons.com).  Gene is de bass guitar speler van KISS, en zijn show is net vernieuwd voor een derde seizoen.  Maar DE hit voor VH-1 is "Flavor of Love", met Flavor Flave van Public Enemy.  Hij is op zoek naar ware liefde, en blijkbaar hebben de laatste twee seizoenen niks opgebracht want hij gaat voor een derde seizoen proberen.  En zelfs jullie kunnen deel uitmaken van de casting.  Je hebt nog een paar dagen tijd om een video op te nemen en te uploaden als een soort Casting voor de show.  Of je kan gaan stemmen op vrouwen (en sommige mannen) die hun video al ge-upload hebben.  Ga een kijkje nemen op www.flavoroflovecasting.com.

   

 • Anycast Demo

  De Anycast demo was niet goed.  Eerlijk gezegd, ik heb het niet gezien.  Wat normaal gezien om 9 am had moeten beginnen, was om 1 uur nog altijd niet klaar.  Corinne kwam ong. 45 minuten te laat aan, en dan begon de setup.  We hadden 2 camera's klaar, en 2 laptops.  Bleek dat ze een paar kabels was vergeten (en ze kwam van Tulsa, ong. 120 km ten NO van OKC) en dus moest ze naar de winkel.  Nick stelde voor van met haar mee te rijden, want ze kent OKC niet zo goed.  Eerst reden ze naar Comp USA, maar zonder succes.  Dan naar Radio Shack... ook geen geluk.  Uiteindelijk kwamen ze bij een speciaalzaak (Synergy) terecht en waren ze rond 11:30 terug van de winkel.  Dan besloten ze van toch maar eerst te gaan lunchen.  Corinne was terug rond 12:45 en toen bleek dat de kabels die ze gekocht had ook niet werkten.  Op dat moment was ik de deur uit, want ik had de namiddag verlof genomen om thuis in de studio te monteren met een klant.  Ik ben eens benieuwd of ze uiteindelijk toch een demonstratie van de Anycast gekregen hebben...anycast

 • Match verloren

  Helen's team heeft met 5-0 van Oklahoma City University verloren.  Het begon me te vervelen, want Helen deed niet genoeg moeite volgens mij.  Maar dit was haar eerste wedstrijd sinds afgestudeerd te zijn van high school en haar eerste wedstrijd in College.  En ze heeft een volledig betaalde studiebeurs gekregen als keeper en was dus waarschijnlijk heel nerveus.  En de rest van het team speelde maar zwakjes.  En dat het 32 graden om 6 uur 's avonds was hielp natuurlijk ook niet:-)  Ze had veel ballen ge-saved, en hoe langer de match duurde, hoe beter ze werd.

  Thuis doen de hondjes het iets beter.  Connor's gezicht begint er beter uit te zien, maar van zodra we zijn plastieke kap verwijderen begint hij te krabben.  Ik hoop dat het binnen een paar dagen genezen is, want we gaan volgende week een dagje (en nacht) camperen.

  Morgen krijgen we op 't werk een demonstratie van de Sony Anycast.  Het is een soort live switcher en we kunnen er ook mee webcasten.  Maar het kost stukken van mensen en ik vraag me af wie het zal betalen!?  Oh ja, daar zijn de belastingen voor Obepaald

  anycast

 • Lotto gewonnen, maar ik ben niet de winnaar

  De lotto (de vierde grootste pot in de geschiedenis van Powerball) werd gewonnen door de houder(s) van 1 ticket met een netto waarde van 144 miljoen dollar.  Benieuwd of de winnaar(s) zich zullen bekend maken.  Overmorgen een nieuwe trekking; en die begint altijd met 15 miljoen.

