• Camping

  Ik blog met de mac, dus waarschijnlijk weer geen paragrafen... Een beetje ziek; alhoewel, ik voel me niet ziek, maar de stem klinkt maar diep. Het begon donderdag en ik dacht gisteren dat ik er vanaf was, maar vandaag is het naar de neus en keel gezakt. En als je naar de nieuwe podcast gaat luisteren (in 't engels) zul je het zeker horen.We vetrekken straks naar Sardis Lake, een meer ong. 2.5 uur rijden ten ZO van Oklahoma City. Onze vriend Paul, zijn familie en andere vrienden komen er samen voor een pre-4th of July-party. We houden het wel kort want we komen morgennamiddag al terug want ik moet terug gaan werken. Woensdag hebben we dus een dag verlof, en vrijdag verzorgen we de audio en video voor een persconferentie i.v.m. de aanleg van de nieuwe I-40 "crosstown".Voor commentaar op de podcast, email naar bvleugels@hotmail.com. Happy Weekend!

 • The countdown is on

  Nog 4 uur wachten en in NY kunnen ze hun iPhone kopen.  Heb je de file gezien in NYC?  Niet te geloven!?  Dat wil zeggen dat binnen 5 uur de iPhone in OKC te verkrijgen is.  We hebben hier maar 1 MAC winkel in OKC (populatie bijna 1 miljoen), maar ook daar kan je nu al een file vinden.  De winkel zal om 4 uur sluiten zodat alle MAC werknemers het product van wat dichter kunnen bekijken en betasten.  Om 6 uur is het dan zover.  Ik denk niet dat ik er $500 ga voor over hebben, alhoewel dat het er heel cool uitziet.  En aangezien ik al een MAC heb gaat sync'en heel gemakkelijk zijn.  Mijn contract met Alltel is in november afgelopen.  Misschien zijn daartegen de meeste kinks tussen Apple en Cingular uitgewerk en is het toch een goede investering...  aan 't vrouwke moet je hiet niet vragen ; ze zit nu al klaar !!

 • Paris vrij

  paris

  Ik las op de Gazet van Antwerpen website dat Paris Hilton terug vrij is.  In de Gazet van Antwerpen!?  Wow, hoe komt het toch dat ze zo populair is?  Hebben jullie het gesprek/interview gezien met Larry King op CNN?  Verschillende panels hadden het over een nieuwe Paris, iemand die goed gaat doen nu dat ze uit de gevangenis is.  Ik begin te denken dat ik een verkeerd of ander interview gezien heb.  Dit was de kans voor Paris om wat volwassener en slimmer over te komen.  Ze zegt dat het allemaal een act is, en ze had gisteren het tegendeel kunnen bewijzen... maar dat heeft ze duidelijk niet gedaan.  Ze las de bijbel in haar cel?  Er is een foto van Paris waar ze de bijbel in handen heeft.  Niemand draagt een boek in handen zoals zij dat deed; het was enkel en alleen een photo-op.  Ze gaat vanaf nu naar de kerk?  Ze heeft een GED (General Equivalence Degree m.a.w. ze heeft geen high school diploma maar heeft wel de test afgelegd dat bewijst ze de "basis" voor high school heeft).  Ze zegt dat ze een businesswoman is, en ik moet toegeven dat haar business zichzelf is en dat ze een hele goede job doet in zichzelf te promoten.  Want zie mij hier nu zitten... mijn tijd verbrodden met een blog over Paris Hilton!?

 • Oklahoma record en de Pontiac Belvediere

  Oklahoma heeft er vandaag weer een record bij... de 14de dag op rij dat het hier regent.  Niet de ganse dag door, maar ook deze namiddag zullen we weer wat buien mogen verwachten.  Ik heb OK nog nooit zo groen gezien in juni... normaal gezien begint hier alles al een beetje op te drogen tegen juli.  We verwachten nog regen t.e.m. vrijdag.  Gelukkig is de temperatuur hier rond de 26.

