• Hier gaan we weer

  Het weer is hier omgeslagen... van ong. 8 graden gisteren, naar beneden het vriespunt op enkele uurtjes tijd.  En net zoals een paar weken geleden begon het met wat regen en dan BOEM, de vriestemperaturen.

  frozencar

   

  De kans zit er in dat we morgen een paar uurtjes later op 't werk mogen aankomen.

  Cindy en ik zitten serieus te peinzen over een nieuwe hond.  Tailer is nu al meer dan 2 maanden in den hondenhemel, maar onze andere hond kan gerust wat gezelschap gebruiken.  Toen Tailer er nog was speelden ze af en toe, en Jowee deed niks anders dan Tailer plagen en zijn speelgoed afpakken.  Maar zonder Tailer is ook Jowee niet meer dezelfde.  Na de Gridiron shows op het einde van deze maand zullen we een beslissing nemen, maar ik denk dat de kans groot is dat er een hondje bijkomt...

  Mijn nieuwe website is ook "up and running".  Spring binnen voor een bezoek.  Je leest er ook de beginselen van de nieuwe site op de engelstalige blog die bij in de site zit verborgen:-)

 • Mac klasje

  Vandaag kreeg ik op 't werk te horen dat ik tegen 2 mei een PowerPoint presentatie moet ineen steken van "quotes" van bekende mensen.  Maar er moeten ook graphics, audio, video, bewegende foto's en achtergrond foto's in.  En ik moet toegeven dat ik nog nooit met PP gewerkt heb.  Dus ik ga eerst morgen beginnen met mezelf Photoshop aan te leren, en dan overschakelen naar PP om het allemaal binnen 3 maanden klaar te krijgen.  Moet kunnen, he!?

  Na het werk trok ik naar de Mac winkel, waar ik een prive-lesje gekregen heb in iWeb.  Volgende week maandag doe ik het opnieuw voor iPhoto en twee dagen later opnieuw voor Garageband.  Mijn gevoel is dat ik een Mac heb maar ik ken het niet genoeg: al de software, de shortcuts, enz.  En de lessen zijn gratis, dus waarom niet?  Ik hoop vooral Garageband te leren, omdat ik het graag zou willen gebruiken als mijn podcast software.  Ik ben met mijn Mac ook een ProCare lid, dus gaat Mac me een gratis tune-up en virusscan(s) voor me doen volgende week.  Now that's service!!

  Zo dadelijk weer naar de repititie, en morgen vrijdag!!  Dit weekend ga ik samen met Irmgard (de klant) korte clipjes monteren van de 2 paarden en ze uploaden naar GoogleVideo en YouTube.  En dan een weekje of zo later zullen we de langere video monteren.

 • Winterweer voorbij?

  De voorspelling was voor bijna 12 cm sneeuw, en we hebben hier ong. maar 4 cm. gezien... dat is dus goed nieuws.  Het weer is koud maar net boven het vriespunt, zodat het ijs (en de sneeuw) de ganse dag hebben kunnen smelten.  De wegen liggen er bijna droog bij, en tegen het midden van volgende week zouden we terug tegen de 10 graden moeten zitten.

  Het weekend zit er weeral op.  Ik heb wat op de computer gezeten, en gisterennamiddag begonnen aan de tegeltjes in de badkamer.  Voor de rest een vuurtje gemaakt in de open haard en genoten van onze DVR waarmee we 50 uur TV (in high def.) kunnen opnemen.  Vandaag lekker uitgeslapen en naar de repititie van de show.  Daarna naar een autodealer getrokken en gaan rondkijken voor occasie SUVs.  Mijn pick-up is 13 jaar oud, en ik denk niet dat het nog een jaar gaat volhouden...  Dus we kijken rustig uit naar iets dat tussen de 2 en 4 jaar oud is.

  Morgen dus terug naar 't werk met a.s. dinsdag een "public meeting" die we gaan filmen in Bartlesville (ong. 2 uur rijden van OKC).  De staat gaat een weg aanleggen tussen Bartlesville en Pawhuska, en dat begint altijd met de plannen aan de bewoners van beide dorpjes/steden voor te stellen.

 • Meer sneeuw op komst

  Vandaag hebben we voor het eerst sinds 6 dagen boven het vriespunt gezeten.  Dat zorgde voor betere wegen, maar de zijstraten liggen er nu eigenlijk slechter bij dan voordien.  En morgenavond mogen we een nieuwe "storm" verwachten met ong. 12 tot 15 cm sneeuw.

  Op 't werk hebben de 4 23" Mac flatscreen aangekregen.  Nu is het wachten op de 2 G5s...

  Vanavond weer naar de repititie geweest van Gridiron.  Cindy speelt in 1 van de liedjes schuiftrompet.  Zalig om te zien en horen.

  En als alles werkt dit weekend, zou dit wel eens het begin van het einde kunnen zijn...  Maar meer uitleg daarover binnen enkele dagen.