   

  old gate

  Het oude hekje is niet meer.  Ik was er dit weekend aan begonnen, en ik heb het vandaag afgekregen.  Het nieuwe hout is hetzelfde als de 8-foot hek in onze achtertuin.  En onze buurman kwam een kijkje nemen en wil hetzelfde doen aan zijne kant.  't Is te hopen, want die droge klimplanten trekken maar op niks.  En ziehier het resultaat...  MET de veiligheidsbril nog op...

  newgate
  Morgen heb ik lunch met een oud-collega van me.  Benieuwd wat er zoal bij de oude werkgever aan de hand is.  En morgenavond supporteren voor Helen, de dochter van onze vriend Susan en een hele goede keeper.

 • Podcast aan't herladen

  Ik begon deze morgen met het checken van mijn podcast, en het blijkt maar 10 seconden lang te zijn... Ik ben het momenteel (in the background) aan 't herladen. Hopelijk is het binnen 30 minuten volledig terug online.Het hekje is maar half af. 't Is hier zo warm in de namidddag dat ik aleen maar klusjes buiten kan opknappen in de vroege ochtend of een paar uur in de avond. Maar ik ga het vanavond volledig afwerken. Op 't werk geen verassingen deze week denk ik, en op persoonlijk gebied ga ik morgen naar een voetbalwedstrijd van de dochter van een vriend kijken, en woensdagnamiddag heb ik verlof genomen om thuis in de studio te werken met een klant. En dan is het uitkijken naar volgend weekend, want we hebben maandag verlof (Labor Day)! OK, ik ga checken hoe het zit met de podcast...

 • Lotto 300 miljoen dollar

  De lotto heeft vandaag 300 miljoen dollar bereikt.  Iedereen hoopt natuurlijk de gelukkige winnaar te zijn, en ik heb het erover in podcast #29, nu online.  300 miljoen na al de belastingen betaald te hebben, dan schiet er nog 130 miljoen dollar over.  Wat zouden jullie plannen zijn?  Hier zou er voor Cindy een nieuw wagentje in de driveway staan, en ik zou mezelf verwennen met een nieuwere studio.  En natuurlijk wat aan het goede doel schenken.  In de podcast heb ik het ook over de mogelijkheid voor een dubbele nationaliteit.

  Ik ben vandaag begonnen aan de poort die naar onze achtertuin leidt.  Al het hout moet vervangen worden, en ik heb de poort in een bepaalde vorm gezaagd zodat het ietjse mooier overkomt als je er naar kijkt vanop 't straat.  Ik heb deze namiddag al het hout verwerkt en vernist, en morgen hang ik alles.  Ik zal er een voor en na foto van nemen als alles af  is.

  Gisteren heb ik samen met Cindy naar een prachtige documentaire gekeken: Jesus Camp.  Als je de kans hebt om het te zien... een echte aanrader.  Je leest er meer over op www.jesuscampthemovie.com, waar je ook de trailer kan bekijken.

 • Goed nieuws

  Ik ben begonnen op het Department of Transportation in december van verleden jaar, en iemand die begint te werken voor de staat moet een 12 maanden "probation" of test jaar volbrengen alvorens men voltijds wordt aangenomen.  Het voordeel van voltijds voor de staat te werken is dat je als het ware niet ontslagen kan worden.  Je kan naar een ander department gestuurd worden, maar in principe is het niet mogelijk van je staatsjob te verliezen.  En vandaag kreeg ik van mijn baas het goede nieuws te horen dat hij nu al de papieren heeft  klaar gemaakt zodat ik niet tot in december moet wachten om een voltijdse werknemer van de staat te zijn.  En dat geeft me toch een goed gevoel dat ik gewaardeerd word op 't werk.

  De film met Jamie Foxx (The Kingdom) komt hier pas op het einde van september in de bioscopen, maar Cindy en ik kregen gisteren (dankzij haar media pas) de film in een screening te zien.  Goede film, met een paar goede vechtscenes en een lang maar intens vuurgevecht tussen de Amerikanen en de Saudies.  En uiteraard de morale boodschap op het einde van de film. En de film zorgde voor een leuke babbel tussen Cindy en mij over hoe sommige mensen "de-sensitized" waren tijdens een ontploffing in de film.  Sommige mensen waren aan't lachen terwijl het toch een serieuse en emotione scene was.  Mijn redenering is dat Cindy maar weinig actie films ziet en dat de kijkers in de bioscoop waarschijnlijk fans zijn van dat genre.   Dus wat voor Cindy een schok was, was bijna een grap voor de andere mensen.  Maar ik vond het toch een goede film.

