• Lekker niksen

  Is het mogelijk?  Zou ik het kunnen?  Niet echt... ik kan maar niet stilzitten.  Maar deze morgen is very relaxed.  Terwijl ik dit schrijf ben ik "Bart from Belgium # 21" aan't uploaden.  Volledig in't engels, om mijn Amerikaanse vrienden niet teleur te stellen.  Vandaar dat ik vanaf nu in de podcast titel EN (engels) of NE (nederlands) ga zetten, zodat je op voorhand weet wat je gaat beluisteren.  Kwestie van iedereen blij te maken en te houden.  En ben je niet geinteresseerd in de engelse podcasts, dan weet je op voorhand dat je de "EN" shows niet moet downloaden...Vandaag maar weinig op het programma: Cindy's op de radio, en deze namiddag gaan we waarschijnlijk een andere auto testrijden.  De Toyota 4Runner verbruikt zoveel benzine, dat we toch gaan blijven zoeken en het niet alleen bij de 4Runner houden.  Toyota heeft hier ook een FJ Cruiser die we gaan bekijken en testen.  Qua uiterlijk een "interessante" SUV, ik ben eens benieuwd hoe het rijdt...

  fjcruiser

   

 • Wachten op Cindy

  Cindy had normaal gezien al terug moeten zijn, maar ze heeft haar flight vanuit Seattle opgegeven voor iemand anders en heeft daarmee een gratis round-trip binnen Amerika gekregen.  En ik heb genoeg frequent flyer miles met Delta om hetzelfde te doen... vandaar dat we waarschijnlijk naar Indianapolis zullen vliegen ipv rijden in augustus (14 uur rijden - 2.5 uur vliegen).  Cindy is gegarandeerd een flight met aankomst om middernacht vanacht.  Ze zal maar weinig slapen want ze moet om 8 uur op de radio zijn.  Het weer is hier maar zozo... elke dag af en toe regen t.e.m. dinsdag; vandaar vandaag maar de gazon afgedaan.  En wat we maandag (vrijaf) gaan doen staat nog niet vast.

 • Lang weekend op komst

  Donderdagavond, 11:30 Dus hoog tijd om in bed te kruipen... maar snel even zeggen dat een nieuwe podcast is klaar voor download. Onderwerpen zijn de nieuwe mic pre, Don Lafontaine's nieuwe website (www.donlafontaine.com), Nick is op Steadicam bootcamp, en Cindy komt morgen terug naar huis. Commentaar laat je achter op bvleugels@hotmail.com.Het onweer van deze morgen is gelukkig voorbij, en ook al mogen we op regen rekenen t.e.m. dinsdag, het gaat mijn 3-daags weekend niet verbrodden. A.s. maandag is het hier Memorial Day en voor ons een dagje verlof. Onze volgende betaalde verlofdag zal dan 4 juli zijn.

 • Even wachten

  't Is hier bijna 7 uur 's morgens en de weermannen raden de kijkers aan van even te wachten alvorens in de auto de stappen en naar het werk te rijden.  We hebben een hevige storm de door onze staat trekt.  De storm zelf is ong. 250 miles lang en strekt zich uit van Texas tot Kansas.

  SEB_satrad_ok_thumbHet zal ong. 20 minuten duren alvorens het ergste voorbij is.  Als ik zo buiten kijk moet ik ze gelijk geven... Met de bliksem en de regen wacht ik liever een paar minuten en "play it safe".
  Mijn baas heeft vandaag en morgen verlof genomen (en maandag heeft iedereen hier verlof - Memorial Day), en ik ga vnl. onze studio wat opkuisen.  Het probleem is dat we geen "storage" plaats hebben om een heleboel tapes en apparatuur weg te stoppen.  De studio is meer en meer een bergplaats geworden, en dat proberen we vandaag te vermijden.  Vanavond mijn laatste avond als bachelor; Cindy komt morgenavond aan.  De bliksem is dit moment een beetje te dicht naar mijn goesting dus ik ga hier afsluiten en alles uittrekken:-)

   

 • Sinterklaas in mei

  Ik had vorige week al die plannen om er deze week (met het vrouwke in CA) van te genieten... wat werken in de studio, maar ook een paar films op TV bekijken, wat de luierik uithangen, enz. maar het is er nog niet van gekomen.  Gisteren tot 10 uur gewerkt aan de paardenvideo's en om 8 uur had ik een klant over de vloer.  Vanavond weer een klant om 6.  En ik zou ook graag een podcast doen vanavond, want de nieuwe micpre is aangekomen.
  package_outside

