• Podcast subscription

  Met het veranderen van podcast provider kwam ik tot de constatatie dat ik opnieuw moest subscriben om de podcast op mijn iPod te krijgen.  Ben je een luisteraar via iTunes (of eender welke player met RSS), dan moet je even naar http://bartvleugels.podango.com en opnieuw subscriben.  Zoniet, krijg je alleen de libsyn podcasts te horen en ik heb er ondertussen al 3 nieuwe opgenomen via podango.  Sorry voor de last, maar als je up to date will blijven, ga even langs bij podango en her-subscribe.

  Een grote kuis op 't werk vult de geruchthallen bij ODOT.  Onze Senior Staff heeft zich achter de schermen geherstructureerd en het gaat allemaal morgen van start.  Geen grote verrassing voor mij persoonlijk, maar Public Affairs komt niet zo goed uit de bus.  Er zijn in dat department een paar slechte managers, en ze krijgen een senior staff lid voor hen alleen en zullen dus constant onder de microscoop werken. 

  Mijn physical therapy is afgelopen.  Ik had een hele goede sessie verleden week, en gisteren ben ik nog eens geweest en Shane wist me te vertellen dat het nu aan mij is om thuis verder te doen met oefeningen.  Ik ben van plan na onze trip van Indianapolis terug naar de gym te gaan (van mei geleden).  Maar eerst dus onze weeklange trip naar mijn schoonbroer, vooraf gegaan a.s. vrijdag met een openlucht concert van de Stray Cats en ZZ Top!!

 • Podcast 27 online

  Ben je geinteresseerd in 20 minuten audio?  Podcast #27 is nu online.

  Vandaag weer 34 graden, maar met een kans voor wat onweer.  Ik ga ook vandaag weer joggen tijdens mijn lunch, en na 't werk onmiddellijk naar de physical therapist voor de schouder (die veel beter is sinds mijn laatste bezoek).  De tour is over, maar hier bijna niks over gehoord, behalve dan van de angle "what's wrong with professional sports today?" want we hebben hier een football speler (Atlanta Falcon's Vick) 

  vick

   

   die hier hondengevechten organizeerde en een basketbal scheidsrechter die op wedstrijden wedde en zo "the game" veranderde... Maar over de sport zelf werd ook dit jaar weer weinig of niks gezegd.

 • Killer weekend

  O, wat was het weekend de moeite waard!  De show met Kathy Griffin was keigoed.  Ze deed standup voor 2 uur non-stop, en ze had nog uren kunnen doorgaan. 
  kathy

   We zaten op de derde rij en de zaal (bijna 3000) was volledig uitverkocht.  De moppen en commentaar bleven maar komen: Paula Abdul, Dr. Phil, Lindsey Lohan, Paris Hilton, enz.  Je kan Kathy online vinden via www.kathygriffin.net  Na de show waren we een biertje gaan drinken in Chaz, een cafeetje om de hoek.  Ze hadden een heleboel belgische biertjes, en de vlaggen om het te bewijzen.  Cindy LOVES Lindemans kriek, en ik deed mee:-)

  belgianflags

   

   Als je goed kijkt zie je Chimay, Hoegaarden en Leffe hangen.

  Deze morgen opgestaan en een wandeling gemaakt rond Riverside, een mooi wandelpad naast de rivier in Tulsa.  En in plaats van gewoon via I-44 naar huis te gaan, namen we de "scenic route" via Route 66!  't Is natuurlijk minder snel rijden, maar zo kom je ten minste toch door mooie dorpjes.  En natuurlijk de nostalgie van "The Mother Road". 

  oldhghway66

  Deze namiddag terug thuis en nu voorbereiden voor onze weeklange trip naar Indianapolis.  We vertrekken zaterdagnamiddag en rijden tot in St. Louis (ong. 8 uur rijden), en dan op zondag trekken we verder naar Indianapolis.  We gaan er mijn schoonbroer bezoeken voor een paar dagen.