  Weinig plannen voor 't weekend.  Hopelijk een podcast morgenvroeg, en dan wat klusjes rond het huis.  Mijn trimmer (weedeater en edger) heeft het laten afweten, dus waarschijnlijk trek ik naar de winkel voor een nieuwe.  En ik heb weer goesting om mijn studio wat te re-organizeren (ik verhuis graag), maar ik zou eerst het tapijt willen verwijderen en de houte vloer die onder het tapijt ligt vernissen...  Het zijn dromen, want als je een huis hebt is er altijd wel iets dat kan verbeterd worden... The joys of home ownership...

 • Podcast online

  OK, de podcast website blijkt terug online te zijn.  Geen uitleg wat er aan de hand was, waarschijnlijk weer "operator error".  En als je wil, klik op de "poll" en bekijk onmiddellijk de resultaten.

 • Vraagje

 • Van Podango verdwenen

  Alsof ik van de Podango wereld ben verwijderd... Ik kan mijn podcast website maar niet oproepen.  Probeer het zelf eens via http://bartvleugels.podango.com.  Zelf krijg ik niks te zien.  Ik was nochtans successvol om mijn laatste engelstalige podcast gisteren te uploaden.  Maar ik krijg geen support of commentaar van de webmaster voor een mogelijke oplossing.  Hopelijk is het binnen een paar dagen terug in orde, want ik zou graag weer een nederlandstalige podcast opnemen dit weekend.

  Het weer blijft hier zalig.  Niet te warm met tussen de 32 en 34 graden t.e.m. zaterdag.  Daarna nog altijd even warm maar misschien toch wat regen.  Het is een eigenaardig gevoel als het hier regent, want het koelt niet af.  Je denkt dat de regen een koudfront met zich meebrengt, maar dat is niet het geval.  Over warm gesproken... ik heb vandaag mijn electriciteitsrekening gekregen (air conditioning!!).  Valt eigenlijk nog mee... $172.00

  Ik weet niet of het voor jullie hetzelfde was, maar van zodra de Amerikaanse pers met zekerheid wist dat de orkaan enkel Mexico ging teisteren, bleven hier onmiddellijk de "in depth" stories en de LIVE uitzendingen uit de ether.  En ze waren precies teleurgesteld dat het van een categorie 5 naar een categorie 2 was gedaald.  De Today Show (ochtendshow op NBC) zei er helemaal niks over, maar had als headliner de crash van de helicopter in Iraq met 14 soldaten aan boord.  Maar de orkaan Dean was nergens in de headlines te vinden.

  Morgen krijg ik training in Eerste Hulp en CPR.  Als ambtenaar ben ik verplicht om elk jaar een Eerste Hulp klas te volgen, en elke 3 jaar een CPR klas. Morgenavond doe ik een studio sessie thuis met een danslerares.  Ze heeft een paar liedjes die moeten "gecustomized" worden.  En daarna naar een premiere van de film "The Kingdom", een mix thriller/action.

  kingdom

 • Arme Connor

  connor
  Connor heeft al meer dan een week last van een insectenbeet aan de zijkant van zijn mond.  Hij kan er dan ook niet afblijven... de veearts heeft nu prednisonen en een zalf voorgeschreven, maar van zodra de huid hard wordt begint hij te krabben.  En dan bloedt hij en dan veegt hij het bloed af op het tapijt.  Vandaar dus deze plastieke kraag die hij helemaaaaal niet graag rond zijn kop heeft.  Hopelijk geneest het snel.