  Katie was de security dat de doos niet van de deur werd verwijderd.  Ik heb het gisteren in mekaar gestoken en een test gedaan en ik moet zeggen... 't is een beetje wennen om je ge-processed door de koptelefoon te horen.  Maar ik laat jullie met de volgende podcast beslissen...
  box_inside

  Vandaag op 't werk 2 teleconferenties: eentje om 9 uur en de andere om 2 uur.  Ondertussen (en meer daarover in de podcast) zijn we op 't werk serieus geld aan't opdoen, waaronder een zoektocht naar een nieuwe muziek library, nieuwe montage bureau's, enz.
 • Hoofdpijn

  Vandaag was ik rond 8 uur uit bed (met hoofdpijn).  Dan een kopje koffie met een lekker ontbijt van spek met eieren, maar de hoofdpijn werd maar erger en erger.  Tegen de middag kon ik het niet meer verdragen en ben ik maar terug gaan liggen.  Ik ben om 3:30 opgestaan, wat Ibuprofen genomen en voila... ik ben stukken beter. Ik wou deze avond naar de mis, maar ik was nog altijd een beetje groggie om 5 uur dus gaan we morgen wel.  Voor de rest van de dag aan mijn nieuwe website gewerkt (www.bartvleugels.com)  Ik heb het in een nieuw (en heel simpel) kleedje stoken... minder over mij persoonlijk, maar meer over de business (vooral dan voor mijn Oklahoma klanten).  En verder heb ik vanavond de aqua video afgewerkt en naar de klant gestuurd voor 'approval'.  Morgen staat een andere video op het programma, en ga ik beginnen aan een nieuwe linerdemo.  En tegelijkertijd zit ik met spanning te wachten op mijn  nieuwe micpre...

  1042

   

 • We zijn terug

  Sorry voor de afwezigheid.  Maar het weer is hier zo goed, dat ik thuis kom van 't werk en onmiddellijk begin aan iets in of rond het huis.  Uiteraard het grootste project was het nieuwe hek.  Hier een foto van de zijkant van het huis van de buurman, en dan de zijkant verstopt dankzij het nieuwe hek (2m40cm hoog).

  rogerhouse

   

  newfence

  Een veel beter zicht, en Connor en Jowee gaan akkoord:-)  We hadden eerst de metale palen met cement in de grond gezet, en dan de 8x8 panelen gaan halen.  De volgende 2 dagen alles in mekaar gestoken en gisteren alles vernist.  Ik ga het een tweede laag geven dit weekend, maar ik ga ook veel tijd in de studio doorbrengen.  We zijn ook meer auto's aan 't uittesten geweest, maar de 4Runner is nog altijd mijn favoriet.  Meer details over dit alles hoor je in mijn podcast #19, nu online op iTunes of rechtstreeks te beluisteren via http://bartvleugels.libsyn.com.

   

 • R.I.P. 1994-2007

  PUtruck

  Vandaag heb ik afscheid genomen van de pickup truck.  Ik had hem occazie gekocht in 1996 toen hij 2 jaar oud was.  Vandaag was hij er dus 13 en staat er 256.000 km op de meter.  Maar woensdag was het genoeg geweest.  We hebben de truck toen nog naar Seavey's garage laten brengen, maar Mr. Seavey wou er niet meer aan beginnen...  de versnellingsbak en de transmissie zijn te oud en te versleten.  Deze morgen heb ik mijn belgische plaat en de cb antenne er gaan afhalen, en om 8 uur heb ik de papieren overgetekend aan een non-profit organizatie die er nog wat geld kan aan verdienen.

  Dus nu op zoek naar iets anders... geen pickup truck deze keer.  Maar wel een Sport Utility Vehicle of suv.  Gisteren zijn we een ritje gaan maken in de Nissan Pathfinder en de Toyota Highlander en 4Runner.  De 4Runner is op dit moment de favoriet,

  4Runner

  maar morgen gaan we de Honda CR-V proberen...  En Cindy vraagt zich nog altijd af wanneer de Mercedes A-klasse naar Amerika komt?

   

 • Einde van de pickup truck?