   

 • Helicopter ongeval

  In Phoenix, Arizona zijn 2 nieuwshelicopters tegen elkaar gevlogen en gecrasht, met 4 doden tot gevolg.  Ze waren allebei een high-speed chase aan't volgen, en raakten elkaar en zijn gecrasht.  Op het moment van de crash was ABC15 live op TV.  Je kan hier de clip bekijken, maar het is disturbing...

  http://www.breitbart.tv/html/3645.html

  capt_1e4c91eba4b14ed9b8c2a3686e56e4ed_helicopter_crash_azphp101

   

 • Monteren

  Sinds Kevin de baas me heeft aangeduid als "director" van de 2M2L video, heb ik de laatste 3 dagen niets anders gedaan dan al de footage in te laden in de G5.  Ik heb ook gisteren naar wat CDs zitten luisteren, want ik wil de video een enorme muzikale energie geven.  Vandaag ga ik beginnen met het luisteren en loggen van alle interviews, zodat ik volgende week stillekes aan kan beginnen met monteren.  Ik ga proberen van morgen een podcast op te nemen, waaronder alvast 1 onderwerp... verhuizen op "late" leeftijd.  En morgennamiddag vertrekken Cindy en ik naar Tulsa voor een avondje "stand-up" met Kathy Griffin.  We verblijven in Tulsa voor de nacht en komen zondagnamiddag terug naar huis.  Vanavond gaan we dus wat oprommelen (we hebben een "dog sitter") en inpakken, want zodra Cindy gedaan heeft op KRXO morgen, zitten we op de autostrade!

 • Edit bays geinstalleerd

  Everett heeft de hele dag gewerkt aan het installeren van de 2 edit bays.  Ze zien er goed uit.  Hier is de bay dat onderdak gevonden heeft in de studio.  We moeten alles nog aansluiten, maar je hebt een idee hoe het er gaat uitzien.

  studiodesk

   

  We hebben ook een bay in Kevin's bureau.  Bijna hetzelfde als die van de studio, maar met een hoekje ingebouwd voor de DVD duplicator. 

  mac1

   Er terwijl Everett aan 't werken was heb ik de footage (in totaal meer dan 14 uur) van verleden week zitten inladen in de mac.  Hopelijk kan ik tegen vrijdag beginnen monteren.

 • Physical Therapy

  Week 6 van physical therapy voor de schouder is voorbij, maar het einde is nog altijd niet in zicht.  Wat het meeste pijn doet is dat been op het tipje van de schouder, en het blijkt dat daar een spier over hangt.  En die spier gaat naar het schouderblad en dat moet dus versterkt worden.  Elke therapie is ong. 1 1/2 uur, en dat is altijd zweten.

  Cindy heeft gisteren via het radiostation 2 ticketten vast gekregen voor een stand-up comic die al meer dan 40 jaar in de business is... George Carlin komt naar een casino in Shawnee, en we gaan er dus een avondje van maken.  http://www.firelakegrand.com/promos_events.php?id=161  En a.s. zaterdag pakken we de valies voor ons avondje in Tulsa met comedienne Kathy Griffin.  We zagen vandaag dat de show volledig uitverkocht is!!

  Op 't werk hebben ze de nieuwe edit bays geleverd en ze worden morgen geinstalleerd.  Everett Crosley is een echte vakman die hier bijna alle meubels voor alle radiostations in OKC heeft gebouwd.  Hij heeft het voor ons voor een goede prijs gedaan, want alle stations hebben geen nieuwe bays nodig, en hij wil de videomarkt beginnen exploren.  Ik zal er morgen een fotootje van nemen...

