• Eventjes stil

  Vandaag mijn laatste dag op de oude job.  Deze morgen muziek gemonteerd voor cheerleaders, en dan naar de meubelzaak voor 3 TV spotjes.  Om 2 uur terug voor een lunch en om 3 uur weer wat muziek voor een dansschool.  En toen kwam de baas binnen om vaarwel te zeggen.  Mijn collega's hadden allemaal een mooie kaart getekend, en ik ben volgens mijn baas altijd welkom (ook om terug te komen werken...).  Ook al ben ik blij om een nieuwe job te beginnen, vaarwel zeggen is nooit gemakkelijk.  Ik werkte met hen, maar ik heb zo ook ze op persoonlijk vlak leren kennen en dat maakt het altijd een beetje moeilijker.  Op een of ander manier zal ik ze wel missen, denk ik.

  En nu inpakken en wegwezen.  Morgen wat oprommelen en de laatste zaken inpakken, dan gaan we naar de nieuwe James Bond kijken, en dan kalkoen eten bij vrienden (Thanksgiving).  En vrijdag met de auto naar Texas, en dan de boot op naar de Carribean.  Bedankt voor de leuke reacties en tot binnen een dikke week!

   

 • Morgen laatste dag

  Overmorgen vieren we hier Thanksgiving, en de dag na Thanksgiving is "zwarte vrijdag" genoemd.  Het is DE dag om koopjes te vinden en het officiele begin van de kerstaankopen.  Het noemt zwarte vrijdag omdat alle winkels zowiezo winst zullen maken die dag.  Een 4-dagen weekend dus, en voor mij de laatste dag op mijn "oude" job.  Maar ze hebben het druk voor mij gehouden: om 8 uur een audio sessie, en om 9 uur naar de meubelzaak voor meer commercials.  Dan moet ik naar een labo waar ik een drugtest zal moeten afleggen.  Dat is verplicht als je voor de staat wilt werken...  Dan terug naar de studio voor een green screen opname voor een advocaat.  En dan trek ik de deur achter me dicht.  Ik heb er in totaal 8 jaar gewerkt.  Goede en slechte dagen gehad, en de zaak heeft ook moeilijke tijden gekend, vooral dan na September 11, 2001.

  Maar nu is het tijd voor iets nieuws.  En wat is er beter dan te stoppen met werken op je oude job, dan op vakantie, en na de vakantie op een ander beginnen?

  odot logo

   

 • Echt gedaan ermee

  't Is waar.  Ik ben verleden vrijdag bij mijn baas binnengestapt en mijn ontslag aangeboden voor 30 november.  Ik heb een job aangepakt bij de staat Oklahoma in de afdeling Transport als video specialist.  Ik zal er instaan voor video opnames, montages, audio opnames en interne trainingsDVDs.  Ik begin er op 4 december.  Hoe langer ik erover nadenk, hoe zekerder ik ben van de beslissing.  Een job voor de staat is hetzelfde als in Belgie... zekerheid van een job binnen 10 jaar, goede ziekte- en levensverzekering, meer verlof, en dus meer tijd voor de home studio en misschien in de toekomst freelancing als cameraman.

  Ik ben blij met de "scenary change".  Een nieuwe  job met nieuwe mensen en nieuwe regels, daar houd ik van.  Nieuwe software programma's leren, en ook de manier hoe dat de staat werkt zullen interessante topics zijn voor de toekomstige blogs.  Waarschijnlijk nog 1 of 2 boodschapjes deze week, maar dan trekken we op vakantie!!!

 • Genoeg is genoeg

  Gedaan ermee.  Dit was de laatste keer dat ik in't weekend nog voor mijn baas werk.  Ik kan hier niet in de details gaan, maar laat ik maar zeggen dat als hij het maar gewoon vindt dat ik het doe en me dan tegelijkertijd beschuldigt van mijn job niet goed te doen... dan hoeft het voor mij ook niet meer.  Vanaf nu 8 tot 5 maandag tot en met vrijdag... en gedaan ermee.

  Gelukkig komt mijn vakantie alsmaar dichterbij.  Het vrouwke kon zich niet meer bedwingen en is begonnen met inpakken, ook al zijn we nog een paar weken van vertrek verwijdert.

  Vandaag met de hondjes naar een selfservice hondenwas geweest.  Net zoals een car wash, maar voor honden.  Er hingen zelfs haardrogers!  Voor $2 hebben we terug een propere golden retriever.

  Morgen mijn mixen afmaken voor de schaatsters, en dan beginnen aan de Notenkraker voor een high school.  't Is druk in de studio, and I like it!!