  Op dit moment zit ik te wachten op de takelwagen om mijn pickup truck naar de garage te brengen.  De ambriage is naar de knoppen en de transmissie werkt ook niet meer.  Ik weet het... ik was van plan te wachten tot december of januari, maar dit voorval zou me vroeger naar een nieuwere wagen doen zoeken.  En Oklahoma is TE uitgespreid om het zonder wagen te doen.  Treinen hebben we niet, en het bussysteem is hier heel eigenaardig... maar het zou toch een tijdelijke oplossing kunnen zijn... met de bus naar het dichtsbijzijnde busstation en vandaar met de fiets naar het werk.  't Is te hopen dat er iets tijdelijks (voor een paar maanden) een oplossing kan gevonden worden met mijn bakske, maar het ziet er eerlijk gezegd niet goed uit:-((

 • Heroes

  Ik weet niet of het in Vlaanderen te bekijken is, maar hier is de show "Heroes" HET fenomeen van het seizoen.  En met nog 3 episodes tot de season finale vraag iedereen zich af hoe het gaat aflopen.  Zelf kijk ik er niet naar, maar Cindy is niet van de TV weg te krijgen.  Zelf ben ik nog altijd fan van "The Shield" op FX, en dat gaan we seffes bekijken want we hebben het op de DVR.

  Hopelijk vanavond geen tornado's.  We hebben wel gisterenavond heel veel regen gehad, en ook vanavond krijgen we een paar cm. Maar tegen het weekend zou alles moeten opdrogen en droog blijven.  Op 't werk ben ik al onze nieuwe apparatuur aan 't aansluiten geweest: Digidesign Mbox 2 Factory bundle, M-audio Firewire 410, Yamaha speakers, enz. Morgen krijgen we Kona card en de Mackie Control binnen.  Kerstmis in mei:-)

 • Meer tornado's

  Het lijkt dit jaar wel erger dan normaal... gisteren meer dan 100 tornado's in Oklahoma en Kansas.  Gelukkig allemaal ten westen en noorden van OKC.  Ook vanavond houden de weermannen ons goed op de hoogte.  Op dit moment is er een "Tornado Watch" tot middernacht, en in de stad Sayre is er een "Tornado Warning."  Alles ligt klaar moest er hier een tornado warning luiden... we hebben onze helmen en schoenen klaar staan, en onze schuilkamer (een bergplaats in de eetkamer) is leeggemaakt zodat we daar met ons vieren (Cindy, ik en de honden) kunnen schuilen.  Overal in de staat staan er tornado sirenen palen die heel een hele luid geluid maken (vergelijk het zo'n een beetje met het sound effect van een atoomaanval in een film), zodat we ook 's nachts als we slapen worden gewekt in geval van een tornado warning.

  siren

   

  Ik ga 't hierbij laten en de computer uittrekken (in geval van...).  Tot morgen!

 • Conferentie voorbij

  De conferentie is voorbij.  Na 8 motivational speakers ben ik "overgemotiveerd" om nog iets te doen vanavond:-) Er waren ong. 350 aanwezigen die aan ronde tafels de speakers volgden.  Iets nieuws dit jaar waren de 6 grote videoschermen.  Dat zorgde ervoor dat iedereen kon mee volgen zonder nekpijn, omdat de schermen van alle kanten bekeken konden worden. 
  screen

  We gebruikten drie camera's en alles werd live geswitched.  Ik stond in voor de audio en de power point presentaties.  Voor de audio gebruikte een mackie mixer met 7 Lectrosonics wireless microfoons.  De micro's hebben 1 frequentie voor zowel een lavalier als een handheld, zodat de speakers konden kiezen.

  mixer

  Morgen een rustige vrijdag, en morgenavond begin ik aan het afbreken van het hek.  Dan beginnen we zondag met het zetten van de palen in cement, en ik de loop van de week beginnen met de hekportie zelf.  Dit weekend staan meer liners voor radio IRO op het programma, en begin ik te werken aan een nieuwe paardenvideo.

 • Eigen schuld

  Dit weekend was zo goed, dat we wat in de hof gewerkt hebben... we hebben een klein beeldje van St. Franciscus in ons hofje gezet.  En natuurlijk wat onkruid uitgedaan... MAAR... toch te hard gewerkt want mijn rug is er terug op achteruit gegaan.  Eigen schuld.  Ik kan maar niet stilzitten.  En vooral met de lente in 't bloed is het altijd maar van de vooruit:-)  Dus nu weer recupereren want ik wil aan ons nieuw hek beginnen a.s. vrijdag.

  Morgen onze eerste dag naar Norman om al de apparatuur aan te sluiten voor de 2-daagse conferentie.  Wat zal de week weer snel voorbij vliegen.  En ik hoor dat jullie van een "brug" genoten hebben... hier is de eerstkomende verlofdag pas op de laatste maandag van mei...