  En herinner je je nog mijn blog van een jaartje geleden waar ik het had over de auto, een 1957 Pontiac Belvediere die 50 jaar geleden in Tulsa in de grond was gestoken en op de staat's honderste verjaardag (dit jaar!) zou worden opgegraven?  Wel, verleden week was het zover... de Belvediere werd uit de grond gehaald maar het was geen mooi zicht... heel veel modder (tot aan het stuur) zorgde voor een teleurstelling.  Je kan foto's bekijken op www.buriedcar.com.

 • Oklahoma 100 jaar jong

  Oklahoma.  Het land van cowboys en indianen?  De show "Oklahoma!"?  Oklahoma is ook voor meer dingen bekend dan Westerns en Lucky Luke...

  Een sample...

   

  Oklahoma is not only the home of Ado Annie and Aunt

  Eller from "Oklahoma!" but of the parking meter

  (invented in OKC) and the shopping cart (invented in

  Ardmore).

  The electric guitar also was invented in Oklahoma, by

  a Beggs musician named Bob Dunn. The first "Yield"

  sign was installed in Tulsa.

  **Environmental Protection Agency recognizes Oklahoma

  as having the most diverse terrain of any state in the

  nation. The state, according to EPA, boasts 11

  distinct eco-regions.

  The state has more man-made lakes than any other

  state, which give us more than a million surface-acres

  of water and 2,000 more miles of shoreline than the

  Atlantic and Gulf coasts combined.

  The Sooner State has produced more astronauts than any

  other state in the union. Owen Garriott is an Enid

  boy, of course, while Tom Stafford is from

  Weatherford, Shannon Lucid from Oklahoma City, William

  Pogue from Okemah and the late Gordon Cooper from

  Shawnee.

  Oklahoma is home to the Amateur Softball Association

  and Hall of Fame, a world class zoo in OKC and more F4

  and F5 tornadoes than any other state.

  Oklahoma is the third-largest gas-producing state in

  the nation and ranks fourth in the production of

  wheat, cattle and calves, fifth in the production of

  pecans, sixth in peanuts and eighth in peaches.

  The state's colors are neither OU's crimson and cream

  nor the orange and black of OSU but green and white.

  Oklahomans practice 73 major religions. The largest is

  the Southern Baptist Convention, with nearly 1,600

  church and more than 960,000 members.

  Oklahoma gave birth to Dick Tracy (cartoonist Chester

  Gould is a native of Pawnee) and Donald Duck (Clarence

  "Ducky" Nash, the original voice of Walt Disney's

  Donald, grew up in Watonga).

  Oklahomans have survived the Dust Bowl, any number of

  killer tornadoes, the 1995 bombing of Oklahoma City's

  Alfred P. Murrah Federal Building and various oil

  booms and busts. Oklahoma is populated by people who

  are caring, giving, hard-working, patriotic and

  fiercely independent. Oklahoma is a good place to

  live, work and play.

   

   

 • Belgische pimpmobiel

  Vandaag heb ik tussen de buien door toch de nieuwe wagen wat kunnen afwassen.  Kevin (de baas) had me een hele lijst poetsproducten voor de auto gegeven en die heb ik vandaag (behalve het "waxen") even uitgeprobeerd.  Eerst gewoon gewassen, maar dan de ruiten apart aangepakt met Invisible Clean.  Wow, heel proper zonder streepjes achter te laten.  Je kan de ruiten met een propere vot of met een krant poetsen.  Werkt heel goed!  Dan de nieuwe "seatcover" over de zetel getrokken: een Vlaamse Leeuw met een Belgische kroon
  carseat

  Dan de nieuwe BELGIE aan de bumper gehangen.  In Oklahoma hoef je vooraan geen officiele nummerplaat hangen, vandaar dat ik wat creatief kan zijn.  De nummerplaat hing vroeger aan de pickup truck, maar nu dus aan de Highlander.
  front

  Ook achteraan komt er een speciale nummerplaat.  Ik heb ze in 1995 aangevraagd toen ik met een LeBaron Convertible reed, maar toen ik de pickup truck gekocht heb, heb ik de speciale nummerplaat er ook maar afgelaten.  Maar morgen ga ik zo opnieuw laten registreren en het zal er zo uitzien.
  licenseplate

  Eergisteren had ik Cindy verrast met de wagen thuis te laten zodat ze kon rondtoeren en boodschappen doen in de nieuwe.  We love it!  By the way, geen podcast opgenomen want Cindy is het hele weekend ziek geweest.  Misschien in de loop van de week... anders op zaterdag!

