• En maar monteren...

  De video voor Banjo Whiz is af, en ik heb nu de video voor Colonels Lone Gun naar mijn klant gestuurd voor approval.  Is alles OK, dan ga ik beginnen aan de video van de AquaTread dat Nedpoint Quarter Horses heeft.  Morgen heb ik ook voor de laatste keer dit schooljaar Classen High School op bezoek.  En in de loop van deze week verwacht ik een telefoontje om muziek te monteren voor een groep schaatsters.

  Thuis heb ik deze namiddag heel wat in de tuin gewerkt: onkruid uitgedaan, gazon afgereden, wat nieuw gras gezaaid, enz.  En de nieuwe hond (we hebben hem Connor genoemd) genoot ervan.  Hij doet niets liever dan in mijn pickup truck zitten.  Niet in de zetel, maar achteraan in "the bed" van de truck.

  Op 't werk is het ietsje rustiger, maar ik ga stillekes aan beginnen aan het monteren van de Heartland Flyer trein video.

 • Lekker warm

  Vandaag is dag 3 zonder verwarming of air conditioning.  De temperaturen zijn heel mild, want 's middags ga ik joggen in een short en T-shirt.  's Nachts alle ramen open en ook overdag is het niet TE warm of TE koud.  Hopelijk besparen we op deze manier een beetje, want de waterrekening zal deze maand ietsje duurder zijn... Cindy vergat dat ze de gazon aan 't wateren was, en ik kwam erbij terecht... 5 uur later!

  Op 't werk hebben we maandag de trein gaan filmen, maar de footage van mijn collega's was zo slecht dat we het gisteren opnieuw hebben gedaan.

  De opnames vanuit de helicopter waren echt de moeite waard.  En helemaal niet zo wild als ik gedacht had ; ik dacht dat we veel zouden bewegen, maar het was heel stabiel en kalm.

  's Avonds werk ik aan de tweede paardenvideo, en hopelijk kan ik vandaag Cindy opnemen want zij is gekozen als "voice talent" voor beide video's.  En ik hoop het zaterdagavond af te hebben.

 • Een nieuwe hond

  conner1

   

  We hebben een nieuwe hond.  We hebben hem Connor genoemd.  Het was nl. gisteren Saint Patricks Day en we hebben hem gisteren in huis gehaald, dus we dachten een ierse naam is van toepassing.  Hij is bijna 4 jaar oud.  Hij heeft uiteraard heel wat meer energie dan onze ouwe Jowee, maar Jowee kan gerust wat meer actie rond het huis gebruiken want hij is een beetje dik aan 't worden.  We hebben Connor geadopteerd met hulp van de Sooner Golden Retriever Rescue, een organisatie dat in alle azielen Goldens opzoekt en ze verzorgt en probeert te plaatsen.

  De eerste paardenvideo is ook bijna af.  De beelden en de montage van Bajo Whiz zijn goedgekeurd, nu ga ik dus beginnen aan de video "sweetening" met muziek en sfx.

  Morgen ga ik vroeg van start want ik ga een time lapse opname maken van de aankomst en vertrek van de Heartland Flyer trein.  Het weer voorspelt bijna 50% kans op regen vanaf dinsdag, wat betekent dat de opnames met de helicopter uitgesteld zullen worden.

   

 • Druk

  Ik dacht dat ik het nooit zou zeggen... maar 't is druk op mijn staatsjobke.  Ik moet morgen 4 scripts schrijven voor "Construction Awareness Week", 3 scripts voor "Trash Off" (een event waarbij groepen van 10 tot 20 mensen samenkomen en een gedeelte van een snelweg of weg opkuisen).  Oklahoma is niet al te proper eigenlijk.  Er zijn zelfs bedrijven die naar hier gekomen zijn om een lokatie te "scouten" maar hebben geweigerd omdat ze OKC te vuil vinden... veel vuilnis naast de autosnelwegen.  Dat is voornamelijk omdat er zoveel pickup trucks hier rondrijden en er een heleboel uitvliegt.  En veel mensen smijten hun sigaretten uit het raam...  Morgen moet ik ook alle video apparatuur klaarmaken want ik ga maandag rechtstreeksnaar het station (6 am) om de eerste opnames te maken van de Heartland Flyer trein.  En dinsdag hangen we uit een helicopter.  Het werk wil van mij ook DE audio monteur maken (en daar zit ik niks mee in) want ze willen beginnen podcasten met audio en video.  En thuis heb ik de tweede video van paard # 2 (Colonels Lone Gun) gemonteerd en naar mijn klant gestuurd.  We hopen op een positieve reactie.  En de tandarts was deze namiddag goed meegevallen.  Morgen krijg ik opnieuw de dansdirectrice van Classen High School op bezoek voor de laatste edits aan haar dansCD.  De voornaamste bezigheden dit weekend?  Monteren en nog eens monteren, en zaterdagnamiddag naar nieuwe Goldens gaan kijken (en hopelijk er eentje adopteren).  Prettig weekend, everybody!!!