   

   

 • Brad Henry gewonnen

   

  Onze huidige gouverneur mag het nog eens voor 4 jaar doen.  Brad Henry scoorde een gemakkelijke overwinning over Istook.  Het is tof te zien dat alle kandidaten in de spotjes waaraan ik gewerkt heb allemaal verkozen zijn.  Ik weet het... 't is allemaal dankzij deze buitenlander dat ze gewonnen hebben:-))

  Twee verassingen in Oklahoma zijn Labor Commisioner Brenda Reneau die verloren is.  Dit zou haar vierde (gemakkelijke) overwinning moeten gevierd hebben.  We kennen ook 2 vrienden die voor haar werken die in onze toneelgroep zitten.  We wensen hun het beste en hopelijk kunnen ze hun job behouden onder de nieuwe Commissioner.  Een andere verliezer (met maar 400 stemmen te kort van de 54,000) is Wes Lane, onze huidige District Attorney.  Die voerde een hevig debat op TV verleden zondag en ik denk dat hem dat zijn job heeft gekost.

  Al bij al geen grote verassingen voor OK, nu afwachten wat het betekent in Washington... en op naar de presidentsverkiezingen van 2008!

 • Eindelijk verkiezingen

  Ahhh, eindelijk is het zover.  Ik doe heel graag politieke spotjes, maar genoeg is genoeg.  En vandaag zullen we zien hoe slecht (of goed...alhoewel ik daar sterk aan twijfel) de Republikeinen het gedaan hebben.  Oklahoma is een republikeinse staat, maar onze gouverneur is Democraat en heeft dit jaar maar weinig schrik van zijn tegenstander, Ernest Istook.  Istook weet dat hij een slechte verkiezing tegemoet gaat.  Hij gelooft er zelf niet in.  Waarom?  Omdat er niks slecht over de huidige gouverneur te vinden is.  Vandaar dat zo weinig republikeinen voor gouverneur probeerden deze verkiezingen.  Alles wat de huidige gouverneur heeft beloofd is uit de bus gekomen (waaronder ook de loterij... inderdaad, we mogen pas sinds dit jaar hier meedoen met de lotto.  Voordien moest je daarvoor de Oklahoma grens overschrijden naar Texas om met de lotto (of te krabben) te spelen.

  De vuile race is die voor Lieutenant Gouverneur.  Ik hoop voor Jari Askins.  Ze komt tof en "down to earth" over.  Haar tegenstander Todd Hiett is maar een snob.

  En voor de rest hoop ik dat het hele boeltje in Washington overhoop wordt geschud zodat Bush voor zijn laatste 2 jaar als president nog eens goed afziet.  En breng in godsnaam de Amerikaanse soldaten uit Irak terug.  't Is wel geweest.  Vergeet niet, de presidentsverkiezingen van 2004 (en vooral 2000) waren geen gigantische overwinning voor de republikeinen.  Denk niet dat heel Amerika tevreden is met de Bush regering... bijna de helft van dit land heeft tegen hem gestemd...  Ik ben eens benieuwd...

 • Video producties

  Radio imaging is en blijft mijn eerste liefde, maar meer en meer doe ik hier op mijn eigen video producties voor klanten.  Ik ga filmen, monteer video op de PC en maak DVDs en WMV files voor hun website.  Gisteren zat ik zo de ganse dag op een paardenranch, waar we 2 paarden ge-featured hebben voor een salesDVD.  De twee paarden doen het heel goed in de reining competitie, en ze krijgen elk hun DVD dat zal uitgedeeld worden op de opkomende wereldkampioenschappen begin december.  Dat houdt me dus goed bezig.

  Deze morgen de liners (mijn gedeelte/het vrouwke moet haar gedeelte nog inspreken a.s. dinsdag) voor FM Goud geproduceerd, en deze namiddag terug naar de paardenvideo om competitiebeelden en interviews te monteren.

  Het vrouwke zit op dit moment in Indianapolis voor de doop van haar petekind.  Hij het Peter, en dat maakte de vertaling van "godfather" hier heel interessant... "Peter, dit is uw peter"

  Volgende week terug wat drukker op het werk.  We gaan filmen op alle "nations" (het politieke correct woord voor een indianenreservaat), en a.s. donderdag doen we een soort "home make-over" shoot waar we het afgewerkt product zullen filmen en de eigenaars voor de eerste keer hun huis zullen te zien krijgen.  Oh, de spanning!!

 • Geen "zondag" hier

  Ze kennen hier wel Halloween, maar Allerheiligen en Allerzielen blijkbaar niet. Morgen moet ik gewoon gaan werken. De eerste "zondag" op mijn kalender is 24 november, dan is het Thanksgiving.Weinig nieuws deze week, dus verwijs ik jullie naar onze eerste podcast in 2 maanden... 20 minuten luisterplezier op http://bartvleugels.libsyn.com.