 • Wagen goedgekeurd

  Vandaag werd mijn nieuwe wagen "gekeurd" door mijn collega's op 't werk.  (Een echte keuring bestaat hier al jaren niet meer - je ziet hier dan soms ook serieuse vrakken rondrijden...).  "Ziet er goed uit" wisten ze me te zeggen.  En als ik zeg dat 2 van mijn 3 collega's met een Chevrolet Corvette Z06 rijden (en waarmee ze tijdens het weekend aan Corvette shows en andere auto shows deelenemen), is zo'n compliment altijd meegenomen.  We hebben ook een "liner" voor de auto gekocht zodat de honden de achterzetels niet meteen vuil maken, en ik heb er ook een seatcover voor gekocht.  Dit weekend gaan we een fietsenrek kopen voor achteraan de wagen en dan gaan we volgend weekend met vrienden overnachten in een park ten zuidoosten van de staat.

  Op't werk gaat alles zijn gangetje... we tekenen volgende week het contract voor de nieuwe muzieklibrary en de oude wordt morgen ingepakt en teruggestuurd.  Iedereen was ze beu en we kijken uit naar de nieuwe.  En we kregen vandaag ook te horen dat de nieuwe camera (Sony XDCam HD) en Angenieux lens zijn verzonden.  En dat is goed nieuws want we hebben een 4-daagse opname op 16 juli.

 • Facilitation Skills

  Vandaag dag 2 (en de laatste) van mijn klas in Facilitation Skills.  Het gaat vnl. over hoe een meeting in goede banen leiden als een "moderator".  Het voordeel van de klas?  Het begint een uurtje later dan mijn normale job, en het stopt een uurtje vroeger.  Het heeft hier zo hard geregend de laatste dagen dat ik dit weekend zelf de gazon niet heb kunnen afdoen.  Ook gisterenavond hebben we opnieuw ong. 4 cm. regen gehad, maar ik ga toch vanavond proberen van de gazon af te doen want de vuilniskar komt morgen.

  En de nieuwe auto is kick-ass!  Gisterennamiddag zijn we het kunnen gaan afhalen en de trip naar huis was zalig.  Wat een verschil tussen de Mazda pickup van 13 jaar geleden en deze SUV... en de 3.6 V6 doet ook goed zijn best als het moet:-))

 • And here it is!!

  highlander

  Sorry voor de groto foto... maar hier is 't ie dan...  Geen Buick afterall (heeeel lang verhaal voor een andere keer/of podacast) maar een 2005 Toyota Highlander.  Ik was even op bezoek gegaan naar de Toyota.be website en het lijkt heel veel op de LandCruiser.  Vandaag getest en door onze garagist nagekeken.  Dan tot een akkoord gekomen over de prijs en er moeten nog 2 heel kleine dingen bijgewerkt worden (een krasje aan de zijkant en een klein barstje in de voorruit) maar we kunnen het morgen gaan afhalen.  Het is een hele lange periode geweest van research, overwegingen, twijfels, enz. maar Cindy kicks ass op gebied van research en onderhandelingen.  We zijn er heel blij mee en kunnen niet wachten om er een langere trip mee te doen.

 • Waar zijn ze nu?

  6MT072kb

  Waar zijn ze?  Wat doen ze nu?  Waar wonen ze?  Je kijkt naar een foto van de klas van Moderne Talen uit 1987.  Op de foto zie je uiterst links klastitularis Roger Mermans, dan mezelf, Guy Vleugels, Ann Vanlommel, Paul Willems, Dirk Geerinckx en Rudy Verwimp.  Cindy en ik zijn van plan om de week voor Kerstmis naar Belgie te komen, en omdat het dit jaar 20 jaar geleden is dat we afgestudeerd zijn, ga ik proberen van deze groep nog eens bijeen te krijgen.  Ken je ze of ben je 1 van hen, email me en laten we nog eens samenkomen, want ik heb echt geen idee wat jullie op dit moment uitspoken.  Ook meer over de klas op mijn laatste (#24) podcast.