 • MacBook pro op 't werk

  Vandaag terug gaan werken... de autosnelwegen liggen er droog bij, alleen de zijstraten liggen nog vol ijs.  Dus zolang dat we daar voorzichtig zijn, alles alles in OKC OK.  Ten oosten van ons zitten er ong. 100.000 mensen zonder stroom sinds vrijdagavond, en zijn er in de staat 20 doden gevallen (vooral dan op de weg, niet van de koude).

  Op 't werk is vandaag de MacBook Pro 17" gearriveerd en niemand kon eraf blijven.  What a jewel!  De laptop zal vooral gebruikt worden voor Final Cut Pro on the road, en het zal ook onze laptop of choice zijn als we op lokatie een prompter moeten gebruiken.

  Vanavond weer repitities voor de Gridiron show, en morgen 2 vergaderingen op ' t werk en naar de kapper.

 • Belastingen

  Vandaag een dagje verlof, maar de ganse dag documenten klaargemaakt voor de belastingen.  En onze computer was een paar weken geleden ziek, en dat heeft er toen ook voor gezorgd dat al onze boekhouding voor Boom Audio-Video verdwenen was.  We hebben dus de ganse namiddag gezellig samen de boekhouding gedaan.

  Het weer was vandaag heel koud maar zonnig.  Geen enkele sneeuwbui, maar alleen koude wind.  En heb je het gehoord?  Ik was op het nieuws van 4FM en Q-music om 10 uur 's avonds.  Jan Vanvinckenroye deed een kort interview met me, en gelukkig heeft hij dat heel goed gemonteerd zodat ik niet TE dom overkwam.  't Is toch moelijk om in minimum tijd van 't engels naar het nederlands te gaan, en dan nog wel beschaafd nederlands!

  Morgen terug naar 't werk en 's avonds repitities voor de Gridiron show.

  Oh, Cindy en ik hebben nog eens een podcast opgenomen: We praten over de cruise, Tailor, het weer en Gridiron.  Ongeveer 25 minuten op www.bartandcindy.com

 • Winter weer

  Het begon vrijdagnamiddag, en deze namiddag komt er een einde aan: "Winter Storm 2007" noemen de TV stations het, en ze hebben gelijk. Het is moeilijker en moeilijker om er door te geraken. Niet zozeer dat er veel sneeuw is gevallen, maar het begon met regen, dan begon het te vriezen, gisterenavond begon het een beetje te sneeuwen (we hoorden zelfs donder deze morgen), en de temperatuur is maar rond de -6 C. Cindy is gaan werken en wat normaal maar 3 minuten duurt om tot op het station te geraken duurde deze morgen 20 minuten.Ik heb over het weer van dit weekend een korte podcast gemaakt die je kan beluisteren op http://www.bartandcindy.com of http://bartvleugels.libsyn.com.

 •  

  't Is kwart na twee op een vrijdagnamiddag en ik ben thuis sinds 12 uur.  De gouverneur heeft een "state of emergency" verklaard vanwege de ijs"storm" die momenteel over onze staat waait.  We wisten 5 dagen geleden al dat dit ging komen, en het begon deze morgen met natte mist en een temperatuurdaling tot ong. -4.  Dan werd de mist vriezende regen en nu is het ganse landschap onder een 2 cm dikke laag ijs bedolven.  En de voorspelling zegt dat dit storm 1 van de 2 is, die vanavond over onze staat zal trekken.

  We hebben dus op 't werk deze middag mogen vertrekken, en met Martin Luther King Jr. dag a.s. maandag is dit dus een aangenaam verlengd weekend geworden.

  En omdat we zo dicht tegen de radio stations wonen, mag Cindy morgen 2 shifts doen op de radio... Van 8 tot 's middags en opnieuw van 7 uur 's avonds tot middernacht.  En op zondag doet ze het opnieuw van 12 tot 4.  De meeste DJs wonen vrij ver het station, en voor ons is het geen probleem om de autosnelweg over te steken en op 5 minuten zijn we er.  Je kan trouwens meeluisteren op www.krxo.com.

  Ik heb ook de hulp gekregen van Klaas, een nederlander die in Minnesota woont, met het hosten van mijn website.  Als het klaar is laat ik jullie iets weten.  Ik ben van plan het deze keer volledig in't engels te laten, omdat ik nu ook de mogelijkheid heb om mijn "services" aan Amerikanen aan te bieden.

 • Warme maandag

  Geen record gebroken, maar toch lekker warm voor de tijd van het jaar.  Ongeveer 18 graden, en morgen waarschijnlijk 20.  Maar dan is het gedaan.  Tegen dit weekend verwachten geen temperaturen boven het vriespunt overdag, en we mogen ook wat sneeuw verwachten.  Vanavond ga ik een paar zakken zand in de pickup truck smijten voor een betere grip met de baan.

  Cindy is naar een DJ vergadering vanavond, en ik ga wat koopjes doen in de supermarkt en een USB hub kopen voor mijn mac.  En we gaan nog eens een podcast proberen deze week.  Ik houd jullie op de hoogte wanneer dat online is.  En nog maar eens herhalen... binnenkort valt mijn email bart@bartvleugels.com weg.  Je kan me bereiken via bvleugels@hotmail.com.

