• Een droevige Kerst

  tailerfacesmall

  Vanavond hebben we afscheid moeten nemen van onze golden retriever Tailer.  We noemden hem Tailer omdat de eerste dag hij alles van ons salontafeltje sloeg met zijn staart (tail).

  We hadden hem geadopteerd toen we nog in Idaho Falls woonden.  Dat was in juli 1998.  We hebben nooit geweten hoe oud hij was, maar we denken dat hij dit jaar 14 jaar was geworden.

  Tailer hield van water, en vooral in Idaho met al de rivieren en meren was dat voor hem een paradijs.  We zochten in OKC ook naar meren, maar uiteindelijk hadden we voor hem een kinderbadje gekocht waarin hij zich kon afkoelen.  Verleden jaar had hij problemen met zijn hart.  Het was volgens de veearts enorm groter geworden, en vanavond zagen we een X-ray en de veearts zei dat het bijna zo groot was als een basketbal.  En naast het hart was er niks dan vloeistoffen.  We wisten dus verleden jaar dat die moment ging komen, maar het is altijd een schok als het zover is.

  We hebben Tailer een heel mooi leventje gegeven: het beste eten, leuk speelgoed, en veel liefde.  We zullen je missen, big dog!!

 • Warm weekend

  Het is het afgelopen weekend lekker warm geweest in OKC voor de tijd van het jaar.  Gisteren was het ZO aangenaam dat we de verwarming hadden afgezet en alle ramen hadden geopend.  Vandaag was het ietsje minder, maar nog altijd geen verwarming opgezet.

  Morgen begint een nieuwe werkweek.  Eigenlijk een ingekorte week, want a.s. vrijdag gaan we op 't werk de audio verzorgen voor een koorconcert dat door de werknemers van ODOT wordt georganizeerd.  De show begint om 11 uur, en rond 1 uur is alles afgelopen en vertrekt iedereen voor het verlengd Kerstweekend.  Eergisteren is ook de nieuwste werknemer in onze afdeling begonnen... nu is het dus aanpassen (vooral voor de baas) die plots zijn "workforce" ziet verdubbelen, maar er is op dit moment niet dubbel het werk...  Gelukkig heb ik mijn eigen bureauke...

  De foto's van de cruise zijn ook eindelijk ontwikkeld.  We gaan een albumeke samenstellen dat we naar Seattle zullen nemen volgende week, want daar gaan we Kerstmis vieren!

   

 • Trainer in training

  De radio liners voor IRO zijn de deur uit.  IRO doet verschillende eindejaarsmixen en verschillende Top 100 van 2006, en ik (en 't vrouwke in 't engels) hebben er de promo's voor geproduceerd.

  Deze week 2 dagen in training bij ODOT.  Ik werk voor de training divisie, dus moet ik ook training volgen.  Vandaag en morgen les in "Quality Tools", een soort les in statistiek en hoe steekproeven afnemen.  Saai en niet zo relevant voor mijn job, maar alle, 't is de staat zullen we maar zeggen:-))

  Vandaag de laatste week lesgeven (eindexamens) en dan 4 weken vakantie.  Het school begint hier pas terug op 22 januari!

 • Eerste week op nieuwe job voorbij

  Vrijdagavond, en mijn eerste week als "Video Specialist" bij de Oklahoma Department of Transportation (ODOT) is voorbij.  Een snelle week eigenlijk, met op maandag een tour van de building en veel introducties van de verschillende departementen en afdelingen.  En heel veel documenten die moesten ingevuld worden.  Dinsdag was een trage dag, met meer documenten, toestemming vragen voor een email account, enz.  Verleden woensdag verbleven we de ganse dag op de Precision Driving Training piste.  Alle ODOT werknemers moeten een ganse dag "rijschool" volgen voor een meer defensief rijgedrag.  Ik heb niet mogen meedoen, want ik was de cameraman van dienst.  Ik filmde met een grote camera, een kleine Panasonic camera en een "lipstick" camera die we aan de ruit hingen voor een andere "angle".  Donderdag deden we het Department of Public Safety een pleziertje en verzorgden we de audio en video eisen (projectors, powerpoint, enz.).  Vandaag hebben we alles klaargezet voor een video conference a.s. maandag.  De staat Oklahoma is bij ODOT opgedeeld in 8 divisies.  Via lokale camera's gaan we maandag een training verzorgen in OKC dat door alle 8 divisies in HUN gebouwen live worden gevolgd.  Een soort webcast a.h.w.  Een goede week.  Morgen ga ik in mijn eigen studio doorbrengen: 't is de periode voor eindejaarsmixen, en ik mag er een paar liners voor maken (voor IRO).  En ik moet beginnen aan de finishing touches voor de paardenvideo's.  Genoeg te doen dus...

 • Nagenieten

  't Is altijd leuk om op vakantie te gaan, maar nagenieten is bijna even tof.  In bijlage een fotootje van de kust van Cozumel in Mexico.

  cozumel

   

  We hebben er de ganse dag gesnorkeld en hele mooie visjes gezien.  Die onderwater foto's zullen pas tegen het einde van de week af zijn. 

  In Cozumel waren we rond 8 uur aangekomen.  We moesten met kleine bootjes naar de kust gebracht worden, en vandaar namen we een taxi naar de kust die je op de foto ziet.  We waren er om 2 uur vertrokken, en hebben dan nog 2 uur geshopt.  Om 4 uur zaten we terug op het kleine bootje dat ons naar het grote cruise schip bracht.  Een hele aangename dag...

 • Home sweet home

  Na 7 dagen op het schip zijn we gisterennamiddag terug thuis aangekomen.  We waren op vrijdag vertrokken voor een 10-uur durende trip naar Galveston in Texas.  Vandaar vertrok het schip "Grand Princess" richting Costa Maya (Mexico), waar we maandag zijn aangekomen.  Dinsdag bezochten we Roatan (Honduras), woensdag waren we in Belize en donderdag bezochten we Cozumel in Mexico.  Vandaar terug naar Galveston waar we zaterdagochtend zijn aangekomen.  We verbleven een avondje in Dallas, en gisteren  zijn we dan omstreeks 3 uur terug thuis aangekomen.

  De trip was fantastisch.  We waren nog nooit op een cruise geweest, en dit was zeker voor herhaling vatbaar.  Het weer was prima (altijd rond de 28 graden), terwijl hier in OK een hevige sneeuwstorm verleden donderdag en vrijdag alles had stilgelegd.

  Vandaag ben ik op mijn nieuwe job begonnen, en omdat het een "state job" is, veel papieren en veel introducties en weinig werk:-)