  De regen die we hebben gehad heeft mijne gazon goed gedaan.  De paniek (vooral in Texas) zat er wel in vanwege hurricane Dean, maar gelukkig blijven we gespaard van al de miserie.  En hopelijk doet het in Mexico niet te veel schade aan.

  En ik had zaterdag een podcast opgenomen, maar het wou maar niet uploaden.  Ook zondag lukte het niet.  Ik denk dat ik deze maar ga overslagen (het was in 't engels) en een nieuwe opnemen dit weekend.

 • Droog en een press box feed

  Opnieuw een warme dag vandaag; gelukkig zit ik de hele dag binnen.  En er is misschien wat relief in zicht vanwege de storm die in Corpus Cristi (TX) aan land is gegaan.  Dat gaat voor hopelijk wat regen zorgen tegen zaterdag.  Op dit moment praat de weerman over een 50/50 kans...

  Op 't werk ben ik op zoek naar een press box feed.  We hebben een podium met 1 microfoon en willen die "feed" doorgeven aan de pers.  Dat zal zorgen voor een proper podium (i.p.v. 20 microfoons op het podium en op TV).  Maar we weten niet goed wat kopen.  We kijken op dit moment naar de Whirwind Pressmite, de Whirlwind PressPower-II en de BM24.

  bm24
  Als iemand weet wat de belgische pers gebruikt, laat het me aub weten.  En zo dadelijk gaan we naar een webcast seminarie over First Response, naar aanleiding van de brug instorting in Minnesota.  Daar voelen we hier nog altijd de "aftershocks" van en de pers komt ons nog altijd wekelijks opzoeken.  (vandaar de persbox...).

 • Moederkesdag

  Moek, gelukkige moederkesdag van ons allemaal.  De foto toont mijn moeder met mijn 2 petekinderen; Lotte en Pieter.

  moederkesdag

 • Heet en droog

  Toen ik vandaag na 't werk in de auto stapte las de temperatuur 44 graden.  De air conditioning draait hier al dagen op volle toeren;  ik ben eens benieuwd wat de electriciteitsrekening zal zeggen volgende maandVerbaasd.  Maar we kunnen gewoon niet zonder.  Elke jaar sterven er mensen van de hitte.  Ze hebben geen air conditioning en willen niet naar een shelter waar ze terecht kunnen voor water en afkoeling (bijv. onze bibliotheken, sporthallen, Salvation Army enz. zijn open als het zo heet is als nu).  En de gazon vochtig en groen houden is ook niet meer te doen.  Mijn achtertuin is letterlijk aan't barsten van de droogte. dirt
  Je ziet trouwens bladeren van mijn bomen op de foto.  Als het echt zo droog en heet blijft ga ik tegen volgende week een kale boom in mijn achtertuin vinden:-)  De weersvoorspelling voor de volgende zeven dagen ziet er al niet beter uit... gemiddeld 37 graden en geen druppel regen...

  7day

   

 • Vrije engelse vertaling

  Mijn schoonbroer heeft een website ontdekt dat deze blog letterlijk vertaalt naar het engels.  Om dit te lezen op z'n engels, vertaald door een computerprogramma, bezoek zijn website op www.rozmaryn.net en klik rechts onderaan de foto op "There are more links here".  En dan klik je op Bart's Flemish Blog (poorly translated) en je kan zien hoe dit allemaal werd vertaald:-)

  Morgen zit ik de hele dag in het Training Center en ga ik helpen met het faciliteren van een Human Resources Meeting die ze elke 10 jaar doen en waar ze terugkijken naar hun goals van vroeger en een kijkje gaan nemen in de toekomst en wat ze verwachten de komende 10 jaar.  'k Ben benieuwd...