 • Gridiron repetitie van start

  Vandaag beginnen de 3 repetities per week voor de jaarlijkse Gridiron show.  Ik speel opnieuw John Kerry and de lokale Scott Meacham.  Voor de rest hier en daar een rolletje zonder iets te moeten zeggen.  We gaan elke dinsdag, donderdag en zondag repeteren, en de show is op het einde van februari.

  Gisteren wat gewinkeld voor meer "storage".  We beginnen met wat oude kleding enzo te verzamelen, en dan gaan we alles een beetje beter organizeren en sorteren.  We hebben zeker en vast een groot genoeg huis voor ons tweetjes, en toch slagen we erin het vol te steken met allerhande stuff.  Dus we gaan wat oprommelen in voorbereiding van de grote kuis na Gridiron.

   

  Een zonnige dag vandaag, maar de wind houdt het koud.  En we verwachten tegen het einde van volgende week wat sneeuw.  Dat mag komen, want we hebben toch een betaalde feestdag (Martin Luther King Jr. Day) maandag 8 dagen.

   

 • PC terug thuis

  Ik heb mijn PC terug en ik ben 200 dollar armer.  Oh well, the cost of doing business.

  Vandaag zitten researchen op 't werk voor het volgende: een camera moet rechtstreeks kunnen video opnemen naar de harddrive, en de laptop moet kunnen dienen als scherm.  Het enige wat ik totnogtoe gevonden heb is DVRack, maar als jullie suggesties hebben... laat ze maar komen!  Morgen vrijdag en we gaan voor een kast winkelen voor in de slaapkamer.  Zaterdag heb ik een nieuwe klant voor een muziekmontage, en ga ik de nieuwste DVDs afzetten voor de klant van mijn eerste paardenvideo.

  Cindy en ik hebben ook een St. Franciscusbeeldje gekocht dat ik de voortuin zal worden gezet in memory of Tailer. We gaan ook ons vogelbadje verhuizen zodat we dichter tegen de voordeur wat vogeltjes te horen en te zien krijgen.

  En by the way, ik heb mijn websitenaam www.bartvleugels.com vernieuwd, maar niet de hosting, dus binnen enkele weken zullen we voor een tijdje "offline" zijn tot ik een nieuwe hostsite heb gevonden.

  Als er iets nieuws is, zal je het dus hier eerst lezen alvorens het op de website zal verschijnen.

 • Ik haat PCs

  Gedaan met de PC, lang leve de mac. Ik weet het, iedereen heeft er z'n mening over, maar ik heb voor de derde keer in 2 jaar mijn PC moeten afzetten voor een tune-up voor mee ram, een nieuwe video card en misschien een nieuwe mother board (de derde in 2 jaar!) Dat gaat me een klein fortuin kosten (bijna genoeg om bijna een nieuwe computer te kopen), maar er zitten video files op die ik nog moet monteren. Dus... betaal ik beleefd voor mijn PC tune-up, maar van zodra dat project achter de rug is (en alle files zijn gecopieerd) gaat de PC een stille dood tegemoet in ons huis. En begin ik te sparen voor een mac. Verleden jaar heb ik een Mac Mini gekocht die me nog nooit in de steek heeft gelaten. Voor de mac mini had ik een G3 met 266 MB ram (gekocht in 1998 en dus bijna 8 jaar dienst gedaan) zonder ooit een nieuwe motherboard of videocard te moeten kopen. En dan is er binnenkort WIndows Vista? Give me a break!! Ik doe niet meer mee.

 • Niet gemakkelijk

  Je las het in het vorig berichtje al over Tailer, en het is moeilijk wennen. Hij mag dan al meer dan een week niet meer onder ons zijn, maar zijn gezicht en de plaatsen waar hij lag blijven herinneringen opbrengen. Vandaag was ik met Cindy naar de veearts gereden om wat meer uitleg over zijn conditie te horen. Eerlijk gezegd het was meer om Cindy gerust te stellen dat we inderdaad de juiste beslissing hadden genomen. Ik heb het daar niet zo moeilijk mee; ik weet dat het de juiste beslissing was, maar Cindy twijfelfde. Nu voelt ze zich beter...Vandaag had ik een extra dag verlof, en ik had er zelfs niet om gevraagd... we kregen een dagje vanwege het overlijden en de begrafenis van de voormalige president Ford. Moeilijk te geloven, maar ik heb er inderdaad een betaalde verlofdag voor gekregen.Morgen terug naar 't werk. We zitten vol verwachting uit te kijken naar de nieuwe Mac G5s voor onze Final Cut Pro software. En ik neem ook mijn nieuwe koffiemaker naar 't werk die Cindy (de kerstman) me heeft gegeven.En thuis heb ik een nieuwe computer monitor gekocht... een monster... 22 inches!! Niet slecht, maar met de Mac is het maar "blurry". Ik heb het 't een en 't ander geprobeerd, maar ik krijg het maar niet scherper... En mijn pc is naar de dokter. Ik doe meer en meer video montage en ik ga de RAM verviervoudigen en er een videocard laten insteken.