  Nog altijd geen nieuwe wagen, maar 2 dealers zitten in de finale... eentje in Shawnee, OK en Bob Moore in OKC.  Ik denk dat we vandaag de knoop gaan doorhakken... geen zwarte wagen... maar misschien wit (de goedkoopste) of een donkerrode met een "luxe" package...  Beslissingen, beslissingen...

 • Public Affairs en de slate

  Public Affairs vroeg zich af waarom ik een "slate" met informatie heb op een DVD alvorens de TV spot begint te spelen... Je weet wel: een scherm met de naam van de show, production date, airdate, contact, producer, enz. en dan de countdown en dan de spot.  Ze begrijpen niet waarom een slate bestaat en vragen om uitleg.  Voor mij maakt het zoveel sense dat ik nog altijd niet geantwoord heb.  Waar maken ze zich toch zorgen over...

  De juiste camera's voor de Risk Managers zijn vandaag eindelijk aangekomen en worden donderdag met veel liefde verdeeld.  Wat zullen ze blij zijn... dit was 2 jaar in the making.  Vanavond naar de mall en ik heb goesting om een hamburgerje te barbecuen voor dinner.  Maar misschien daarvoor een jog met de honden.  Die zijn mijn beste persoonlijke trainers geworden, want van zodra ik thuis kom heeft Conner de leiband in zijn mond.

 • Aargh Badge vergeten

  Minstens elke 2 weken vergeet ik mijn badge.  Ik leg het altijd naast de rest van mijn spullen : gsm, pocket knife en horloge... maar vandaag ben ik het WEER vergeten.  De badge laat me niet alleen in het gebouw, maar ook in onze bureau.  Buiten mijn 3 collega's kan niemand (vanwege de dure apparatuur) binnen, en 't is dus spijtig dat al mijn collega's van andere diensten me proberen "in" te beepen maar hun badges werken niet...

  De temperatuur is hier serieus aan 't stijgen, maar ik was er gisteren toch in geslaagd om te gaan joggen.  Ook gisterenavond ben ik met de hondjes een km of 3 gaan joggen, maar voor de rest van de week staan er stormen en nattigheid op het programma.  Op 't werk gaan we een video van verleden jaar her-filmen (de naam van de show is veranderd) en hermonteren.  Zo dadelijk krijg ik Susan van Public Affairs over de vloer die wat "informatie" nodig heeft... dat wil meestal zeggen dat er iets niet naar hun goesting is:-))

 • Herstellingen

  Op zaterdagochtend weer eventjes de tijd gemaakt voor een Vlaamse podcast.  Je weet ondertussen waar je ze kan vinden... en voor commentaar kan je terecht bij bvleugels@hotmail.com.  In de namiddag geen auto's gaan testen, maar na een hele lange periode (maaaaanden) nog eens naar de cinema geweest.  "Oceans 13" was op 3 schermen te bekijken, maar in onze zaal zat misschien maar 100 man.  De film kwam hier wel als #1 binnen dit weekend, maar de opbrengst was minder dan verwacht.  Thuis zag ik een lek onder onze keuken"pombak" en het bleek de kraan te zijn.  Dus naar Home Depot (www.homedepot.com) voor een nieuwe... wow! wat zijn die duur...  OK, je kan er eentje vinden van $50, maar Cindy en ik zagen er ook eentje voor meer dan duizend dollar!  We hebben er $159 aan gegeven en ik geef toe... het ziet er goed uit.  Ik had het er ook nog over met mijn moeder... ze zei dat het moeilijk zou zijn om op een zondagnamiddag zo'n soort winkels open te vinden...  Vandaag beslist dat we op 't werk een jaartje 5AlarmMusic gaan uitproberen.  Hun contract (en hun muziek) klinken het beste voor wat we willen... (www.5alarmmusic.com)

 • B&H levert foute camera's...opnieuw

  Wel, we hadden onze Panasonic GL320 terug gestuurd naar B&H in NY, in afwachting van de juiste GL500.  Onze nieuwe camera's waren gisteren geleverd maar... ze hebben ons OPNIEUW 13 GL320 opgestuurd!!  Dus begint de customer service saga opnieuw...  We houden nu de GL320s hostage totdat we de juiste camera's in handen hebben.