 • Adam Curry en nog veel meer

  Ik luisterde deze morgen naar Adam Curry's Daily Source Code en hij vermelde me bij naam.  Ik had hem een kort emailtje gestuurd omdat ik geinteresseerd was in zijn Mic Preamp die hij gebruikt in NY.  En hij antwoorde in zijn DSC.  Pretty Cool!  By the way, het is de Presonus BlueMax.  Ik denk dat dat model trouwens niet meer nieuw te verkrijgen is.

  Ik ben 's avonds nog altijd aan 't monteren aan de Banjo Whiz DVD.  Op dit moment zijn er 54 views op YouTube en de reacties zijn volgens Irmgard (de eigenares) heel positief.  Zo verder blijven doen dus.

  Een leuke telefoon op 't werk, want ik mag a.s. dinsdag in de helicopter van de Oklahoma Highway Patrol met een camera om de werkzaamheden op de nieuwe I-40 snelweg te filmen.  De helicopter heeft plaats voor vier personen, dus mijn collega Nick gaat langs ene kant filmen met een Canon, en ik film langs de andere kant met een Sony.

  bombNhelo

  Ik ga ook een reportage filmen over de Heartland Flyer, de dagelijkse trein van OKC naar Fort Worth in Texas.  A.s. maandag gaan we wat op het perron filmen, en dan ga ik op een zaterdag of zondag de trip zelf maken met 2 camera's.  1 van de camera's is een "lipstick" camera die je bijna overal kunt hangen (een hele kleine camera die vooral gebruikt wordt in surveillance), en dan een gewone camera voor interviews enz.  En ik hoop ook een 30-sec. reclamespot van de beelden te maken.

  De haar is ook geknipt en morgen staat er naast het werk een bezoek bij de tandarts op het programma.  En morgenavond verder monteren aan de video's.

 • Live TV

  Het is ZO lang geleden dat ik nog naar live TV heb gekeken.  Sinds we de DVR hebben kunnen we 50 uur HD televisie opnemen, en we zijn er aan verslaafd geraakt.  Op dit moment ligt Cindy te kijken naar The Real Housewives of Orange County.  Een soort reality Desperate Housewives serie met 5 succesvolle vrouwen van Orange County, Californie en hun familie.

  Een aanrader volgens mij is de nieuwe serie met Courteny Cox, "Dirt". 

  dirt

   

   Goed geschreven, en heel goed geacteerd.  Ik geloof dat volgende week de season finale is, en dan begint mijn andere favoriete show "The Shield".  Beide shows zijn op het network FX (van FOX).

  OK.  Zo dadelijk naar het verjaardagsfeestje van Helen.  Morgen weer gaan werken en morgennamiddag naar de kapper voor een "zomer" look:-)

  En de eerste clip van het paard Banjo Whiz dat ik eergisteren gemonteerd heb is nu online op YouTube.  Je kan het hier bekijken : http://www.youtube.com/watch?v=wVGi_OXLh40

 • Nog geen hond / paardenvideo

  Zondag was een beetje tegengevallen want de hond (Sitka) viel onze Jowee aan.  Jowee liep rond het bed van Sitka en dat stond hem niet aan...  Hij wou Jowee maar niet loslaten.  We hebben een afspraak voor een andere hond op vrijdag, en dan a.s. zaterdag krijgen we er een stuk of 5 te zien, allemaal samen in een veld.  Als we daar geen nieuwe hond tussen vinden, is er met ONS iets aan de hand:-)

  Eergisteren heb ik de ganse dag doorgebracht met Irmgard, Fred en Dori van Nedpoint Quarter Horses uit Pauls Valley, Oklahoma.  We hebben alle video clips van Banjo Whiz en Colonels Lone Gun op een rijtje gezet, en nu is het aan mij de beurt om er een toffe video van te maken.  Ik ben gisteren begonnen aan Banjo's video, en ik hoop het tegen het einde van dit weekend klaar te hebben.

  Op 't werk kregen we een toffe telefoon van een collega die een helicopter van de Highway Patrol heeft gereserveerd om een gedeelte van de autosnelweg I-40 te filmen.  Een gedeelte van I-40 wordt herlegd (ong. 1 km ten zuiden van de huidige snelweg) en dat is een meerjaren plan.  Maar het grondwerk (en hier en daar wat werken) zijn begonnen in 2003, en we gaan het dus filmen vanuit de lucht volgende week dinsdag.  Het nieuwe gedeelte van I-40 zou tegen het einde van 2008 af moeten zijn.

  Morgen een gewone werkdag met morgenavond een verjaardagsfeestje van Helen, een dochter van onze vriendin Susan.  Ze wordt er 18.  Niet te geloven.