 • Pool party!

  poolparty2

  De baas geeft een pool party in zijn huis.  Iedereen welkom...BYOB (Bring Your Own Beer).
 • En we zijn terug

  De vakantie is spijtig genoeg voorbij.  We hadden een toffe week.  We waren verleden zaterdag rond de middag vertrokken en zijn rond 7 uur 's avonds in St. Louis (Missouri) aangekomen.  We hadden een hotel dicht tegen The Arch en na het inchecken trokken we er onmiddellijk naartoe. bartarch
  Nadien een lekker dinner bij TGIF en dan naar het zwembad/hottub van het hotel.  De volgende ochtend opnieuw naar het zwembad en dan terug de snelweg op richting Indianapolis.  We waren rond 4 uur bij Cindy's broer.  Hij heeft pas een huis gekocht en we mochten in de kelder slapen (volledig ingericht met tapijt, eigenlijk een grote speelkamer voor de kinderen).  Het huis zelf heeft drie verdiepingen; vooral de keuken was indrukwekkend... een echte droomkeuken met heel veel ruimte en veel kastjes.  We zijn er in totaal 5 dagen gebleven en de highlights waren vooral hun kinderen.  Ze hebben een dochter die drie jaar is en een zoon van bijna 1.  Voor de vrouw des huises een full-time job maar ze doet het prima.  Een highlight voor mij was de Brugge Brasserie in Indianapolisbrugge
  , waar je friet met mosselen kan gaan eten!  Niet te geloven... in het midden van Amerika lekkere provencaalse mosselen en friet met mayonaisse bestellen en niemand kijkt op dat je geen ketchup vraagt:-)  mosellen
  Het eten was zooo lekker.  Je kan de rest van de menu bekijken op hun website http://www.bruggebrasserie.com/brassin.html  Op vrijdag hebben we de trip van Indianapolis naar OKC in 1 dag gemaakt, want we zaten op hete kolen om onze hondjes terug te zien.  En wat het weer betreft is het hier niet te doen... vandaag 42 en nog een hele week hetzelfde.  Gelukkig zijn we uitgenodigd op een pool party volgende zaterdag dat zeker voor de nodige afkoeling zal zorgen!

 • Vakantie

  Het weekend en de vakantie zijn begonnen!  Vanavond naar de KRXO Birthday Bash met de Stray Cats and ZZ Top, en dan morgen on the road naar St. Louis en dan zondag verder naar Indianapolis.  We komen volgende vrijdag in 1 trip terug naar huis.  Tenzij ik mij dood verveel en een computer vind zal het hier dus maar stil zijn de komende 7 dagen.  Geniet van 't weekend en tot volgende week!

 • Kamp foto's

  Vandaag heb ik nog wat foto's van't kamp van 2 weken geleden gevonden.  Nigel was de Program Director van het kamp en vloog in vanuit Oregon.  Hier steek ik een microfoon onder zijn T-shirt (veel wind) en zijn we klaar voor een interview.

  micing

  Het evenement van de week was de rafting trip op woensdagnamiddag.  Vooral voor de jongens van het kamp.  Je kan zien waarom

  rafters

  En deze foto werd genomen 3 uur voor ik ziek werd:-)  Ik zit in het bootje van de OK Rangers en zo heb ik de hele rafting trip gefilmd.  We hebben in totaal 22 uur "footage" van het kamp bij mekaar gefilmd en ik moet het tijdens het monteren onder de 15 minuten houden.  Wish me luck!

  bootjevaren

 • Oklahoma bruggen

  De ingevallen brug in Minneapolis blijft ook voor ons in OK in het nieuws.  En gisteren hielp een engineer niet toen hij zei dat de burg in Minneapolis een federale "rating" kreeg van 50 op 100, maar onze I-40 Crosstown brug een 49 op 100 heeft gekregen.  Paniek alom bij de pers en ze konden niet wachten om dat nummer aan de kijkers en lezers door te geven.  Maar dit is juist de reden waarom ik met de helicopter ben gaan vliegen... de NIEUWE I40 wordt in 2012 in gebruik genomen en dat zal ervoor zorgen dat de huidige (49 op 100) crosstown brug zal worden afgebroken.  Ondertussen vliegen hier de press releases de deur uit...