  En vandaag besloten om in juli een avondje te gaan stappen in Tulsa (ong. 90 miles ten NE van OKC).  We gaan naar Kathy Griffin kijken, een standup comedienne met een scherpe tong (en ze heeft ook een show op VH1 dat The D-list heet). Ze treedt op in het Brady Theatre (http://www.bradytheater.com).

  Deze namiddag ga ik de knoop doorhakken wat de music libraries betreft.  Op dit moment is 5Alarm music de favoriet.  En uiteraard ben ik benieuwd naar de verkiezingen van zondag.  Ik zal het waarschijnlijk via webstreaming proberen te volgen...

 • Muziek kiezien

  De les met de Risk Managers was goed verlopen, en B&H heeft dan toch de nieuwe camera's gisteren opgestuurd, zodat de managers ze morgen zullen komen afhalen. De les zelf was ook heel tof, want dit zijn mensen die helemaal geen camera achtergrond (of interesse) hebben, en om het toch voor hen interessant te maken was een challenge.Ik ga vandaag de knoop doorhakken voor de muziek library dat ODOT gaat gebruiken... down to 3: Non Stop Music Library, 5 Alarm music library of Firstcom music. We gaan vaarwel zeggen tegen Omni music (goede variatie muziek, maar we willen gewoon iets nieuws). 't Is moeilijk kiezen want onze producties gaan heel gevarieerd zijn...En gisteren nog gewerkt met een (jonge) cheerleading coach. Ze had me aan de telefoon (en tegen haar man) gezegd dat het monteren ong. een uurtje zou duren, maar toen we hier 3 uur later nog altijd zaten (en ze had haar gsm afgezet) stond haar man voor de deur. Ik was heel vriendelijk maar hij vertrouwde het zaakje niet en was uiteraard ongerust beginnen worden. Gelukkig hadden we allebei onze kleren aan (!) en heb ik geen pak rammel gekregen:-))

 • Verkeerde camera

  panasonic

   

  Om een heel lang verhaal kort te houden: ODOT heeft de verkeerde camera's gekregen van B&H en nu moeten we ze terugsturen.  Probleem: de training met de camera's voor onze risk managers is VANDAAG.  Alles loopt een beetje trager in een staatsjob, en deze camera's zijn 2 jaar "in the making".  Vandaag ga ik de managers trainen, maar ik ga het zonder de camera's moeten doen.  Dat is hetzelfde als iemand leren auto rijden zonder auto!  Ze gaan niet blij zijn.  En er is nog altijd een conflict tussen ODOT en B&H, want B&H neemt geen verantwoordelijkheid voor de vergissing.  Mijn gevoel: de risk managers zullen nog lang op hun juiste camera's gaan wachten.

  Buiten de training vanavond een klant in de studio, en we wachten op nieuws over de Buick.  En we gaan de auto testen met een lange rit (12 uur) naar Indianapolis in augustus, waar we Cindy's broer en gezin gaan bezoeken.

 • Buick is it

  We hebben verschillende weken zitten testrijden, en het wordt definitief een Buick Rendezvous, een 06 of 07.  We hebben een dealership gecontacteerd en ze gaan op zoek naar de specs die we ze hebben doorgegeven.

  In de studio is het druk: ik heb zopas 10 LPs opgekuist en in MP3 format naar mijn klant gestuurd, morgen krijg ik cheerleaders over de vloer, en donderdag werk ik aan een demo van een voicetalent die het wil maken in de TV wereld.  Gisteren een gehermonteerde (!) video ge-upload naar YouTube en vanavond ga ik naar onze maandelijkse Final Cut Pro User group meeting.  Maar wanneer ik ga tijd hebben om het echt te leren is nog de vraag.  Morgen geef ik les (min of meer) aan de ODOT Risk Managers.  Ze krijgen allemaal een camera voor hun dashboard en we moeten ze het aanleren van hoe het aan te sluiten, wat zijn goede en slechte shots, enz.  Wanneer ze iets moeten filmen "on the road", zullen ze hun cassettes naar ons sturen voor DVD duplicatie.  Ik ben eens benieuwd wat we allemaal zullen zien (en hoe goed het gefilmd is). 