  Hier een fotootje van de KOKC studiomeubels.

  komatalk004

   

 • Terug thuis

  Na 4 dagen in Tahlequah ben ik eindelijk terug thuis.  En het doet deugd, want ik begon het stillekes aan beu te worden van sunscreen en bugspray aan te smeren.  En de hitte... zo warm zelfs, dat ik woensdagavond voor een onbepaalde duur de porcelaine troon aan 't aanbidden ben geweest.  We hadden de raft trip op de Illinois rivier gefilmd (ongeveer 3 uurtjes op een boot zonder schaduw).  Wel tof met de "floater" boot van de OK Rangers!!

  floater

   

   Toen we aankwamen had ik een heel klein beetje hoofdpijn, en ik wist dat ik te weinig water had gedronken.  En jawel, tegen 10 uur 's avonds serieus ziek.  Gelukkig heb ik de volgende nacht goed kunnen rusten en was alles terug in orde op donderdag.  Het is een hele goede ervaring geweest met de nieuwe camera en eigenlijk toch een nieuwe crew, en nu moet ik dus beginnen aan het loggen van al de tapes en een script beginnen schrijven...

 • Wireless vanuit Tahlequah

  Ik dacht niet dat het ging lukken, maar we zijn wireless vanuit de Holiday Inn Express in Tahlequah. We zijn hier rond 1 uur aangekomen, gaan lunchen, en dan onmiddellijk begonnen met de interviews. Eerst de coordinator van het kamp, en dan een paar gasten... maar we zijn eigenlijk TE vroeg hier want ze hebben nog niet genoeg ervaring opgedaan om een goed interview te leveren. Vanavond hebben we volleyball en zwemmen gefilmd, alsook een film die te zien was rond 9 uur. Nu is het bijna 10:30 pm en we staan morgenvroeg om 6:45 naast het busje om te gaan ontbijten. Morgen wordt het opnieuw een mooie dag, want we gaan een rivier afvaren en er is een fuif die we ook gaan filmen. En hier is een fotootje van mijn baas met de nieuwe Sony XD/HD camera. Misschien tot morgen,,,kevin

 • 4 dagen kamp

  Vandaag vertrekken we op 't werk voor 4 dagen naar Tahlequah.  We gaan er de kampactiviteiten filmen van een groep jongeren (onder 21) die samenkomen en een week brainstormen over hoe de boodschap van "no alcohol under 21" naar hun gemeenschap te brengen.  Klinkt allemaal eigenaardig, maar ze hebben een website waar je ook de video van verleden jaar kan zien.  Ik hoop alleen dat we dit jaar de video heel wat cooler kunnen maken.  Het is trouwens een video voor teenagers...  We gaan 3 camera's gebruiken waaronder ook de Steadicam.  www.2much2lose.com  Tot a.s. zaterdag!

 • Podcast terecht

  Zoals verwacht was het "operator error"  De podcast van gisteren is terecht en staat waar ze moet staan.  Commentaar of reacties kan je onderaan achterlaten.  Je kan altijd subscriben door naar www.bartvleugels.podango.com te gaan en aan de rechtse kant van het scherm je favoriete player/rss feeder te selecteren.

 • Lokale TV promo op Comedy Central

  Het tornado seizoen mag dan al wel voorbij zijn, maar The Daily Show (een "fake news" show/ een spoef en grappige commentaar over politieke feiten) op het station "Comedy Central" vond een lokale weerpromo van KWTV, het CBS station in Oklahoma City.  Gary England is de hoofd-meteoroloog van KWTV.  Tijdens het tornadoseizoen is het weer, de weervoorspelling en het "tornado chasing" DE indicatie van de kijkcijfers.  Alle stations willen eerst zijn met de beelden van tornado's... zo sturen Channel 4 en 9 onmiddellijk hun helicopters in de richting van een storm (ook al is het alleen maar regen).  Deze promo is daar een bewijs van.  Ter verduidelijking, de promo die je te zien krijgt is echt.  WXPK is niet echt.

  http://www.youtube.com/watch?v=QC1UHTKrVrY

 • Podcast

  Als je op dit moment naar http://bartvleugels.podango.com gaat, zie je episode #25, maar ik heb 6 uur geleden episode #26 ge-upload.  Misschien ben ik een beetje ongeduldig, maar ondertussen kan je rechtstreeks naar de nieuwste episode via deze link... http://www.podango.com/podcast_episode/587/30232/Bart_from_Belgium__26NL

  En er is natuurlijk altijd iTunes, etc.