 • De-stressed en een nieuwe hond

  Dinsdag was de stress management klas, en vandaag ben ik dus totaal de-stressed De klas zelf was maar een time-killer... we begonnen pas om 8:30 en we hadden om 2 uur al gedaan.

  Vandaag was het "customer appreciation" dag van Media Specialists, een verkoper van allerhande audio- en videoapparatuur (waar we ook onze Final Cut Pro systemen/Apple) hebben gekocht.  Het was een kleine "meet-and-greet" met Sony, Panasonic, Videocast, enz.  En gratis lunch van Castle Falls, een Duits restaurant dat helemaal ruikt alsof mijn moeder aan 't koken is.  Zalig!  Rode kool met worsten en aardappelen.  Kan het beter??

  Vanavond hadden we onze ontmoeting met de Golden Retriever Rescue, en na een hele korte babbel en een kijkje in onze achtertuin, begonnen we honden te kiezen die het beste passen bij onze levenstijl.  We hebben er drie gevonden, en we gaan ze waarschijnlijk alle 3 a.s. zondag bezoeken.  Onze eerste golden zal

  sitka

   

  Sitka zijn.  Maar we gaan pas beslissen als we ze alle drie ontmoet hebben.  De andere 2 staan niet online of hebben geen foto.  't Zal moeilijk kiezen zijn, want wie houdt er niet van een golden, ongeacht welke kleur of ouderdom?
 • Afspraak verzet en stress

  De Golden Retriever Rescue heeft vandaag onze afspraak moeten afzeggen.  We gaan het overmorgen opnieuw proberen.

  Vandaag was een zalige zonnige dag.  En mijn job laat mij toe om tijdens mijn lunch te gaan joggen, en dat heb ik dan ook gedaan.  Spijtig genoeg stond mijn iPod plots stil en heb ik het vanavond pas kunnen maken.

  Voor de rest hebben we Cindy's autootje laten repareren: de remmen waren totaal versleten, en er moest weer een smeerbeurt gebeuren.

  Morgen ga ik niet werken, maar ga ik naar een "stress management" klas.  Stress heb ik niet, maar het is een goede en produktieve manier om er even tussenuit te knijpen.  En morgenavond naar de Apple winkel waar onze Final Cut Pro user group een demonstratie krijgt over kleurherstelling.  Yeah!

   

 • Heartland Flyer

  De Heartland Flyer is de naam voor een passagierstrein dat elke dag heen en terug van Oklahoma City naar Fort Worth (dicht tegen Dallas) rijdt.  Het is vrij goedkoop, maar een paar jaar geleden was het bijna bankroet.  Niemand rijdt hier met de trein.

  De Heartland is een samenwerking tussen Amtrak en the Oklahoma Department of Transportation (mijn huidige werkgever).  En dit jaar viert Oklahoma haar 100ste verjaardag, en zijn treinticketten het ganse jaar "buy one, get one free."

  Waarom al die uitleg?  Omdat ik deze namiddag LPs aan het copieren was naar CDs voor een klant en 1 van de liedjes is "I'm a Train" van de jaren '60 en het is PERFECT voor een reclamespotje voor de Heartland Flyer.  Ik ga er eens over brainstormen (concept/approach/...) en het aan mijn bazen voorstellen om er een spotje van te maken.  www.heartlandflyer.com

   

  Morgen krijgen we een bezoek van de "Golden Retriever Rescue", een organizatie dat Goldens redt en ze laat adopteren.  We hebben Tailer een paar maanden geleden verloren, maar we zijn klaar voor een andere hond.  We hopen voor een niet zo jonge hond die we een paar goede laaste jaren kunnen geven.

  goldenrescue

   

 • Friiiii-day!

  Morgen is de week weeral voorbij.  't Gaat snel!  Ik werk momenteel aan een Powerpoint presentatie, maar ik maak veel gebruik van Photoshop.  Een leuke manier om nieuwe software te leren.

  Ook iets anders geleerd vandaag: blijkt dat US de data voor het veranderen van het uur heeft aangepast.  Normaal gezien doen we mee zoals in Europa, maar vanaf dit jaar is dat niet meer het geval.  We verzetten onze klok een uurtje vooruit binnen 2 weken (i.p.v. 4 weken), en we verzetten het pas terug 2 weken nadat Europa dat heeft gedaan... m.a.w. we leven hier 4 weken langer met extra Daylight Savings Time.

  Morgenavond een klant op bezoek, en dit weekend is er een danscompetitie downtown, dus ik ga er wat posters en "flyers" uitdelen.  Ik heb ook een job om ong. 10 LPs over te zetten naar CDs.  De business draait dus goed, en volgende week zaterdag zal ik een ganse dag aan 't monteren zijn aan de paardenvideo.