   

   

  FOR IMMEDIATE RELEASE

  August 2, 2007

  ODOT Statement concerning I-35 bridge incident in Minnesota

  The Oklahoma Department of Transportation extends its deepest sympathies and concern to those involved in and affected by Minnesota’s bridge incident. We understand this is a very tragic situation as the department can relate to the shock of such an experience. This incident brings back unfortunate memories of Webbers Falls in 2002.

  Bridge conditions have been at the forefront of ODOT’s concerns for quite some time. ODOT has been proactive in discussing the condition of our bridges and the need to address related issues. Fortunately, with the recent passing of House Bill 1176, consistent, sustained funding has been established. We currently have 480 bridges scheduled for reconstruction, triple the amount addressed in the past. Plans also include addressing the nearly 135 load posted bridges and rehabilitating an additional 200.

  The department has an established bridge inspection process and is very aware of the needs and conditions of our bridges. We are responsive to situations concerning our bridges and infrastructure. ODOT conducts federally-mandated bridge inspections every two years, however the department exceeds that timeframe in many cases. Additionally, field crews continually inspect bridges as part of their routine daily activities. If the department deemed any bridge unsafe, the traveling public can be certain the road would be closed.

  Pertinent Oklahoma Bridge Facts

  6,700 bridges on the state system

  Nearly 1,600 are identified for improvement

  62 bridges are fracture critical

  The longest bridge span in the state is 350 ft. on US-59 over the Arkansas River

  Additional methods, such as climbing, are performed during bridge inspections to allow a closer look

  Oklahoma performs inspections more often than the required 2 year period

  480 bridges scheduled for reconstruction, triple the amount in previous years, at an estimated cost of $1 billion over the next 8 years

  Nearly 800 bridges scheduled for improvements over the next 8 years

 • Persconferentie

  Ik had al zo'n gevoel deze morgen toen ik zag dat alle nationale zenders rechtstreeks uitzendden vanuit Minneapolis waar de burg is ingestort.  En dat zorgt voor veel vragen aan ODOT van de lokale pers, dat we binnen een uurtje een persconferentie geven over de constructie en veiligheid van bruggen.  Alle media proberen er een lokale tint aan te geven, en Oklahoma heeft zo'n ongeval min of meer meegemaakt.  In mei van 2002 kwam een boot in contact met de brug en de brug stortte in.  Vandaar de lokale interesse. Google "Webbers Falls Bridge"

  De trip met de helicopter was prima.  OHP was heel vriendelijk en we deden een paar cirkels rond de constructie zones.  Ik ben nu de beelden aan't inladen en dan wat monteren en ze aan Public Affairs bezorgen.

 • Opnieuw in de lucht

  Binnen een uurtje zit ik opnieuw in de helicopter van de Oklahoma Highway Patrol.  We gaan nog eens vliegen over de I-40 autrostrade (de oude en de nieuwe) want de werken zijn volop bezig: een nieuwe treinbrug is momenteel in Fase 2) en we gaan het filmen vanuit de lucht.

  En over bruggen gesproken... de bruginval in Minneapolis is hier het nieuws van de dag met live uitzendingen door alle stations.  De brug was blijkbaar in 2005 niet veilig verklaard en de hitte van de afgelopen weken zou er ook iets mee te maken hebben.  De media in OKC heeft ook ons (ODOT) geinterviewd want Oklahoma staat op de bijna laatste plaats wat veiligheid en comfort van bruggen en wegen betreft.  Maar daar wordt eindelijk aan gewerkt met de eerste 100 miljoen dollar (een paar maanden gekregen van de Legislature) voor onmiddellijke herstellingen.

  En we zijn stillekes aan aan't inpakken voor onze trip naar St. Louis, Missouri en dan verder naar Indianapolis.  Cindy's petekind wordt 1 jaar oud en we gaan 'm verrassen!