 • Camera compleet

  We hadden enkele weken al de nieuwe Sony HD camera ontvangen, en nu is het wachten op de nieuwe Angenieux lens.  Maar terwijl we wachten is Angenieux vriendelijk genoeg om ons een tijdelijke lens te laten gebruiken tot we de nieuwe hebben.  Ik heb ook achteraan de camera de 2 wireless Lectrosonics micro receivers geplaatst en we hebben nu eindelijk een volledige HD camera. 
  camera

   't Is eigenlijk meer een computer dan een camera, met menu's en submenu's van submenu's...  Maar de beelden zijn prachtig en de camera wordt rechtstreeks aan de Mac met Final Cut Pro gehangen voor directe downloads van alle clips.  A.s. dinsdag trekken mezelf en mijn collega's voor 4 dagen naar Tahlequah, OK voor opnames van een jeugdkamp, waar we deze camera een serieuse "workout" zullen geven.

  De nieuwste podcast is nog niet online maar wel geproduceerd.  Ik heb het over mijn 3 favoriete dingen wat het verkeer hier betreft, de klasreunie, het "I'm a Train" liedje en de Beckhams in Los Angeles.  Vandaag wachten we op de "dogsitter"... We trekken er nl. binnen 2 weken voor 2 dagen op uit, en we hebben iemand die hier komt intrekken en voor de hondjes zorgt.  En vanavond naar een openlucht concert van... Joan Jett & the BlackHearts ("I love Rock 'n Roll).

 • Vakantie

  Heb je soms van die dagen waar je op 't werk bent, maar je enige motivatie is uitkijken naar de volgende vakantie die je gepland hebt?  Vandaag was zo'n dag... gevochten met de IT bende, een cameralens moeten terugsturen, een 2 uur-durende conferentie waar we eigenlijk niks mee te maken hadden... dus begon ik te dagdromen over onze korte trip naar Tulsa 28 juli voor de show met Kathy Griffin (www.bravotv.com).  We kijken er zo naar uit, want Kathy is een "filthy mouth" en we kunnen er maar niet genoeg van krijgen:-) Andere vakanties om naar uit te kijken zijn een weeklang bezoek naar de schoonbroer in Indianapolis is augustus, 2 dagen Las Vegas in november en natuurlijk de vakantie naar Belgie in december.  Life is good!

 • Libsyn en PayPal

  Ik ben sinds mei 2005 lid van Libsyn waar ik mijn podcasts upload.  Maar vandaag heb ik het moeten stopzetten.  Voor een totnogtoe niet duidelijke reden werd mijn account gesloten door Paypal.  Paypal vroeg om mijn informatie te up-daten en mijn volledige kredietkaart nummer door te geven, een nieuwe username en paswoord, enz.  En toen ik naar paypal's website ging was alles in het Japans.  Ik heb dus mijn paypal account stopgezet, want er zijn zoveel valse paypal website hier... ik krijg bijna wekelijks een junkmail van een valse paypal sender.

  Anyway, een lang verhaal kort is dat mijn podcasts nu te beluisteren zijn via http://bartvleugels.podango.com.  De button rechtsboven is ondertussen ook veranderd en brengt je rechtstreeks naar de podango website.  Je kan daar dan ook opnieuw subscriben...  Sorry voor de last, maar hopelijk brengt de verhuis naar Podango niet teveel last op.