 • We blijven test rijden

  We hebben nog altijd geen nieuwe wagen gekocht.  Eergisteren hadden we bijna een bod gedaan op een nieuwe Buick Rendezvous, maar een vriend vertelde ons dat zijn vader een Toyota Avalon had.  "Rijd perfect" zei hij.  Dus we hebben gewacht met de Rendezvous en de Avalon gaan testen de hele zondag namiddag.  Heel goede wagen, maar ik kon maar niet gemakkelijk zitten.  Ik ben een pickup truck zetel gewoon: meer rechtop zitten met het stuur een beetje lager.  En na drie uur rijden waren we "back to one".  Er is nog altijd de kans dat we een '02 Toyota 4Runner gaan testen, maar we kunnen de Buick nieuw kopen voor dezelfde prijs...  De Buick is dus nog altijd onze top pick... nu de dealerships bellen en hen het laten uitvechten terwijl wij rustig wachten op de aanbiedingen...

 • Antwoord op "reactie"

  Wel, de verkiezingen zijn voor mij al voorbij.  Alles is deze morgen op de post gedaan en hopelijk komt het binnen de 7 dagen aan... ik blijf erbij dat het veel te laat naar ons in het buitenland is opgestuurd.  En belgen in het buitenland maken bijna 2 % van de stemmen uit.

  Ik mag dan wel een "greencard" hebben en een US Resident zijn, ik ben nog altijd een belg met een belgisch paspoort.  Trouwens, de greencard is niet goed voor altijd; ik moet het binnen 2 jaar opnieuw vernieuwen.  Ik lach er altijd mee dat de "permanent resident" status nooit permanent is.  Ik ben als belg ingeschreven op de belgische ambassade in New York (via hen moet ik ook mijn paspoort vernieuwen), dus ik ben a.h.w. nog altijd op het belgisch register (weliswaar als Oklahoman op de lijst in NY).  En vanaf volgende week kunnen belgen eindelijk een dubbele nationaliteit bekomen.  Daarvoor zou ik dus wel hier een mondelinge en schriftelijke test moeten afleggen, maar het is dus nu mogelijk om zowel belg als amerikaan te zijn.  Dat was totnogtoe nooit het geval.  Ik denk dat heel veel belgen daar gebruik zullen van maken.  Hoe langer ik hier woon, hoe trotser ik ben over mijn "roots", Vlaanderen, Belgie, enz. maar tegelijkertijd woon ik hier zo graag en voel en gedraag ik me als een Amerikaan. Ik kan het verlangen naar een dubbele nationaliteit dus heel goed begrijpen.

  dualcitizenship

   

 • Auto's en stemmen

  De FJ Cruiser zag er zo eigenaardig uit aan de binnenkant dat we er niet met gereden hebben.  We hebben wel de Buick Rendezvous getest en die viel best mee (en bijna $7,000 minder dan de Toyota 4Runner).  Morgen gaan we weer 2 auto's testen... de nieuwe Ford Edge en een Pontiac Torrent.

  Gisteren heb ik de verkiezingsbrieven (via DHL) ontvangen.  Ik ga ze vandaag invullen en terug sturen, want het moet voor 10 juni terug in Antwerpen liggen... persoonlijk vind ik dat we het veel te laat hebben ontvangen.  Als ik het vandaag niet terug stuur zal het nooit voor 8 juni aankomen.  Dat is toch te weinig tijd.  Een andere reden waarom ik het graag een paar weken vroeger had gehad is omdat ik de partijen graag had ge-googled. Want ik moet eerlijk toegeven, ik heb nog nooit van Stijn, Lijst Dedecker of CAP gehoord!!  En ik lees dagelijks GvA online.  En ik weet weinig of niks van PVDA+ en NEE ken ik alleen van de billboards met de blote madam.  Het ligt misschien aan mij dat ik niet genoeg kennis heb van al de partijen... dus voor wie te kiezen???

  voting