 • Miami, OK onder water

  Gisteren zijn Russell en ik naar het NO van de staat getrokken voor opnames van de overstromingen van de afgelopen dagen.  Het ergste was afgelopen woensdag, maar gelukkig zakt het water op dit moment 1.5 inches/uur.  Maar de stad Miami zit nog altijd voor 30% in 't water. 
  water1

   We hebben er een ganse dag de bruggen en highways van ODOT gefilmd, en hier en daar een interview.  Het was wel even schrikken, want toen we aankwamen lieten "Search en Rescue" een bootje in het water en gingen ze op zoek naar meer overlevenden (en slachtoffers).

  search

   

  Ook de brug voor de trein was volledig onderwater.  Aan de andere kant van de stad was er een auto verkoper met de naam "Riverview"... Oh, hoe ironisch...

  riverview

   

  Ik heb het over Miami ook gehad in mijn nieuwe podcast, alsook wat meer uitleg over de ziekteverzekering in de VS (vanwege de nieuwe film van Michael Moore, SICKO) en een recap over de camping trip van verleden week.

  Ook een "dank u" aan alle luisteraars, want op 1.5 maanden zijn jullie met 300% in aantal gegroeid!  Bedankt!!

   

 • Late verjaardag

  Cindy's verjaardag is al voorbij, maar we hebben het vandaag gevierd met een film (Evan Almighty) en dan naar het casino voor een paar uurtjes fun.  Met de winst zijn we dan lekker gaan eten bij Newton's, waar de kok in Belgie naar de kokschool is geweest... en ik je beloven dat heimwee nooit veraf is als ik daar een steak ga eten!  Thuisgekomen en een wandeling gemaakt met de hondjes.  We zagen ook dat onze bloemetjes het goed doen in den hof...

  bloemen

   

 • Terug van camping

  Na de podcastopname eergisteren had ik de wagen geladen voor een tweedaagse camping trip naar Sardis Lake in het ZO van de staat.  We waren de stad nog niet uit en Connor krijgt opeens een seizure.  In de wagen zakt hij plots door zijn poten en valt als een standbeeld opzij.  We hadden onmiddellijk de wagen gestopt en hem veel water gegeven en een heleboel water over hem gegoten.  We hebben hetzelfde ooit meegemaakt met Tailer, en gelukkig was Connor er een half uurtje nadien terug bij en konden we onze trip verder zetten.  We waren rond 4 uur aangekomen en onmiddellijk onze nieuwe tent opgezet.
  tent

  Het heeft plaats voor 6 personen, dus genoeg plaats voor ons twee met twee honden en wat bagage.  We vonden Paul en zijn familie in goede "spirits" (ze waren er al van woensdag en blijven t.e.m. maandag) en het was gezellig bijpraten... tot Connor terugkwam van een snuffelparty met zijn neus bijna 2 keer zo groot.  Hij zag eruit als een Chow, niet een Golden Retriever.  Onmiddellijk naar de dierenarts gebeld die zei dat we de hond wat Benadryl kunnen geven en hopelijk stopt dat de zwelling.  Gelukkig had hij gelijk en een paar uurtjes nadien was hij terug de oude.  Maar hij begon over te geven:-(  De avond rond het vuurtje gezeten en gezellig bijgepraat terwijl we naar een mooie zonsondergang zaten te genieten. 

  sardis

   

   De nacht was lang en nat.  Het regende en bliksemde de hele nacht door, maar gelukkig was de tent waterdicht.  Het nadeel was wel dat Connor nog altijd aan't overgeven was... Dus met hem naar buiten in de regen...

  Weinig geslapen, dus in de ochtend dan maar gaan wandelen.  We zagen mooie vogels en 2 herten. 

  sardisoverdag

   

   Dan een lekker ontbijt, en terwijl de kinderen weer gingen zwemmen ben ik begonnen met het afbreken van de tent.  Ik had net gedaan met inpakken en hier kwam opnieuw een enorme regenbui.  We waren rond 5 uur terug thuis.  Morgen een dagje verlof want dat we vieren we (uitgesteld maar niet vergeten) Cindy's verjaardag met een film en wat gaan gokken naar Riverwind Casino.  Prettige week, everybody!